Miksi työpaikkaa ei saa pätevin henkilö

miksi työpaikan

saa pätevin mielistelijä tai suhteilla, vaikka ei olisi kyvykäs hoitamaan työtehtäväänsä?

Otetaan esimerkki. Henkilö jonka älykkyysosamäärä on 150 hakee työpaikkaa hän on käynyt kaikki työtehtävän vaatimat koulutukset, hän on pätevä, mutta paikan saa jonkun sukulaispoika vailla koulutusta, hädin tuskin osaa lukea?

Onko ihan oikein? Ja sitten vielä kehtaa sanoa että hän sai paikan kun on paras ;)

27

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jep jep

      Koska maailma ei ole täydellinen.

      • Mielummin syön

        pikkukiviä kun alan nuoleskelemaan jotakuta saadakseni työn. Selkrangattoman säälittävää touhua.


    • Tai jotain

      Jaa a. Olet tyhmä ?

    • ijuhyhtf

      Ainahan työt on mennyt suhteitten mukaan kaveri tai sukulaispohjalta minkäs teet ymmärrän kyllä olen itsekin tehnyt saman huomion jo aikoja sitten oivalsin sen jo yläasteella miksi nähdä vaivaa kun paikat on jo jaettu. Oman firman voi yrittää pystyttää mutta todennäköisesti se nokitaan alas tai byrokratian vuoksi mahdotonta toteuttaa. Olisi se hienoa silti rehellisesti kertoa että Petteri sai työn koska se on mun kaveri koska totuus kuitenkin tulee jossain vaiheessa ilmi.

      • uikunruikun

        Mulla on ilo ollu seurata ulkoapäin miten meidän firmassa homma menee.Eli ensin sisäinen haku ja jos se ei nappaa sen jälkeen pomo pyytää suosikki duunarinsa lue.pe...rseen nuolijansa apuun.Riittää kun ei vain ole omien mielipiteidensä kanssa haastattelussa.Pettymyksiäkin on pomon mielestä tullut, kun hänen luoma yrityskulttuuri on kussut omaan nilkkaan.Esim.Uusi duunari onkin alkanut ajatella omilla aivoillaan ja pitänyt vielä puolensa.


    • factojag

      on työnantajan asia kenelle työn antaa. Siinä ei ole kyse oikeasta ja väärästä.

      • Työntekijän

        oma asia jos työnantajalle blowjobin antaa, siinä ei ole kyse oikeasta tai väärästä.


    • separaattori

      Ikävöitkö ketä?

    • Siirto: Työ ja opiskelu -> Työelämä -> Työn hakeminen.

    • okijuh

      On kyllä niinkin että vaikka on insinöörin paperit ja menet johonkin uuteen työpaikkaan niin ei todennäköisesti ole mitään käsitystä koko prosessista koska kaikkia ajetaan eri tavalla siksi olisi hyvä olla hiljaa eikä kannattaisi hyppiä kakkien työntekijöiden silmille eikä ainakaan esittää tietävänsä.

      • ...

        Ei muodollisesti pätevä välttämättä yritä päteä, esitä tietävänsä enemmän kuin muut tai hypi muiden silmille. Luonnekysymyshän se on, eikä sillä ole mitään tekemistä suoranaisesti pätevyyden kanssa. Muodollisesti pätevä voi myös osata ne käytännön tehtävät yhtä hyvin tai jopa paremmin plus, että sen lisäksi on vielä muodollisesti pätevä.

        Se on vaan kun, yleensä esimiehet ja työtoverit itse ovat muodollisesti epäpätevämpiä ja tämän lisäksi kateellisia sekä pelkäävät, että muodollisesti pätevä ja lahjakas henkilö vie heidän paikkansa tai valittaa heidän virheistään tms. Eihän kukaan palkkaa itseään fiksumpaa, lahjakkaampaa, ahkerampaa, kauniimpaa, laihempaa, muodollisesti pätevämpää. Sitten ihmetellään kun firma ei tee tulosta kun aina palkataan niitä huonoimpia, hitaimpia, epäpätevämpiä, tyhmempiä jne.


    • miksiköhän

      suomalaiset on suunnilleen joka asiasta toisilleen kateellisia. ps. ei terve ihminen töitä kaipaa..

      • fdfdfsdsdfdf

        Kaipaat rahaa kuitenkin? Toisten pitää maksaa pummin elättäminen?


      • ei kaikki jää orrele
        fdfdfsdsdfdf kirjoitti:

        Kaipaat rahaa kuitenkin? Toisten pitää maksaa pummin elättäminen?

        Niinhän se on: Saat käyätnnössä valita, työllistätkö tietyt tapaukset(ja maksat heille PAREMMIN kuin työttömille) tai vaihtoehtoisesti satsaat samat rahat kalliiseen hälytysjärjestelmään/suureen poliisilaitokseen..


    • Haastattelu

      Rekrytoivana esimiehenä voin sanoa, että meille tulee monta nuorta kaveria jotka luulevat äö:n olevan 150 ja osaavat mitä hienompia taikatemppuja.

      Voi olla, kun kaverin pudottaa maanpinnalle äidin helmoista niin tulos ei miellytä ja tulee känkkäränkkä. Paras on suhteellinen käsite.

      • ankeuttajat lakoon

        Mitäpä jos ei kuitenkaan pudotettaisi? Se, että uskaltaa tulla vieraaseen organisaatioon oppimaan sen tavoille on jo sinällään rasite. Se, että yhteisö osoittautuu narsistiseksi yleisluonteeltaan(=pudottaa maanpinnalle väkisin, eikä vahingossakaan auta) on aika killeri-sovellus. Harva siitä rökityksestä selviää, sehän on jo kiusaamistakin..
        Tulija yrittää kuitenkin tehdä niillä työkaluilla, mitä on aiemmin oppinut - tai joita työpaikalla käytetään. Arvatkaapa huviksenne, kumman metodeissa ne virheet useimmiten lymyää, jos on vähänkään pätevämmästä kaverista kysymys..


      • pelko

        Se on muuten äo eli älykkyysosamäärä ei suinkaan äö eli älykkyysösamäärä.

        Todellakin, moni työyhteisö on narsistinen sekä täynnä kateellisia, itsetunnoltaan heikkoja luusereita. Suomen ongelmana on yleensäkin kateus, menit mihin tahansa työyhteisöön missä tahansa kunnassa Suomen sisällä, niin joka paikassa pelätään lahjakkaita, innokkaita, ahkeria, mutta myös mukavia ihmisiä. Annas olla jos lahjakas ja innokas omaa vielä siistin, kauniin/komean ulkonäön... Jokainen pelkää, että tuo uusi tulokas on juuri minua parempi ja vie juuri minun paikan, osaa kaiken paremmin ja nopeammin kuin minä ja vielä lisäksi jopa ehkä saattaa arvostella juuri minua.


    • 15 + 18

      Loppujen lopuksi uuden työntekijän rekrytointi on vaativaa, yleensä on helpointa ottaa sellainen jonka kanssa viihtyy. Työnantajahan sen päättää kenet palkkaa eikä perusteet kuulu muille. Kun on töissä on parempi pitää suunsa supussa ja keskittyä töihinsä.

    • Tämä se on nykytaso työnantajien järjellä ja realistisella näkemyksellä...

      Aika myöhään oot heränny tähä maailmaa jos vasta tänä vuonna nähny tän todellisen puolen työllisyysmarkkinamaailman synkältä puolelta...

    • laamaeläin

      Ihminen on laumaeläin, eikä laumaan oteta tuntemattomia, oli sitten minkälaiset paperit tahansa.

      Tyhmää, mutta näin se menee. Lauma se on työpaikkakin.

    • dorkaska

      Niinpä yleensä työn saa rekrytointipäätöksen tehneen henkilön / henkilöiden mielestä sopivin hakija ei siis pätevin ,osaavin jne. Tietysti kun on kyseessä tehtävä joka on vaarallinen joko työntekijälle itselleen, työkavereille, asiakkaille tai ympäristölle niin oikea todisteellinen pätevyys on ratkaiseva kriteeri. Yleensä siis valitaan neurokirurgiksi tai ydinvoimalan turvallisuus insinööriksi ihan aikuisten oikeasti pätevin henkilö -
      .

    • wexcrfgvbhjnmk

      Ns. paremmissa toimistotöissä ei monestikkaan juuri harrasteta enää mitään tuottavaa työtä. Työpaikka on luottamusasema. Ikävät ja vähänkin yksitoikkoiset selvitykset teetetään ulkopuolisilla "konsulteilla" (= yli ikäisillä pätkätyöläisillä). Päätökset tehdään konsulttien suositusten ja usein valmiiden laskelmien pohjalta tai sitten niistä huolimatta vaikka luonnon lakien vastaisesti.

      • Yli-ik. pätkäläinen

        Erittäin osuvasti sanottu.


    • Tavan Tallaaja

      Jospa työnantaja ei ole huomannut älykkyyttäsi. Oletko muistanut esittää mensan testituloksen paikkaa hakiessasi?

      • älykäs on uhka

        Älykkyys pelottaa monia. Älykästä ihmistä ei voi myöskään pompotella tai hyväksikäyttää miten sattuu. Älykäs ihminen huomaa helposti laittomat jutut ja muut kieroilut.


    • TotuusTyöelämästä

      Noin 40 työpaikassa ja ainakin 500 työhaastattelussa olleena voin sanoa että kyllä ne paikat saa se eniten hymyilevä, kaunein, nuorekkain, mielistelevin ja isorintaisin. Tämä ihan siis kokemuksen perusteella havaittuna. Työnsaannin kannalta, jos sinulla ammatti jo on, niin on parempi satsata omaan ulkonäköönsä ja mielistelytaitoihin kuin kouluttautua enää lisää. Rumat ylipainoiset vanhat ylikoulutetut (kuten allekirjoittanut) jäävät armotta ilman työpaikkaa asenteesta riippumatta. Näin se maailma valitettavasti toimii, työelämässä asiat ei nyt vain mene niinkuin Ankkalinnassa. Voihan sitä hakata päätään seinään, kuvitella että maailma on reilu ja ihmiset hyviä ja paras hakija saa paikan, mutta siinä helposti vain tuhlaa aikaa ja katkeroituu.

      -"On helpompaa alkaa käydä kuntosalilla ja hankkia tyylikkäämpiä vaatteita kuin muuttaa koko työmarkkinoiden moraali"

    • ikujyhtbgrvfce

      "Miksi työpaikkaa ei saa pätevin henkilö "

      Yhteiskunta ja talouselämä on monimutkainen verkosto. Siinä hierarkian alapäässä on paljon työpaikkoja, joihin tarvitaan vain tekijöitä, duunareita. Heille maksetaan niin vähän kuin vain on mahdollista. Näihin ei yleensä ole tungosta ja valinta tehdään yleensä varsin puhtaasti sillä perusteella kuka todennäköisesti on motivoitunut pysymään hommassa edes muutaman vuoden ja kykenee sen hoitamaan olematta jostakin syystä viikoittain poissa töistä. Usein ulkomaalaiset ovat näissä hommissa hyvin edustettuina.

      Sitten siellä yläpäässä on ne kilpaillut paikat. Niille on tyypillistä vakaa palkanmaksaja, joko valtio tai vakavarainen oikea yritys. Palkka on monin verroin parempi, tulijoita paljon ja valintakriteerit jossakin ihan muualla kuin "pätevyydessä". Julkisella puolella valintaperusteet tuppaavat olemaan poliittisia ja yksityisellä puolella mennään muuten suhteilla joskin jonkin alan amk tai akateeminen tutkinto vaaditaan.

      Siinä välissä on sitten ne julkisen puolen ja yksityisen puolen oikeat työpaikat. Niihinkin on tulijoita enemmän kuin tarpeeksi ja yleensä nekin jaetaan jollakin tavalla suhteilla. Usein vaatimuksena on jokin saavutettu pätevyys, jota ei ihan niin vain voi saada. Töitä löytyy niin sairaanhoitajalle, farmaseutille kuin sähkömiehelle. Jos koulutus ja kokemus ei anna jotain erityspätevyyttä, nykypäivänä suorittavan työn työmarkkinoilla jää heittopussiksi ja parempiin hommin vaaditaan yleensä sekä akateeminen koulutus että varsinkin hyvä suhdeverkosto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe