UUDET työkkärilait

KARENSSIA KAIKKILLE?

1) Hallituksen tuoreen esityksen on poistaa työttömyyetuutta koskevat TE-toimistojen harkintaa edellyttvät lausunnot, jolloin työttömyysetuuden voi evätä sen maksaja eli esim. Kela, ilman että yksilöllisiä olosuhteita otetaan huomioon.

Jos työttömyysetuuden maksaja saa päähänsä, että joku ei ole työmarkkinoiden käytettävissä tai on kieltäytynyt jostain työvoimapalvelusta, niin se on siinä sitten.

Säästetän resursseja ja keskitytään varsinaiseen työnvälitykseen kehittämällä työhön hakeutumista kannustavampaan ja velvoittavampaan suuntaan?!

2) Käytännössä ei ole mahdollisuutta kieltäytyä oman työssäkäyntialueen ulkopuolelta tarjotusta työtä. Esityksen perusteluissa asia selvennetään näin:

Arvioitaessa päivittäiseen työmatkaan käytettävää aikaa otetaan joukkoliikenteen lisäksi huomioon esimerkiksi oman auton ja polkupyörän käyttömahdollisuus sekä mahdollisuus kävellä työmatka.

Työmatkaan kuluvaa aikaa laskettaessa huomioidaan aika, joka henkilöllä kuluu matkaan hänen asuinpaikastaan työpaikan osoitteeseen yleistä tietä pitkin normaaleissa sää- ja muissa olosuhteissa.

Pätevää syytä työstä kieltäytymiseen ei ole tällä perusteella, jos työmatkaan kuluva aika on esimerkiksi joinakin viikonpäivinä tai kesäaikana julkisen liikenteen aikatauluista johtuen tavanomaista pidempi.

Työhön on siis mentävä oman työssäkäyntialueen ulkopuolellekin kelistä riippumatta keinolla millä hyvänsä?!

Pahinta tässä työn vastaanottovelvoitteessa on, että sitä sovelletaan vanhaan tapaan myös palkattomaan työkokeiluun ja kuntouttavaan työtoimintaan?!!

3) Työttömyysturvalakiin lisätään UUSI 15 vuorokauden karenssi, jos työnhakija ei ole työ- ja elinkeinotoimiston tavoitettavissa toimiston määräämällä tavalla ja aikana työllistymissuunnitelman tai sitä korvaavan suunnitelman laatimista tai tarkistamista varten eli et vastaa puhelimeen kun ne soittaa!!!

Tällä tarkoitetaan päivän tarkkuudella sovittua aikaa, jollon TE-toimisto soittaa työnhakijalle. Sinä päivänä puhelimen on siis oltava kunnossa ja auki, ylipäätänsä työttömällä on oltava puhelin!

Koko päivänä ei voi tietää mihin aikaan soitto tulee. Jos siihen ei vastaa, niin menettää työttömyysetuutensa 15 päiväksi.

Tarkoituksena näissä kaikissa uusissa laeissa on se että voidaan antaa KARENSSIA KAIKKILLE?!

14

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1658

      joko taas 'KAIKILLE' ...tietysti kaikille jollei sääntöjen mukaan pelaa.

    • dfdgstfhgd js

      Kuten on jo tajuttu, tarkoitus on kurjistaa kaikki.

      Olemme samassa veneessä, jopa ne kyykyttäjätkin, koska hekin vielä putoavat kyykyttäjän paikaltaan kyykytettävien joukkoon. Ja ne, jotka ovat omahyväisiä, koska ovat vielä palkkatyössä, voisivat muistaa, että se lopputili on helppo toimenpide, ja että sen jälkeen voidaan vaatia jopa palaamaan samaan työhön palkatta. Eli kannattaa toimia yhdessä ja korjata systeemiä, eikä suostua tämän pyramidihuijauksen huipulta tuleviin käskyihin. Kun se kirves osuu vielä omaankin nilkkaan.

      Tämä puhe kannattaa kuunnella, vaikka se on pitkä. Paljon paremmin vietetty aika kuin roikkua facebookissa paljastamassa NSA:lle yksityiselämänsä yksityiskohtia, joita voidaan myöhemmin käyttää kyykytyksessä. Jos haluatte vielä oikein avartaa ajatteluanne, katsokaa toisenkin linkin tarina, jossa Credo Mutwa puhuu afrikkalaisten perimätiedosta ja omista kokemuksistaan niistä samaisista alien-hahmoista, joista on kuvia muualtakin maailmalta. Kuunnelkaa häntä ihan vaikka ymmärtääksenne vierasta kulttuuria. Minä kuuntelin sitä ymmärtääkseni ihmiskunnan yhteistä historiaa ja tulevaisuutta.

      https://www.youtube.com/watch?v=h15uJCgJhRw
      https://www.youtube.com/watch?v=vsPaxFvrD8c

    • kiinnostunut1

      Mistä sait tiedon? Onko linkkiä?

    • Näin on

      Päättäjien vouhkaama LAKISÄÄTEINEN PERUSTURVA KAIKILLE on täyttä sontaa ja päättäjien omaa jauhantaa vailla todellista todellisuutta.
      Niin kauan, kuin yksikin suomalainen on TULOTTOMANA, niin kauan LAKISÄÄTEINEN PERUSTURVA on täyttä sontaa ja PÄÄTTÄJIEN VALETTA !

      Jos LAKISÄÄTEINEN PERUSTURVA olisi todellinen, niin karenssia ei voitaisi määrätä, koska se on vastoin LAKISÄÄTEISTÄ PERUSTURVAA.
      Onko se lain mukaista, että ihmisiä laitetaan olemaan vaille mitään perustoimeentuloa, häh ?
      Karenssi on vastoin LAKISÄÄTEISTÄ PERUSTURVAA, eikös vaan!

    • valtioon pettynyt

      Omaa mietiskelyä kohdista:

      1) "TE-toimistojen harkintaa edellyttvät lausunnot, jolloin työttömyysetuuden voi evätä sen maksaja eli esim. Kela, ilman että yksilöllisiä olosuhteita otetaan huomioon."

      No ei TE-toimisto nytkään ota huomioon lausunnoissaan Kelalle huomioon mitään yksilöä. Työkkäri lähettää lausunnon Kelaan jonka mukaan Kela sitten toimii (evää vaikka tässä esimerkissä tuenmaksun). Työtön saa lausunnon työkkäriltä, jonka lopussa aina lukee että päätöksestä ei voi valittaa ja vasta tuen maksajan päätöksestä voi valittaa (KELA).

      Eli työkkäri toimii vain välikätenä jonka päätöksistä ei voi valittaa tai niitä mitenkää täydentää. Lisäksi niitä ei tehdä edes paikkakunnilla vaan esimerkiksi Pirkanmaan alueen TE-elimessä jonne ihminen ei saa mitenkään yhteyttä. Sinne ei saa työtön soittaa ja sinne ei pysty lähettämään edes sähköpostia. Ei edes jos haluaisi kysyä jotain heidän päätöksestään. Tämän elimen päätöksistä ei paikallinen työvoimavirkailija tiedä mitään ja hän vain kommentoi että ei tämän Pirkanmaan päätöksiin voi mitenkään vaikutaa tai hän ei voi ottaa yhteyttä sinne. SIIS IHAN KÄSITTÄMÄTÖN TURHA VÄLIKÄSI kun Kelaan sentään pystyy soittamaan ja täydentelemään hakemuksia.

      2) Kaikki palkattomat orjatyöt ovat ihan käsittämätöntä paskaa mistä työtön ei kyllä hyödy itse yhtään. Kärsii vain.

      3) Naurettavaa on myös olettaa että ihminen olisi kokoajan puhelimen tavoitettavissa. Jos olet vaikka suihkussa niin saat 15 päivän karenssin. Puhelut tulevat työkkäristä ja kelasta jo nykyisinkin ihan random sinulle tuntemattomista numeroista. Vaikka tietäisit että kela on soittanut niin samaan numeroon et pysty edes soittamaan takaisin. Voit soittaa ainoastaan työkkärin tukkoiseen vaihteeseen jossa joku puheluihin vastaaja ei tiedä asioistasi edes mitään, siis jos joskus pääset linjoista läpi parin päivän sisään.

      Työttömiä kohdellaan jo nyt niinkuin rikollisia joilla on panta jalassa. Mihinkään et saa mennä kun tavoitettavissa on oltava aina. Olet myös täysin holhouksen alla kun sinua pompotellaan ihan miten lystätään. Määrätään ihme pakkotöihin, niinkuin vakavasti mielisairas tai töihin maksamaan rikoksestasi MIKÄ ON TYÖTTÖMYYS.

    • PUHELIN POIS

      Tähän löytyy hyvä neuvo, luopukaa puhelimesta, niin ei voida soittaa.
      Suomen laki ei määrää, että jokaisen pitää omistaa puhelin.
      Siinäpä soittelevat TE tomistosta, kun ei ole puhelinta !

    • Haluan mailia

      Niin siellä on se ruksi johon voi valita EI puhelinta.

      Ongelma on että sittenkö pitää mennä sinne työkkäriin?

      Miksei asioita voi hoitaa sähköpostilla?

    • 124lkm

      minen ainakaa sähköpostilla, kun en sitä muutoinnaa käytä mihinkään.... jatkuvastihan tuota pitäisi sitte kytätä.

      • jo on !

        Miten niin kannustaa töihin/?, kun ihka oikeita töitä ei ole tarjolla.

        Laskennallinen totuus kertoo, että töitä ei riitä läheskään kaikille, ja oikea totuus on vielä karmivampaa, sillä todellisuudessa työnantajat eivät hyväksy ja huoli kaikkia työnhakijoita, vaan palkkaavat mielestään parhaat hakijat.

        Mietityttää miten vaikeaa on työllistyä henkilön, joka on lihava, laiha, ruma, sairas, heikkoälyinen, lonkkavikainen, hidas, jne... vaikka heillä ei ole oikeutta työkyvyttömyyseläkkeelle, tai heille ei sitä hakemisesta huolimatta ole myönnetty.

        Juopot on sairaita tavallaan ja asia erikseen, ja kuuluisivat pois listoilta, sillä heidän paikkansa ja muut toimet saisivat olla erillään muusta väestä. Heidän apu- ja tukitarpeet on eri luokkaa kuin tavallisten työttömien.

        Tyhmää määrätä joku töihin työalueen ulkopuolelle, kun varmasti paikkakunnalla. johon määräys on annettu on omat työttömänsä.


    • järjestö?

      Eivät kaikille sano päivän tarkkuudella, Tampereella odotettiin puolitoista vai kaksi kuukautta soittoa.
      "Säästetän resursseja ja keskitytään varsinaiseen työnvälitykseen kehittämällä työhön hakeutumista kannustavampaan ja velvoittavampaan suuntaan?!"

      Miten sosiaalityöntekijä- ja kelantätiarmeijan palkkaaminen kuntakokeilujuttuihin säästää? Entä kurssittajien palkat? Ketäkä ovat olleet päättämässä uudistuksista? Nimiä esille!
      Voisivatko työttömät järjestäytyä järjestöön, koska työttömiä on paljon. Työttömien äänimäärällä pääsisi työttömien edustajia jo eduskuntaan. Nyt ihmiset on ajettu ahtaalle, vaikkei työpaikkojen määrä ole lisääntynyt. Osa joutuu eläkkeelle, mutta jos sieltä yrittää taas tehdä töitä, on samassa kyykytyksessä heti. Olisi myös kohtuullista, että kansanedustajat keskittyvät oikeiden palkallisten (ei halpa-) työpaikkojen luontiin isoihin firmoihin, eikä Typ tai muuhun pelleilyyn. Eri työajoilla joustavasti ja haluamiaan vuoroja, sopiville aloille. Työttömien syyllistäminen, painostaminen, kyykyttäminen on kipeää touhua sekä sairaaksi diagnosoiminen jos ei täytä kyykytyskriteeriä. Kansalaiset voivat itsekin luoda firmoja ja vientiä, ainakin osa. Onko Suomessa hätätila koska ihmisiä riepotellaan miten sattuu? Köyhiä vielä. Silmälaput pois silmiltä.

    • pakkopulla123

      "Miten sosiaalityöntekijä- ja kelantätiarmeijan palkkaaminen kuntakokeilujuttuihin säästää ?"

      Parempi on pitää asiansa erossa näiltä kuntakokeiluvirkailijoilta. Eivät he ole oikeita kelan tai sossun sosiaalitätejä - ainakaan vielä. Ovat harjoittelijan asteella kuntakokeilussa. Parempi onkin hoitaa omat asiat oikeassa virastossa oikean virkailijan kanssa. Näin välttyy välikäsien aiheuttamista sekaannuksista ja virheistä.

    • fgdsfgfhfgjh

      "Säästetän resursseja ja keskitytään varsinaiseen työnvälitykseen kehittämällä työhön hakeutumista kannustavampaan ja velvoittavampaan suuntaan?!"

      Outo virke. Mitä se suomeksi sanottuna edes tarkoittaa? "kannustavampaan ja velvoittamampaan" tarkoittaa "keppiä ja porkkanaa käyttäen". Yrittävätkö he sanoa, että nyt ei enää "tuhlata aikaa" sopivien työpaikkojen etsimiseen, opintoihin, kouluttautumiseen tai muiden vaihtoehtojen pohtimiseen työnhakijan kanssa, vaan käsketään koko työpaikkojen ulkomaille viennin uhrien lauma tekemään jotain, ilmaiseksi, ja siitä palkitaan niin, että saa mahdollisesti pitää tukensa (ellei tuota orjatyötä katsota jollain tavalla palkkatyöhön tai yrittämiseen verrattavaksi, jolloin tuki katkaistaan). Ja jos ei suostu, käytetään sitä keppiä, eli katkaistaan tuet.

      Onko tämä "työnvälitystä"? Onko työkkäri koskaan tehnyt mitään oikeaa työnvälitystä kenellekään teistä? Minulta virkailija on kysäissyt, millaista työtä etsin, ja sitten tehnyt pikahaun mollin sivulta ja sitten valinnut niistä pari, joihin sitten käskee ottamaan yhteyttä. No, säästyyhän toki aikaa, kun ei käytetä minkäänlaista harkintaa.

      Ai niin mistä tuo virke tulikaan? Onko se jostain uudesta lakiesityksestä?

    • Osaamaton etsijä

      "Hallituksen tuoreen esityksen "
      - mistähän esityksestä on kyse? Olisiko numero tyyliin HE xx/2014.

      • Osaamaton kijoittaja

        ... Siis tarkoitin kirjoittaa, oliskohan numeroa tyyliin HExx/2014 mahdollista saada?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe