Mikä on Kokkolan keskussairaalan siivouksenlaatu jatkossa?

olenko väärässä?

Siivousfirma vaihtuu. Vanhoistatyöntekijöistä 25, jotka jatkavat uusinatyöntekijöinä. Lomat ja monet edut he menettävät. Onko keskussairaalalla varaa tinkiä työnlaadusta, jota aikaisemmat ammattitaitoiset siivojat ovat pitäneet sairaalantilat siistinä. Miten käy jatkossa? Mikä on jäljellejäävien siivojien työmotivaatio, kun monet edut menettävät. Siivouksen kilpailuttamisen yhteydessä siivouksen taso laskee. Tarkoittaa että sairaalantilat eivät ole jatkossa yhtäpuhtaat, kuin nykyään. Kilpailuttamisenyhteydessä tingitään laadusta. Siivojat tekevät parhaansa.

Monissa yrityksissä on nähty, kun siivoaminen on kilpailutettu, niin siivouksenlaatu kärsii. Siivojat ovat tähän syyttömiä. Mitä halvemmallatyövoimalla siivotaan, niin siivouksenjälki on mitä on. Se on nähty monissakin yrityksissä. Veeseiissä ei aina ole paperia. Lattioilla virtsaa, pukeutumistiloissa villa koirat vilistävät lattioilla ja käsienpesulavuaarit ovat liasta tummuneet.

Mitä tässä todellisuudessa säästetään. Sairaala on paikka missä erityisesti pitäisi kiinittää puhtauteen eikä tinkiä siivouksen korkeasta laadusta, kilpailuttamalla siivouksen. Uskoisin, että sairaalabakteerit ja muut pöpöt viihtyvät sairaalassa kilpailuttamisen jälkeen.

Ja mikä on jäljellejäävien siivojien työmotivaatio kaikkien heikennyksien jälkeen. Tuleeko enää yhtä puhdasta. Se mistä ei pidä tinkiä, on siivouksesta.

11

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitäis kiinnostaa jo

      Valitettavasti siivoojan homma on yksi suomen aliarvostetuimmista ammateista, joka hämmästyttää kun otetaan huomioon että kuinka moni puulaaki joutuisi laittamaan ovet säppiin jos siivous ei toimi. Ei vain sairaala mutta esim. ruokakaupat yms. ihmiset eivät ymmärrä että ei se paska itsestään mihinkään häviä, ei kaupoista, ei sairaaloista, ei mistään. Sairaalassa siistijät joutuvat tekemisiin samojen vaarallisten tartuntatautien kanssa kuin hoitohenkilökuntakin, HIV, hepatiitit, tubit, norot yms. Leikkauksia ei voi suorittaa jos salit eivät ole steriilejä jne. Silti jokin aika sitten kuultuna sairaalan käytävällä, "ei meidän olis tarttinu tuota tervehtiä, se on vain siivooja". Asiat eivät muutu ennenkuin ihmiset ymmärtävät siistijöiden tärkeyden, päättäjiä se ei tällä hetkellä kiinnosta hevonkukun vertaa, eikä näemmä muitakaan kansalaisia.

    • Nyt lakkoon

      Siivoojien kohtelu on törkeää. Siivoojien sairaalassa pitäisi mennä lakkoon. Katsotaan, muuttuuko päättäjien mieli, kun leikkaussaleja ei siivota tai sairaat ihmiset ovat hoidettavana likaisissa huoneissa. Siivoojat ja liitot vain ovat liian kilttejä, aivan kuin kaikki muutkin matalapalkka-alat. Ei noin törkeään ja ala-arvoiseen kohteluun saisi alistua.

      Päättäjät eivät välitä ihmisistä ollenkaan. Tällainen ihmisten pompottelu on valitettavan yleistä koko maassa. Asiaan pitäisi saada laki, joka takaa työntekijöille saman palkan ja edut kuin ennen. Ja jos sitä yrittää kiertää, tulisi siitä saada tuntuvat seuraukset.

    • Tulkaa taakse

      Siellä on lakkoiltu usein mutta kun ei taakse tule kukaan ei AKT YM,LIITOT.Sairaalan hallituksessa istuu niin isokenkästä että ne ei nää Sairaala-apulainen vastaan tulee.Myös henkilökunta valittaa mutta siihen se jää.,kun ihan oikeesti hallitukselle kerrottais kun kilpailutetaan mitä haittaa on kun aina uusi tulee.Kun pitäis laittaa toimia auki jos omaks ottaa,ei ole haittaa mitä eri titteli perustetaan löytyy määrärahaa.Varmaan tilataan laitteita ja sitten ne seisoo käyttämättä,joka osato taitaa tilata ilman oman.On tietenkin myös kun firmat palkkaa työntekijän niin vaikka aikaa olis niin tehä nopiaa ja tupakalle siitä valitetaan.On koulutettu mutta ei niin olla motivoitu kuin tilipussiin.Ei tänäpäivänä olla hyväntekijöitä jotta jäädään tekeen ylitöinä kun saa vain olla töissä ja itsetunto nousee.Siinä nuoret on oikeassa.

    • Vääryyshän se on

      Tässä tapauksessa lakkoilu ei auta, jos nyt lakkoillaan, nykyinen firma kärsii ja tilannehan ei ole nykyisen firman vika. Vuodenvaihteen jälkeen se on turhaa ja jopa laitonta kun sopparit on jo allekirjoitettu ja uusia palkattu tilalle, eihän tää uusi firma palkkaa ketään joka rupeaa ruikuttamaan tilanteen vääryydestä. Laki sallii tämän kaiken, siivoojilta on ainoat protestointitavat viety, ei voi mittään, kaikki menee lain puitteissa mutta se että onko se moraalisesti oikein, ompi päivän kysymys. Tosin nykypäivän yritysmaailmassa moraalilla ei ole mitään merkitystä, se mikä menee yli kaiken on tuloksen tekeminen. Työntekijöistä ei tarvi välittää, niitä saa aina uusia tilalle.

    • Uus-jako

      Mikään yritys ei ota jonkun toisen yrityksen työntekijöitä ns. vanhoina työntekijöinä töihin, yrityskauppojen yhteydessä voidaan sopia, että entiset työtekijät saavat jatkaa ns. työntekijöinä.

      Suomessa on kestävyysvaje ja se johtuu liian suureksi paisuneesta julkisesta sektorista ja siellä olevista palkkakustannuksista.

      Siivojien ammatti on arvostettua, mutta se ei välttämättä näy palkkapussissa, siivoja tekee työtänsä ja sillä aikaa "ylemmäntahon" henkilöt juoruavat itselleen liian suuria etuisuuksia palkkapuseihinsa.
      Työpaikkademokratiaan luulisi kuuluvan, että olemassa olevaa rahaa jaetaan tasaisemmin ja sitten, että kestävyysvaje ei kasvaisi.
      Velkarahalla elämisen ihanuuskin on lopussa ja muitten veronmaksajien kukkarossa on näkynyt pohjat jo pidemmän aikaa.

      Siiivojat lyökää nyrkkejänne pöytään siellä työpaikalla ja vaatikaa suuripalkaisemilta teille kuuluvat rahat, koska he ovat ottaneet liikaa veronmaksajienrahoista ja teille on jäänyt sitten niitä jäännös murusia.

      • bbjkjk

        Kyllä ennen siirryttiin ns. vanhoina työntekijöinä. Mutta nykyäänhän työntekijä ei ole minkään arvoinen ja se johtuu osin siitä että eivät itse pidä puoliaan eivätkä arvosta itseään ja työtään.


      • kiltti 7
        bbjkjk kirjoitti:

        Kyllä ennen siirryttiin ns. vanhoina työntekijöinä. Mutta nykyäänhän työntekijä ei ole minkään arvoinen ja se johtuu osin siitä että eivät itse pidä puoliaan eivätkä arvosta itseään ja työtään.

        Eivät osaa kieltä ja panevat nimen soppariin, jossa esim.työtunnit määritelty 0 - 30h vkossa. Valistakaa maahanmuuttajia, TTL.fi toissasuomessa.


    • moraali?

      Nimimerkki "vääryyshän se on" otti hyvin esille asian "moraali" Missä on moraali? Mikä on laintekijöiden moraali? Kun lakien puitteissa sallitaan menettely koskien sairaanhoitopiirien siivojia.

      Silloin ku lainpäättäjiltä katoaa moraali, on yhteiskunta vajoamassa syvälle suohon. Moraalin katoaminen päätöstenteossa tulee yhteiskunnalle hyvin kalliiksi.

    • Uus-jako

      Lain puiteissa tehdään rahallisesti suurimmat vääryydet siitän johtuu myös tuloerojen kasvaminen ja työttömyyden lisääntyminenkin.
      Verotuskaan ei mene niiden periaateiden mukaan jossa veroja kerättäisiin maksukyvyn mukaan ja tulojen noustessa pitäisi myös verotuksen nousta.

      Lakien mukaan myös pienituloisten erilaiset asumisen ja elämisen kustannukset nousevat ja voisi vain kysyä ketkä elävät pyramiidin huipulla jota köyhäkansa kannattelee.

      Taloudellinen tilanne on sellainen, että yli 3000€/kk on liikaa ja alle 3000€/kk on liian vähän, millä lailla tuota vinoutumaa voidaan oikaista???

      Mooraali katosi silloin kun kotona loikoilun edut menivät palkkatyön edelle.

    • Tarttis tehä jotain

      Tämä on hyvä esimerkki mitä tapahtuu kun on poliittisesti valitut päättäjät työnantajina. Mikään muu työnantaja ei voisi, eikä haluaisi tehdä tällaista päätöstä. Samalla nähdään kuinka hampaattomaksi on ay-liike nujerrettu.

      • hyväsylyvi

        Miten tekisitte tarjouksen, jos ette tietäisi paljonko noille ns. vanhoille on maksettu palkkaa? Firmojen ei ole pakko paljastaa salaisuuksiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe