Vielä kerran ulosostoista ja koroista.

Laina Korko & Kanta

Täällä tietty ryhmä kirjoittajia ilakoi ulosotoilla, koroilla ja korkoa-korolle -asioilla, joita voitolle jääneet WC-jäsenet joutuisivat maksamaan. Menettämisseuraamusten eli rikoshyödyn palautusten osalta korkoja ei kuitenkaan tuon ek. ryhmän harmiksi makseta.

Ellei jäsen ole syyllistynyt rikokseen, korkoja ei tarvitse maksaa. Konfiskaatiossa tai edunpalautuksessa on kyseessä ns. pääoman palautus, koska velkasuhdetta ei ole olemassa. Jos kyseessä on rikos, johon jäsen on syyllistynyt, vahingonkorvauslain pohjalta vahingonkärsijä on oikeutettu myös korkoon.

1. Jos varat palautetaan toisen tekemästä rikoksesta ja/tai valtion kautta konfiskaatiovaroista, korkoa maksetaan korkolain mukaan vain siitä hetkestä alkaen, kun asiasta on olemassa oikeuden päätös. Valtio ei maksa näissä asioissa korkoja palautusasioissa lainkaan.

2. Rikoshyödyn palautus suhteutuu perusteettoman edun palauttamista koskevalle saatavalle. Perusteettoman edun palauttamiselle ei suoriteta tuottokorkoa, ellei ilmene mitään erityisperusteita. Näin sanoo laki.

Korkolaki: Tätä lakia ei sovelleta velvoitteeseen palauttaa saatu vastike tai etuus, kun sopimus puretaan tai etuus osoittautuu perusteettomaksi, siltä osin kuin kysymys on koron maksamisesta velan eräpäivää edeltäneeltä ajalta.

Velan eräpäivä saattaa olla korkeintaan se päivämäärä, kun jutussa on annettu oikeuden päätös. Oikeuden päätöksen jälkeen velkalakia voidaan soveltaa.

3. Esimerkiksi sakon täytäntöönpanosta annetun lain 22 §:ssä olisi mahdollisesti syytä säätää, että suoritettaessa palautusta rikoslain 10 luvun 11 §:n perusteella valtion varoista, korkoa ei makseta.

Kun siis valtio on osallinen palautuksiin mutta ei itse rikokseen, korkoa ei makseta.

4. Tahallisella rikoksella aiheutetun vahingon korvaukselle viivästyskorkoa on maksettava vahingon tapahtumisesta lähtien. Jos jäsen on syyllistynyt tahalliseen rikokseen, kuten petokseen, uhrilla on oikeus hakea tuottokorkoa vahingon tapahtumisesta lähtien. Tämä ei koske tapauksia, jossa toinen on tehnyt rikoksen.

5. Lainaus: "Asiantuntijakuulemisissa on noussut esiin kysymys siitä, onko valtio velvollinen maksamaan korkoa asianomistajan saatavalle ja onko Oikeusrekisterikeskuksella velvollisuus korvata korvauksenhakijan kuluja korvauksen hakemisen johdosta.

Lakivaliokunta toteaa, että yleislakina rahavelalle maksettavaan korkoon sovellettava korkolaki (633/1982 ) ei sovellu asianomistajan saatavaan, koska asianomistajan ja valtion välillä ei ole mainitussa laissa tarkoitettua velkasuhdetta. Kun koronmaksuvelvollisuudesta ei myöskään ole tällaista tapausta koskevaa erityissäännöstä, koronmaksuvelvollisuutta ei synny. "

6. Lainaus: "Valtion varoista voidaan lisäksi suorittaa asianomistajalle korvausta vain siihen määrään asti, kun menettämisseuraamus on pantu täytäntöön. Koronmaksuvelvollisuudesta voisi siten seurata tarve käyttää valtion muitakin varoja saatavan kattamiseen, mitä ei voida pitää lain tarkoituksen mukaisena."

http://www.oikeus.fi/40401.htm

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/19820633

15

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulen: Sinde-82

      Ei ole jalkoja, en viittaa enää.
      - Käytän aina tolua, se on yli-ihminen ja luomistila. Se räjäyttää pää hajalle.
      Tämä kuluutturi ihannoi puhtautta, saasta ammutaan kaatopaikoilla. Se satuttaa, satuttaa häntä niin. Ei tämä on parisuhde,vain ja ainoastaan, läheisyydellä.
      Luulet että haluan jalkoja, haluan niin
      - Tottakai halua niin, eikä sellaista tarvitse siksi tehdä niin, oli kuinka läheinen tai sairas itse, siitä pois-sulkemisesta, psyykkisenä kipuna, tahansa.
      - Eikö tätä saakaan armeijasta?
      Ei se on pilalla jo, pitkin kaupunkia.
      Ne vain näkyy tästä päällepäin. Aivan käsin herran jumala, inhimillittömänä kehona, käsin vääntää, kaarena irvokkuudesta.
      - Meetkö Sini saunaan vai meneekö Satu
      Poliisi pyytää etukäteen, tai joku tuntematon ulkopuolinen.
      Tämä on kiintymys-suhde, vain fantasiaperäinen.
      - Ylittää koko ajan ikärajoja.
      Eikä muka haittaa?
      - Ei niin. Tämä on läheisyydenkykyä.
      Kehon olemuksen hoitamiseen ja terveyden säilyttämiseen sen ylläpitämiseksi.
      - Vain oman kehon.
      Ei ole.
      - Miksi et tunnista läheisyyttä, enää edes miehenä?
      En voi lakata miettimästä, ja löydän tästä samantien vastauksen.
      - Kysymys on keskustelemisesta, keskustelumenetelmästä.
      Se on se sama, ja aina käskevä pois-sulkeva.
      .- En tiedä, en taida olla kiinnostunut sellaisesta.
      Ei tällaisesta on hyviä kokemuksia, ettei saa tasapainoisuudetta, pyytää seksuaalisen alistamisen oikeutusta, väkivaltaa.
      - Aina ei ole yksinkertaista hoitaa, psyykkisen kivun tuottamisen, oikeutuksen jälkeen.
      Teillä on jonkinlainen psykoottinen transsi.
      Niin, takasin tähän teidän ohjailuun.
      - Toinen on hän mieheni, toinen hänen entinen lapsuuden ystävänsä, ja naapuri.
      Tämä on ihan sairas juttu.
      - Heidän nimensä todellakin toimivat tällä tavoin sairaalla tavalla.
      Tämä vastaa ympäristöstäni kotiseudultani P. se äidin serkku, ja rakas

      • Ö...

        Kiitos vastauksestasi, Sinde! Se meni todella asian vierestä, josta onnittelut.


      • hoh hojaa
        Ö... kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi, Sinde! Se meni todella asian vierestä, josta onnittelut.

        Sinde puhuu aasiaa


      • Ö...
        hoh hojaa kirjoitti:

        Sinde puhuu aasiaa

        Kyllä kieli oli suomea, mutta asiayhteyttä en ymmärtänyt. Heh...!


    • Käytännössä

      Kaikki WC-kaputissa pyörineet varat jotka irti saadaan, menevät rikoshyötynä valtiolle. Kaikki. Aivan kaikki. Joten ponzin-pökäle saa varautua tervehtimään sitä ulosottomiestä monen pitkän vuoden (vuosikymmenten) ajan.

      Lisäksi, kun tunkki nostaa ponzin-pökälettä vastaan kanteen petoksesta, maksaa ponzin-pökäle tunkille rahat takaisin, viimeistä pennosta myöden, korkoineen. Kuten myös tunkin oikeudenkäyntikulut (ja myös omansa). Joten taas tulee se ulosottomies hyvin tutuksi, taaskin varmaan vuosikymmenten ajaksi.

      Erittäin yksinkertaista.

      • Ö...

        > Erittäin yksinkertaista.

        Varmasti. Sinä tosin et ole ymmärtänyt asiasta enempää kuin sika saippuasta.


      • vapaan jutskun saippua
        Ö... kirjoitti:

        > Erittäin yksinkertaista.

        Varmasti. Sinä tosin et ole ymmärtänyt asiasta enempää kuin sika saippuasta.

        Sika syö saippuan...siinä on rasvaa


    • TunkkiTalleroinen

      Poikkeamalla hivenen aloittajan aiheesta, joka käsitteli korvauksenhakijan oikeutta saada korkoa menetykselleen, kysyisin KKO:n viimeisimpään päätökseen viitaten menettämisseuraamusten tuomitsemisista.

      KKO on päätökseensä kirjannut, että rikoshyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi.

      Kyseinen lainkohta ei kuitenkaan pääty pisteeseen vielä tuossa kohdassa, vaikka KKO antaakin niin ymmärtää.

      Kysymykseni kuuluukin, että voidaanko menettämisseuraamus tuomita rikosuhrin l. korvaushakemuksen esittäjän hyväksi myös siinä tapauksessa, että rikoshyödyn palauttaminen koskee toisen tekemän rikoksen johdosta saatua hyötyä l. vastaaja ei ole syyllistynyt rikokseen, kuten on käymässä valtaosassa WinCapitan jäsenistöä vastaan käytävissä oikeudenkäynneissä, joissa syyttäjä ei ole esittänyt edes syytteitä muutaman vuoden takaisista ennakkokäsityksistä poiketen?

      Toinen kysymykseni koskee Oikeusrekisterikeskukselle lähetettävien korvausvaatimusten aikataulua, käsittelyjärjestystä ja korvausvaatimusten hyväksymistä, mikäli korvauksenhakija ei ole esittänyt korvausvaadettaan aiemmin missään oikeudenkäynnissä, hänen korvausvaatimustaan ei ole käsitelty ja hyväksytty tai häntä ei ole esitutkintapöytäkirjoissa merkitty asianosaiseksi mihinkään Wincapitaan liittyvään juttuun?

      Ja kolmanneksi kysyisin korvauksenhakijan mahdollisuudesta saada menetyksensä täysimääräisesti hyvitettyä.

      Onko se mahdollista:

      1. Menettämisseuraamusoikeudenkäynnissä, jossa vastaajan todetaan syyllistyneen rikokseen ja korvausvaatimus hyväksytään?

      2. Menettämisseuraamusoikeudenkäynnissä, jossa rikoshyöty tuomitaan menetetyksi toisen tekemän rikoksen vuoksi korvauksenvaatijan hyväksi?

      3. Oikeusrekisterikeskuksen kautta?

      4. Jossakin muussa tapauksessa?

      5. Ei missään edellä esitetyssä eikä edes näköpiirissä olevassa tapauksessa?

      Ja sitten se vihoviimeinen kysymys: Onko yleensäkään mitään mahdollisuutta, että rikosuhrit saisivat edes osan menetyksistään takaisin vai osoittaako KKO:n lauselma "rikoshyöty on tuomittava valtiolle menetetyksi" WinCapitan rikoshyötyjen lopullisen sijoittautumisen vai tuleeko joskus hamassa tulevaisuudessa KKO antamaan ratkaisunsa valtiota vastaan nostetuissa kanteissa rikoshyötyjen osalta?

      PS. muutetaanko rikoslain 10. lukua toistamiseen tai toistamisiin ja mihin suuntaan WinCapita-jupakan vuoksi?

      Terv.
      Oikeusturvastaan hivenen huolestuneen oloinen tunkin talleroinen, joka kysyy enemmän kuin sata viisasta ehtii vastata ja, kuten kysymysten asettelustakin on havaittavissa, ounastelee pienehköjä etukäteissuunnitelman mukaisia ratkaisuja oikeuslaitoksen toiminnassa rikoshyötyjen osalta.

      • Harley David & Son

        > Poikkeamalla hivenen aloittajan aiheesta...

        Ei kai se mitään haittaa, ei minua ainakaan.

        > Kysymykseni kuuluukin...

        Voidaanko siis menettämisseuraamus tuomita rikosuhrin hyväksi, jos rikoshyödyn palauttaminen koskee toisen tekemän rikoksen johdosta saatua hyötyä? Kyllä voidaan, ja juuri siihenhän KKO otti kantaa. KKO:n mukaan rikoshyödyn menettämisen edellytyksenä ei ollut se, että rikoshyödyn saaja tietää rikoksesta tai sen tekijästä. Winkkarissa ei ollut merkitystä sillä, että voitolle jääneet eivät tienneet rikoksista, vaan tietämättömyydestään huolimatta heidän pitää maksaa saamansa voitot takaisin. Konfiskaatio voi lain mukaan kohdistua vain rikokseen osallisiin sekä siihen, jonka puolesta tai hyväksi rikos on tehty, ei sitä vastoin sivullisiin.

        > syyttäjä ei ole esittänyt edes syytteitä muutaman vuoden takaisista ennakkokäsityksistä poiketen.

        Näin on asiain laita. Rikollisia piti alunperin olla tuhansia, mutta lukumäärä hupeni kuin pyy maailmanlopun edellä.

        > Toinen kysymykseni koskee...

        Tässä nimimerkki (edes mennyt) Kuikka Koponen olisi ollut haka vastaamaan. Haluat siis tietää ORK:n käsittelemien korvausvaatimusten aikataulua, käsittelyjärjestystä ja korvausvaatimusten hyväksymistä.

        Edelleen tarkennat kysymystäsi niiden jäsenten osalta, jotka eivät ole esittäneet korvausvaadettaan oikeudenkäynneissä. Edelleen jatkat tarkentamalla vielä niihin jäseniin, joiden korvausvaatimusta ei ole käsitelty, hyväksytty tai häntä ei ole esitutkintapöytäkirjoissa merkitty asianosaiseksi.

        Korvaushakemus voi perustua oikeuden ratkaisuun tai vahvistettuun sovintoon. Voitaneen pitää selvänä, että lainvoimainen tuomio asiasta on kaikin puolin luotettava osoitus korvauksen edellytyksistä. Kuten arvostettu K.K. on mainiosti esittänyt, ORK:n pitää silti aina selvittää, voidaanko vahvistettua sovintoa pitää siten luotettavana, että valtion varoista voidaan korvausta maksaa.

        Vahvistettujen vahingonkorvaussaatavien määrän ja perusteen oikeellisuutta tulee tarkastella siten, että ketään korvauksensaajaa ei suosita toisten vahingoksi. Ilmeisesti ORK valtion edustajana haluaa varata oikeuden kaikissa tapauksissa tarkastella saatavien oikeellisuutta valtion kannalta. Tässä valtio halunnee kertoa sen, ettei se maksa omasta pussistaan mitään, mutta sen lisäksi mielellään pitää itsellään kaikki epäselvät rahasummat.

        Aikataulun takarajana voidaan pitää vuoden 2008 maaliskuusta laskettuna kymmenen vuoden vanhentumista petokselle eli vuotta 2018. Mikäli kaikki tapaukset on käsitelty siihen mennessä, maksuvuosi on 2018. Toisaalta, ne jäsenet, jotka eivät ole asianomistajia tai eivät ole esittäneet korvausvaateita missään vaiheessa oikeudenkäyntejä, eivät tule saamaan mitään. Eivät myöskään ne, joiden korvausvaateita ei ole hyväksytty.

        Asianomistajaksi on mahdollista päästä vuoteen 2018 saakka, sillä kuten kunnianarvoisa VT Pitkänen on sanonut, oikeus joko on olemassa tai sitä ei ole. ORK:n kannalta olisi noloa, että se jakaisi varat, vaikka varoille tiedetään tulevan jakajiksi uusia asianomistajia. Toisaalta asiaan sovellettava konkurssilainsäädäntö sallii myös muita menettelytapoja.

        > kolmanneksi kysyisin...

        Korvauksenhakijan mahdollisuudet saada menetyksensä täys'määräisesti takaisin ovat huonot tai hyvin huonot. Mediassa on kerrottu, että varoja on saatu talteen vajaan 20 miljoonan euron edestä. Kailajärven kuitenkin katsottiin aiheuttaneen 57 miljoonan euron vahingot. Winkkarin suurimmat voittajat on todettu varattomiksi...

        Paras mahdollisuus saada menetyksensä täys'määräisenä on kohta 1 eli menettämisseuraamusoikeudenkäynnissä, jossa vastaajan todetaan syyllistyneen rikokseen ja korvausvaatimus hyväksytään. Silloin kuitenkin vastaajalla olisi löydyttävä varoja sen verran, että ORK:lta puuttuva summa saadaan talteen vastaajalta.

        > Ja sitten se vihoviimeinen kysymys...

        On varmasti jonkinlainen mahdollisuus sille, että rikosuhrit saavat osan menetyksistään takaisin. Ongelmia tulee asettamaan sekä yllä kuvatut seikat, että tietenkin se, että Winkkari oli sekä petos että rahankeräysrikos. Toisaalta, rikoshyötyä ei pitäisi tuomita menetetyksi siltä osin kuin se tuomitaan suoritettavaksi loukatulle vahingonkorvauksena tai edunpalautuksena. Näin ollen petoksen tulisi "ohittaa" rahankeräysrikos.


      • Hai ja laiva

        Jaaha, Valuuttakauppias yrittää muokata kirjoitustyyliään ja vastailee tunkintalleroisena. Ei malta pitää näppejään erossa Capitrollin avauksesta.


    • ruplunruplun

      Jäbä väittelee ittensä kanssa. Älä kuule viitti. Rupluttaako noin kovasti?

      • kohtavivuttaa

        Yksi asia on varma: sponssinpökäleelle 20 vuotta ulosottoa. Vivuttaako vielä?


    • Mietitään

      "On varmasti jonkinlainen mahdollisuus sille, että rikosuhrit saavat osan menetyksistään takaisin. "

      Korollakaan ei ole silloin väliä.

      • Kortti tuo ja vie

        Rahaa ei pidä palauttaa koska se antaisi jatkossa huonon esimerkin nettipalaajille jotta Suomen valtio jotenkin olisi takaajana tappioiden realisoituessa.

        Kyllä vastuu on aina uhkapelaajalla itsellään. Toimeentuloluukulta sitä tukea saa jos kaikki rahat kerran meni.


    • 2+17

      kaveri pakeni nöttösen röttelöön remppahommiin väärällä nimellä ja veti töpselin seinästä mennessän.ja tyhjäsi tilejä europanturneella,melkoinen epeli ja joku apina puhelee vielä sijoitustoiminnasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe