Pyykinpesukoneen tulovesiletkun asennusongelma?

Kujalla

Elikkäs yritän löytää ratkaisua pesukoneen tulovesiletkun yhdistämiseksi vesipisteeseen. Olen jo ollut yhteydessä paikalliseen lvi-liikkeeseen ja netissä toimivaan lvi-kauppaan, mutta kummallakaan ei ollut tarjota varmaa ratkaisua ja vastaukset olivat vähän ympäripyöreitä.

Mutta jospa Te internetin lvi-gurut osaatte ratkaista tämän itsestäni vähintäänkin keskinkertaisen ongelman.

Eli kuva 1, jossa pesukoneen tulovesiletku. Letkun päässä oleva liitäntä on noin 2,4 cm halkaisijaltaan.

http://i62.tinypic.com/10xcx20.jpg

Kuva 2, vesipiste, johon tulovesiletku pitäisi liittää jonkinlaisen adapterin avulla?

http://i59.tinypic.com/103u0co.jpg

Kuva 3, yksi pesukone on jo liitetty vesipisteeseen kuvan mukaisen adapterin avulla. Etsin siis jotain tämän tyyppistä ratkaisua.

http://i62.tinypic.com/2qs2tdh.jpg

Mitä osia minun siis pitää ostaa, että saan asennettua pesukoneen vesipisteeseen?

Lisäksi kuin jostain täältä suomi24-foorumilta jostain takaiskuventtiilistä? Pystyttekö kertomaan tarvitseeko tulovesipisteen ja pesukoneen tulovesiletkun väliin laittaa vielä takaiskuventtiili? Joidenkin lähteiden mukaan olisi suotavaa, mikäli pesukone on vanhempaa mallia, kuten nyt tässä tapauksessa on.

Kiitos jo etukäteen.

20

22999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ti vesimies

      Tuo letku voisi kyllä sopia suoraan hanan liitäntäänkin.. Kierrä se pikaliitin irti hanasta ja kokeile. Jos ei käy, niin muunnoskappale väliin. Takaiskuventtiili ei taida olla enää pakollinen. Jos olen väärässä, niin saa korjata.

      Kuvista päätellen uusi letku voisi sopia suoraan hanaan, siis hanassa olevan pikaliittimen tilalle. Jos haluat säilyttää tuon virityksen takaiskuventtiileineen (=paremminkin imusuoja), niin silloin tarvitset vain muunnoskappaleen uuden vesiletkun ja imusuojan välille.
      Ota noi kuvat mukaan ja mene LVI-kauppaan. "Ongelma" ratkeaa saman tien.

    • Kujalla

      Kiitos vastauksesta!

      Riittäisikö tässä tapauksessa, jos hanan pikaliittimen ja pesukoneen tulovesiletkun väliin vain laittaisi tälläisen osan:

      http://www.lakkapaa.com/lakka_fi/servlet/FetchImage?id=6413820780245&size=3


      Ja vielä olisi lisää tyhmiä kysymyksiä. Tässä tapauksessa, kun pesukonetta ei liitetä sille suunniteltuun pesukoneliitäntään, niin miten tuo hanaliitäntä tai pesukone kontrolloi sen, että pesukone saa vettä riittävästi mutta ei liikaa. Hankalasti selitetty.

      Eli siis kun liitän pesukoneen tuohon vesipisteen hanaan ja avaan hanan pesun ajaksi, niin onko pesukoneessa valmiina jokin osa, joka estää veden oton, kun sitä on riittävästi pesuohjelman tarpeeseen.

      Hanahan on kuitenkin koko ajan päällä. Jotenkin minulle tulee vain karmiva ajatus siitä, että vettä valuu tauotta pesukoneeseen tai vaihtoehtoisesti talon putkisto ottaa osumaa paineen noustessa?

      Mutta koska toinenkin pesukone on jo liitetty hanaan ja näyttää toimivan, niin mikä mekanismi takaa, että homma toimii?

      Kiitos jo etukäteen.

      • Ohjetta

        Jokaisessa pyykinpesukoneessa ja astianpesukoneessa on sisällä magneettiventtiili, joka avaa veden tulon vain silloin, kun kone haluaa vettä.
        Seinähanasi voi siis olla täysin auki koko pesukoneen käytön ajan.
        Veden paineella ei ole muuta merkitystä, kuin että sen täytyy olla riittävän suuri. Tämä kerrotaan ohjekirjassa. Kaikkialla, missä on painevesi, on se yleensä riittävä.
        Liitntäkappaleena käyttäisin ainakin itse sellaista, jossa on takaiskuventtiili.
        Seinähanasi kannattaa pesun ajaksi kääntää antamaan kylmää vettä.


    • Kujalla

      Kiitos vastauksesta!

      Jos joku viisas osaisi vielä kertoa tarkalleen, mitkä osat minun tulisi ostaa, niin arvostaisin suuresti.

      Jos löytyisi vielä joku nettikauppa, josta voisi tilata niin plussaa suuresti.

      • Löytyy osa

        Sopiva soviteosa tuon hanan päähän eli sellainen mihin letku käy. Ota valokuva hanasta ja letkusta kysyt lvi. yms kaupasta osaa. Koti pesukoneet liitetään pelkästään kylmävesihanaan.


      • Sitten on oikein

        Tuo hana pitää ottaa kokonaan pois ja tulpata kuumavesiletku. Kylmävesiputkeen sovitella.


      • Ohjetta2

        Tuo aloitusviestissä oleva kuva 3 on toimiva ratkaisu. Siinä on pikaliitin ja takaiskuventtiili (käytetään myös nimitystä takaisinimusuoja), joka on se paksumpi osa. Alkuperäinen hana toimii siinä myös sulkuhanana eikä sitä tarvitse poistaa.
        Pyykinpesukonetta käyttäessäsi on hana käännettävä kylmälle.
        Osia hankkiessasi sinun tulee mitata pyykinpesukoneen letkun liittimen kierreosan sisämitta, jotta myyjä osaa antaa sinulle oikean kokoisen. Niitä kun on erilaisia.


    • Kujalla

      Kiitos vastauksista!

      Mittasin tuon tulovesiletkun liittimen kierreosan halkaisijan ja se on noin 2,4 cm (virhemarginaali ~1,5 mm) eli onko kyseessä yhden tuuman liitin, jos se on joku standardi noissa?

      Siksi tosiaan haluaisin löytää netistä kaupan, josta voisin ostaa pikaliittimen ja takaiskuventiilin/takaisinimusuoja, koska asun hyvin pienellä paikkakunnalla, eikä täällä ole oikein tarjontaa.

      Olen yrittänyt kyllä etsiä, mutta kun yleensä ei ole kuvia kaikista tuotteista, niin hankalaksi menee. Asiakaspalvelukaan ei kyllä ole useimmissa netin lvi-kaupoissa kummaista. Olen lähettänyt sähköpostia neljään yritykseen, josta yhdestä on vastattu, mutta asiakaspalvelija ei selvästikkään ollut lvi-asiantuntija, kuten en ole minäkään.

      Mutta luulisi nyt jostain pari hassua osaa löytyvän.

    • ti vesimies

      Älä tilaa netistä, menee kuitenkin pieleen. Sopivat osat löydät mistä vaan rautakaupasta.

      Eipä tuossa virityksessä muuta vikaa ole, mutta voit? vahingossa päästää koneeseen tulikuumaa vettä. Jos haluat tehdä homman oikein, niin hanallinen pesukoneliitäntä tulisi laittaa tuon nykyisen hanan ja sienän väliin - siis siihen kylmävesipuolelle.

      Eli näin, jos linkki onnistuu.. http://kuvat2.huuto.net/a/da/44dcf1b4754e56a2d00a5d8e77137-m.jpg

    • Kujalla

      Kiitos vastauksista!

      Olin yhteydessä tuohon lvi-kauppa.fi ja sieltä ehdotettiin juurikin samaa välihanaa. Koska asun kerrostalossa, niin tuo välihana ei tässä tapauksessa oikein tule kysymykseen.

      Nimimerkki ohjetta2 kirjoitti muutama viesti ylempänä:
      "Tuo aloitusviestissä oleva kuva 3 on toimiva ratkaisu. Siinä on pikaliitin ja takaiskuventtiili (käytetään myös nimitystä takaisinimusuoja), joka on se paksumpi osa. Alkuperäinen hana toimii siinä myös sulkuhanana eikä sitä tarvitse poistaa."

      http://tinypic.com/view.php?pic=2qs2tdh&s=8#.VFejyvnz1qM

      Yksi pesukone on liitetty siis jo toimivasti tässä taloyhtiössä yllä näkyvän kuvan adapterin välityksellä vesilähteeseen.

      Eli hakusessa olisi edelleen pikaliitin ja takaiskuventtiili/takaisinimusuoja. Pyykinpesukoneen tulovesiletkun halkaisija on noin 2,5 cm.

      Täytyy sanoa, että kotimaisissa lvi-verkkokaupoissa on vähintäänkin arveluttavan tasoista asiakaspalvelua, kun yksi yritys viidestä vaivautuu edes vastaamaan.

    • ti vesimies

      "Koska asun kerrostalossa, niin tuo välihana ei tässä tapauksessa oikein tule kysymykseen"

      Ihan sama missä asut, tuo väiihana on ainoa täysin oikea ratkaisu. Miten kerrostalo liittyy asiaan...???

      • edellinen..

        Älä nyt hyvä iminen tee yksinkertaisesta asiasta liian monimutkaista, vai kiusallasiko kirjoittelet?


    • Kujalla

      Ei tule kysymykseen, koska tiedustelin asiaa isännöitsijältä ja vastaus oli kielteinen.

      Mutta kai tässä nyt on sitten lähdettävä ihan asiakseen isommalle paikkakunnalle etsimään paria hassua osaa.

      Kiitos kaikille vastanneille, vaikka nyt ei hakemiani osia löytynytkään.

    • parappa

      Ei ole laillinen kytkentä tuollainen kuin noissa kirjoittajan linkeissä on.

      Pesukoneen tulee saada vain kylmää vettä.

      Ainakaan kuuma- ja kylmävesi eivät saa päästä sekoittumaan missään olosuhteissa.

      Normaalia suihkun hanaa, kuten normaalia allashanaa taikka vesihanaakaan, ei ole tarkoitettu sellaiseen käyttöön jossa se tulee paineenalaiseksi. Siis tämä tarkoittaa sitä että sihien liitetään jokin vedenkäyttöä itse säätelevä laite, joka siis estää veden virtaamisen vapaasti.

      • Aivan totta.

        Tämä on täysin totta. Ainoa oikea ratkaisu olisi siis juurikin mainittu kylmän veden puolelle liitettävä välihana, jonka isännöitsijä jostain syystä kieltää, mutta sallii silti paljon riskialtttiiman ratkaisun joka oikeasti on kielletty, eli juurikin tuo koneen liittäminen tavalliseen suihkuhanaan, joka jää paineelliseksi silloin kun kone ei ota vettä.

        Suihkuhana ei tule kauaa kestämään tuollaisessa käytössä. Säätöosa alkaa ensin vuotamaan kylmää vettä kuumalle puolelle ja/tai toisinpäin, jonka jälkeen hanasta ei saa enää kylmää vettä. Sen jälkeen säätöosa alkaa vuotaa siten, että hana jää vuotamaan vaikka sen sulkee. Ei taida isännöitsijäkään olla ihan perillä asioista.

        Eli tällainen: http://www.smartia.fi/tuotekuvat/6219520_big.jpg
        Asennus kestää 5 minuuttia. Miksi isännöitsijä on parasta ja ainoaa oikeaa ratkaisua vastaan, mutta sallii kaiken maailman pikaliitinviritykset suoraan suihkuhanaan!?


    • Vesipoika

      Voiko (keittiö) hanaan, joka on tarkoitettu astianpesukoneelle liittää pyykinpesukoneen? Eli onko ko. koneilla vedenoton suhteen jotain eroja.

      • putkitietäjä

        Ei ole eroa, eli voi käyttää myös pyykkikoneeelle.
        Tuo alkuperäisen kyselijän esittämä viritys on suorastaan edesvastuuton, varsinkin kerrostalossa jossa on muitakin vedenkäyttäjiä.


      • lkjblkhlhb

    • LISÄKYSYMYS: Whirlpoolin tulovesiletku, pesukonepään kierrepulma? Asennusyrityksessä muutossa vioittui veden tulopään muovikierre (tihkuuu), niinpä ostin uuden standardiletkun rautakaupasta: uuden letkun metallinen pesukonepää ei kiertynytkään paikalleen, vaikka halkaisija on sama niin letkussa kuin pesukoneessa. Toisin sanottuna kierre on eri, pesukoneesa kait tiheämpi. Vanha letku kiertyy pesukoneeseen helposti, uusi ei.

      Onko joku kohadannut saman pulman? Ovatko letkut tosiaan merkkikohtaisia? Letkuja lienee halkaisijaltaan erikokoisia, oletan kunkin kuitenkin standardiksi. Tässä tapauksessa halkaisija ei ole ymmärtääkseni pulma vaan kierre. Vesikalusteissa ja muissa muissa muttereissa ei sinänsä liene yllätys, että joku valmistaja keksii käyttää omintakeista kierrettä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe