Voinko edes harkita avioeroa?

Desperate Familyman

Elän ihanteellista cliché:tä. On vaimo, lapset ja oma koti. Jopa se koira löytyy. Rakastan työtäni ja lapset ovat silmäteriäni. Olen siis saavuttanut kaiken mitä ikinä elämältä halusin.

Mutta synkkä pilvi leijailee koko ajan meidän parisuhteen yllä. Suhteesta on kadonnut estoton toistemme miellyttämisen halu, ja sen on korvannut kireys. Johtuuko lie rahan niukkuudesta vai arjen kiireydestä. Kumpikin on alkanut pitää kirjaa toiselleen tehdyistä myönnytyksistä ja mukavista teoista. Kumpikin tiedostamme sen ja olemme keskustelleet asiasta toistuvasti ja päättäneet että toista pitäisi huomioida ehdoitta. Keskustelujen jälkeen tilanne normalisoituu noin viikoksi, jonka jälkeen tilanne palaa samaan takaisin.

Olemme siis pattitilanteessa. Tilanne olisi toinen jos meillä ei olisi lapsia. Tiedän että tilanteemme tarkoittaa vain sitä että rakkaus on vähintäänkin harmaantunut, ellei jopa kuihtunut.

Uskallanko edes ajatella avioeroa? Tiedän että voisin itse olla onnellisempi kuin nyt, mutta voinko olla niin itsekäs? Miten avioero vaikuttaisi alle 5-vuotiaisiin lapsiimme? Tai vaimooni, jolla on niin monta työkykyyn vaikuttavaa sairautta, että tuskin ikinä on työkykyinen?

Vai pyrinkö hyväksymään tilanteeni, lasteni vuoksi? Olen hukassa...

10

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Petter Smart

      "Elän ihanteellista cliché:tä. On vaimo, lapset ja oma koti. Jopa se koira löytyy. Rakastan työtäni ja lapset ovat silmäteriäni. Olen siis saavuttanut kaiken mitä ikinä elämältä halusin."

      Sitten; rahan niukkuus, monisairas vaimo jne. Olet siis saavuttanut kaikki mitä elämältä halusit? Miksi siis valitat?

      • kamppailulaji

        Mieti mitä sinulta puuttuu elämässä, en oikein ymmärtänyt mikä on vinossa? Vaikuttaa vaan että et ole tyytyväinen, eikä taida olla vaimosikaan. Jos lapset ovat silmäteräsi niin mieti myös onko vaimosi silmäteräsi, hänenkin tarvitsisi olla! Oletko unohtanut vaimosi arjen pyörityksessä. Kohdista nyt kaikki energiasi ja tunteesi hetkekai vaimoosi. Anna ajan näyttää. En tiedä minkä ikäinen olet mutta tod näköisesti aika nuori. Avioliitto on vaan joittenkin kohdalla vaikeuksia omaava. Toisissa avioliitoissa ei ehkä tule mitään kärhämää koko liiton aukana. Muista mitä olet joskus luvannut kun sinulta kysyttiin: "Tahdotko sinä...". Mieti sisälläsi mitä se sinulle merkitsee. Tulee myös vastoinkäymisiä elämässä. Toivon että taistelet.


    • Pointti 1

      "Olen siis saavuttanut kaiken mitä ikinä elämältä halusin"
      Voisiko olla että tässä on se kompastuskivi. Ihminen saavutettuaan päämääränsä, taantuu. Ei ole enää sitä tavoitteellisuutta, meininkiä, sellaista elämisen menoa. Ollaan vaan...
      Ihminen jolla on tiedossa haasteita ja ongelmia ratkaistavaksi, on pääsääntöisesti luova ja kekseliäs. Tämä luovuus ja kekseliäisyys siirtyy myös siihen normaaliin elämään. Ihminen on siis silloin mielenkiintoisempi ja eläväisempi...

      Dr.Alban

      • BEM

        Kuulostaa ikäkriisiltä.

        Uusi asia mihin tähtäät / tähtäätte voisi olla paikallaan


    • Kannattaa yrittää

      Hyvä neuvo! Meillä oli sama tilanne kun kolme lastamme olivat pieniä. Kotiimme tuli silloin yllättäin jehovan todistajia, heidän avullaan saimme avioliittomme toimimaan, Aina kannatta yrittää perhe-elämä on sen arvoista.

    • Syvällä

      Tavallinen elämä on tavallista elämää. Sitten kun sen menettää, tajuaa, kuinka hienoa se oli. Ehkä löydät jonkun toisen, jonka kanssa tunnet taas vähän aikaa "nuoruudenihastusta", ja ehkä kolmannen. Voihan olla, että puolisosi on vääränlainen, tai tämän hetken olosuhteet kuitenkin aika työläitä ja sitovia. Lasten kasvatus on homma, joka pitää hoitaa. Onko se helpompaa, jos jätän vaimosi kuivoista pois? Ottaako uusi mahdollinen puolisosi osavastuun lapsistasi? Vai helpottaako arkesi ja taloudellinen tilanteesi, että luovut vastuustasi ja jätät kaikki huolet vaimollesi?

      • +358

        Tavallinen elämä on tavallista elämää. Siitä olen täysin yhtä mieltä. Mutta en siitä, että ihminen lähtisi etsimään "nuoruuden ihastusta", ja haluaisi luopua tavallisesta elämästä. Ei. Jos haluaa erota, niin silloin parisuhde, avioliitto on jo kurja, niin huonossa jamassa, että siitä on tavallinen elämä hyvin kaukana.


    • Keksi edes jotain

      Toiset muuttavat, toiset menevät muumimaailmaan, eräät Kanarialle ja eräät alkavat opiskella. Jotkut tekevät kokkauksesta harrasteen tai seisovat yhdessä lasten pelikaukalon laidalla mehua myyden. Eräät vievät perheensä syysluontoretkelle eväiden kanssa makkaraa paistamaan kauniiseen metsään, toiset menee Korkeasaareen. Eräät parit vie lapset hoitoon ja lähtee kahdestaan yöelämään.

      Onko se niin mahdottoman vaikeaa keksiä uusia, perhearkea rikastuttavia asioita ja tekemisiä yhdessä? Möllöttäkää yhä vaan kodissa tv:n ääressä, ihan varmasti menee kireäksi.

    • +358

      Hmm. Vaimosi on monisairas, ehkä työkyvytön, ja teitä raastaa puute rahasta. Vaikka olet saavuttanut paljon, on elämässä aina jotain mitä ei saavuta. Myös rosoisuus kuuluu elämään. On hyviä jaksoja, huonoja. Joskus on mahdotonta edes sanoa mikä hyvää tai huonoa. Välillä pitää valita kahdesta huonosta parempi huono. Tai sellainen, jonka ajattelee hitusen paremmaksi. Samasta asiasta voi tuntea tuskaa ja iloa. Ei ole elämä helppoa, ei. Onneksi, koska muuten ainakin olisi tylsää ;).

      Mutta asiaan. Rahan puute on ongelmallista, mutta myös suhteellista. Miettikää yhdessä mihin (mahdolliseen) kumpainenkin haluaa eniten panostaa, ja teette budjetin sen mukaan. Kirjatkaa ylös ne asiat, joista oikeasti molemmat ovat valmiita tinkimään, ja joista myös tingitään.

      Sitten vaimosi. Kun hänellä on monia sairauksia, ja ajattelet hänen olevan lähemmäs työkyvytön, niin miten ihmeessä hän hoitaa lapsenne? Vai kuka lapsia hoitaa? Voin hyvin kuvitella, että te molemmat olette ihan poikki. Siksi laskette tarkkaan mitä palveluksia teette toisillenne. Se on paitsi hölmöä, niin epäreiluakin, sillä ihmisten voimavarat ovat hyvin erilaisia. Toisaalta ei auta yhtään, jos tai kun kumpikin on täysin puhki. Keneltä tahansa alkaa rakkaus loivenemaan, jos arki on liian raskas. Miettikää ratkaisuja miten voisitte molemmat ladata akkujanne, yksin ja toistenne seurassa. Lapset hoitoon epäsäännöllisen säännöllisesti.

    • Yks

      Näitä tilanteita tulee pitkissä suhteissa, ne tulee ja sitten ne jossakin vaiheessa menee. Ajan kanssa oppii ymmärtämään että suhteissa on aika ajoin tällaista eikä se johda esim. eroon. Paljon kokemusta itselläkin, tyytyväinen kuitenkin olen että kun ollaan jatkettu aina yhdessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe