Syöminen ja asuminen

Kun viestillä pitää olla otsikko, valitsin minä sellaiseksi syömisen, jota sanotaan myös pääelinkeinoksi.

Harhaanjohtavahan tuo määritelmä on vaikka pakko onkin syödä elääkseen.

"Leipä miehen tiellä pitää" on sanonta, jossa naiset ikään kuin unohdetaan. Pysyvät ne naisetkin tiellä vaikka vähemmän syövätkin. Oletteko nähneet naisia katuojassa, tai muilla syrjäalueilla?

Jos tuo on tapahtunut, on kysymys enemmänkin miesten enemmän harrastamasta juomisesta, joka suistaa tien sivun sekin. Nykypäivänä on tosin naiset ikään kuin nostettu tasa-arvoiseen asemaan miesten kanssa, joka kyllä on enemmän kaato- kuin nostotpa. "Naisten kaadosta" kyllä puhutaan, mutta aivan muuna kuin juottotapana.

Asuminen Suomen kylmässä ilmanalassa on välttämätöntä. "Joka niemeen, notkoon, saarelmaan kodin tahtosin nostattaa", sanotaan kansanlaulussa.Tätä ovat toteuttamassa myös venäläiset, jotka valloittavat sen mitä eivät sodassa saaneet. Itse Putinillakin on uutisten mukaan tontti Ahvenanmaalla.

"Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto". Nykypäivän asumistapana on tuo unohtunut tai huonoksi havaittu. Tarvitaan iso korpikuusi talon rakentamiseksi sen juureen. Kuka nyt korvessa haluaa asua. Mahdollisuuksia tuollaiseen traditionaaliseen asumismuotoon ei ainakaan Helsingin Mannerheimintieltä löydy.

Nyt lopetan löpinäni, jonka kirjoitin kun en parempaakaan saanut syntymään.

6

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäs muuta?

      Putin vain toteuttaa noita laulunsanoja; "joka niemen notkoon, saarelmaan:" Nyt hän valitsi Ahvenanmaan, koska Krimillä ja ties´missä kaikessa hänellä on jo "maja".
      Laivueenkin hän jo suunnitteli Ruotsin rannikolle. Pian sielläkin on "maja", vai onkohan?

    • Ramoona*

      17.10. vietettiin Suomessa asunnottomien yötä YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastustamispäivänä. Ennen puhuttiin vailla vakinaista asumusta olevista ja työtä vieroksuvista irtolaisina, heille oli oma lakinsakin. Heidän piti kuljeksia usein paikkakunnalta toiselle hengenpitimikseen. Nykyisinkin on asunnottoman vaikea käydä töissä, vaikka sitä sattuisi löytymään. Opiskelijoiden asuntopulaan on uutena ratkaisuna otettu kontti, ainakin se vettä pitää toisin kuin kuusen alus ja sen voi kuljettaa tarpeen mukaan . Voihan tuohikontinkin nakata olalleen ja lähteä reissuun.

      Katuojaan joutuminen on rappion merkki, mutta eihän kaupungeissa niitä enää ole, viemäröinnit ovat katutasossa. Muutenhan katuojaan voisi langeta kuka tahansa, työhön kiirehtivä tai rollaattorilla köpöttelijä. Juoppolallithan heräsivät usein maantienojasta, josta sitten rentun ruusun taittoivat viemisiksi kotiin.

      Katulapset ovat säälittäviä ja hellyttäviä, katunainen viittaa maailman vanhimpaan ammattiin, mutta onko katumiehiä ? Kadun mies tarkoittaa tavallista tallaajaa, kuka tahnsa voi olla kadun mies.
      Kadunnainen onkin jo sellainen sana, josta voi tulla mieleen katuminen, kuten käännynnäisestä kääntyminen.

      Nyt saa minunkin höpötykseni riittää. :)
      Katupeilejä ei ole enää, ei paljon katusoittajiakaan. Aina minulta heltiää katusoittajille pieni seteli, joskus kuulee tosi korkeatasoisia musiikinopiskelijoiden esityksiä.

    • Natoa ajatellen Putinilla on hyvät kyttäyspaikat bukkeristaan,eikös häntä ole Hitleriin verrattu.

      Syviksessä syksyllä näin parin naisen leviävän tanssilattialle ja vain yhden miehen vain näin horjahtelevan,ettei toi tasaarvo niin kauniilta näyttänyt.

    • Olen aina rakastanut havupuita, kuusta varsinkin sen tummanikivihreän värin ja tuoksunkin vuoksi. Keväisin nuo vaalean vihreät kuusenkerkät on inspiroineet monia maisemamaalauksiani. Metsäkävelyllä syönkin ja pureksin niitä, ihania ja pehmeitä!

      En varmaan koskaan unohda talven tuiskuja Sipoon peltojen yli, jotka piiskasivat kasvoja ihan kipurajalle asti. Kunnes pujahdin mahtavien kuusten suojaan pellon laidalla.

      Sieltä oli mukava tiirailla lumen ryöppyämistä ja ravistella pahimmat lumet myssystään. Kyllä osasikin tuntua kodikkaalle, nuo tuuheat alaoksat suojasivat kuin kodassa olisi seissyt. Niistä kuusista en koskaan taittanut oksia porraspieleen, joten ne ulottuivat maahan saakka.

      Ruuasta kun aloittaja mainitsi, onkin aika lämmittää keittoa lounaaksi, olkoon sitten Putinilla Suomenkin saarelmissa omistuksia., minkäs sille mahtaa!
      Dasvidanija

    • jakolasku

      Syöminen ja asuminen suomessa on tehty niin kalliiksi että osa kansalaisista on ilman asuntoa eikä ruokaakaan ole jollei seiso leipäjonossa.

      Korvessa ei kiinnosta asua kun palvelut on hävinneet, asuin kaksi vuotta maalaiskunnassa jossa n. 2000 asukasta, silloin kaksi ruokakauppaa (nyt vaan yksi). Tuli tunne ettei tämä ole minun juttuni ja muutimme pois kaupunkiin.

    • Asumisesta, syömisestä ja muusta "viihteestä":Asumme maaseudulla , mutta korveksi tätä ei voi sanoa, vaikka kuusia kasvaa omalla tontillammekin. Ruokaa saamme paljon omalta kasvimaaltamme. Vaikka tiedämme, että jos elinpäiviä riittää, niin tämä kotimme ei ole tässä ajassa viimeisin asuinpaikkamme, sillä ei kukaan nuorru, päinvastoin, vaivat seuraavat iän mukana, mutta haluaisin karistaa mielestäni ajatuksen kerrostaloon, tai edes rivitaloon muuttamisesta, puhumattakaan mistään palvelutalosta. Tämä rauha ja yksityisyys on ihanaa. Naapureita on lukuisia noin 70 metrin etäisyydellä, ja he ovat nuoria pareja, onneksi, ettei koko kylä ukkoudu, vaan kehittyy, palvelut säilyvät, asukasmäärä kasvaa. Tätä voisi kutsua arkielämän tyytyväisyydeksi, joku käyttäisi sanaa onni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe