JUMALAN aivoittama kehitys.

Alue vaatinee syvällisempää paneutumista ihmisen kehityksestä, mutta tämän linkin sisältöä pidän erittäin todennäköisenä ihmisen kehitykseen liittyen.

http://www.kotipetripaavola.com/universumijaihmisenkehonkoodaus.html

Juuri tuohon teoriaan ymmärrän liittyvän Nooan arkin tapahtumat, miten arkkiin mahtui kaikki eläinlajien edustajat. Vertauskuva, joka edutaa juuri DNA / genettisyys tasoa.

Niin, mielenkiintoinen tekijä linkin sisällä, miten evoluutio teoriaa ilmennetään sattumien summana, mutta todellisesti tiede jo tietää, miten monimutkisesta "vyyhdistä" on kysymys.

36

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskovamies

      Luominen on raamatun totuus. Kiitos Jumalalle!

      • Niimpä. Ihmisen ja kaiken elolloisen kehittyminen on erittäin monimutkainen kokonaisuus ja lapsikin ymmärtää, miten monimutkaisuuden takana on oltava taitava ja määrätietoinen suunnitelma ja suunnittelija.

        Väitämpä, ettei ihmisen ymmärrys edes mahdollistu tiedostamaan miten monimutkainen kapsitus on ihminen. Jokin pieni tekijä kehityksessa / geneettisyydessä ohjaa jo ihmisen kehityksen poikkeavaksi.

        ihmisen kehitysen kaava / kartta muuttui syntiin lankeemuksessa ja periaatteessa kaikki ihmiset siten kehittyvät poikkeaviksi. Turmeltuneesta ihmisestä onkin kysymys. Monen sairauden syntymekanismi tunnetaan juuri geenitutkimusten kautta.


      • ei tiedä
        markkulievonen kirjoitti:

        Niimpä. Ihmisen ja kaiken elolloisen kehittyminen on erittäin monimutkainen kokonaisuus ja lapsikin ymmärtää, miten monimutkaisuuden takana on oltava taitava ja määrätietoinen suunnitelma ja suunnittelija.

        Väitämpä, ettei ihmisen ymmärrys edes mahdollistu tiedostamaan miten monimutkainen kapsitus on ihminen. Jokin pieni tekijä kehityksessa / geneettisyydessä ohjaa jo ihmisen kehityksen poikkeavaksi.

        ihmisen kehitysen kaava / kartta muuttui syntiin lankeemuksessa ja periaatteessa kaikki ihmiset siten kehittyvät poikkeaviksi. Turmeltuneesta ihmisestä onkin kysymys. Monen sairauden syntymekanismi tunnetaan juuri geenitutkimusten kautta.

        Genetiikka on suomalaiselta nimeltään perinnöllisyystiede. Ei tainnut markku sitäkään tietää.


    • Kyllä, jos ihminen on itselleen rehellinen, hän tunnustaa että täytyy olla huippuälykäs suunnittelija jota kutsutaan Luojaksi. Eihän mitään järjestelmällistä monimutkaista laitetta voi syntyä ilman suunnittelijaa ja kehittäjää ja rakentajaa. Se vaatii älykkyyttä ja kykyä. Ei esim. Volvo autokaan ole kehittynyt itsestään evoluution tuloksena alkuainemassoista. Kyllä jokainen uskoo ja tietää että Volvon autotehdas täytyy olla olemassa ja että auton on suunnitellut ja rakentanut älykäs olento. Volvo auto todistaa sen tehtaan ja älykkään rakentajan olemassaolon.

      Mutta kun mennään suurempaan kokonaisuuteen, luomakuntaan, ihminen on yhtäkkiä niin tyhmä että luulee että esim. maaplaneetta ja kaikki elämä on kehittynyt alkuräjähdyksestä evoluution tuloksena ilman mitään älykästä olentoa. Tyhmyys on silloin jo huipussaan.

      Mutta ongelmahan ei olekaan siinä etteikö ihminen uskoisi ja tietäisi huippuälykkään Luojan olemassaolon. Mutta mikäli ihminen tunnustaa Luojan olemassaolon, hänellä on heti vastuu siitä mitä hän tekee sen tiedon kanssa. Mitä hän sanoo Luojalleen ja miten hän elää elämäänsä tässä ajassa. Mutta kun kieltää Jumalan olemassaolon, ei tarvitse ottaa vastuuta teoistaan eikä varsinkaan tulla uskoon. Ihminen kun sanoo etten uskonut niin en voinut tietää. Mutta se on suurinta tyhmyyttä. Ihminen pettää itseään ja aiheuttaa itselleen suuren vahingo. Hänellä on jo tieto Luojasta. Puuttuu enää nöyrtyminen Luojan edessä ja,... siinä se..........

      • uskistar

        Näin se on.


    • >Mutta mikäli ihminen tunnustaa Luojan olemassaolon, hänellä on heti vastuu siitä mitä hän tekee sen tiedon kanssa. Mitä hän sanoo Luojalleen ja miten hän elää elämäänsä tässä ajassa. Mutta kun kieltää Jumalan olemassaolon, ei tarvitse ottaa vastuuta teoistaan eikä varsinkaan tulla uskoon.<

      Niin, mielenkiintoinen ajatus, miten näkemykseni eroaa sinun näkemuksestäsi juuri päinvastaisesti.

      Ajattelen näin. Kun ihminen tulee tiedostamaan JUMALAN olemassaolon ja samalla tiedostamaan maailman pahuuden ja turmeltuneen / JUMALAN tahdon vastaisen käyttäytymisensä, niin pelastuksen tärkeys tulee todelliseksi.

      Niin, itse en usko alkuunkaan, että pelko aktivoisi uskon ihmiseen, vaan todella,- kuten kirjoitettu on, niin usko on JUMALAN teko. Siis tässä JUMALAN tiedostamisen saumassa toivoisin ihmisten tiedostavan myös ilosanoman/ pelastuksen.
      Ymmärrän, miten moni tieteen parissa työskentelevä ihminen itsekseen pohtii, miten monimutkaisuuden takana on jokin viisas suunnittelija. Mutta, kuten totesit, niin tuon kertominen johtaa jo toiseen asiaan jne....Asiaan, jonka uskonnollisuus on muovannut pois totuudesta. Ilosanoma on muutettu pelkosanomaksi.

      • Jumala on antanut Sanansa. Sanansa kautta ja Sanassa Hän on ilmoittanut itsensä. Sanan kautta Hän myös on palauttanut ihmisen yhteyteensä sovittamalla ihmisen itsensä kanssa ja kautta Sanassa. Sanassa ihminen löytää Jumalan ja pääsee Hänen yhteyteensä jo tässä ajassa. Sanassa ihminen saa myöskin sovituksen, joka on jo valmis, sekä kaikki syntinsä anteeksi. Sanassa ihminen kohtaa Luojansa. Sanassa ja Sana kautta ihminen oppii tuntemaan Luojaansa ja hengellisiä asioita. Sanassa ihminen näkee Luojansa kosk Hän on ilmoittanut itsensä Sanassa.

        Jumala asuu Sanassa ja Sana on Jumalassa, Luojassa. Sana ja Luoja on yksi Jumala, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa.

        Herra Jeesus Kristus on tuo Sana josta todistan.


      • jaikali kirjoitti:

        Jumala on antanut Sanansa. Sanansa kautta ja Sanassa Hän on ilmoittanut itsensä. Sanan kautta Hän myös on palauttanut ihmisen yhteyteensä sovittamalla ihmisen itsensä kanssa ja kautta Sanassa. Sanassa ihminen löytää Jumalan ja pääsee Hänen yhteyteensä jo tässä ajassa. Sanassa ihminen saa myöskin sovituksen, joka on jo valmis, sekä kaikki syntinsä anteeksi. Sanassa ihminen kohtaa Luojansa. Sanassa ja Sana kautta ihminen oppii tuntemaan Luojaansa ja hengellisiä asioita. Sanassa ihminen näkee Luojansa kosk Hän on ilmoittanut itsensä Sanassa.

        Jumala asuu Sanassa ja Sana on Jumalassa, Luojassa. Sana ja Luoja on yksi Jumala, ilmoitettu ja ilmestynyt lihassa.

        Herra Jeesus Kristus on tuo Sana josta todistan.

        25. hänen tulee sävyisästi ojentaa vastustelijoita; ehkäpä JUMALA ANTAA heille mielenmuutoksen, niin että tulevat tuntemaan totuuden

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Todellisuus vain on miten JUMALA mahdollistuu ohjaamaan ihmisen mielikuvia ja puhumaan olemuksensa mukaisesti , jonkun kautta.

        Niin, ihminen voi uskoa mihin tahansa ja tähän uskomiseen ei tarvita JUMALAA. Taas kun ihminen tulee uskomaan JUMALAN aivoituyksiin, niin tämän uskon tekijä on JUMALA. Tämä JUMALA;

        6. yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

        Omavanhurskaus uskottelee, että ihmisestä itsestään on kiinni viitsiikö ihminen uskoa JUMALAAN vai ei. Tämän takana ei ole JUMALA vaan ihmisen lihallisuus, joka on noussut JUMALAN yläpuolelle.


    • Sanon vaan.

      Niin, tuota olen jo pitkään epäillytkin että lievosenmarkku uskoo teoriaan ja evoluutioon maailman synnystä. No, nythän ei minun tarvitse enää epäillä hänestä mitään, sillä hän avauksellaan todistaa epäilyni todeksi. Markku hakee teorioita ja järjen päätelmiään miten ihminen on syntynyt ja kehittynyt.

      Minä taasen uskon Raamattua siinäkin. Uskoessani Raamatun sanaan minun ei tarvitse järkeillä miten kaikki on saanut alkunsa. Raamattu kertoo kaiken. Minun pitää vain uskoa se! Ja minä uskon.

      • Ai missä kerron uskovani evoluutioteoriaan? Ajattelen juuri päinvastoin eli JUMALA aivoituksineen ja monimutkaisinen kaavoineen on kaiken takana. Todellisuudessa tiede tutkii ja havainnoi JUMALAN aivoittamaa kaavaa DNA / geneettisyys, joka johtaa ihmisen olemuksen kehittymiseen.

        Itse iloitsen erikoisen paljon jo siitä, miten JUMALA on antanut viisautta ja ymmärrystä esim. genetiikan tutkijoille, joista tutkimuksista sinäkin ja sukupolvet hyötyvät eri sairauksien parantumis mahdollisuuden kautta.

        Niin, väärien elintapojen tiedostaminen tutkimusten kautta ja näin estää, jonkun sairauden puhkeamisen, niin pidätkö tätä järkeilynä. Asia, joka liittyy läheisesti aiheeseen.


    • Höpön höpön

      Lue nyt edes yksi kirja, esim. Richard Dawkinsin kirja Sokea kelloseppä, niin voit lopettaa höpinät jumalista ja Nooan arkista.

    • Tokikaan Nooan arkkiin ei tarvinut nykyisen laji määritelmän mukaisia lajeja mahtuakaan, riitti, että niiden todellisten luotujen lajiryhmien edustajat olivat mukana.
      Näitä sitten luonnonvalinnan mukaan on varioitunut suuri lajien kirjo.

      Eli esimerkiksi hevoseläinten esi-isällisestä parista on varioitunut suuri hevoseläinten alalajisto jonka me tänä päivänä maailmassa huomaamme.

      • Biologi Keravalta

        6000 vuotta on aivan liian lyhyt aika, jotta uusia eläinlajeja olisi voinut kehittyä. Evoluution "pelinsäännöt" sattuma ja valinta tarvitsevat tuhansia ja tuhansia sukupolvia, jotta uusia ominaisuuksia ja muotoja voi syntyä.

        Raamatun luomiskertomuksella ei ole mitään tekemistä todellisen maailman kanssa, vaan se voidaan totuus-arvossaan rinnastaa vaikkapa meidän Kalevalaamme.


      • On myös huomioitava se todellisuus, miten Raamatun ilmolitukset ovat erittäin tiivistä asian ilmoittamista. Kertomus ihmisen luomisesta on erittäin tiivis paketti. Ei JUMALAN luomistyö muutu tai tule epätodelliseksi siitä, jos ihminen jonain päivänä saisi täydellisen ymmärryksen JUMALALTA miten kaikki on tapahtunut. Siis jäsenneltynä pienin askelein suureksi kokonaisuudeksi.

        Joka tapauksessa arkissa olleet eläimet ovat joskus olleet DNA/ geneettisyys alkutilassa. Oliko ne ennen arkkiin joutumista vai juuri arkissa ollessaan, sitä emme tiedä.


    • > Eevasta on voinut periytyä niin monen laisia ihmisrotuja?<

      Eikö tummaihoinen ole ihminen? Juuri geneettisyys ohjaa ihmiset erikaiseksi ulkoiselta olemukselataan, mutta silti kyse on ihmisestä.

      Muuten muutama vuosi sitten tutkijat tiedottivat /löysivät epigeenin, joka valaisee tätäkin aluetta. Niin, ymmärtänet, miten ihmisen ulkonäköön vaikuttaa jo ilmasto ja ravinto. Samoin kuin ajatusmaailmaan.

      • miten o

        >> miten ihmisen ulkonäköön vaikuttaa jo ilmasto ja ravinto. Samoin kuin ajatusmaailmaan.


      • Biologi Keravalta

        Niin juuri. Kaikilla eläimillä ja kasveilla on ns. geeni-pooli, siis paljon poikkeamia eri geeneissä. Juuri nämä erot yhdessä ympäristön ja ravinnon kanssa (epigeneettisyys) synnyttävät nämä erot meissä.

        Tämä on suoraa seurasta evoluution toiminnasta.


      • miten o kirjoitti:

        >> miten ihmisen ulkonäköön vaikuttaa jo ilmasto ja ravinto. Samoin kuin ajatusmaailmaan.

        Kysymys on ympäristön vaikutuksesta sukupolvien saatossa.


      • Biologi Keravalta kirjoitti:

        Niin juuri. Kaikilla eläimillä ja kasveilla on ns. geeni-pooli, siis paljon poikkeamia eri geeneissä. Juuri nämä erot yhdessä ympäristön ja ravinnon kanssa (epigeneettisyys) synnyttävät nämä erot meissä.

        Tämä on suoraa seurasta evoluution toiminnasta.

        No, saat kaiken vapauden nimittää JUMALAN aivoittamaa kehityskarttaa ja siinä olevia tekijöitä vaikkapa evoluutioksi. Ei JUMALA tästä pahastu. Kartta / menetelmähän on JUMALAN aivoittama.


      • Biologi Keravalta
        markkulievonen kirjoitti:

        No, saat kaiken vapauden nimittää JUMALAN aivoittamaa kehityskarttaa ja siinä olevia tekijöitä vaikkapa evoluutioksi. Ei JUMALA tästä pahastu. Kartta / menetelmähän on JUMALAN aivoittama.

        Jumalan olemassaolosta meillä ei ole mitään tietoa. Kukaan ei vielä ole sellaista nähnyt eikä pysty siten antamaan todisteita.

        On erittäin oletettavaa, että sinunkin Jumalasi on vain ihmisaivojen kehittämä mielikuvitusolento.


      • Biologi Keravalta kirjoitti:

        Jumalan olemassaolosta meillä ei ole mitään tietoa. Kukaan ei vielä ole sellaista nähnyt eikä pysty siten antamaan todisteita.

        On erittäin oletettavaa, että sinunkin Jumalasi on vain ihmisaivojen kehittämä mielikuvitusolento.

        Nou nou. Minulla on todiste JUMALASTA ja korkeasta JUMALAN aivoituksesta. Tämä riittää minulle, mutta ei sinulle.

        JUMALA on todella näkymätön eli JUMALAA ei kukaan ihminen koskaan ole nähnyt, eikä voi nähdä. Raamatussa olevalla Tuomaksella oli juuri samanlainen ongelma / epäusko kuin sinulla eli hänenkin usko perustui vain näkyväiseen, josta Jeesus nuhteli Tuomasta;

        29. Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

        JUMALAN aivoituksiin usko on uskomista näkymättömiin;

        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.


      • Biologi Keravalta
        markkulievonen kirjoitti:

        Nou nou. Minulla on todiste JUMALASTA ja korkeasta JUMALAN aivoituksesta. Tämä riittää minulle, mutta ei sinulle.

        JUMALA on todella näkymätön eli JUMALAA ei kukaan ihminen koskaan ole nähnyt, eikä voi nähdä. Raamatussa olevalla Tuomaksella oli juuri samanlainen ongelma / epäusko kuin sinulla eli hänenkin usko perustui vain näkyväiseen, josta Jeesus nuhteli Tuomasta;

        29. Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

        JUMALAN aivoituksiin usko on uskomista näkymättömiin;

        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

        VT:ssa Jumalasi kuvataan erittäin tarkasti (siivet, valkoiset hiukset, sisäelimet, valkoinen viitta, silmät, sormet jne.). Miten ne voidaan kuvata, jos kukaan ei ole niitä nähnyt?

        Lisäksi Jumalasi rakastaa uhrieläimen tuoksua. Ilemeisesti Hän myös syö uhrieläimen lihaa. Muuttuuko tuo liha Jumalasi sisällä näkymättömäksi?

        Lapsellsia kysymyksiä, mutta niin on koko Raamattukin.


      • Biologi Keravalta kirjoitti:

        VT:ssa Jumalasi kuvataan erittäin tarkasti (siivet, valkoiset hiukset, sisäelimet, valkoinen viitta, silmät, sormet jne.). Miten ne voidaan kuvata, jos kukaan ei ole niitä nähnyt?

        Lisäksi Jumalasi rakastaa uhrieläimen tuoksua. Ilemeisesti Hän myös syö uhrieläimen lihaa. Muuttuuko tuo liha Jumalasi sisällä näkymättömäksi?

        Lapsellsia kysymyksiä, mutta niin on koko Raamattukin.

        >Miten ne voidaan kuvata, jos kukaan ei ole niitä nähnyt? <

        Jospa ilmoitus avaa ymmärrystäsi ymmärtämään JUMALAN olemusta;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien KAUTTA ja kaikissa.

        Tuohon samaan mielikuvaan liittyy, miten JUMALA oli myös Jeesuksessa.


      • Usko Toivonen
        markkulievonen kirjoitti:

        >Miten ne voidaan kuvata, jos kukaan ei ole niitä nähnyt? <

        Jospa ilmoitus avaa ymmärrystäsi ymmärtämään JUMALAN olemusta;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien KAUTTA ja kaikissa.

        Tuohon samaan mielikuvaan liittyy, miten JUMALA oli myös Jeesuksessa.

        Niin, Jeesus on Isässä ja Isä on Jeesuksessa.

        Jeesus on kaikki ja kaikissa ( Jeesuksen omissa ja Isässä )

        Tämä tahtoo unohtua.

        10. ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan.
        11. Ja tässä ei ole kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikkausta eikä ympärileikkaamattomuutta, ei barbaaria, ei skyyttalaista, ei orjaa, ei vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Kristus.
        Kol. 3.

        " kaikki ja kaikissa on Kristus "

        Jeesus on Isässä, Jeesus on kaikki ja kaikissa.


    • Rapanhapakko

      Markku:
      Sinäkin olet siis idiootti, kun kerran Paavolaan vetoat- Ei loukkaus vaan palvelus kertoa sinulle tuo itsestäänselvyys.

      Paavola on ääliö, joa ei tunne eikä ymmärrä Raamattua eikä kritisoimaansa evoluutioteoriaa yhtään. Aina jää kiinni, ja hankaliin ksymyksiin ei vastaa. Joten varmaan jo itsekin tietää olevansa valehtelija ja ettei häntä mikään PH ohjaa. Mutta teillä uskovaisillahan sellainen valheellisuus on hyve, ja sitä se "usko" on.

      Tässäpä vain yksi PP ketju. Tuolla on aiempiakin, mutta tämä on pisin. Ketju eksyy välillä sivuasioihin kuten rasvasotaan, mutta väittäisin, että tuo nimimerkki"Gat" (kuka lieneem höm) Indiana Jones -hatussaan käräyttään nieimerkki Petri FB:n joka kerta.historiasta, Raamarusta ja höpöistä ohi ampuvista evoluutiokäsityksistään. Noin hihhulien kanssa pitää toimia. Ei yhtään siimaa ja paaskapuheennne heti juuresta poikki.

      47 sivua, täytyy itse klikata seuraavaa. ENJOY! :-)

      https://kitina.net/viewtopic.php?f=7&t=9753&hilit=maailmanmeno

      • Niin, minulle on yks haillee kuka tuo jonkun mielenkiintoisen asian esille, joka on siis totta. Siis se asia on punainen lanka, ei sen tuoja. Paavolan kanssa olen yhtä mieltä siitä, mikä on todellisuutta,- en siitä mitä hän fiktiivisellä mielikuvituksellaan kuvittelee.Jos tarkkoja ollaan niin Petrihän toistelee sitä mitä tiede on löytänyt ihmisen kehityksestä.Tieteen tutkinnoissa on myös totuutta, mutta myös valhetta.

        Jos haluat tietää, niin Paavola on katolilaisuuden ohjaama lapsi.Uskoo kolminaisuuteen, mutta ei usko miten Isä yksin on totinen JUMALA . Lie sattumaa vai opetuksen antia, niin molemmilla Paavolalla ja katolilaisuudella on yhtä aikaa pinnalla tämä homous ja aivan samalla tavalla ymmärrettynä. No, valliseva näkemys uskonnollisuudessa.


      • markkulievonen kirjoitti:

        Niin, minulle on yks haillee kuka tuo jonkun mielenkiintoisen asian esille, joka on siis totta. Siis se asia on punainen lanka, ei sen tuoja. Paavolan kanssa olen yhtä mieltä siitä, mikä on todellisuutta,- en siitä mitä hän fiktiivisellä mielikuvituksellaan kuvittelee.Jos tarkkoja ollaan niin Petrihän toistelee sitä mitä tiede on löytänyt ihmisen kehityksestä.Tieteen tutkinnoissa on myös totuutta, mutta myös valhetta.

        Jos haluat tietää, niin Paavola on katolilaisuuden ohjaama lapsi.Uskoo kolminaisuuteen, mutta ei usko miten Isä yksin on totinen JUMALA . Lie sattumaa vai opetuksen antia, niin molemmilla Paavolalla ja katolilaisuudella on yhtä aikaa pinnalla tämä homous ja aivan samalla tavalla ymmärrettynä. No, valliseva näkemys uskonnollisuudessa.

        "Tieteen tutkinnoissa on myös totuutta, mutta myös valhetta."

        Koska sanot noin se kertoo että sulla on kaikki ihan sekaisin. Et ymmärrä tiedettä. Kaikki on totuutta, tutkittua faktaa tieteessä.

        Sulla sitä on mielikuvitusta, uskot lasten satuja, aikuinen mies. Uskot syntiinlankeemukseen eli puhuvaan käärmeeseen joka houkuttelee omenalla ja taikapuulla.

        Uskot kai senkin että Eeva on tehty kylkiluusta. Tiedehän sun mielestä valhettelee.


      • Rapanhapakko
        auroraboreallis kirjoitti:

        "Tieteen tutkinnoissa on myös totuutta, mutta myös valhetta."

        Koska sanot noin se kertoo että sulla on kaikki ihan sekaisin. Et ymmärrä tiedettä. Kaikki on totuutta, tutkittua faktaa tieteessä.

        Sulla sitä on mielikuvitusta, uskot lasten satuja, aikuinen mies. Uskot syntiinlankeemukseen eli puhuvaan käärmeeseen joka houkuttelee omenalla ja taikapuulla.

        Uskot kai senkin että Eeva on tehty kylkiluusta. Tiedehän sun mielestä valhettelee.

        Paavola ei ymmärrä tieteestä eikä varsinkaan evoluutiosta yhtään mitään. Eipä siis mikään "Pyhä Henki" vaivaudu hänelle kertomaan, mistä evoluutioteoriassa on kyse.

        Surkuhupaisaa, miten kreationistit, tai jotkut heistä. väittävät PeeHoon heille näitä kertoilevan.... ja sitten heittävät ihan ihmisiltä oppimiansa väärinkäsityksiä.

        Kuten uskovaisten luulo, että evoluutiolla olisi joku tarkoitus. Eihän ole, ei tarkoitusta "kehittää" nykylajeja saati ihmistä. Todennäköisyys sellaiseen olisi olematon, mutta siitä ei olekaan kyse. Lisäksi hokevat, että evoluutio on "sattumaa". Eihän ole sattumaa, mutta ei myöskään ohjattua tai tavoitteellista. Vain näennäinen paradoksi, jota hihhulit ette ymmärrä. Itsetärkeinä luulette, että kaiken tarkoitus on ihmislaji.

        Tosiaan voisi ensi opetella mitä kritisoi. Ennen kuin valehtelee Jumalan nitä suoraan kertolevan.

        Joo, lukekaapa tuo ylle linkkaamani "PetriFB".-ketju.

        Paavolahan siis vastustaa äärikarismaattisuutta, mutta toisaalta narraa PeeHoon hänelle juttelevan. Ja varmaan viimeistään nyt tietää valehtelevansa sen.

        Jos siinä jätkässä mitään hyvää on... on se että ympäriämpäri maallistakin nettiä postaillessaan tuo ihmisille vakutelman, mitä se kristinusko on. Ja toimii siten tahtomattaan ja ymmärtämättään merkittävänä kristinuskon vastaisena voimana.

        Useimmat maallisessa netissä vain naureskelevat, syystäkin. Jotkut kuten minä joka noista aloista tiedän (Siinä ketjussa on evoluutiosta ja historiasta ja Raamatusta), käräyttävät höpöukon heti.

        Ja siellä on monia muitakin Petriketjuja, tämä pisin ja viimeisin.

        https://kitina.net/viewtopic.php?f=7&t=9753&hilit=maailmanmeno


    • puuhapete tykittää

      Evoluutioteoria ei selitä elämän syntyä, sillä se opettaa elämän kehittymisestä, mutta se ei osaa sanoa mistä ja miten elämä on saanut alkunsa. Koska tiede ei tiedä miten elämä on saanut syntynsä ja alkunsa, niin siksi siitä on tehty lukuisia erilaisia teorioita ja arvauksia. On aika ironista, että evoluutioteoria pyrkii selittämään elämän kehittymistä, mutta se ei kykene kertomaan, mistä elämä on peräisin.

      Miten voit osua oikeaan elämän kehittymisessä, jos et edes tiedä miten elämä on saanut alkunsa? Et mitenkään. Ajattele matematiikka, jos et osaa laskuopin perusteita, niin et koskaan kykene ymmärtämään ja suoriutumaan korkeamman matematiikan tehtävistä. Sama on lukutaidon ymmärtämisessä. Jos et osaa aakkosia, niin et osaa lukea etkä pysty ymmärtämään kielioppia. Huomaatko, että jos asioiden perusteet eivät ole kunnossa ja oikein, niin emme kykene selviytymään asioiden syvällisemmistä ja kehittyneimmistä merkityksistä ja sisällöistä. Sama pätee evoluutioteoriaan, jos et tiedä miten elämä on syntynyt, et taatusti pysty tietämään miten elämä voisi kehittyä.

      Täten on täysin selvää että niin pitkään kun ihminen ei tiedä miten elämä on syntynyt, niin hän ei kykene kertomaan totuutta elämän kehittymisestä. Tämän tähden evoluutioteoria on epäonnistunut ja antaa väärän kuvan elämän kehittymisestä. Itse asiassa Raamatun totuus on hyvin yksinkertainen, sillä Jumala loi ensin eläimet, kunkin oman lajinsa mukaan ja sen jälkeen Jumala loi ihmisen. Totuus on ettei ihminen ole kehityksen tulos, vaan luomisen tulos.

      Koska tiede ei tiedä miten elämä on syntynyt maan päälle, niin siksi on kehitelty erilaisia keskenään kilpailevia teorioita siitä miten elämä on syntynyt maan päälle. Silloin kun ihminen kiistää Luojan olemassaolon, niin hän ajautuu teorioihin, jotka opettavat elämän syntyneen itseohjautuvasti ja sattumanvaraisesti. Yksistään jo ihmisen keho ja sen monimuotoisen nerokkaasti toimivat toiminnot todistavat, ettei elämän synty voi olla sattumaa, vaan sen takana on Luoja.

      Sähkömagneettiset impulssit ohjaavat ihmisen elimistön toimintoja. Hermoston ja verenkierron säätely perustuu sähkömagneettiseen viestintään. Sydän ja aivot toimivat sähköisen toiminnan kautta. Näin hienoa ja nerokasta järjestelmä kuin ihmiskeho ja sen toiminnat ovat ei sattumanvaraisuus voi synnyttää, vaan sen takana täytyy olla Luoja. Ajattele esimerkiksi kehon kykyä korjata itse itseään tai kuinka hienosti kaikki kehonosat toimivat yhdessä sen päämäärän eteen, että ihminen kykenee elämään ja suoriutumaan arjen haasteista.

      On paljon helpompaa uskoa luomiseen kuin alkuräjähdykseen tai evoluutioon, sillä sattumanvarainen itseohjautuva prosessi ei kykene tuottamaan niin hienoa ja nerokasta sekä monimuotoista elämää, jota maapallolla esiintyy. Itse asiassa tietoinen elämä (ihmisen persoona) on elävän olennon sielussa, ei kehossa. Jumala puhalsi ihmisen kehoon elämän hengen, jolloin ihmisestä tuli elävä sielu.

      Koska elämä on Jumalan antama lahja, niin jumalaton ihminen ei voi koskaan tietää tai ymmärtää elämän alkuperää ja siksi hän joutuu keksimään ja kehittelemään kaikenlaisia olettamuksia ja arvauksia elämän synnystä, jotka ovat kuitenkin vääriä ja valheellisia. Elämän kehittymisen valhe on evoluutioteoria, joka sekin on täynnä vain pelkkiä olettamuksia, jotka eivät perustu totuuteen.

      • puuhapeten täystykki

        Ps 139:
        13 Sillä sinä olet luonut minun munaskuuni, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa.
        14 Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää.
        15 Minun luuni eivät olleet sinulta salatut, kun minut salassa valmistettiin, kun minut taiten tehtiin maan syvyyksissä.
        16 Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani (golem),. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.
        Psa 139:16 Thine eyes did see mine unformed substance (golem), and in Thy book they were all written - even the days that were fashioned, when as yet there was none of them. (JPS - Jewish Society Publiation Bible 1917)

        Hepreankielen sana golem tarkoittaa Raamatun sanakirjojen mukaan ainetta tai materiaa, joka ei ole vielä kokonaan valmis tai viimeistelty sekä kietoa, kääriä ja kiertää. Golem tulee sanasta galam, joka tarkoittaa kääriä tai kiertää yhteen. Raamatun sanakirjat kuten Online Bible Hebrew Lexicon, Mickelson's Greek and Hebrew Dictionary sekä Brown-Driver-Brigg's Hebrew Dictionary antavat myös golem sanalle merkitykset sikiö ja alkio.

        Tutkimalla Psalmi 139 jakeita 13-16 alkutekstin valossa löydämme jotakin todella mielenkiintoista ja merkittävää. Psalmi 139:16 sanoo Jumalan nähneen ja tehneen ihmisen olemuksen, joka ei ollut vielä ihan täysin valmis ja joka oli kääritty tai kieritty yhteen. DNA:n rakenteessa on kaksoiskierre. Raamattu Jumalan sana kertoo ihmisen elämän alkavan kierteen muotoisena, joka ei ole ihan vielä kokonaan valmis, sillä DNA:n kaksoiskierre-rakenteessa on jokaisen ihmisen persoonallinen tieto, jolla ei ole vielä koko ihmisen muotoa (keho ja sen kaikki jäsenet). Ihmisen keho kaikkine jäsenineen sekä toimintoineen tulee kuitenkin rakentumaan valmiiksi DNA:ssa olevien rakennuspiirustuksien mukaisesti.

        Ihmisen kehon koodi, eli DNA on Jumalan asettama ja luoma koodi, jonka avulla alkiosta kehittyy sikiö sekä lopulta kokonainen ihminen. Ihmisen ainoa järkevä vaihtoehto selittää ja ymmärtää elämän syntyminen maapallolle perustuu Raamatun totuuteen Jumalan luomistöistä.


    • Niin, yleensä haaska asia miten ihmisen ymmärrykseen vaikuttaa JUMALAN käsite.
      Niin, KAIKKI alan tutkijat ja yleensä ihmistä vähääkään tunteva ovat yhtä mieltä siitä, miten ihmisen olemus on erittäin monimutkainen. Synnyltään ja toimivuudeltaan. KUKAAN ei kiellä tätä todellisuutta.

      Niin, eikö loogista ole jo ajatella, miten monimutkaisemmasta kapsituksesta on kysymys, niin sen taidokkaampi / viisaampi tulee olla sen suunnittelija eli sattumaan ja itseohjautumiseen uskominen on jopa mahdoton käsite normaalilla ihmisellä. Jos ihmisen olemus olisi yksinkertainen, niin sattuman kautta tuleva kehitys olisi jo mahdollista teoriatasollakin.

      Niin, tuosta monimutkaisuuden syntymisestä hieman. Muutama vuosi sitten näin netissä heinäpeltoon tehdyn suuren kuvan. Todella suuri. Sitä arvuuteltiin ufojen tekemäksi jne... KUKAAN ei uskonut sitä sattumaksi muuten vain tulleeksi. Jokainen uskoi, miten sen on joku suunnitellut ja toteuttanmut jotenkin.
      Muistaaksen kuvion tekeminen paljastui sateliittia apunakäyttäen maatalouskoneen tekemäksi. Muistaakseni traktori tai puimuri. Niin, miksi kukaan ei uskonut yksinkertaisessa asiassa sattumaan, vaan asiaan liitettiin jopa ufo.

    • Rapanhapakko

      Puuhapete:

      >>>Evoluutioteoria ei selitä elämän syntyä, sillä se opettaa elämän kehittymisestä, mutta se ei osaa sanoa mistä ja miten elämä on saanut alkunsa. Koska tiede ei tiedä miten elämä on saanut syntynsä ja alkunsa, niin siksi siitä on tehty lukuisia erilaisia teorioita ja arvauksia

      • ihmeellinen sattuma

        Tieteen itsestään korjaantuvuus on sellainen seikka, jonka nähdessään ihmisen viimeistään tulisi ryhdistäytyä. Mikään ei todellakaan korjaannu itsestään ellei Jumala armahda. Katselemalla ympärilleen koko luomakuntaa, sen kaikkia ihmeitä, kasvillisuutta, eläimiä, vuoria, merta, maata ja taivasta, havaitsee pian, että tämänkaltainen järjestys ei tieteilemällä onnistu. Tähän kaikkeen tarvitaan ihmismielelle käsittämätön järjestys, ja sen kun huomaa, sydämessään kyllä tietää, että Jumala on.

        Jos Jumala suo, tieteessäkin on mahdollista edistyä. Aina näin ei käy ja järjestyksen sijaan tuleekin jotain muuta, ennalta arvaamatonta, jonka sitten odotellaan vähitellen korjaantuvan itsestään. Luotetaan, että sattuma astuu kuvaan ja pelastaa. Tämä Sattuma onkin sitten todella ihmeellinen ja usein ällistyttävän aanteeksiantavakin.


    • * Taas olematon evoluutio puskee valettaan, ja yrittää ihmisviisauteen perustuen kumota Raamatun, ja aina löytyy näitä "leivosia" jotka tarttuu syötiin, ja tekevät sen niin mielellään, ja kuvittelevat oivaltaneen universumin synnyn todellisuuden. Näin he kurottavat olemattomaan mahdollisuuteen , eli Jumalan olemattomaksi tekemisen omahyväisyyden , turmeltuneeseen ihmisen ymmärryksen erinomaisuuteen. Ihminen on kuitenkin luotu ja rajallinen , NIIN MONESSA, ainut " järkevä" päätelmä on , että Jumala Loi ihmisen ka maailmankaikkeuden , ja siitä pienenosan , Maaplaneetan, ihmistä varten, että ihmiskunta voisi ajallaan tuottaa sen tarkoituksen, olla olemassa, on Jumalan tarkoitus tuottaa ihminen, ja sen todellinen ja ainut edustaja loppujenkin lopuksi on Ihmesen Poika Jeesus Kristus. Häntä varten, Hänen kauttaa, mitä sitten ikinään onkaan maailmankaikkeudessa, on Poikaa varten ja Hänessä se pysyy voimassa.

      * Aloittajan epäuskon tuominen tälle palstalle ei ole Jumalasta, ja ei siis edusta mitään hyvää, vaan tahto ilamista syöstä Jumala valtaistuimenltaan !

      • >Aloittajan epäuskon tuominen tälle palstalle ei ole Jumalasta,<

        Huomaatko Mohikaani miten vuosien varrella asioiden ymmärtäminen / ymmärryskyky vain heikkenee.

        Miten uskoni JUMALAN aivoituksiin voisi olla epäuskoa, koska jo aloituksessani tuon esiin JUMALAN aivoitusten todellisuiuden ja evoluutioteorian mahdottomuuden.
        Vai tarkoititko evoluutioota kohtaan epäuskoani? Tämä alue on todella epäuskoa omalla kohdallani.


    • Uskot siis puhuvaan käärmeeseen joka houkutteli Eevaa omenalla?


      Eikös se ole hieman lapsellista. Jumala jos on niin hän ei ole toiminut koskaan luonnonlakeja vastaan, ainakaan sellaisesta ei ole todisteita.

      Jos et usko evoluutioon niin uskot kai Raamattuun.

      Raamatun mukaan Eeva tehtiin kylkiluusta.

      Luonnonlakeja vastaan, ei ole totta, on minun mielipide. Evoluutioteoria on tutkittu fakta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe