TÄMÄ ON EDESSÄ !

from Tyhmyri

Kaikille lienee selvää,että suomalaiset tulevat kokemaan ainakin väliaikaisen köyhtymisen lähivuosina. Suuri osa kansasta joutuu tilanteeseen,jossa heidän reaalitulonsa laskevat. Ostovoima tulee tipahtamaan. Tuolle emme voi mitään ,sillä se on luonnonlaki.

Suomen kaltainen pieni avoin,vientivetoinen kansantalous ei voi jatkuvasti ostaa ulkomailta enemmän kuin sinne vie. Talous tulee ajastaan tasapainottumaan. Se voi tapahtua jopa kivuliaasti tai sitten aivan hillittömän kivuliaasti.

Kreikka on esimerkki aivan hillittömän kivuliaasta tasapainotuksesta. Kiinnostavaa on se,että Kreikassa keskiluokka ja keskiluokkaa alemmat tuloluokat ovat käytännössä yksinään kantaneet vastuun tuosta tasapainotuksesta. Yläluokka on suuressa määrin kyennyt välttämään tulojensa laskun.

Mitä ilmeisimmin tämä kehityskulku on sama myös muissa rakenteellisten uudistusten kohteiksi joutuneissa maissa. Epämiellyttävintä tuossa hillittömän kivuliaassa tasapainotuksessa on se,että se ei edes näytä toimivan.

Irlannissa kehitys ei ole ollut aivan yhtä karmivaa kuin muissa maissa,mutta syynä on ensisijaisesti se,että vieressä ovat UK:n työmarkkinat,jotka vetävät erityisesti koulutettuja,keskiluokkaisia nuoria aikuisia.

Kuten Liberan nykyinen tutkimusjohtaja Anders Ekholm kirjoittaa ,että tasapainotus voidaan tehdä joko erittäin epäreilun massatyöttömyyden ja sosiaaliturvan alasajon kautta tai valuuttadevalvaation kautta. Valuuttadevalvaatio on huomattavasti tasapuolisempi keino reaaliansioiden laskemiseksi,sillä se kohtelee kaikkia suurin piirtein samalla tavalla.

Työttömyysdevalvaatio ,joka on meillä sekä eurouskovaisen demaripuolueen (Demaritko päätyneet kauas taustastaan palkkatyöntekijöiden puolustajina, mitenkäs sitä nyt niin voisi ajatella?) ,että kokoomuksen Sasi-siiven toivelistalla,on huomattavasti epäreilumpi.

Työttömyysdevalvaation maksumiehiä ovat ne ,jotka sattuvat menettämään työnsä. Ne, jotka eivät menetä työtään,taas ovat työttömyysdevalvaation hyötyjiä. Heidän reaaliansionsa nousevat.

Sisäisen devalvaatio eli massatyöttömyyden ja köyhien määrän lisääntymisen kannattajien puheita kuunnellessa kannattaa hetkeksi pysähtyä miettimään miten puhujalle itselleen kävisi. Joutuisiko puhuja itse työttömäksi ja mahdollisesti luopumaan asunnostaan ?

Suurin osa sisäisen devalvaation eli massatyöttömyyden kannattajista ei usko itse joutuvansa työttömäksi tai edes palkkaleikkauksen kohteeksi. Valitettavasti moni heistä on todennäköisesti oikeassa. Maksumiehiksi joutuvat sisäisen devalvaation eli massatyöttömyyden tapauksessa keskiluokkaan ja sitä alempiin tuloluokkiin kuuluvat sekä pienyrittäjät.

Korkeat virkamiehet ,suurten yritysten johtoporras ja pestissään roikkuvat poliitikot hyötyvät massatyöttömyyden kautta tapahtuvasta sopeutuksesta,heidän reaalitulonsa kasvavat.

Kansantaloudelle se massatyöttömyys on kaikkein vahingollisin vaihtoehto. Hystereesi aiheuttaa pysyviä jälkiä ja peruuttamattomasti heikentää talouskasvun edellytyksiä. Lisäksi koko kansantalous köyhtyy paljon enemmän kuin valuuttadevalvaatiossa.

On poliittinen valinta(niinpä niin) tehdä sopeutus maksimaalisen vahingon eli massatyöttömyyden kautta tai sitten pienempiä vahinkoja aiheuttavan valuuttadevalvaation kautta.

On jollain tavoin hämmentävää seurata demareiden olevan jopa innokkaimpia massatyöttömyyden kannattajia. Sinänsä tuo ei ole ihme,sillä onhan demareiden virallisen talousajattelijan näkemys työttömistä "rikkaruoho"-sanalla kuitattavissa.

Kertoo paljon suomalaisen vasemmiston ideologisesta haaksirikosta ,että massatyöttömyyden kautta tapahtuva sopeuttaminen tuntuu sopivan demareille siinä missä kovimmille kokoomuslaisillekin.

Kokoomuksen osalta taas se kokoomuksen perinteinen isänmaallisuus ja oman maan etujen ajaminen on haihtunut EU-euforian huuruihin.

Kaipaan näin vaalien lähestyessä entistä enemmän sitä radikaalia isänmaallista oikeistopuoluetta.

.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nousu vai lasku

      Köyhtyminen on pysyvää. Kiinan elintasoon on vielä matkaa ja sitten olemme kolmansia maita. Markkinoiden vapautuminen teki tämän nopeasti. Itsenäiset maat selviävät paremmin. Eduskuntapuolueet ovat Suomessa toimineet ala-arvoisesti. Ne ovat tahallaan tuhonneet puolet tuotannosta ja tukeneet lahjuksien antajia.Italian matkiminen tuo tänne samat ongelmat. Niitä ovat mm korruptio,tukiaiset,sukulaisten suosiminen ja tyhjän tekeminen.Mutta meillähän on demokratia jolla voimme muuttaa kaiken. Rosvot vankilaan ja eduskuntaan rehelliset suomalaiset. Vaikeaa on vain saada johtajia jotka ovat kyvykkäitä ja rehellisiä.

      • porvarismies

        Paljonko Kiina on velkaa ulos?


    • Milloin

      Loppuu Suomen myynti,ehkä sitten kun ei ole enää mitään myytävää? Kun luovutaan kaikesta mitä on saatu aikaiseksi,ei ole edellytyksiä enää toiminnalle vaan talous muuttuu toivotaan toivotaan liturgiaksi.

      Timo Isosaari muistutti oikein klassikko esimerkillä miten helvetin kannattavaa on myydä pois kemiran lannoitepuoli, lähes idioottivarma tulon lähde. Niin, varma tulonlähde Yaralle ei meille. Me olemme itse rahoittaneet kaupan ja emme kuitenkaan enää omista sitä. Vielä kun rakentaisimme sokliin junaradan firmalle olisi osallistumisemme lähes täydellistä.

      • Todella

        klassikko esimerkki puhalluksesta. suurella rahalla ostetaan yritys pois ja korottamalla hintaa kerätään rahat takaisin. Tämä on kansantalouden kannata niin pielessä ,että ilmeisesti me ei pystytä edes tiedostamaan miten pielessä asiat ovat.

        Hallitus todennäköisesti jatkaa samaa linjaa ja pyrkii toteuttamaan sopeutuksen sisäisellä devalvaatiolla eli massatyöttömyydellä. Asiaa ei tietenkään voida suoraan sanoa vaan puhutaan esim. rakenneuudistuksista. Valuuttadevalvaatiolla tämä olisi jo hoidettu niin ,että kansantalous olisi pysynyt toiminta kykyisenä.

        No entäpä oppositio puolueet? Toki todetaan ,että valitettavasti meillä ei ole käytössä valuuttadevalvaatioa mutta sitten tulee samaa soopaa kuin hallitus puolueiltakin. sisäisen devalvaation jälkeen kasvua saa odottaa kyllä pitkään ja sitä ei välttämättä sittenkään tule.

        Kun edessä on varmasti sopeutus,jos eduskuntapuolueet pysyvät linjassa se tehdään sisäisellä devalvaatiolla,niin kyllä kansan on nyt jos koskaan vaadittava päätösvallan palautusta Suomelle ja kansalle ,jotta taloudellinen toiminta hyödyttäisi isänmaatamme.


    • itsenäinen ukko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe