vesi- ,viemäri- ja kaukolämpölaitosten yhtiöittäminen

Saas nähä

Hallituksen huomisessa kokouksessa käsitellään ko. laitosten yhtiöittämistä. Esittely tekstin mukaan kaikki johtuu EU:n uusista( ei ehkä niinkään uusista) määräyksistä. Ainakaan esittely tekstistä ei saa selvää on asia todellakin hoidettava ennen vuoden 2014 loppua - muusta syystä kuin verohuojennuksista johtuen. FCG:n raportin mukaan ainakin vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen johtaa VARAINSIIRTOVEROKULUIHIN - toki vain n. 11 500 euroa (FCG:n raportti sivu 21 kohta 4.6) EI HUOJENNUKSIIN.. Kaukolämpölaitoksen kohdalta en ole löytänyt raportissa mainintaa saadusta verohyödystä. Ymmärtääkseni vesi- ja viemärilaitosta ei tarvitsisi yhtiöittää. Ainoastaan henkilöstö on osittain yhteistä kaikilla em. laitoksilla. Raportissa ei ole eritelty vaihtoehtoja, että kaukolämpö yhtiöitetään mutta vesi- ja viemärilaitos jää kunnan toimintaan. Kaiken kaikkiaan - Miksi asia tuodaan vasta nyt päätettäväksi vaikka uusi kuntalaki astui voimaan jo 1.9.2013? Eli yli vuosi sitten.

68

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihme tyyppejä.

      proot on vähän outoja.

    • Taas hukataan rahaa

      Tässä käy kuten kävi terveyskeskus asiassa - kukaan hallituksenjäsen tai valtuustonjäsen ei viitsi tai jaksa lukea koko raporttia. Ryhmien todelliset johtajat ovat jo päättäneet, että asia hoidetaan näin. Näinhän siinä käy. Voitaisiinko näinkin isosta asiasta ollessa kyseessä, selvittää asiat hieman perusteellisemmin? Otettaisiin huomioon myös muut vaihtoehdot. Ei mentäisi ajatuksella - tämä on paras vaihtoehto.

    • mikä ero asiassa?

      Miksi papereissa ilmenee, että työsuhdeturva tässä yhtiöittämisessä on VAIN 2 vuotta.
      Kiinnitän huomiota, että kuntayhtymää rakennettaessa työsuhdeturvaksi merkittiin
      5 (viisi) vuotta.

      Miksi ei myös tässä tapauksessa? Onko ay-liike sen hyväksynyt?

    • kukas tätä johtaa?

      Vai ei työmiehille anneta 5 vuoden työsuhdeturvaa. Mitenkäs nyt johtavat demarit ja vasurit eivät tätä asiaa näe.

    • järkeä toimintaan

      Mikä työsuhdeturva? Nyt ollaan perustamassa uutta osakeyhtiötä ja sinne menee töihin ihan vapaaehtoisesti ne jotka sinne haluaa ja valitaan! Osakeyhtiön toimitusjohtajan valitsee yleensä yhtiön hallitus! Yhtiöjärjestyksen mukaan toimitusjohtajan voi valita myös yhtiökokous!
      Tämä yhtiöittäminen on hyvä ajatus sen lisäksi että myös laki määrää selvittämään yhtiöittämisen mahdollisuuden! Osakeyhtiössä mm. päätösten teko on helpompaa. Eipähän tarvitse odotella valitusaikoja ja kuunneella "eriäviä mielipiteitä"!

      • turvaa on

        Jokaisella työntekijällä on ihan normaali työsuhdeturva myös osakeyhtiössä! Eli mm. irtisanomisajat ja turva ettei sinua irtisanota ja oteta samalle paikalle joku muu!


    • 5 vuotta

      niinhän perustettiin kuntayhtymäkin ja henkilöstö siirrettiin peruskunnasta
      pois. Näinhän tässäkin tehdään. Henkilöstö siirretään pois peruskunnasta.
      Kuntayhtymäan siirrossa annettiin 5 vuoden työsuhdeturva.
      Näin täytyy tehdä jokaisen soppariin nytkin, kun siirtyvät työntekijät perustettavaan osakeyhtiön palvelukseen., pois peruskunnasta.
      Onkos tämä sen vaikeampaa. Eivät työntekijät saa olla eriarvoisessa asemassa .

      • yhtiön miehiä

        Nyt ei työntekijät siirrykään julkiselle puolelle (kuntaan tai kuntayhtymään) vaan osakeyhtiöön! Ei hyvillä työntekijöillä ole mitään pelättävää, luulisin!


    • olenpa varoittanut

      jos te koette, että olette niin hyviä,ettei tällaista turvaa tarvitse, niin "jokainen on oman onnensa seppä" jess!!
      Mutta "ei itketä lauantaina", kun tarvitsette näitä vuosia. Sitten on turha valittaa.Yhtiö tekee itsenäisesti ratkaisut. Nyt kun henkilöstösopimusta tehdään, on mahdollisuus vaatia tällaista. Nythän sinne on kirjoitettu (listalla näkyy) kahden vuoden turva. Liikkeenluovutuksena siirrytte oikeuksineen ja velvollisuuksineen uuteen perustettavaan yhtiöön. Sopimuksessa on todettava, mitä ne ovat.
      Työsuhdeturva on osakeyhtiössä tulee olemaan numero 1, eli number uno!! Sanokaapa mitä sanotte.

      nimimerkki yhtiön mies, ei ole ainakaan tähän yhtiöön siirtyvä työntekijä, jos omaa etuaan ja oikeuksiaan turvaten asiaa harkitsee. Viittaan edelleenkin kuntayhtymään siirtyneet, joille kirjoitettiin sopimukseen 5-vuoden työsuhdeturva
      Ihan sama asia ja ehkä vielä tarpeellisempi..

      Sanonpa, että hoh,hoijaa.....

      • money for nothing

        Voi hyvänen aika näitä suojatyöpaikkojen ihailijoita! Ainoa oikea työsuhdeturva lähtee omasta työpanoksesta ja ahkeruudesta! Kun teet työsi moitteettomasti niin miksi Sinut sanottaisiin irti? Tietenkin jos työt vähenee tai jotain muuta sellaista niin silloin voi tulla eteen sellainen tilanne että on pakko sanoa porukkaa irti! Ei kait sitä nykyään kuitenkaan ole varaa pitää suojatyöpaikkoja!

        Eikun töihin siitä marisijat!


      • Mister besserwisser
        money for nothing kirjoitti:

        Voi hyvänen aika näitä suojatyöpaikkojen ihailijoita! Ainoa oikea työsuhdeturva lähtee omasta työpanoksesta ja ahkeruudesta! Kun teet työsi moitteettomasti niin miksi Sinut sanottaisiin irti? Tietenkin jos työt vähenee tai jotain muuta sellaista niin silloin voi tulla eteen sellainen tilanne että on pakko sanoa porukkaa irti! Ei kait sitä nykyään kuitenkaan ole varaa pitää suojatyöpaikkoja!

        Eikun töihin siitä marisijat!

        Ei oo luottamista nimeämiisi keinoihin, sorry. Olen samaa mieltä suojatyöpaikat joutaa mäkeen. (Mutta kuka ne määrittelee ja oikeudenmukaisesti?) Siinäpä probleema.


    • Ei mihinkään

      Vesi-, viemäri-, lämpö yhtiöitetään. Tästä seuraa ainakin se että kaukolämmön hinta pomppaa pilviin.
      Tulevat sote, ERVA- alueet jossa sosiaali ja terv.toimi toimii Oulun tms. tahon alaisuudessa. Ammattikoulua ajetaan alas, lukio varmaan tulevina vuosina kysymysmerkki, meneekö isommalle alueelle.
      Palo toimi toimii jo isommalla alueella, samoin elinkeinotoimi
      Tällä menolla, näillä konsepteilla, herää kysymys - mihin kuntaa, kuntia tulevaisuudessa tarvitaan?

    • yhtiön leipäjauhot

      ei näin pieniä kuntiaolis tarvinnut tähänkään asti. Yhtiöittäminen tuo sen helpotuksen että veronmaksajien rahat ovat edelleen käytössämutta ei tarvitse pitää julkisia kokouksia

    • olen paperin siirtel

      Mitä hel--vetin suojatyöpaikkoja on vesi-viemäri- ja kaukolämpölaitoksen työntekijöiden työpaikat. Siellä ollaan vuorokaudet ympäriinsä, ellei työssä, niin varalla tai hälytyksessä. Että näin se on.

      Sanonpa vain, että konttoreissa taidetaan olla suojassa työn teolta.

      • Näin on näreet

        Helppo arvostella ja ottaa sivusta kantaa, varsinkin, jos asioista ei tiedä mitään. Itse olen silloin viisaasti vaiti. Pitää olla perusteet kuka ja miksi työskentelee suojatyöpaikassa. Sen verran vähättelevää tyyliä puhua suojatyöpaikoista.
        Vesi virtaa tai pysähtelee ympäri vuorokauden. Asiaa vois lähteä purkamaan vaikka siitä näkökulmasta.


    • Mitäs teet

      "Ei mihinkään" on oikeassa, jos tämmöinen suunta jatkuu. Kuntien rooli on jo muuttunut ja todellinen päättäminen valuu pois valtuustoilta. Suomessa tulee eteen paikallisen hallinnon kokonaisuudistus, eittämättä. Tähän ovat asiantuntijat jo kiinnittäneet huomiota. Päättäjät nakertavat poikki omaa oksaansa.

    • Larin Paraski

      mutta kun laki velvoittaa. Ja mehän teemme lain mukaan asioita.
      Olen huomannut, että lainkirjainta ainakin Pyhäjärvellä on pyritty kaikissa toiminnoissa noudattamaan.
      Hyvä Pyhäjärvi. Oletko kokenut samoin?

      • Luulen näin

        Oliko Larin Paraski murjassu vitsin?


    • Larin Paraski

      Pitää vähän keventää tätä elämää. Elämässä ei selviä hengissä, ellei saa yhtä kunnollista päivän naurua. Ja nauru pidentää ikää.

      • lähtötuli 7

        Yhtiöittäminen mitä se on tai tarkoittaa ? kaikki muu henkilöstö menee liikkeen luovutus piikkiin paitsi toimitusjohtajan valitsee yhtiön hallitus osakeyhtiölain mukaan, hänellä ei tietenkään ole mitään työsuhdeturvaa, olisiko 5 minuuttia jos potkut tulee


      • Räjjäytystyömaa
        lähtötuli 7 kirjoitti:

        Yhtiöittäminen mitä se on tai tarkoittaa ? kaikki muu henkilöstö menee liikkeen luovutus piikkiin paitsi toimitusjohtajan valitsee yhtiön hallitus osakeyhtiölain mukaan, hänellä ei tietenkään ole mitään työsuhdeturvaa, olisiko 5 minuuttia jos potkut tulee

        Oiskohan taas omintakeista vittuilua?


    • outoa

      Hetkinen,
      mitä tarkoitat nimimerkilläsi?

      • myös kaukolämmön käy

        Olisi hyvä, jos ymmärrämme millaista tärkeää työtä tämän puolen tekijät tekee. Avainasemassa on kuitenkin johtaja, joka tätä orkesteria johtaa, taitaa ja tekee.
        Jokainen omalla kohdallaan on extraa ja asiantuntija. ja tärkeä paikallaan, JOkaisen niitin kiinnittäjä.
        Mitä täällä oikein yritetään. Uskomatonta täällä Pyhäjärvellä.
        Haluatteko, että saatte puhdasta vettä, että viemärilaitos toimii ja että ne, jotka ovat liittyneet tai liittyvät kaukolämpöön saavat nämä palvelut asiantuntijoilta, asiantuntevin palveluin ja asiallisilla hinnoilla. Sitä minä ainakin toivon.

        Ihme hommoo!!


    • laukalla vittuilevat

      kyllä käyttöpäällikkö siirtyy huonosti valmisteltuun yhtiöön ja hänellä on samat turvat kuin muullakin siirtyvällä henkilöstöllä.
      valittakoon toimitusjohtajaksi vaikka mafioson vanhapoika-tai piika, sille sama.
      saavutetut edut ja palkka säily, eikä hänen ammattitaitonsa katoa. käytön kanssa voi olla kateellisten porukassa tiukkaa..
      todella kuntalaisten vahinko, jos nurminen taklataan sivuun hyvin hoitamastaan osaamisalueestaan.
      vahingot lopulta maksavat, no valitettavasti ME.

      • LörppöLasse

        Kukas sen hännän nostaa????? No ihan ite.


      • Hieno kukka
        LörppöLasse kirjoitti:

        Kukas sen hännän nostaa????? No ihan ite.

        Taitaa eräät kehua itseään täällä oikein urakalla ja samalla panetella muita työntekijöitä. Narsismia sanon minä...


    • loppuuko jo?

      Nyt kirjoitetaan asiaa.
      Laitetaanko eetteriin Nurmisen CV. Se on minulla tallessa siitä ajasta, kun hän hakeutui teknisen johtajan virkaan samanaikaisesti kun siihen valittiin toinen.
      Ei se mitään, sanoo Nurminen
      Mutta, minun mielestäni tämä on sikamaista toimintaa. suoritetun virkavaalin jälkeen. Miksi tällainen ajojahti, jos toinen on ammattilainen ja toinen on noviisi. Kumpikin tekee omaa sektoriaan, eikö näin?
      Nurminen on omalla sarallaan asiantuntija viimeisen päälle. Jos haluatte, että ansiot tänne kirjoitetaan, niin antakaa tulla.
      Tekniseksi johtajaksi valittu oli "hyvä poika" ja ei se mitään, mutta mitä helvettiä Te siitä näykitte Nurmista. Syytönkai hän on siihen, että toisella (Nurmisella) on
      työkokemusta ja ammattitaitoa ja tällä teknisellä johtajalla ei ole tänne tullessaan.
      Laitetaanko kummankin CV:t rinnakkain , sekin on tallessa, jos haluatte nähdä..
      Nyt on sellainen juttu, että lopettakaa tuo nälviminen. Jooko!!

      • CrVee

        Net CV:t ei aina kerro kaikkea, eikä niihin pidä liikaa tuijottaa.


      • Elisa viihde
        CrVee kirjoitti:

        Net CV:t ei aina kerro kaikkea, eikä niihin pidä liikaa tuijottaa.

        Mitkä net cv:t? Jos jollakin on merittiä niin sitä on tai sitten ei. Ei siinä sen kummenpaa.


      • CrVee
        Elisa viihde kirjoitti:

        Mitkä net cv:t? Jos jollakin on merittiä niin sitä on tai sitten ei. Ei siinä sen kummenpaa.

        Eihän työtodistukseen saa kirjoittaa mitään pahaa, ei ainakaan minun ymmärtääkseni, joten ei noita pidä sokeasti tuijottaa. Kyseiset henkilöt on varmasti tunnettuja hyvine ja huonoine puolineen.


    • tunkion tonkijat

      Eihän sille voi mitään, jos Leeeo, Leeeo, leo le joutuu toimissaan ja toimistaan tähän tilanteeseen. Sellaista elämä on, sano... en sano, vaikka pyytäisit.

    • pysyvä haitta

      sukunimen r----ö kantajista on pitkäkestoista haittaa, riitaa ja riesaa, oli sen kantaja elävä tahi kuollut.

    • olen kuullut

      niin, ja ne takapirut, jotka tätä ruokkivat.

      • ervastitko

        Osakeyhtiölaki on vähän erilainen, kuin muut kunnalliset virka/ tai työsuhteet, liikkeen luovutus tilanteessa edut säilyvät, mutta sen jälkeen ei ole välttämättä samat edut kuin kunta alalla ja vielä sekin ihmisistä nimillä puhumatta on selvä asia varmaan kaikille, että silloin kun on kysymys osakeyhtiöstä, silloin eletään sen mukaan, toimitusjohtajalla olipa se kuka tahansa ei ole työsuhdeturvaa, samoin kuin muilla työntekijöillä,


    • mielenkiintoista

      Mitenkäs sillä Rillankiven toimitusjohtajalla? Onko hän eri asemassa? Millainen työsuhdeturva hänellä on?
      Entäs Kehitys Oy
      Entäs valokuitukaapeli tj?

      Kylläpä tuli herkäksi tämän laitoksen yhtiön toimitusjohtajan asema!!

      Mielenkiintoista miettiä , kenen työ on henkeäsalpaavan tärkeää.

    • bumtsi, bum

      Olen kuullut vanhemmilta luottamushenkilöiltä, että tuo valokuitukaapeli oli tarkoitus rakentaa ainoastaan sivukylille.

      Milläs määräyksellä sitä tehään tänne keskustaan? Rahat loppuu vai loppuvatko, ennenkuin kaapelit on vedetty koko kaupunkiin Jääkö syrjäkylät paitsi. Ainakin Pyhäsalmessa on tien alituksia siellä ja täällä.. Tuliko tässä työtapaturma, olisi erikoisen mielenkiintoista tietää!! Miten lupapapereissa sanotaan?

    • J u l k k i s

      Entä lentokenttä oy ja monitoimihalli oy toimitusjohtajat?
      joo, olen tietoinen, että monitoimihalli ei ole v i e l ä kaupungilla, periaatteessa on ujutettuna täysin veronmaksajien kontolle, vain siirtomuodollisuudet ovat tekemättä.
      Komulaiselle kenkää, Kauraselle kaurapussi ja virallinen siirtosopimus hyväveli-verkoston psyykkaajaksi.

    • on sitä jos jottai

      Entäs Pyhäjärvi-säätiö? Mitenkäs sen varoja hoidetaan ja kuka. Aivan tietämätön sarka kynnettävänä. Anomuksia voi jättää, oli lehti-ilmoitus. Kukahan niitäkin varoja koplaa?
      Poliittisestiko avustuksia jaetaan?

    • kunnanjauhot

      Mites minun pitäisi tähän asiaan suhtautua kun on oma vesitalous, viemäri - ja lämpölaitos. Pitääkö minunkin antaa veroeuroja tuollaiseen puuhasteluun? Ei heletetti. Kaikki pitää tulla kunnalta valmiiksi. Jauhotkin!?

    • oma vesi,viemäri ja

      elä oo moksiskaan. Sinä voit elää ihan rauhassa. Ei tarvii maksaa.

      • haku päälle.

        Onko sinne Johtajan paikka milloin haussa?


      • välillä kiertoon.
        haku päälle. kirjoitti:

        Onko sinne Johtajan paikka milloin haussa?

        Varmaan uudet tuulet olisivat asiaa.


    • pysyvä haitta

      sukunimen r----ö kantajista on pitkäkestoista haittaa, riitaa ja riesaa, oli sen kantaja elävä tahi kuollut.

      • sama se on

        Osakeyhtiölaki on se laki mitä luetaan silloin ,kun on kyse osakeyhtiön toimitusjohtajasta, ei siellä erotella rillankiviä tai kehityksiä, ei heillä kellään ole työehtosopimuksia turvana, he itse neuvottelevat omat palkkaehdot työnantajan kanssa,


    • talottuu liikaa.

      Ei meillä ole suojatyöpaikkoja kenelläkään.

    • Tervalempi

      Vastaus Saas nähä, kirjoittajalle..

      Isojen poikien aika on tietenkin mennyt käräjiin valmistautumiseen ja riitelyyn..
      ja "organisaatio on ollut niin ohut " ???!!!

      Asioita joudutaan tekemään " hätäpäissä" ehtimättä pohtia eri vaihtoehtoja.

      Kepulaisista ainoa taloudesta ymmärtävä on sivuutettu, hän ei saa kannatusta omiensa joukossa. Miksi ?
      Muistakaa valtuutetut, TEIDÄT KAIKKI on valittu YHTEISIÄ asioita hoitamaan meidän kuntalaisten parhaaksi.
      Turha on luulla, että yksistään veroäyrin pitäminen entisellä tasolla tuo asukkaita Pyhäjärvelle. TYÖTÄ ja toimeentuloa olla pitää.
      Työtä tuo yrittäjät tullessaan. Mutta, mutta..
      Kaupunkihan tekee rakennustyötkin omana työnään...Onko kaupunki yrittäjä ?

    • 2424242424

      Onhan se meille Pyhäjärven asukkaille hyvä. Toivottavasti myös yrittäjille.

    • 2727272

      Jos yhtiössä tehdään ratkaisut ja toimiin ryhdytään heti. niin mikä on parempi.

      • ihme tyyppejä.

        proot on jotenkin outoja.


    • pysyvä haitta

      sukunimen r----ö kantajista on pitkäkestoista haittaa, riitaa ja riesaa, oli sen kantaja elävä tahi kuollut.

    • Haitta

      Kenelle haitta?

    • riesa ja haitta

      tieto on varma.

    • oletusta kaiketinkin

      En ole kuullut kenenkään valittavan.

      • Totta mooses

        Harvemmin ne itelle tulee kertomaan.


    • pysyvä haitta

      hei. olet kuullut mutta et ymmärtänyt kuulemaasi. olet nähnyt, mutta et halua uskoa näkemääsi.?!
      kuinka kuuro voisi kuulla tai sokea nähdä?

    • Tuskaa

      Kuka lienet. Sinulle kaikki kertovat kaikenlaista. ymmärrät kaiken. näet enemmän ja kuulet vieläkin enemmän. Paljo tieto on tehnyt tuskaiseksi.

    • häirinnyt

      Onko se eva-riita?

    • ei häirintää.

      Kaikilla meillä menee hyvin.

    • pysyvä haitta

      hei. olet kuullut mutta et ymmärtänyt kuulemaasi. olet nähnyt, mutta et halua uskoa näkemääsi.?!
      kuinka kuuro voisi kuulla tai sokea nähdä?

    • TOPPPPPPP

      Elä eppäile.

    • pätevyys asiaan

      Tosi surkeaa kaupunkilaisten asioiden ja maksujen suhteen. Tulette olemaan ihan oikeasti maksumiehiä yhtiöitettäessä kaukolämpö-, vesilaitos-, ja viemärilaitoksen kuluja.
      Kannattaa hoitaan asiaa niin, että kaupunki lähtee mukaan asioihin niin, etteivät kaikki tulevat, vuosikymmenien hoitmattomat maksut kaadu käyttäjien maksuihin.

      Nurminen, jos joku tietää asian. Uskokaa häntä'. Miksi hänet on sivuutettu asiassa ja Laukkanen tietää!! Huh,huh, missä mennään.
      En ota kantaa Laukkasen ammattitaitoon, mutta jos Nurmisella on 25 työkokemus ja hintahaitari on ollut kuluttajalle oikea, niin miksi näin, että Laukkanen antaa yhtiöittämisen asiantuntijalausunnot FCG:n raporttiin-. Eikö Nurminen olisi ollut asian tuntija, tai asiantuntija?
      Ottamatta kantaa mikä suuri johtaja tekninen johtaja on. mutta tä-ytyy nähdä tässä elämässä, että asiantuntija on henkilö, joka on vastuullisesti ja taloudellisesti hoitanut asiaa. Ei se ole sen vaikeampaa,mutta, mutta....

      Te, jotka jokapäiväisesti ja joka hetki käytätte vettä, viemäriä ja lämpöä. Uskokaa ihmeessä, että nyt tarvitaan asiantuntemusta.

    • YT neuvottelut

      Miäs tuosta murehdit,kyllä se Johtaja tietää alamaisten taidot,ja jos työpaikka vielä pysyy niin hyvä niin.

    • Kriisi heikkoudesta

      Asian ydin on tullut yhtiöittämisprosessissa selväksi.

      Johtaja Laukkasella on pätemiskriisi, palkkakateuskriisi, osaamiskriisi ja johtamiskriisi.

      Mitä tästä voimme päätellä?

      Hänestä ei tule edes kokemuksen myötä hyvää julkisen hallinnon asiantuntijaa ei edes yleisasiantuntijaa eikä varsinkaan alaistensa ammattiosaamista kunnioittavaa ja kuntalaisten edun kannalta näin ajattelevaa, kokoavaa henkilöstöjohtajaa.

    • ainut laatuista

      Ajatelkaa kuinka hyvä tilanne Meillä on! Kauko-lämpöputkesta tulee lämmintä vettä, vesijohtoputkesta tulee puhdasta vettä ja paskaputkea pitkin menee varmasti paskasta vettä! Tuskin koko pohjoismaissa on näin erikoisen hyvä tilanne! Onko meillä varaa antaa tästä periksi?

    • Äimänkäkenä

      Lain edellyttämän yhtiöittämisen valtuusto on päättänyt. Ei kai kukaan ole heikentämässä asukkaille annettavia palveluja. Henkilökuntakin siirtyy vanhoina työntekijöinä. Eikö palvelut jatku entisellään?

    • Tietääkö joku?

      Ollaanko työntekijöitä panemassa pellolle. Semmoisesta ei ole puhuttu.

    • ammattilainen

      laitosten hoito ja johtaminen tarvitsee ammattilaista., jotta hintahaitari säilyy kohtuullisena maksajalle.

    • ennustustus

      Jos ko. laitokset yhtiöitetään vuoden vaihteessa niin ennustan seuraavaa:
      Tammikuun puolen välin tietämillä alkaa kaukolämpövesi jäähtymään pikku hiljaa. Helmikuun pakkasilla asukkaat kerääntyvät sellaisiin taloihin joissa on tulisija tai sähkölämmitys.
      Vesijohtovesi alkaa pilaantumaan melko nopeasti tammikuussa. Aluksi se muuttuu keltaiseksi ja tammikuun lopussa on jo tumman ruskeaa. Juomavesi osteetaan pulloissa ja suihkussa ei voi käydä.
      Viemäriverkosto alkaa tukkeutumaan myös tammikuussa. Helmikuun alussa viemäriverkosto on niin tukossa että virtaus kääntyy vastakkaiseen suuntaan ja wc-pöntöistä pulppuaa puhdasta paskaa kuutiokaupalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe