Pitäisikö Suomen ostaa sukellusveneitä

hangon patteri

Pitäisikö Suomen ostaa sukellusveneitä? Nyt kun itänaapuri haluaa leikkiä leikkejänsä niin meidänkin pitäisi ostaa sukellusveneitä että tiedämme mitä rannikollamme tapahtuu.

26

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhia vehkeitä

      Sukellusvene on melko turha Suomen oloissa, eikä niitä ole varaa ostaa eikä ylläpitää. Kuuntelulaitteet, miinat ja asw-alukset riittää. Muutamassa helikopterissa saisi ehkä olla asw-varusteet.

      Ruotsin tapauksessa ei ole mitään todisteita että venäläiset olisivat tehneet yhtään mitään, ruotsalainen paskalehdistö keksii jatkuvasti valheita joista Ruotsin armeija ei ole vahvistanut yhtäkään. Lehdistön keksimiä ovat olleet mm. venäjänkielinen hätäviesti ja että löydetty poiju olisi venäläinen "vakoilupoiju".

    • Puolustsumies
      • lol8llo hih

        Siis vittu että ihmiset uskoo ihan kaiken mitä on nettiin laitettu nykyään.


    • Harmaat sudet

      Suomella oli jatkosodan alkaessa käytössä viisi sukellusvenettä

      Sukellusveneet yhdessä panssarilaivojen kanssa muodostivat merivoimien silloisen nyrkin.

      Kolme sukellusvenettä siirrettiin Ahvenanmaan saaristoon suojaamaan merenkulkua venäläisten sukellusveneiden ryhtyessä siellä tuhoamaan suomalaisia kauppalaivoja. Kukin sukellusveneistä torpedoi yhden vastustajan veneen, minkä jälkeen venäläiset sukellusveneet kaikkosivat alueelta.

      Tehokasta toimintaa!

      Sukellusvene on aikamme yksi vaarallisimpia ja tehokkaimpia sotakoneita ja sitä voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen. Sukellusvene asehaarana itsessään on erittäin suuri pelote arvo. Koskaan ei voi vihollinen varmuudella tietää missä se saatetaan kohdata. Tai milloin, miten ja missä se hyökkää.

      Sukellusveneiden asekuorma ja valikoima on suuri ja monipuolinen. Torpedot ja ohjukset kuuluvat tänään vakio aseistukseen.

      Sekä saksalaiset että ruotsalaiset valmistavat aivan maailman huippuluokan sukellusveneitä.

      Suomen kannattaa ehdottomasti satsata tähän. Hankitaan 2-3 kpl käytettyinä kun hinta ja muut seikat saadaan neuvoteltua kohdilleen.

      http://www.youtube.com/watch?v=Pf8qrKceLCc

      http://www.youtube.com/watch?v=yigu5P0HNOQ

      • ei ole ei tule

        Ei kiitos mitään kalliita ja turhia vehkeitä. Suomi ja Saksa hävisivät aloitettuaan Operaatio Barbarossan vaikka oli noita sukellusveneitäkin.


      • 2+9

        Ei missään nimessä kannata hankkia sukellusveneitä. Kehitetään sukellusveneiden torjuntaan häivemiinoja ja jos Itämerellä alkaa sotilasblokit tappelemaan, niin kylvetään aluevesirajat täyteen noita häivemiinoja, niin ei kumpikaan puoli pääse lymyilemään meidän vesillämme. Ja itsehän noihin ei sitten törmätä kun ei ole niitä omia sukellusveneitä. Korjataan miinat sitten pois kun ovat saaneet Itämeren sotansa sodituksi.
        Jos taas puolueettoman Suomen aluevesiä alkaa pinta-alukset käyttämään oikotienään tai lymypaikkanaan, niin ammutaan Gradeilla pieni keskitys laivan kupeeseen ja jos ei häivy, niin merimaaliohjus ja osuma.
        Laitetaan rahaa murhaavaan ilmatorjuntaan sekä maajoukkojen nopeaan liikkuvuuteen.
        30-luvulla Suomi panosti laivastoon ja kykyyn sulkea Suomenlahti venäläisiltä ja kuinkas kävikään.
        Haluan Suomen pysyvän erossa seuraavasta kahinasta Itämerellä, Viro lienee jo mennyttä.


    • parolannummi

      Ruotsalaisilla ja Saksalaisilla on parhaat eikä Briteilläkään huonoja ole. Jenkeillä kaikki on ydinsukellusveneitä. Ruotsilla olisi meidän käyttöön sopiva Gotland luokan sukellusveneentorjunta sukellusveneitä. Israelilla Saksassa valmistettuja joita varmasti saisi tilaamalla Saksasta. Dolphin maailman kehittyneimpiä konventionaalisia sukellusveneitä. Kymmenen torbedoputkea kantama 28 kilometriä. Ehkä joskus tulevaisuudessa mutta yhteistyö ruotsin kanssa järkevintä ja harjoitellaan yhdessä heidän sukellusveneiden kanssa.

    • Parempi ehdotus

      Ei kannata ostaa isoja ja kalliita laitteita!

      Menee ainakin vuosikymmen ennen kuin niihin saadaan koulutettua riittävä määrä ja riittävällä kokemuksen omaavia miehistön jäseniä.

      Kaikilla muilla mailla on jo vuosikymmenien kokemus vedenalaisesta sodankäynnistä. Uusi maa ja sen sukellusvenemiehistöt tulevat olemaan keltanokkia vedenalaisessa sodankäynnissä pitkään ja muut vievät heitä kuin mätää kukkoa. sukellusvenetoiminta on nimen omaan toisten harhauttamista ja mahdollisimman hiljaa liikkumista jota ei opita aivan heti.

      Riittää kun ostetaan pieni mutta hyvin varusteltu määrä tällaisia.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12194626
      Auttavat paikantamaan sukellusveneet, ovat erinomaisia niiden torjunnassa ja samalla muutenkin hyödyllisiä monissa muissa päivittäisissä tehtävässä joihinka sukellusveneet eivät edes pysty. Ja kaiken lisäksi aivan HUOMATTAVASTI halvempia hankkia ja operoida.

      • gtgrggff

        Eiköhän muutama noista nykyisistä voida modifioida asw käyttöön, uusia pidä mennä ostamaan tässä taloudessa...


    • Rule the waves

      Modifioidaan tai hankitaan muutama helikopteri sukellusvenetorjuntaan.

      Pidetään kaikki nykyiset ohjusveneet operatiivisessa käytössä. Rauma 4kpl ja Hamina 4 kpl.

      Ei hankita uusia pinta-aluksia Merivoimille toistaiseksi.

      Siirretään osa "vanhenevista" pinta-aluksista aktiiviseen reservipalvelukseen.
      Active Reserve Fleet.

      Hankitaan joko käytettyinä Saksasta tai Ruotsista 2-3 kpl sukellusveneitä. Hinta arviolta 50-100 miljoonaa euroa kpl. Tai nyt kun sotilaallista yhteistyötä viritellään tosissaan Ruotsin kanssa - ryhdytään yhdessä Ruotsin kanssa suunnittelemaan uusia sukellusveneitä Ruotsille ja Suomelle.

      Käytetyt tai uudet sukellusveneet rahoitetaan erillisrahoituksella. Ei siis Puolustusvoimien varsinaisesta budjetista.

    • Asdertson

      Matalissa rannikkovesissämme ja Itämerellä yleensä sukellusveneillä ei ole suurta hyötyä. Siksi Venäjälläkään ei ole niitä Itämerellä kolmea enempää, nekin lähinnä koulutuskäytössä Pietarissa. Sukellusveneiden suurempi toiminta-alue on suurilla merillä, Jäämeri, Atlantti ja Mustameri.

      Sukellusveneiden havaintseminen varsinkin matalissa vesissä on kohtalaisen hyvin nykytekniikalla hallussa, eikä tekniikka siinä suhteessa ole ainakaan huonommaksi kehittymässä. Ruotsin rannikolla tapahtunut kissa-hiiri-leikki ei ymäärtääkseni olisi käynyt päinsä Suomessa. Ainakin olisimme saaneet kiistattomat todisteet kävijästä, vaikkemme sitä olisi heti upottaneetkaan.

      Rannikkotykistölinnakkeemme on pienellä vaivalla herätettävissä uudestaan mm. sukellusvenetorjunnan tukikohdiksi. Kuunteluasemat toimivat hyvin, eikä vesillämme sukellusvene jäisi havaitsematta. Valvoimme omia vesiämme hyvin jo kylmän sodan aikoihin .

      • Ei koske meitä..?

        Ja sitten heräsit Suomi nimisestä utopiaunestasi!


        Kaikki on täällä maailman parasta jne...

        Missähän olen tuon aikaisemmin kuullut...?

        On lottovitto syntyä suoleen jne..


      • Asdertson
        Ei koske meitä..? kirjoitti:

        Ja sitten heräsit Suomi nimisestä utopiaunestasi!


        Kaikki on täällä maailman parasta jne...

        Missähän olen tuon aikaisemmin kuullut...?

        On lottovitto syntyä suoleen jne..

        Oletko myymässä minulle vai ostamassa minulta jotakin?


      • tarpeellisia ovat

        "Matalissa rannikkovesissämme ja Itämerellä yleensä sukellusveneillä ei ole suurta hyötyä."

        Huvittava väite, kun katsoo miten muut asian näkee: Itämeren valtioista Saksa, Ruotsi, Puola, Tanska ja Venäjä kokee sukellusveneet oleellisen tärkeiksi Itämeren olosuhteisiin. Persaukiset Baltian maat sekä Suomi eivät veneitä taas käytä.

        Kummallakohan näistä osapuolista mahtaa olla oikea näkemys...


      • 4+16
        tarpeellisia ovat kirjoitti:

        "Matalissa rannikkovesissämme ja Itämerellä yleensä sukellusveneillä ei ole suurta hyötyä."

        Huvittava väite, kun katsoo miten muut asian näkee: Itämeren valtioista Saksa, Ruotsi, Puola, Tanska ja Venäjä kokee sukellusveneet oleellisen tärkeiksi Itämeren olosuhteisiin. Persaukiset Baltian maat sekä Suomi eivät veneitä taas käytä.

        Kummallakohan näistä osapuolista mahtaa olla oikea näkemys...

        Itse en voi ymmärtää miten niukoista puolustusvaroistamme pitäisi irrottaa kalliin uuden aselajin suuntaan?
        Sukellusveneet eivät palvele Suomen puolustusta kuten eivät Talvisodassakaan. Silloin menimme Englannin ja Ruotsin kusettamina laittamaan rahamme laivastoon. Virolle kävi vielä huonommin.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenlahden_tykistösulku


      • ajattele mitä vaan
        4+16 kirjoitti:

        Itse en voi ymmärtää miten niukoista puolustusvaroistamme pitäisi irrottaa kalliin uuden aselajin suuntaan?
        Sukellusveneet eivät palvele Suomen puolustusta kuten eivät Talvisodassakaan. Silloin menimme Englannin ja Ruotsin kusettamina laittamaan rahamme laivastoon. Virolle kävi vielä huonommin.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenlahden_tykistösulku

        "Itse en voi ymmärtää miten niukoista puolustusvaroistamme pitäisi irrottaa kalliin uuden aselajin suuntaan? "

        Eli sinullahan on kyseessä perinteinen erikoisolosuhde-dilemma: koska meillä ei ole sukellusveneisiin varaa, yritetään kaikin tavoin uskotella että ne olisivat jotenkin hyödyttömiä MEIDÄN ERIKOISOLOSUHTEISSAMME, samalla kun ne joilla on niihin varaa näkevät että prkls, näähän on hyviä laitteita!

        Perinteistä suomalaista ajattelua, ei siinä mitään.

        Tilanteessa jossa Venäjä saartaisi Suomen mereltä, laittaisi 2-4 suomalaista sukellusvenettä paketin aika lailla sekaisin kun Venäjä joutuisi uhraamaan suuria voimia niiden etsimiseen. Nykyiselläänhän Venäjä pystyisi satsaamaan koko kalustonsa kauppamerenkulun pysäyttämiseen sekä maihinlaskujen tukemiseen.

        Mutta tietysti jos sanotaan ettei moinen sotatila ole Venäjän kanssa mahdollinen, niin silloinhan voidaan samantien lopettaa koko Puolustusvoimat.


    • Omia kuuntelin nyt p

      Pitäisikö Suomen ostaa sukellusveneitä??????


      Suomella on sukellusveneitä/vene omastatakaa. Ainakin 1kpl. Asia on top secret ja pidetään salassa julkisuudessa.

      Sukelleusveneen miehistö koostuu ammattisotilaista. Suomen saaristoissa on salaisia sukellusvenetukikohtia tietyissä itämeren vanhoissa linnake saarissa.

      En pysty asiaa 100% todistamaan, eikä minulla ole dokumenttejä näyttää.

      Vietin 6kk merivalvojana mm. sukellusveneitä/merenalaista toimintaa kuunellen. Suomalaisen sukellusveneen tuottama ääni oli huomattavasti hiljaisempi kuin esim veäläisten. Ja suomen sukellusvene on tietysti moderninmpi kuin nämä neuvostohökötykset.

      Monta kertaa yöllä kuului vedenalaista liikettä kaksois kumahduksia ym.

      Soitin yöllä rannikkovartiostoon ja he olivat erittäin mielenkiintoisia kuulemaan vedenalla tapahtumista kaksois kumahduksista. Venäläinen sukellusvene oiioitti sen tunsi, Ne eivöt tullet suomen rajojen sisöpuolele pysyivät kansanvlisillä vesillä. Sen sijaan suomalainen sukellus vene voi toimia vapaasti omilla vesillään.

      Näistä asioista ei puhuta, mutta Suomella on sukellusvene ja siihenkoulutetut ammattisotialaat.

      Uskoaa. Menee vielä aika kun valtio tunnusta testailleensa sukelusvenettä omien vesialuiede sisällä.

      Fakta ja vaitiolovelvollisuus...

      Kun sukellus vene kuului piti soittaa rannikkovartiostaa ja he painoivat asian vilasela,. Nuo kaksoiskumakset olivat niitä suomen 1999.2009? oman veneen prototyypin testausta.

      Virallisesti armeija ja hallitus kiistävät asian.

      Olemee pien rauhaa rakastava kansa, mutta silti olemme äärinmäisen militaristin. Ks yleinen asevelvollisuus, sivari tai vankila Joku viisas saa vapautuksen psyykkisiistä syistä.Tai e i huolita ollenkaan intiin esim narkoottiisten aineden vuoksi.

      Armeija on historiaa, Se perustuu rangaistuksen ohella pakkoon.
      Suomessa asevelvollisuus koskee 18–60-vuotiaita miehiä, siten että asevelvollisuus alkaa sen vuoden alusta, jonka aikana henkilö täyttää 18 vuotta ja jatkuu sen vuoden loppuun, jonka aikana henkilö täyttää 60 vuotta. Aseellinen varusmiespalvelusaika on 165, 255 tai 347 päivää koulutuksesta riippuen ja aseeton 270 tai 362 päivää. Jos vakaumukseen perustuvat syyt estävät asevelvollista suorittamasta palvelusta, määrätään hänet suorittamaan siviilipalvelusta, jonka kesto on 347 päivää. Kokonaan palveluksesta kieltäytyvät tuomitaan ehdottomaan vankeuteen 181 päiväksi. Aseeton voidaan kutsua kertausharjoituksiin yhteensä enintään 75 päivän ajaksi.

      En halua kuulua reserviin, en ole sotilas, minut pakotettiin rangaistuksen pakosta armeijaan. Ryhdyn heti reservinkieltäytyjäksi jos kertauskutsu tulee.

      Armeija on vanhanaikanen laitos. Vähä kuteen orjuus yhdysvalloissa 1800- luvulla. Orjat vapautrttiin, koska loepetaan asevelvollisuus tuhlaamasta yhteiskunnan rahoja??


      Mielestäni suomi ei ole hyvinvointi valtio. Tämä on fasistin yksilön oikeuksia polkeva, Oikeistojohtoinen porvari (rahat köyhiltä pois) valtio.

      Epä kohtia on paljaon.

      Olen eronnut kirkosta. Voisin erota yhteiskunnasta? Maksamatta veroa ja käytäämättä julkisia palveluja.

      • Vääpeli Körmy

        "Näistä asioista ei puhuta, mutta Suomella on sukellusvene ja siihenkoulutetut ammattisotialaat."

        Se taisikin olla sitten se "salainen suomalainen sukellusvene", joka siellä Tukholman saaristossa toilaili?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vääpeli_Körmy_ja_vetenalaiset_vehkeet


      • Porkkalanniemellä jo

    • vesikko

      Sinähän vedät vertoja Sakari Topeliukselle jatkla satuilemista.

    • tpsl

      kyllä meitin täytyy sukellusvene laivue saada otetaan eläkeläisiltä 50% pois ja ostetaan veneet ja sijoitetaan inarinjärvelle ohjustan torjuntaan.

    • Saksa

      Saksa möi muutama vuosi sitten 6 käytettyä sukellusvenettä 1 miljardilla eurolla???:)

      • Kannattaa myydä

        Sukellusveneitä kannattaa tehdä ja myydä, muttei käyttää.

        Täys-pee-aa Kreikkakin osti sotilaskalustoa Saksasta kaksin käsin ennen talousromahdustaan. Eikä Saksa myöntänyt edes alennusta NATO-kumppanilleen.


      • halpa hinta oli
        Kannattaa myydä kirjoitti:

        Sukellusveneitä kannattaa tehdä ja myydä, muttei käyttää.

        Täys-pee-aa Kreikkakin osti sotilaskalustoa Saksasta kaksin käsin ennen talousromahdustaan. Eikä Saksa myöntänyt edes alennusta NATO-kumppanilleen.

        Älä lässytä tyhmiä. 6 modernia sukellusvenettä 1 miljardilla on kutakuinkin puoleen hintaan. Uusien SSK-veneiden hinnat pyörii siinä 300-500 miljoonan tietämillä per kappale.


    • Ei tarvitse hankkia!
      • ei natoon

        Justiinsa noin. Jotkut höyryävät kokonaan uutta aselajia Suomeen, kun nopeinta sv-torjuntaa voidaan suorittaa maasta ja ilmasta käsin. Modataan helikoptereita sv-etsintään ja todellakin Horneteihin noita sv-torjuntaohjuksia, myös kehitettävä maalta laukaistavia syvyyspommeja, häivemiinoja ym ym.... jos tulee sotilasblokkien välinen kahina Itämerelle, niin meillä on työ pysytellä puolueettomana ja siihen vaaditaan kykyä valvoa rantojamme ettei KUMPIKAAN osapuoli voi piileskellä Suomen alueella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe