Voiko N ylläpitää hyviä välejä vuosikymmeniä?

sauge--

Keski-ikäinen N jolla on esimerkiksi rutkasti FB kavereita ja nimenomaan oikeita tuttuja, sisaruksia, ihmisiä lapsuudesta, työkavereita jotka tuntuvat huomioivan ja kyselevän koska nähdään taas kun ois niin kiva. Hämmästyneenä välillä seuraan sivusta tätä. Ihmistä pidetään niin iloisena ja mukavana. Eikö edes aikuiset sisarukset näe pimeää puolta? Itse olen törmännyt persoonallisuuhäiriöisiin ja varsinkin (diagnosoituun) narsistiin jonka muut ovat pettyneenä ja loukattuina hylänneet jo kolmenkympin korvilla. Miten tämä porskuttaa aina vaan samojen ihmisten suosiossa?

9

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mistä sinä päättelet

      Mistä sinä päättelet, että on narsisti? Miten kohdisti sinuun narsismiaan?

      Sitä jengiä, joka pysyy, nimitetään hoviksi. Omalla narsisti-psykopaatillani on nimenomaan lukematon määrä ihmisiä, joihin hänen välinsä n ä y t t ä v ä t olevan kunnossa. Tosiasiassa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Oikeastaan mikään ei ole sitä miltä näyttää. Se kaikki porukka on vain oppinut luovimaan ja elämään siitäkin, että on hyviä päiviä ja pelkkä kaveruus ei yleensä ole niin vahingollista kuin muut esim. parisuhde.

      Ne kaverit jotka tiedän, elävät myös vähän samantyyppistä elämää kuin narsisti, en tiedä, kumpi oli ensin, narsisti vai kaverien huonot tavat. Että onko narsisti niiden oppi-isä vai ne narsistin oppi-isiä. Ehkä molemmin puolin kulkee oppi.

      Olen itse päättänyt, että en narsistini hovilaiseksi ala. Kuitenkin tiedän, että narsisti pitää huolen siitä, että kertoilee aina sopiville ihmisille minusta, että kuulun muka hänen etupiiriinsä...

    • Kyllä narsisti pitää

      Kyllä narsisti pitää "hyviä välejä" (omien sanojensa mukaan) vuosikymmeniä. Itsekin olen tuntenut narsistini jotinmiten vuosikymmeniä. En ollut koskaan riidellyt hänen kanssaan, joten kaipa välejämme olisi voinut kutsua hyviksi, jos niin olisi halunnut.

      Mielestäni narsisti käyttää ihmisiä todistuskappaleina, että hän on ihan ok tyyppi. Entiset vaimot ja tyttöystävät ovat tuollaisessa siteessä narsistiin, jos vain mahdollista. He ovat nimenomaan todistuskappaleita. Todistajat ovat narsistille kaikki kaikessa.

      Nuo todistajat tekevät erittäin suuren ja tärkeän työn kun tekevät narsistin normaalinnäköiseksi. Kuka uskoisi, että narsisti on narsisti, kun kavereitakin on niin paljon. Oman narsisti-psykopaattini puhelin soi aamusta iltaan, ja öisin lemmenkipeät naiset soittelivat.

      Se, että tajuaa asioiden olevan jotenkin vinossa, aukeaa sitten ihan toisin. Mutta valtava kaverimäärä on yksi tunnus heikäläisille.

    • sauge--

      Ykköselle vastauksena, seurustelin hetken tämän kanssa. Niin pienen hetken etten edes tunne ketään näistä hänen tutuistaan, mutta jo tuona aikana kys. ihminen sai melkoista tuhoa aikaan minun pääni sisällä. Välillä vielä tulee tarve (josta pitäisi päästä eroon) hieman vaklata hänen elämäänsä ja en voi kuin ihmetellä.

      Minulle ihmisestä paljastui vahingossa äkkiä asioita, joka sai aikaan paskamyrskyn minussa ja lähdin, muille tietenkään ne jutut ei näy. Mutta en tajua, että jos hän kohtelee minua, johon väittää olevansa niin rakastunut, esim. siten ettei hänen kanssaan pysty oikein koskaan sopimaan mitään aikatauluja ja elän jatkuvassa epätietoisuudessa siitä, aikooko hän tällä kertaa edes vaikka vastata viestiini, hänen vedotessaan aina johonkin epämääräiseen kiireeseen tms, miten muut tutut jaksavat tällaista kohtelua? Kohteleeko hän heitä muka paremmin?

      • Nämä N-tyypit ovat

        Nämä N-tyypit ovat tietyiltä osin niin samanlaisia, että välillä tulee tunne, että joku puhuu minun tyypistäni, mutta sitten aina joku yksityiskohta on ollut niin, että tiedän ettei ole kysymys hänestä. Että ehkä sinunkaan tuttusi ei ollut sama kuin ykkösellä. Näitä samanlaisia tapauksia on uskomattoman paljon.

        Mutta voimmehan kuvainnollisesti puhua Hänestä...

        Kaveri seikkailee kuin tarujen sankari, ja lähteet, joita hänen uhrinsa ovat, ovat erilaisessa asemassa narsistin rangissa. Rangissa ovat ylhäällä ne, joista hän voi hyötyä eniten. Tarkoittaa, että tavoitelluimmalla on omaisuutta, ystäviä, asuinpaikka, jms. sopivaa kupattavaa. Mieluiten pitää olla hyväuskoinen.

        Kohtelun "kestäminen" sujuu pakon edessä, kun narsisti on saanut uhrinsa niin lujasti koukkuun, että tämä ei voi kuin kiemurrella koukussaan. Eniten työtä tehdään juuri niiden uhrien eteen, joita aiotaan käyttää eniten hyväksi. Mistään sen kummemmasta näillä narsisteilla ei koskaan ole kyse, vaikka uhri uskoo näin niin pitkään, kunnes on pakko nähdä alaston totuus.

        Epämääräisyys ja uskomaton kiire ovat narsistin itselleen järjestämiä, että hän voi mustekalan tavoin lonkeroillaan hallita hoviaan ja kahlehtia lähteitään.


      • Ai, sanoit siis

        sauge--

        Ai, sanoit siis minua ykköseksi.. kuvittelin sinun vastaavan aloittajalle, mutta olitkin itse aloittaja : ).


      • sauge--
        Ai, sanoit siis kirjoitti:

        sauge--

        Ai, sanoit siis minua ykköseksi.. kuvittelin sinun vastaavan aloittajalle, mutta olitkin itse aloittaja : ).

        Heh, ehkä olisi pitänyt sanoa että ekalle vastaajalle.

        "Kohtelun "kestäminen" sujuu pakon edessä, kun narsisti on saanut uhrinsa niin lujasti koukkuun, että tämä ei voi kuin kiemurrella koukussaan. Eniten työtä tehdään juuri niiden uhrien eteen, joita aiotaan käyttää eniten hyväksi."

        Mutta miten esim. sukulaiset ja tutut jotka eivät ole välttämättä kovin tiiviissä tekemisissä fyysisesti N:n kanssa voivat olla niin tiukassa koukussa? Millä tavoin tällaiset ihmiset voivat yhtaikaa jotenkin kärsiä narsistin tavoista mutta silti pysyä palvelijapiirissä? Hyvin läheisen suhteen vielä ymmärränkin.

        Ei pitäisi vielä sanoa mutta tuntuu silti että tämä palsta on harvoja joissa usein näyttää tulevan asiallisia vastauksia. Ilmeisesti narsistin kokeneilla on jo empatia muita vastaavia kohtaan niin korkealla ja vitsit vähissä ettei normaalia suomi24 -palstavittuilua ja provoilua irtoa kuten ehkä kaikista muista aiheista :-D


    • Tavallaanhan sukul.

      "Mutta miten esim. sukulaiset ja tutut jotka eivät ole välttämättä kovin tiiviissä tekemisissä fyysisesti N:n kanssa voivat olla niin tiukassa koukussa? Millä tavoin tällaiset ihmiset voivat yhtaikaa jotenkin kärsiä narsistin tavoista mutta silti pysyä palvelijapiirissä?"

      Tavallaanhan sukulaiset ovat niitä, jotka ovat ikuisesti... syntymästä kuolemaan. Narsisti kutsutaan suvun juhliin siinä kuin muutkin, häät, hautajaiset... Oma narsistini oli miespuolisten serkkujensa vaimojen kanssa väleissä... Narsisti on vain jossain ongelmatilanteissa ollut se kuuleva korva. Samalla tavoin ottaa kaikki haltuunsa, vaikka suhde niihin naisiin ei nyt välttämättä s e l l a i n e n olisikaan, niin sinne päin.

      Siinä on miespuoliset kaverit vähän kovillakin, kun narsisti on niille jonkinlainen uhkakin. Nähty on.

      "Ei pitäisi vielä sanoa mutta tuntuu silti että tämä palsta on harvoja joissa usein näyttää tulevan asiallisia vastauksia. "

      Kyllähän tännekin löytää tiensä välillä hankalia provoilijoita ja trolleja. Mutta tosiaan, kun tämä on terveysaiheinen palsta ja narsismi on persoonallisuushäiriö, niin vakava aihe tämä on suurelle osalle palstailijoita.

      • -tytär-

        Narsisti pitää itsellään "hovia", joita hän lahjoo ja ylistää. Siis mukava ihminenkö?. Näillä ihmissuhteilla hän todistuttaa ympäristölle ja itselleen omaa erinomaisuuttaan. Arvostamatta heitä todellisuudessa. Ovat ikään kuin pakollinen paha narsistin elämässä.Valittaa usein hovista aiheutuneita kuluja ja vaivaa.

        Taas ne ihmiset, jotka näkevät hänen todellisen minän. Ovat tulleet "höperöksi" tai mielenvikaisiksi. Siis, narsisti ei kestä sitä, että häntä, tai hänen tekemisiään kyseenalaistetaan jotenkin.
        .
        Yleensä narsistille riittää yksi ihminen. Jota mitätöi, kiusaa, alistaa, mustamaalaa ja hyväksikäyttää. Tämä henkilö taas kuuluu siihen "mitättömien" ja alempiarvoisten luokkaan. Jolla nostetaan omaa olematonta ja heikkoa itsetuntoa.

        Perheyhteisössä narsisti valehtelee enemmän, kuin puhuu totta. Ja yrittää sotkea sisarusten välejä. Tekeytyy uhriksi, tai sairaaksi saadakseen myötätuntoa. Ei tunne syyllisyyttä käytöksestään, tai empatiaan ketään kohtaan.Ei koskaan pyydä anteeksi pahoja puheita, tai tekojaan. Syyttää aina muita tapahtuneesta.


    • Matkan päästä

      Nyt jo vanhempi henkilö, jota pidän narsistisena, on pyörittänyt aina ihmisiä. Vuosikymmenestä toiseen mukana kulkevat sukulaiset ja omat lapset. Tosin hekin ovat huomanneet valehtelun, toisten piikkiin elämisen ja muut vastenmielisyydet. He katsovat, että myös hankala tapaus kuuluu sukuun, vaikkei luottamusta olekaan. Muutama sukulainen on ottanut etäisyyttä saatuaan yksinkertaisesti tarpeekseen, kun narsisti on koettanut maksattaa velkojaan tai valehdellut erityisen törkeästi. Joku lapsista toimii tavallaan vanhempansa peräänkatsojana. Muut ovat löyhässä yhteydessä.

      Narsistin pyörittämässä hyvien ystävien piirissä on käytännössä kova vaihtuvuus. Narsistin omasta mielestä ystävät pysyvät aina ystävinä, vaikkakin todellisuudessa he vuorollaan kaikkoavat järkyttyneinä eri syistä. Tästä huolimatta narsisti lähettää heille kaikille joka vuosi joulukortit ja kysyttäessä kertoo heidän edelleen pitävän tiiviisti yhteyttä. Oma lukunsa ovat muutamat ex-työtoverit. Käsittääkseni he ovat kuuluneet narsistin hoviin ja saaneet runsaasti hyötyä tuttavuutensa juonittelujen kautta. He ovat ehkä sitä porukkaa, joiden silmissä narsistin sädekehä on säilynyt. Sydänystävyydestä ei voi puhua. Joku kuvaili, narsistia petolliseksi ihmiseksi, johon on kuitenkin mukava pitää yhteyttä, koska hän on niin tavattoman viihdyttävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe