Homekartoitus

Tarvitaan neuvoja

Meillä on nyt elokuun alusta saakka 'tapeltu' asunto-osakeyhtiössä sadeveden sisääntulosta olohuoneen lattialle ja vesi on kastellut myös noin neliön kokoisen alueen seinävilloista. Kyse on kustannusten jaosta. Ovi vaihdettu 2011 ja silloin jäänyt reikä lähes lattian rajaan saakka, josta on sitten lirutellut vesi rakenteisiin pikkuhiljaa, kunnes 14.7 ja 4.8 tuli syöksemällä vesi kynnyksen alta. On kaksi raporttia kosteuskartoituksesta ja molemmissa kehotetaan korjaamaan vauriot. Hallituksen puheenjohtaja väittää että olemme itse aiheuttaneet vaurion! Sehän ei pidä paikkaansa. Hän kävi paikkaamassa tuon ulkoseinässä olevan reiän lomamatkamme aikana. Ja nyt hän vänkää, että hän itse tulisi korjaamaan kynnyksen alaisen märän puun. Raportissa kehotetaan korjaamaan lähes koko alajuoksu!
Meillä kävi myös homekoira kartoittamassa asuntomme. Koiran merkkauksista on hyvä raportti korjausehdotuksineen. Nyt haluaisin, että tämä homekoirakartoittaja tulisi kokoukseen, jossa kertoisi mitä meiltä epäillään löytyneen. Ilmoitin isännöitsijälle, että pyysin tämän kartoittajan kokoukseen mukaan, eli siis kertoisi mitä raportti pitää sisällään jne. Isännöitsijältä tuli juuri sähköpostia, etten minä hallituksen jäsen voi itse tilata häntä, vaan on kysyttävä lupa tuolta (idiootti hallituksen puheenjohtajalta). Kerroin, etten ole jäsen vaan varajäsen. Mitä sanotte, voinko pyytää ylimääräistä yhtiökokousta ja pyytää hänet mukaan vedoten asunto-osakeyhtiölain 6 luku 8§ jossa sanotaa, että voi käyttää avustajaa..? Vai mikä nyt neuvoksi? Talvi on tulossa ja asiat rempallaan.

8

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uteliaisuus vain

      Tietysti voi pyytää homekoiran avustajaksi ja pyytää järjestämään ylimääräisen yhtiökokouksen. Kutsumasi homekoiran kyllä joudut itse maksamaan.

      Miksi muuten alun perin olet tilannut homekoiran selvässä tilanteessa. Homekoiran merkkauksilla ei ole mitään virkaa ja millähän kompetenssilla koiran omistaja antaa ohjeita siitä, miten pitää toimia.

      • Sama sadevesi

        Näin itsekin uskon, no se hyväksyttiin kuitenkin että hän saa tulla kertomaan meidän asuntoomme kohdistuvista ongelmista. Hän on rak ins ja työskentelee työajan ulkopuolella koiransa kanssa. Ja kyllä, en edes odota, että taloyhtiö laskua maksaa. Itse kyllä uskon koiran kykyihin, onhan niitä huume ym koulutettuja koiria. No siksi kutsuin kartoittamaan, kun mitään ei ole vieläkään tapahtunut ja on jo ennestään kaksi eri kartoitusraporttia. Nämä eivät ole kuitenkaan johtaneet toimenpiteisiin. Eli meidän osaltamme asia on erittäin selvä, mutta tässä yhtiössä on aina ennenkin saanut vääntää, kaksi asuntoa on saneerattu joitakin vuosia sitten ja yhtiön silloinen hallituksen puh joht (omistaa rakennusliikkeen) yritti laittaa voimakkaasti kapuloita rattaisiin heidänkin osaltaan. Eli nämä veijarit edelleen yrittävät samaa taktiikkaa, että itse olisimme syypäitä tähän sadeveden sisään tuloon. Mutta nyt on kokous jälleen kerran ja siinä on nyt tehtävä päätöksiä! Enää emme voi odottaa. Kunpa se olisikin heti alunpitäenkin hoidettu heti asianmukaisesti ammattilaisten toimesta. Vielä sen mainitsen, että nämä ainoat, jotka täällä hioivat tuon oven edustan lattian niin eivät 'olleet saaneet lupaa kajota kynnykseen eikä sen alle' olivat nolon näköisiä, kun katsoivat toisiinsa! Mutta nyt tehdään päätökset ja aloitetaan saneeraus!


    • Yksi mielipide

      Et tarvitse homekoiraa.Huijausta koko homma.

      Vaihdoitteko itse oven vai taloyhtiö?
      Jos taloyhtiö niin se tulee karhuamaan rahat korjaukseen oven asentaneelta firmalta.
      Jos taloyhtiön talkkari on asennellut niin taloyhtiö on vastuussa.Vakuutus ei tosin kata "piileviä" kosteusvaurioita.Eli taloyhtiön vastuu.Siksihän vastiketta maksatte että vastaavat korvaukset saadaan tehtyä.

      Mikä sisälattiamateriaali teillä on?
      matto ja laminaatti voidaan purkaa ja asentaa takaisin.
      Teillä on siis puurakenne jotenka korjaus ei ole kovin paha.Sen pystyy todella nätisti purkamaan ja korjaamaan paikallisesti kohtalaisen pienin avauksian.Kastunut puu kuivatetaan tai vaihdetaan.Riippuu tekotavasta.eristeitä poistetaan kunnes on kuivaa.Paras korjausajankohta on lämpimillä keleillä.

      Jos se teidän hallituksen puheenjohtaja on alan ammattilainen niin antakaa hoitaa se homma ilman kummempaa vääntämistä asiasta.Pitkittely lisää kustannuksia ja aiheuttaa teille itsellenne vaan mielipahaa.

      • miksi näin

        Oikeastaan kiinnostavaa asiassa on se,että ei ole normaalia että vesi tulee kynnykselle.Onko räystäs liian lyhyt?
        Oveen kannattaisi asentaa lippa tai pihamaanne ei johda vesiä pois ja piha tulvii?

        Homma korjattuna teidän kannattaisi pohtia tulevaisuudessa sitä miksi vesi voi saada kosketuksen oven alapieleen.Tarvisiko homa sadesuojauksen?Ovi esim päädyssä ja suojaavaa räystästä ei ole.
        Oven katospelti maksaa itse tehtynä satasen luokkaa.
        Kannattaisi pistää se hallituksen puheenjohtaja hommiin.Näin hänellekkin jotain hyödyllistä tekemistä.


      • Tulis jo selvä tästä

        Kiitti vastauksesta. Lattialla on kaksi muovimattoja päällekkäin, alkuperäinen ( karvapohjainen) ja nykyinen noin reilu 10 vuotta ollut. Ovet vaihdettiin taloyhtiön toimesta etupihalle 2010 ja takapihalle 2011. Taloyhtiön hallituksen silloinen puheenjohtaja hankki oman rakennusliikkeensä nimissä/kautta ovet ja hänen omat miehensä asensivat ovet. Kilpailutus nimellistä...Hänen sanansa on ollut laki koko 32 vuotta. No kaikki kokouksissa olleet tietty hymisivät kun saatu 'halvalla' ja oman talon miehen kautta.
        Tämä nykyinen hallituksen puh joht ei ole alan ihminen vaikka väittääkin rakentaneensa 3 omakotitaloa! Ja olleensa 14 vuotiaana isänsä kanssa rakennuksilla! Nykyisin lähes 70 kymppinen ukkeli. Se mikä kummastuttaa, on se ettei muka 2 vuoden takuuajan jälkeen selvää virhettä ja huolimattomuutta vaadita korjaamaan tältä entisen hallituksen puheenjohtajan rakennusliikkeeltä. Siinä missä tuo reikä oli, niin ilmeisesti siitä on revitty joku rakennusaikainen "palikka" samalla kun uusi ovi karmeineen on asennettu. Kynnyspelti on vääränlainen ja sen alla on myös iso reikä, josta myös kosteutta tulee rakenteisiin. Mut kokous on tulossa jossa me nyt vaaditaan toimenpiteitä. Niin ja homekoira vs huumekoira, kyllä mä nykyisin uskon niiden kykyihin.


      • Sitä samaa vettä
        miksi näin kirjoitti:

        Oikeastaan kiinnostavaa asiassa on se,että ei ole normaalia että vesi tulee kynnykselle.Onko räystäs liian lyhyt?
        Oveen kannattaisi asentaa lippa tai pihamaanne ei johda vesiä pois ja piha tulvii?

        Homma korjattuna teidän kannattaisi pohtia tulevaisuudessa sitä miksi vesi voi saada kosketuksen oven alapieleen.Tarvisiko homa sadesuojauksen?Ovi esim päädyssä ja suojaavaa räystästä ei ole.
        Oven katospelti maksaa itse tehtynä satasen luokkaa.
        Kannattaisi pistää se hallituksen puheenjohtaja hommiin.Näin hänellekkin jotain hyödyllistä tekemistä.

        Joo, ei todellakaan ole normaalia sadeveden tulo sisään. Rivitalo, kivijalka erittäin matala, räysräslaudatko ne nyt on niin erittäin lyhyet, taitaa olla 4 kpl leveä. Ja sadevesi tuli silloin sisälle , kun oli ne mielettömät rankkasateet. Tässä yhtiössä takapihan ovet vaihdettiin 2011 ja etupihalle vuotta aiemmin. Jotain on tapahtunut kun ovat vanhat kunnon kynnykset ja ovet karmeineen poistaneet ja asentaneet tilalle nämä nykyiset. Oven ulkopuolella vasemmalla kynnyksen vieressä oli iso reikä/kolo. Sen kautta vesi pulppusi olohuoneeseen. Tässä on paljon sellaista jota nykyisin ei takuulla hyväksyttäisi. Nykyisen oven peltinen kynnyskin on sellainen että siitä puuttuu joku pykälä..en nyt muista mitä kartoituksessa luki mutta lisäksi sen peltisen kynnyksen alta tulee myös kosteutta, se ei ole lainkaan tiivistetty ja olin paikalla kun kartoituksen tehneet kaverit näyttivät kuinka ruuvimeisseli tuli suoraan sisälle siitä pellin alla olevasta betonista, se oli ihan haperoa. Hyviä pointteja toit tuossa esille, mutta pihamaa itsessään ei ainakaan näytä tulvivan, mutta oven edessä ulkona on alkuperäinen 32 vuotta sitten asennettu betoninen rappu. Se on ihan maantasainen ja vinossa. Routa myös jäytää juuri sillä kohtaa. Kokous on tulossa ja tarkoitus on nyt hoitaa homma asiallisesti ja ammattilaisten toimesta. Tätä tämä hallituksen nykyinen puh joht ei ole. Voisin ilmoitella miten meillä homma edistyy. Kirjoittelin tästä jo aiemmin...paatoksella pitkän rupeaman joskus viime viikolla tai edellisviikolla. Mutta kyllä tässä on voimia tarvittu ja tullaan tarvitsemaan näiden jäärien kanssa.


      • Sataa sataa ropisee
        Sitä samaa vettä kirjoitti:

        Joo, ei todellakaan ole normaalia sadeveden tulo sisään. Rivitalo, kivijalka erittäin matala, räysräslaudatko ne nyt on niin erittäin lyhyet, taitaa olla 4 kpl leveä. Ja sadevesi tuli silloin sisälle , kun oli ne mielettömät rankkasateet. Tässä yhtiössä takapihan ovet vaihdettiin 2011 ja etupihalle vuotta aiemmin. Jotain on tapahtunut kun ovat vanhat kunnon kynnykset ja ovet karmeineen poistaneet ja asentaneet tilalle nämä nykyiset. Oven ulkopuolella vasemmalla kynnyksen vieressä oli iso reikä/kolo. Sen kautta vesi pulppusi olohuoneeseen. Tässä on paljon sellaista jota nykyisin ei takuulla hyväksyttäisi. Nykyisen oven peltinen kynnyskin on sellainen että siitä puuttuu joku pykälä..en nyt muista mitä kartoituksessa luki mutta lisäksi sen peltisen kynnyksen alta tulee myös kosteutta, se ei ole lainkaan tiivistetty ja olin paikalla kun kartoituksen tehneet kaverit näyttivät kuinka ruuvimeisseli tuli suoraan sisälle siitä pellin alla olevasta betonista, se oli ihan haperoa. Hyviä pointteja toit tuossa esille, mutta pihamaa itsessään ei ainakaan näytä tulvivan, mutta oven edessä ulkona on alkuperäinen 32 vuotta sitten asennettu betoninen rappu. Se on ihan maantasainen ja vinossa. Routa myös jäytää juuri sillä kohtaa. Kokous on tulossa ja tarkoitus on nyt hoitaa homma asiallisesti ja ammattilaisten toimesta. Tätä tämä hallituksen nykyinen puh joht ei ole. Voisin ilmoitella miten meillä homma edistyy. Kirjoittelin tästä jo aiemmin...paatoksella pitkän rupeaman joskus viime viikolla tai edellisviikolla. Mutta kyllä tässä on voimia tarvittu ja tullaan tarvitsemaan näiden jäärien kanssa.

        Siis räystäslauta piti kirjoittaa..


    • Kokous ollut

      Kokous pidetty. Kovan väännön jälkeen tehty päätös, että yrittävät taloyhtiön vakuutusten kautta korvausta. Ja vakuutusyhtiöstä todennäköisesti tulee sitten tarkastaja. Ja isännöitsijä ehdotti mun vaatimuksen jälkeen, että korjaus tehdään ulkopuolisen toimesta. Puheenjohtajan esitys, että hän sen korjaisi jää HISTORIAAN! Tänään puh joht viimeksi soitti ja sanoi haluavansa tulla poraamaan kynnykseen ja ottamaan näytteen! Hänellä ei ole koulutusta. Eikä hänellä ole asianmukaisia laitteita, joilla näyte tutkittaisiin. Eli mikrobikasvustoa ym vastaavaa. Meillä on jo kolme raporttia, joissa todetaan seinän villat märiksi oven vasemmalla puolella noin neliön alalta sekä alajuoksu märäksi. Ja kaikki tämä johtuu siitä, että ovi vaihdettiin 2011 ja jäänyt iso reikä oven ulkopuoliseen betoniseen kivijalkaan. Reiän kautta on ilmeisesti tihkunut jo noin kolme vuotta kosteutta ja nyt näiden rankkasateiden johdosta vesi sitten syöksyi sisään rikkinäisestä kynnyksestä ja siitä reiästä. Puheenjohtaja väitti edelleen, että meidän rakentama terassi on lainvastainen eikä siihen ole ollut lupaa ja että se on kastellut meidän seinän! Sanoin, että kyllä olemme ilmoittaneet silloiselle isännöisijälle ja hänellä ei ollut siihen mitään sanottavaa, siis vastaan. Ja sitäpaitsi ohjeet rakentamiseen saimme Starkilta ja rakennelma ei ole seinässä kiinni eikä mitään olla kiinnitetty seinään. Normaalit välysmitat timpurin kynällä tehty ja pohja on kaivettu syvälle sekä täytetty suodatinkankaalla, hiekalla ja sepelillä. Toinen terassi on vanhan laatoituksen päällä eikä liioin ole seinässä mitenkään kiinni. Terassin rungot on tehty painekyllästetystä 2"x4" :sta. Ja pintarakenne on normaalia painekyllästettyä terassilautaa. Ei voi muuta sanoa, kuin että tämä hallituksen puheenjohtaja on väärässä. Ja miksi meidän terassi olisi nyt jotenkin suuttunut oven vieressä olevasta reiästä ja syöksynyt vettä olohuoneeseemme. Onni tässä oli, että satuin olemaan molemmilla kerroilla kotona. Ja pystyin estämään veden kulkemisen laajemmalle huoneeseen. Ja että sain videota ja kuvia. Huh, joko pian sais alkaa elämään pikkuhiljaa ns normaalia elämää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe