EU:n uhka ja todellisuus tänäpäivänä.

marttiluukas

Euroopan Unioni ja nykyisyys, sekä ennakoitu tulevaisuus?

Näin piti olla. (Wikipedia) Suluissa sivuhuomautukset)

"Unioniin voivat liittyä kaikki sellaiset Euroopan maat, jotka täyttävät jäsenvaltiolle asetetut demokraattiset ja taloudelliset kriteerit."
(Entä Kreikka. alun alkaen valherintamalla pääsi jäseneksi)

”Euroopan unioni ei ole liittovaltio, kuten esimerkiksi Yhdysvallat, koska sen jäsenvaltiot ovat riippumattomia ja itsenäisiä. Se ei ole myöskään puhtaasti hallitustenvälinen järjestö YK:n tapaan, koska jäsenvaltiot ovat yhdistäneet unioniin voimavaransa saadakseen enemmän vaikutusvaltaa kuin niillä yksin voisi olla. Tämä on mahdollista unionin toimielinten tekemien yhteisten päätösten avulla.”

(Miten on nyt, tuskin kukaan kieltää sen tosiasian, että hivuttautumalla EU lyttäsi maiden omat lait. Kuten suomessakin on tapahtunut)

”Lissabonin strategia eli Lissabonin prosessi on Euroopan unionin kehittämissuunnitelma, joka hyväksyttiin Eurooppa-neuvoston huippukokouksessa Lissabonissa maaliskuussa 2000. Strategian tarkoituksena on kehittää EU:sta maailman kilpailukykyisin talousalue vuoteen 2015 mennessä.”

(Kohta on vuosi 2015, kiirettä pitää. Tosiasiassa EU:n unelmat ovat murtuneet, jäljellä on murtuneitten maitten yhteisö, jossa velat kuristavat taloutta. Nyt pidetyt EU vaalit kertovat karua kieltään. EU:ta vastaan on syntynyt liittoutuma, joka ennustaa EU:n kaatumista.
Tämän ”kaatumisen” todellinen sankari on Saksa, joka rohmui itselleen koko Euroalueen vähänkin merkittävät taloudelliset edut. Nyt Saksan talous on pientä vailla taantumassa. Tämä merkitsee takuu varmasti sitä, että kokonainen Eurooppa on kriisissä)

”Työllisyyden osalta kokonaistavoitteena on nostaa vuoteen 2010 mennessä EU:n keskimääräinen työllisyysaste 70 prosenttiin, naisten työllisyysaste 60 prosenttiin ja ikääntyvien (55–64-vuotiaiden) 50 prosenttiin. Näihin tavoitteisiin ei kuitenkaan ole ylletty, vaikka työllisyysasteen kasvattaminen nostettiin yhdeksi keskeisimmistä painopistealueista strategiaa uudistettaessa 2005.”

( Työttömyys luvut kertovat selvää kieltä siitä, miten tämä(kin) unelma on kariutunut. EU vain sinnittelee ja yskii pahasti. Kuitenkin selvä osoitus ihmisen vallanhalusta, yhdistettynä tyhmyyteen, on kasvava trendi. ”Kreikka EI KAADU” Tämän vitsin kertojia on ainakin tällä palstalla kuultu jo ihan kyllästymiseen saakka. Jokainen järkevä ihminen tajuaa kyllä, että väkistenhän sitä Kreikkaa pystryssä pidetään. Hyvin hiljaa on myös oltu siitä, miten Kreikan kansalla tänään menee, ei varmaankaan hyvin.)

”Yleisesti jokainen valtio päättää ja hallinnoi omaa valuuttaansa, sen valmistusta ja jakoa. Tärkeä poikkeus tähän on kuitenkin Euroopan unionin Euroopan talous- ja rahaliitto EMUn jäsenmaat, jotka ovat luovuttaneet valuutan hallinto-oikeudet Euroopan keskuspankille”.

"Tähän raha Koalitioon kuuluu: 1. tammikuuta 1999 ja käteisvaluuttana kahdessatoista EU-maassa 1. tammikuuta 2002. Tällä hetkellä viralliseen euroalueeseen kuuluu kahdeksantoista EU-valtiota."

“ Mitä euro on tuonut?

Euro vietti käteisvaluuttana olonsa viisivuotispäiviä tammikuun ensimmäisenä päivänä, 2007. Sen käyttöönottoa pidetään yleisesti menestystarinana. Vahva ja vakaa euro on vakiinnuttanut asemansa toisena kansainvälisenä maailmankaupan valuuttana.”
Sixten Korkman: "Historiallinen eurokokeilu on vaakalaudalla"”Aalto–yliopiston professori Sixten Korkman uskoo, että eurossa on kyse poikkeuksellisesta kokeilusta, jonka onnistuminen on vaakalaudalla. Valuuttaa ei modernissa historiassa ole käytännössä ikinä erotettu näin valtiosta.”
(...ja tähän on tultu. Saksa yleis-eurooppalaisena mahtivaltiona vetelee sekin kohta viimeisiään. Näemmekö todella sen, että maat, yksitoisensa jälkeen siirtyvät omiin valuuttoihinsa, josta niin innolla erottiin. Olisiko vihdoinkin se, että Suomi lähtee ensimmäisenä rahaliitosta pois –tuskin. Suomi on uskollisena kuunteluoppilaana valmis kaatumaan euron myötä. Sen näkee vuonna 2015, mihin uusi hallitus pystyy ja tekee!)

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,me persut

      teemmä liitovaltiosopimuksen

      • pieni jyrsijä

        Liitovaltiosopimuksen avulla me persut nousemme uusiin korkeuksiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe