Jälleen yksi pitkä ja yksinäinen talvi edessä

åöäåö

Näin se kesä sitten sujahti ja kylmä ja pimeä talvi koputtelee jo ovelle. Pikkuisen tuntuu pahalle kun tietää että edessä on jälleen niin paljon yksinäisiä päiviä neljän seinän sisällä. Onhan toki syys- ja talvimasiksesta aina selvitty mutta eihän se silti koskaan kivaa ole..

Kuinkas muilla? Toiko kesä helpotusta yksinäisyyteen? Masentaako tuleva talvi?

26

921

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vihaan talvea

      Oli paras kesä koskaan koska sain joksikin aikaa tyttöystävän. Elämän ensimmäiset teffit/suudelmat/läheisyydet/seksit hyvännäköisen ja kivan naisen kanssa. Oli juuri niin hienoa mitä olin etukäteen odottanutkin, ja olin odottanut todella pitkään..
      Ainut huono puoli vaan että kun tuli pakit niin olin/olen aika masentunut, nälkä kasvaa syödessä..

      • talvea kohti

        Sait yksinäisenä miehenä kauniin naisen? Ehkä sitten itselläkin on jotain toivoa.


      • kohtalosi.
        talvea kohti kirjoitti:

        Sait yksinäisenä miehenä kauniin naisen? Ehkä sitten itselläkin on jotain toivoa.

        Ei onnistu. Sinun on otettava ruma nainen ;-(


    • m32v

      Eipä tuonut, vaikka yritin olla näkyvämpi ja liikuin enemmän.

      Syksyllä ja talvella helpottaa ajatus siitä että kaikilla muillakin on kurjaa.
      Syksyssä harmittaa pimeys ja sade, sekä aggregaatti-rumba toistuvien sähkökatkojen takia.
      Sydäntalvesta en pidä kovien pakkasten takia, mutta helmi- maaliskuussa alkaa helpottaa, kun valoisa aika pitenee ja päivällä aurinko lämmittää.
      Sitä odotellessa...

      Miksi möllötät neljän seinän sisällä?

      Olen sikäli onnekkaassa asemassa että on työpaikka, joka pakottaa aamulla liikkeelle.
      Työ on varmaan ainoa asia joka saa mut pysymään nykyään edes jotenkin järjissäni.

    • Syksy toi helpotusta. Kesäkin oli ihan kiva. Nyt odotan talvea. Pidän talvesta siinä missä muistakin vuodenajoista. Toivotavasti ei tuu liikaa lunta mut pakkasta sasi olla sen verta että meri jäätyy. Pääsis suksii tai peräti pilkille.

      • 2:45

        Kesä on minulle aika suurta kateuden aikaa. Haluaisi tehdä kaikkea ystävien kanssa, mutta kun näkee niitä vain muilla ja niiden ilot, joista itse aina vain haaveillut. Siksi en pidä kesästä. En ole muuten enempää kateuteen taipuvainen kuin muutkaan, yksinäisyys vain tekee sen. En myöskään pidä pahimmista helteistä. Kun pitkät housut ja pitkähihainen paita ei oo liikaa, tykkään enempi.
        Suosikkivuodenaikani on ehkä syksy. Talven pakkasia inhoan. Kylmän talven jälkeen kevät helpottaa, mutta lisääntyneeseen valoon tottuminen vie aikansa.


    • eräs vaan

      Minua ei masenna mikään!! :) Tykkään kaikista vuodenajoista. Syksyn pimeys, sateet, auringonpaiste, sumu ja kaikki on tervetullutta. Syksyllä on ihanaa lenkkeillä raikkaassa ilmassa. Minkään vuodenajan ei tarvitse masentaa ihmistä. Masennus on sisäinen olotila, eikä se johdu säästä lainkaan (toki auringonvalon vähäisyys vaikuttaa joihinkin ihmisiin voimakkaasti).

      • Yksinyksinyksin

        No kyllä kaamosmasennus on hyvinkin yleistä. Johtuu nimenomaan luonnonvalon vähäisyydestä.
        Ei silti pidä ehdoin tahdoin vajota synkkyyteen. Aikansa kaikella, myös talvella. Yritän ajatella jokaista päivää lahjana ja olla kiitollinen. Kärsin silti unettomuudesta. Ja yksinäisyydestä.


    • Juuri kesät ovat kaikista pahimpia. Ehdottomasti. Talvi on tietyllä tapaa masentavaa aikaa, se ikäänkuin kuvastaa hyvin omaa mielialaa. Saavat muutkin ihmiset siitä osakseen.

    • talvihorros

      Talvi on itselleni kuin pieni kuolema puolen vuoden välein. Pimeys ja kylmyys imevät viimeisetkin energian rippeet kehostani ja mielestäni, ja kiinnostus kaikkeen katoaa. Kesällä jaksaa olla kiinnostunut edes jostain, kun on valoisaa ja lämmintä ja pääsee luontoon liikkumaan. Talvella ei kiinnosta liikkua sohvalta mihinkään, paitsi pakon edessä. Olen kyllä syntynyt niin väärän ilmaston maahan, mutta omassa elämäntilanteessani ja tilassani ei oikein ulkomaille muuttokaan onnistu. Eli huhtikuuhun asti tässä taas puolikuolleena kärvistellään.

      • älänukuhorroksessa

        syötkö c ja d vitamiinia?


    • syksy paras

      Syksy ja talvi parasta vuodenaikaa mitä voi olla. Kesä on pahin vuodenaika mitä voi olla.... Kesällä ei oo mitään tekemistä ja kesällä on liian valoisaa.

    • ....................

      Talvessa inhottaa se, että uloslähtö on melkein tapahtuma, kun pitää häslätä vaatteiden kanssa, eikä siellä ulkona voi muutenkaan vain olla koko päivää, kun on kylmä. Kesällä vetää vain kengät jalkaan ja menee vain johonkin kulmalle seisoskelemaan, tai penkille istuskelemaan ja siellä voi vain olla pitkiäkin aikoja. Lisäksi talvella ei näy ketään missään. Tämäkin on kesäpaikkakunta, jossa on juuri kesäisin eloa, kun on paljon mökkiläisiä ja jonkunlaisia tapahtumiakin. Talveksi paikka hiljenee. Tuntuu melkein, että kesä on ainut aika, jolloin voi edes yrittää elää ja talvi on vain pelkkää kesän odottelua.

      Mutta toisaalta, jälleen kerran olin toiveikas, kun oli "pitkä kuuma kesä" edessä, mutta kuten aina, mitään ei tapahtunut ja taas alkaa olla talvi. Tämä sama toistuu vuosi vuoden jälkeen, ja samaa paskaahan tämä onkin vuodenajoista riippumatta.

    • Jumalan lapsi

      Kaikki lähtee sydämestä ja kun on asiat kunnossa ylöspäin ja ei tarvitse pelätä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, kun on uudestisyntynyt niin tietää minne on menossa kuoleman jälkeen, kun Pyhä Henki todistaa sydämessä että on Jumalan lapsi.
      Tässä linkissä lisää opetusta. http://www.kolumbus.fi/pentti.toikkanen

      • Älä viitsi, jos joku oikeesti pelkää, niin sellanen joka on valmis uskomaan olemattomiin peittääkseen pelkonsa. Säälittävää! Mitenkäs se sun kaikkivaltias epäonnistui taas estämään puukotuksen lapissa? Mitenkäs se kaikkivaltias luo kiven, jota ei jaksa nostaa? Hanki elämä!


      • lamalan jupsi

        Kuka on puhunut tässä pelkäävänsä kuolemaa? Sitäpaitsi yksinäisyyttä/masennusta saa tuntea uskovatkin ja puhua siitä. En ymmärrä mm. joidenkin viittausta siihen ettei joku voisi tuntea vaikkapa Jeesusta ystäväkseen kun puhuu yksinäisyydestä. Kuitenkin ihminen kaipaa arjessa mahdollisen hengellisen puolen lisäksi kontaktia, ystävyyttä ja tekemistä muiden ihmisten kanssa, ellei ole ihan erakkotyyppiä.


    • Keissa

      Minäkin alan sopeutua kaikkiin vuodenaikoihin, vaikka olenkin kevät - ja kesäihminen. Vaihtelua tuo erilaiset sesongit: syksykesään ja syksyyn liittyy samoileminen metsissä marjojen perässä ja niiden kanssa touhuaminen. Kotityöt jää rästiin ja kun marjanpoiminta loppuu, niin edessä on rästiin jääneet kotityöt. Nyt en ole töissä mutta touhua riittää. Metsäsensongin jälkeen alkaa joulujutut ja minulle se tarkoittaa kutomista ja pakettien keräämistä Patmoslähetyssäätiön joulunlapsi-kampanjaan. Myös Kosovoon meillä kudotaan villasukkia. On rästissä myös ystäväkäyntejä.
      Siinä tämä syksy hurahtaa jouluun ja sitten alkaa jälleen päivä pitenemään ja mielessä siintää kevään odotus ja auringon paisteet. Jos en ole töissä, niin kyllä hohtavat keväthanget kiehtovat suksien päälle.
      Tänään on puolenpäivän aikaan lähtö hautajaisiin. Tekemistä riittää yksinelävälle niin paljon, että empä ehdi potemaan seuran kaipuuta.

    • Kiltti mies.

      Ei masenna talvi mutta onhan se yksinäisyys masentavaa. aion veneillä ja kalastaa niin kauan kun vedet jäätyvät eli vene pois meresta joskus jouluna vasta. Talvella on myös aikaa käydä salilla ja pitää siten kuntoa yllä. Toitöä ei varmaan saa joten aika tylsää on mutta pitää keksiä jotain.

    • Liisa ihmemaassa

      Kyllä tämä pimeys masentaa sekä työttömyys ahdistaa. Jonkinverran iloa tuovat käsityöt ja lukeminen. Onneksi en ole suruun syöjä, oikeastaan päinvastoin.

    • Antti26v

      Kesä tuli, ensimmäinen oikea kesäloma opiskelujen ja muiden velvoitteiden jälkeen. Tapasin tytön, rakastuin, petyin, tulin jätetyksi. Elämäni paras ja pahin kesä. Kaverini hajaantuivat ympäriinsä, nyt lauantai-ilta. Yksin. Puhelin ei soi. Olo täysin hukassa ja rikkinäinen. Mitä nyt?

    • 3+1

      Ootteko edes jokseenki hidasta sakkia?
      Olkaa yksinäiset keskenänne kavereita, ei tarvi ulista enää et on yksinäistä.
      Vai onko se yksinäsyys syöny teiltä aivotkin päästä?

      • ihana syksy

        Kesä on pahin vuoden aika.Kun on masentunut niin inhoaa sitä valoa ja kuumuutta..... Ei voi olla kuin sisällä,on se kumma miten kesällä nimenomaan on niin vaikeaa,mut ei sitä ymmärrä kuin toinen joka kärsii kesästä!!!!


      • Sinulla niitä ei kirjoitustaidosta päätellen ole koskaan ollutkaan. :D

        Talvi on ihan kiva. Kesässä on paljon ärsyttäviä piirteitä: kuumuus, silmiinpaistava aurinko, ötökät...


    • 16+13

      Talven pimeys on vähän ikävää. Jos olet normityössä, niin valoisaan aikaan pääsee ulkoilemaan lähinnä viikonloppuisin. Lisäksi myös liian kovat pakkaset ovat ikäviä. Onneksi niitä ei ole yleensä kovin pitkiä aikoja.

    • Santtunen

      Viileät syyspäivät ja tieto lähestyvän talven kylmyydestä saa mut aina kaipaamaan naisen lämpöä tavallistakin enemmän. Voi kunpa te naiset tietäisitte, kuinka paljon yksi pieni halaus voi merkitä miehelle. Vaikka se olisi pelkkä kaverillinen hali, sellainen joita heteronaiset harrastaa keskenään jatkuvasti. Miehille niitä ei tietenkään jaella, mutta voisiko mulla käydä tuuri jos laittaisin peruukin päähän ja vähän huulipunaa ja ripsaria naamaan? Tissithän mulla on jo valmiina, ja olen jo tosi epätoivoinen. Onko kukaan muu kokeillut samaa?

      • naisten kaveri

        Miehiä halailisin siinä missä naisiakin, ja olisi kiva omata miespuolisia kavereita/ystäviä naisten lisäksi, mutta harvoja yksinäisiä heteromiehiä kiinnostaa pelkästään ystävyyssuhde naisen kanssa, pitäisi saada edes seksiä sen lisäksi. Ymmärrän kyllä yksinäisten miesten paineita, jos ei löydä kumppania tai seksiseuraa muualtakaan, että on vaikea olla pelkästään naisen ystävä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe