11-vuotias kehuu urotekoaan

raaka peli lapsella

63

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jagdpanzer

      Kyllä aseenkantoluvallisen välittömässä läheisyydessä.
      Ei sano yhtään mitään, mee vaikka kysymään, mitään laittomalta haiskahtavaakaan ei ole tapahtunut. Ja kyllä tollasesta pojasta joutaaki olla ylpeä, itekki olisin!

    • asdfasdf

      ei tämä ole lastensuojelupalsta.
      ja mitä se sinua haittaa jos joku opettaa lapsensa metsästämään?

    • Älä vauhkoa!

      Selittäisitkö tarkemmin, mitä 11-vuotias Ed Österås tekee väärin, jos tykkää syödä hirven sydäntä?

      Ampuminen on sallittua, kun se tapahtuu valvotusti. Metsästäminen taas edellyttää voimassa olevaa metsästäjän tutkintoa. Ja kuten linkittämästäsi uutisesta käy hyvin ilmi, ampumista oli valvomassa nuoren metsästäjän oma isä ja metsästäjän tutkinto oli suoritettu edellisenä kesänä.

      Lastensuojelulakiin voit tutustua tarkemmin täällä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070417

      Mainitun "Lain tarkoituksena on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun." Kirjoittamasi perusteella vaikuttaa siltä, että sinun mielestäsi lapsen kasvuympäristö sekä tasapainoinen ja monipuolinen kehitys jollakin tavalla vaarantuisivat siitä, että häntä perehdytetään mitä mainioimpaan ja täysin lailliseen suomalaiseen harrastukseen.

      Ihanko tosissasi olet?

    • Häppee

      Ai että olisit ylpeä?
      Ootko sattumalta se isä tai sen kaveri?

      En olisi itse yhtään ylpeä, että lapsi opetetaan jo pienestä pitäen tapaamaan eläimiä!

      Hyi häppee tuollaisia vanhempia.

      Eikö lapselle ole muuta harrastusta kuin opettaa TAPPAMAAN ELÄIMIÄ?

      • Jagdpanzer

        Varmasti on mutta jos LAPSI ITSE HALUAA METSÄSTÄÄ??? Minkäs teet? Itekki aloittelin 11 vuotiaana vaikken hirvenmetsästystä mutta kuitenki.


      • pw4eirfjpw3rijfp3w

        Osaatpa olla todella naurettava!

        Yrittäisit nyt vain sinäkin ymmärtää, että eläimiä on paljon helpompi ja mukavampi syödä, kun ne on ensin tapettu.

        Kyllä siitä kannattaa olla ylpeä, että omat lapset oppivat ja ymmärtävät elämän realiteetteja mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja osaavat suhtautua niihin terveesti järjellä, eikä sinun tapaasi tunteillen ja turhaan vauhkoillen.


      • asdfasdf

        pitäähän lapselle opettaa mistä saa ruokaa pöytään ettei kuole nälkään kun ituhipit ei sitä kuitenkaan tuota,edes itselleen.


    • Raakalaisia

      Lukekaa alla oleva Ilomantsin barbaari juttu ja erityisesti kohta:

      Erityisen vastenmieliseksi jutun tekee se, että Ella-rouvan 8-vuotias tytär on mukana metsällä ja tykkää suolistaa nämä turhaan ammutut majavat. Noora Kanninen "työntää kätensä lämpimänkosteaan mahaan ja vetää sisuskalut varovasti ulos". On se suloista, kun kahdeksanvuotiaana saa työntää kätensä vereen. Ei ole taidettu tälle lapselle erityisemmin eläinsatuja lukea. Jos olisi, lapselle olisi kehittynyt jonkinlainen eettinen omatunto jo tuossa vaiheessa.

      Tässä on ihan sama asia, vain "lievennettynä" niin että asialla onkin isä ja poika, - ja mikä tekee koko asiasta "urhoollisen".

      Mitä te muuten eläinten TAPPAJAT pyöritte tällä palstalla?

      Menkää "Eläinte tappo- ja kidutuspalstalle"!

      Tottakai ei ole mitenkään luonnollista ja moraalisesti hyväksyttävää, että 8- ja 11 vuotiaat lapset opetetaan jo lapsina tappamaan!

      Jos tapatte itse, niin sille ei mahda mitään jos se kerran on "luvallista", mutta älkää viekö viattomia lapsianne tappamaan! Ja vieläpä kehutte! Hyi hitto, mitä raakilaisvanhempia ootte!

      • Jagdpanzer

        Ei siellä rinta/vatsaontelossa verta juuri ole ellei majavaa ole ammuttu tosi huonosti... Se on hyvä ettei eläinsatuja lueta niin ei mieli vääristy kuten joistakin paikalla olevista yksilöistä voisi päätellä... Sitä paitsi, paikalla pitää olla joitakin realisteja korjaamassa palsta vääristymää :)


      • asdfasdf

        yllämuita suvaitsemattoman ihmisen kirjoitus siitä miten muut ihmiset eivät saisi elää vastoin hänen omia näkemyksiään.


    • Hyi kauhistus !!

      Äitinä en todellakaan olisi ylpeä, jos lapsi tappaa eläimiä. Tappaa ja miten tappaa?

      • Kauhiaa

        Sitten suomalaisissa vanhemmissa on jotain määtää. Tutkimusten mukaan lähes jokainen kouluikäinen on kalastanut ainakin kerran elämässään. Suomen vapaa-ajan kalastajien sivuilla on jopa kuvia alle 2-vuotiaista kalastajista harrastuksensa parissa. Jos sinun lapsesi ei ole vielä kalastanut, hän tulee tn. kokeilemaan ainakin onkimista joskus.

        KAUHEAA se on, mutta totta.


    • EI alaikäisille

      Minä en myöskään ylpeilisi kakaralla joka ampuu eläimiä. Herää kysymys paljonko on tullut harjoiteltua eläimiin, ennen kuin osui?
      Ei hemmetissä ole mitenkään esimerkillistä, että pikkupennut alkaa räiskiä metsissä. Tuo on enemmän kuin huolestuttavaa. Aseet pois alaikäisiltä.

      • rewsigfeoriug

        "Herää kysymys paljonko on tullut harjoiteltua eläimiin, ennen kuin osui?"

        Herää kysymys paljonko eläimeen sattuu siinä tapauksessa, että siitä ammutaan ohi?

        Jos olisit osannut kiihkoilusi lomassa lukea tarkemmin, olisit huomannut, että ampuminen tapahtui nuoren ampujan oman isän valvonnassa.

        Lopeta siis turha vauhkoilu!


      • Riittävänkypsä

        11-vuotias on täysin pätevä hirvimetsälle.

        Kun hän on suorittanut metsästäjäntutkinnon. Tutkinnon suorittanut tietää kaiken tarvittavan riistankäsittelystä, ampuma-aseista, riistan käsittelystä ja turvallisuuskohtien huomioonottamisesta mesästyksen yhteydessä.

        Kun hän on suorittanut hirvenammuntakokeen. Ammuntakoe on riittävä näyttö aseenkäsittely- ja ampumataidosta.

        Kun hänet hyväksytään metsästysseurueeseen. Metsästysseurueessa on tiukat turvallisuus- ja käyttäytymissäännöt. Ei siellä, tavallisesti, voi räiskiä metsissä.

        Useimmat 11 -vuotiaat, ja nuoremmatkin, ovat järkeviä ja kypsiä ymmärtämään metsästyksen, kalastuksen, marjastukseen tai jonkin muun luontoon liittyvän harrastuksen vaatimukset.

        Jos sinun lapsesi ei siihen ole kykenevä, ei sinulla ole mitään syytä yleistää lapsesi ominaisuuksia kaikkiin lapsiin.


    • Kettu siittää

      Ed-poika ainakin tietää mistä liha tulee, toisin kuin realiteeteiltä suojatut hellantuutelit. Luullaan että jauheliha tulee myllystä ja kananmunat tehdään tehtaassa. Vertasihan tuota joku jo lapsisotilaaseenkin joten kyllä tietyissä piireissä viiraa ja kovaa. Ei enää edes eroteta ihmistä eläimestä. Onneksi ne kommentit kertovat enemmän sanojasta. Onko muuten lastensuojelulaissa kohta jossa kielletään ampumasta eläintä ? Maailman sivu on ollut nuoria lapsia metsästyksessä mukana mutta eihän nuo uuscityvihreäpunaiset sitä tiedä, niillä ku elämä perustuu toisten arvostelemiseen ja kaiken normaalin ja terveen vastustamiseen. Tuulimyllyjen puolesta kyllä huudellaan jotka ovat pahimpia luonnon vihollisia.

    • Raukkamaista

      No jopa oli löperö ja raukkamainen vastaus. Just niin tyypillistä nykyajan sössötystä.

      On ihan selvää, että ei ole eettisesti oikein että lapsi tappaa. Kuitenkiin nämä nykyajan raukat lössyt tulevat tänne puhumaan (kaunistelemaan) jauhelihasta.

      Mee sinä kuule sössöttämään sinne Eeläinten tappo- ja kidutuspalstalle" eläkä roiku tällä Eläinsuojelupalstalla!

      Oo ees sen verran suora!

      • Raukkamaista

        Oot muuten samanlainen "ylpeä isä" joka seisoi 8 vuotiaan (vai oliko 10 v) poikansa vieressä kun poika ylpeänä esitteli ihmisen päätä, jota roikotti kädessään.
        Kansainvälinen lehdistö oli sensuroinut sen pään kohdan, koska oli niin iljettävää.

        Tuleppas vielä "kaunistelemaan" tätäkin asiaa!

        Hyvä harjoitella aluksi eläimillä?


      • Ketu siittää
        Raukkamaista kirjoitti:

        Oot muuten samanlainen "ylpeä isä" joka seisoi 8 vuotiaan (vai oliko 10 v) poikansa vieressä kun poika ylpeänä esitteli ihmisen päätä, jota roikotti kädessään.
        Kansainvälinen lehdistö oli sensuroinut sen pään kohdan, koska oli niin iljettävää.

        Tuleppas vielä "kaunistelemaan" tätäkin asiaa!

        Hyvä harjoitella aluksi eläimillä?

        Hehheh. Oot joko trolli tai sitten ihan oikeasti tyhmä. Ampuma-aseko sen pään irroitti ? Aseilla ei muutenkaan ole sen pään irroittamisen kanssa mitään tekemistä vaan se johtuu ihan muista syistä, ei siis aseesta. Otapa nyt ensin selvää kuinka moni metsästäjä syyllistyy ihmistappoon ja kuinka moni ei metsästäjä. Ei metsästäjät johtavat murskaluvuin ja ero vain kasvaa.


      • Kettu siittää

        Sössötystä on se kun tehdään ero kahden tapetun eläimen välille. Toinen elää vapaasti elämänsä ja kuolee silmänräpäyksessä ehtimättä sitä edes aavistaa. Toinen kasvaa lihantuotantolaitoksessa ja varmasti aavistaa jotain kun jonossa kävelevät teuraalle. Sitten vielä prosessoidaan monta kertaa ym. Mutta siitä jauhettua kyllä siwasta ostetaan. Mun valinta on helppo. Eikä se oo mitään kaunistelua. Eihän eläimen tappamisessa mitään kaunista tai kaunisteltavaa ole. Se vaan on elämää. Mulle ainakin riistanliha muodostaa merkittävän osan koko vuoden ravinnosta ja samoin koko perheelle. Nytkin yksi kauris riippuu tallinkatosta. Lihaa siinä on n. 25 kg joten monet sopat keitellään ja uunilihat.
        Jos sua ahdistaa lukea todellisuudesta kertovia asioita niin ehkä sun pitäisi menne jonnekin disney palstalle. Ja pitäähän täälläkin nyt muutaman järki-ihmisen olla ettei tää mee aivan valehteluksi.


      • Jagdpanzer

        Ku täällä lukee niin te "suojelijat" siinä sössötätte koko ajan. Mitä eettisesti väärää metsästämisessä muka on? Minkä lapsena aloittaa sen vanhempana taitaa :D


      • asdfasdf

        eettisesti oikein on että lapsi opetetaan hankkimaan itse ruokansa eikä elämään muiden siivellä kuten vihernarsisteista suurin osa.
        melko suppeaa olisi animaliankin toiminta ellei saisi rahoitusta valtiolta mikä sinällään on kyseenalaista kun on suuna päänä toimimassa yhdessä oikeutta eläimille järjestön kanssa joka ei saa rahoitusta hämäräperäisten puuhiensa takia


      • asdfasdf
        Raukkamaista kirjoitti:

        Oot muuten samanlainen "ylpeä isä" joka seisoi 8 vuotiaan (vai oliko 10 v) poikansa vieressä kun poika ylpeänä esitteli ihmisen päätä, jota roikotti kädessään.
        Kansainvälinen lehdistö oli sensuroinut sen pään kohdan, koska oli niin iljettävää.

        Tuleppas vielä "kaunistelemaan" tätäkin asiaa!

        Hyvä harjoitella aluksi eläimillä?

        ja näitä pään irrottajia pitää tännekin suoltaa rajan leveydeltä koska se on viherpunikkien mielestä niiden oikeus,päästä elämään Suomalaisten veronmaksajain rahoilla.
        ei se vihernarsisteja haittaa kun omassa elämässä ei tarvitse mitään muuttaa eikä mistään luopua,voi ne omat tukennekin kyllä tosin jossain välissä tulla laskemaan.


    • Raukkamaista

      Ja sitä kaunistelemista vaan riittää.

      Huomaat itsekin mikä vätys oot, ja eikun vaan tullaan sössöttämään!

      Kun nyt et tosiaan ymmärrä, niin se pieni poika ampui sen ihmisen, katkaisi (tai ampui toisen kerran) sen ihmisen kaulan ja roikotti sitä ylpeänä ja isänsä oli myös ylpeä.

      Nyt sitten tietysti tuut sössöttämään että "ase ehkä vahingossa laukesi".
      Voi että oot tyhmä!

      Seuraava raukkamainen sössötyskaunistelu?

      Pysy asiassa.

      Ei lasta saa laittaa ampumaan eläimiä!
      Sama asia kun jos lapsi kiduttaa kissaa, sammakkoa tai mitä vain elävää olentoa.

      Olet itse ollut kai lapsena sellainen, joka on kiduttanut ja tappanut eläimiä ja siksi täällä puolustelet muita.
      Isäsi on nähtävästi kannustanut sinuakin?

      Mutta mee lopultakin "eläinten tappo- ja kidutuspalstalle",
      Tämä on siis "Eläinsuojelupalsta" - vaikka sinä et osaa edes sitä lukea ja ymmärtää!

      • kettu siittää

        Minähän suojelen eläimiä kaltaisiltasi kiduttajilta. Normaalin ihmisen mieleen ei edes tule puhua sammakon kiduttamisesta mutta sinä puhut kiduttamisesta jatkuvasti.
        Tuosta pään katkaisemisesta vielä niin sehän on erään uskonnon tunnustajien tietyillä asuinseuduilla täysin normaalia. Kertauksen vuoksi. Eläin on eläin ja ihminen on ihminen. Jos et pysty tekemään eroa ravinnon hankkimisen, uskontoon perustuvan tappamisen ja sammakon kiduttamisen välille niin voidaan kysyä. Mikä sinun lapsuudessasi meni pieleen tai millaiset hirviövanhemmat sinulla oikein on?


      • asdfasdf

        eihän sitä sinne ole kukaan pakolla vienyt vaan itse mitä ilmeisemmin tykkää metsästyksestä.
        ei saisi lapsille opettaa vihernarsistisia tapoja kun ne ei myöhemmin kunnioita lakeja eivätkä muita ihmisiä.


      • asdfasdf

        tokko sitä kukaan on sinne pakottanut mutta kaikki mikä sotii vihernarsistista aatetta vastaan muiden elämässä on joko pakkoa tai eettisesti väärin,voi kyynel kun muut elävät teitä huomioimatta nillittäjät,ostakaa elämä.


    • Raukkamaista

      Voi että oot sairas!

      Kyllä terveet vanhemmat ovat kaikki muut sitä mieltä, että ei lasta saa laittaa tappamaan eläimiä ja että on kauheeta että vielä ylpeilevät tappamisella!

      Toivon että asiasta heräisi laajempi keskustelu terveitten ihmisten keskuudessa ja saataisiin lopetettua tälläinen.
      Miksi vielä Iltalehti julkaisee tämäntapaista vääristynyttä "arvoa"?

      Me kaikki muut tällä eläinsuojelupalstalla jatkakaamme viattomien eläinten suojelua, ja älkäämme välittäkö näistä eläinten tapon ja kidutuksen kannattajista!

      Sinä kettu ja Jagdpanzer: Menkää hoitoon!
      Erityisesti ketulta puuttuu vielä alkeislogiikka, harvoin noin tyhmiä ja epäloogista mössöä kuulee. Vielä "jonkun uskonnon" liittää "tieteellisenä faktana" mukaan hörhöilyihinsä. Paitsi että "unohti" täysin ne kohdat missä ihmistä pyydetään suojelemaan eläimiä ja luontokuntaa ja olemaan armollinen ja rakastava!

      Katsokaa viattoman eläimen silmiä, ja tuskaa kun se raakojen ihmisten takia kärsii mielettömiä tuskia ja joutuu luovuttamaan henkensä. Eläimen henki ja eläimen hengissä olemisen arvo on yhtälaista kuin ihmisenkin. Eläimiä on suojeltava.
      Teidänlaiset ihmiset joutaisivat sairaalaan/vankilaan mielenvikaisten osastolle.

      • p43ijrfp34rfp39

        Kerrassaan huvittavaa, miten voi olla ihminen kipeä!

        Miten voi olla noin ylivoimaista ymmärtää ero ihmisten ja eläinten välillä.

        Ihmisen lajityypilliseen käyttäytymiseen kuuluu metsästäminen ja lihansyönti, joten on ihan luonnollista, että riistaa ammutaan ja syödään.

        Turha siitä on kenenkään sen kummemmin loukkaantua ja pahoittaa mieltään.


      • Jagdpanzer

        Ja kyllä se hirvi maistuuki niin hyvälle että... Nom nom nom!


      • asdfasdf

        sinä sitä et arvosta muiden oikeuksia tehdä omassa elämässään mitä haluavat kysymättä ensin sinulta?

        hyvin toteutuu vihernarsismin pisteytys kirjoituksissasi.


      • asdfasdf

        ja sinäkö et?


    • Samat trollit taas

      "kettu siitä" pysy sinä vain kykyjesi rajoissa. Olet kuitenkin se sama paska joka jaksoi toisen trollin "asdfasdf.n " kanssa jauhaa sontaa. "KETTU KIITTÄÄ" oli fiksu ihminen, joka yritti vääntää rautalangasta teille totuuksia. Hän kyllästyi ja jätti tämän palstan.

      Nyt yritätte terrorisoida muita ihmisiä, jotka ovat OIKEALLA ASIALLA TÄÄLLÄ. Miksi roikutte ELÄINTEN SUOJELUPALSTALLA, jos TAPPAMINEN ja ELÄINTEN KIDUTTAMINEN HÄKISSÄ VAIN KIINNOSTAA ???

      Miksi ette mene "METSÄSTYS ja KALASTUS" palstalle kaltaistenne seuraan??
      Todennäköisesti ette ole missään töissä, vaan puratte turhautumistanne muihin ihmisiin täällä.

      • wreke3o4rijpo3i

        Kissat - hännät - nosteleminen.

        Vaikkapa sitten "sala"nimellä ja jälkikäteen.

        Taas yksi esimerkki höpöhöpöaktivistin "keskustelu"taidoista.


      • 15+15

        Siellä ei ole lähellekkään näin tyhmää porukkaa niin ei siellä jaksa provoilla XD Teillä ituhipeillä nuo totuudet vähän hakusessa tahtoo olla.


      • Kettu siittää

        Se eläinten kiduttaminen kiinnostaa kyllä pipertäjiä enemmän kun antavat kuvattujen elukoiden kärsiä kuukausikaupalla vai ovatko sittenkin lavastettuja. Vastuullinen metsästäjä ja normaali ihminen eivät kiduta eivätkä edes puhu kiduttamisesta.
        Kyllähän elämän totuudet ovat ihan muualla kuin ketun kiitoksen pääkopassa. Jos kaltaisianne tuuleenpuhaltajia olisi ollut aikojen alusta lähtien niin ihmiskunta olisi kuollut jo aikaa sitten.
        Jos minun työllisyys tilanne sinua kiinnostaa niin voin kertoa että olen nostanut työttömyyskorvausta elämäni aikana 3kk ja senkin ihan pentuna koulun jälkeen. Päivääkään en ole sen jälkeen ollut työttömänä. Töitä teen nykyisin keväästä syksyyn. Nyt on vapaata vielä yli 4 kk. Suurin osa ajasta menee luonnossa koirien kanssa. Nytkin tulin juuri koirien kanssa metsästä. 2 kaurislaumaa näkyi ja koirat saivat ajaa. Eikä ollut edes kamalaa pyssyä mukana. Ja varmaan perhe pitää viedä kuukauden reissuun jouluksi. Mulle riittää 6kk töitä vuodessa enkä nosta mitään tukia tai liiton rahoja. Pärjään näet muutenkin. Pitäähän ihmisen nauttiakin eikä vain raataa. Kuinkas sinun työt.


      • asdfasdf

        miksi sinä kyttäät ja arvostelet muiden ihmisten elämää ja tekemisiä,eikö omassa ole mitään vikaa?


    • vastaa kun kysytään.

      Tässä "höpöhöpöaktivisti" kysyy ihan asiaa abskessilta.
      Kerro mielipiteesi adjuvanttien effectus mekanismeista. Oletko ottanut montakin näytettä vacuum technologyttä aseptisesti, minä olen.

      • perigjpr3pe4irjp3

        Höpöhöpöaktivisti se vain kyselee höpöhöpöjä.

        Mitä ihmeellistä höpöhöpöaktivisti mielestään näkee näytteiden ottamisessa?

        .


    • (: ______:)

      Eihän tuollainen tyhmä trollipeikko tiedä varmaan omaa nimeään. Sen nimi on höpöhöpö haisee pahalle, jostakin peräpohjanmaan kammarista.

      • pwierjtfpw3ier4jtp3i

        Heko heko!

        Kylläpä nyt vihernarsistia(TM) keljuttaakin oikein isosti.

        Missä muuten mielestäsi sijaitsevat sellaiset kammarit, joista tulee ns. "hyviä ihmisiä"? Ole hyvä ja selitä!


    • Kielto lakiin

      Asiasta keskustellaan muillakin palstoilla paljon, aiheellisesti!

      Miten hyvä, että myös on vastustusta näin tärkeässä asiassa ja pannaan hanttiin tälläisille vanhemmille, jotka opettavat lapsensa tappamaan jo pienestä pitäen muka "harrastuksena".
      Ja kehutaan, miten minkin ikäisenä kukakin ensimmäisen kerran tappoi suojattoman eläimen (=siis niin tyhmä kehumisen aihe!).

      Toivottavasti saadaan laki, joka kieltää että lapset saavat ampua eläimiä! Ja näin ollen vastuuntunnottomat isät kuriin!

      • asdfasdf

        vihernarsistit taas vauhdissa että pääsisi rajoittamaan muiden tekemisiä omaan näkemykseensä vedoten.


      • Jagdpanzer
        asdfasdf kirjoitti:

        vihernarsistit taas vauhdissa että pääsisi rajoittamaan muiden tekemisiä omaan näkemykseensä vedoten.

        Nimenomaan, vihernatsien mielestä ainoastaan niiden mielipiteellä on mitään väliä. Pitäytykööt surkeudessaan kaupungeissa ja jättäkööt maalla asuvat rauhaan. Hittoako meidän metsästelyt kaupunkilaisille ees kuuluu, ei me keskustaan puluja ampumaan mennä :)


    • Hyvä juttu !

      Taas yritetään tehdä KAIKISTA eläinsuojelijoista kaupunkilaisia. Tuntuuko se NOIN hyvältä vääntää asioita, tuliko jo hyvä mieli?
      HEI, OSTA TIKKARI !!

      • Jagdpanzer

        Mä en suosiolla sulata sitä että noin luonnosta vieraantuneita hinttejä maalta löytyis...


    • Törtölle

      Hyvä että asia otetaan esille, on jo korkea aika tarttua eläinten oikeuksiin.

      Eikö sulla Jagdpanzer oo muuta työtä kuin roikkua täällä?
      Oletko töissä, eikö sinulla oo mitään kaunista elämässäsi, onko sinulla joitain jaloja arvoja?

      Tosiaan huomaa että asut landella, noin törttöjä harvoin tapaa sivistyksen parissa.

      Rupee vaikka opiskelemaan kirjeopiston kautta, jotta vähän sivistyisit.

      • Jagdpanzer

        Itte asiassa opiskelen omaehtoisesti tätä nykyä ja täällä pohjoisessa syysloma on viikon myöhempään ku teillä etelän variksilla. Ja teille rakkaille ystäville on niin ihanaa provoilla sillon ku kotona satun olemaan, oikein sydäntä lämmittää ku teidän tekstistä voi päätellä ku te kiehutte raivosta koska ette pysty händläämään raakoja elämän tosiasioita ;)

        Ja se muuten on totta että teidän "sivistyksestänne" haluan pysyä mahdollisimman kaukana ja sitä myös koko ajan teen, hittoako teillä muka mulle olis tarjottavissa?

        Mitäs tässä pitäs nykyisen tutkinnon lisäksi ruveta opiskelemaan? Kaunokirjallisuutta? Mitä hittoa silläkään tekee?

        Ja mitä kauniisiin asioihin tulee niin on mulla tuo ihana ja REALISTINEN emäntäki tuolla sängyllä mua oottelemassa ;) Joten haista vaan kukkanen ja hyvää yötä


      • we4irfjoeirjoi3

        Hei sinä höpelö!

        EI ELÄIMILLÄ VOI OLLA MITÄÄN OIKEUKSIA!!

        Niistä on ihan turha sinun mitään mussuttaa, lopeta siis heti turha höpinäsi!


      • saat mitä tilaat!
        we4irfjoeirjoi3 kirjoitti:

        Hei sinä höpelö!

        EI ELÄIMILLÄ VOI OLLA MITÄÄN OIKEUKSIA!!

        Niistä on ihan turha sinun mitään mussuttaa, lopeta siis heti turha höpinäsi!

        we4irfjoeirjoi3 kun sinä olet vanhainkodissa, EI SINULLA OLE MITÄÄN OIKEUKSIA !!

        On turha valittaa kukaan ei tule auttamaan. Saat höpöttää omiasi ja sinulle sanotaan HÖPÖ HÖPÖ


      • weipfjwpiefjpwi
        saat mitä tilaat! kirjoitti:

        we4irfjoeirjoi3 kun sinä olet vanhainkodissa, EI SINULLA OLE MITÄÄN OIKEUKSIA !!

        On turha valittaa kukaan ei tule auttamaan. Saat höpöttää omiasi ja sinulle sanotaan HÖPÖ HÖPÖ

        Et sitten IHMISoikeuksista ole sattunut kuulemaan?

        Kypsä ja ajatteleva ihminen ymmärtäisi eron ihmisten ja eläinten välillä, mutta sinulle se vaikuttaa tuottavan vakavia vaikeuksia.

        Oletkohan sinä lapsi-poloinen nyt ihan kunnossa?


      • hah hah ......
        weipfjwpiefjpwi kirjoitti:

        Et sitten IHMISoikeuksista ole sattunut kuulemaan?

        Kypsä ja ajatteleva ihminen ymmärtäisi eron ihmisten ja eläinten välillä, mutta sinulle se vaikuttaa tuottavan vakavia vaikeuksia.

        Oletkohan sinä lapsi-poloinen nyt ihan kunnossa?

        Exitus pas**t housuissa olisi sinulle turhanpäiväiselle höpöhöpö-poloiselle ihan oikein. Eläin on kaikessa suhteessa sinua ARVOKKAAMPI !


      • woiejoerijfo3ir
        hah hah ...... kirjoitti:

        Exitus pas**t housuissa olisi sinulle turhanpäiväiselle höpöhöpö-poloiselle ihan oikein. Eläin on kaikessa suhteessa sinua ARVOKKAAMPI !

        Äläpä yritä tyrkyttää tapojasi ja pidä vaan pas**t ihan omissa housuissasi!

        Ja koska IHMISoikeudet olivat sinulle vieras asia, niin ohessa Amnesty Internationalin näkemys aiheesta: https://www.amnesty.fi/tyomme/ihmisoikeudet/?gclid=CN7Wjduqx8ECFYGQcgodHQ0A7A

        Kuten todettua, kypsä ja ajatteleva ihminen ymmärtää eron ihmisten ja eläinten välillä, joten toivottavasti em. linkistä on sinulle asian suhteen apua.


      • asdfasdf
        saat mitä tilaat! kirjoitti:

        we4irfjoeirjoi3 kun sinä olet vanhainkodissa, EI SINULLA OLE MITÄÄN OIKEUKSIA !!

        On turha valittaa kukaan ei tule auttamaan. Saat höpöttää omiasi ja sinulle sanotaan HÖPÖ HÖPÖ

        taas yksi joka asettaa itsensä muiden yläpuolelle asettaen muut eläinten asemaan.


    • Laki aikaan!

      Jos meette tälle sivulle, niin huomaatte että asiasta keskustellaan, mikä on hyvä asia!

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/47

      Siis todella monet ovat sitä mieltä että on sairasta ottaa lapsi mukaan tappamaan eläimiä.

      Joka toinen vastaus tulee tosin tappoaihannoivilta äijiltä, mutta siitä ei kannata välittää. (tosin tuo Jagdpanzer ylittää ylivoimaisesti kaikki muut tyhmät kirjoitukset).

      Muut pistävät topakasti vastaan heidän tyhmiin kommentteihinsa.

      Toivotaan että saadaan lakiin uusi pykälä, missä kielletään ala-ikäisiltä pieniltä lapsilta, että he eivät saa tulla mukaan tapporetkille!
      (tähän tulee joku äijä heti lisäämään, että entä jos menevät yksinään tms ja että he ite tappoivat sen ja sen ikäisinä tai että se on muka hyvä harrastus).

      Hyvä että asiasta keskustellaan!

      • Jagdpanzer

        Ettet vaan ole copypastehirviö?


      • oiejfowifeow3iej

        Höpöhöpö!

        Todella monet ei tarkoita samaa kuin "SINÄ USEINE SALANIMINESI JA PARI KAVERIA".

        Lopeta siis turha lässytys!


    • Vieriailija palstall

      Tosiaan!

      Samaa mieltä Laki aikaan! kanssa!

      On aika saada laki, joka kieltää että lapset saavat rauhassa tappaa.
      Kannatan.

      • asdfasdf

        miksi puhut muiden lapsista eläimille tarkoitetulla palstalla?


    • järkeä kaupunkiinkin

      Ottamatta kantaa siihen, onko metästys hyvästä vai pahasta ja onko 11 vuotias tarpeeksi vanha käyttämään asetta, olen sitä mieltä, että eläimen tappaminen pitäisi OPETTAA viimeistään yläasteella jokaiselle. Ihan siitä syystä, että liikenteessä loukkaantuu eläimiä ja jokaisen eläimen yliajaneen pitäisi pystyä lopettamaan loukkaantunet eläin. Samoin lemmikit voivat loukkaatua ihan tolkuttomasti. Olisi hyvä jos omistaja pystyisi päästämään lemmikkinsä tuskistaan nopeasta ja tehokkaasti. Eikä sitten olisi niitä puoliksi tapettuja, joita joskus lehtien mukaan metsistä ja tienvieriltä löytyy kun yritetään, vaan ei osta.
      Tappamisen taito on tarpeen myös, kun city-kanalat yleistyvät ja niistä vanhoista kanoista on jotenkin eroon päästä. Kuka sitä kanaa eläinlääkäriin lähtee viemään! Myös kesäkissat ja kiertoon lahjoitetut ei-toivotut koiranpennut voisivat vähentyä kun kissojen ja koirien omistajilla olisi tappamisen taito ja pennut tapettasiin ennen kuin ehtivät edes elää.

      • asdfasdf

        cityvihreät vieraantuu luonnosta ja elämän realiteeteista juuri sen takia että eivät joudu kosketuksiin elämään kuuluvien vähemmän miellyttävien asioiden kanssa vaan kasvatetaan pumpulissa.


    • lisää lisää lisää..

      Taas huomaa, miten ilkeä on ihminen. Kateus, pahuus , tappaminen, eläimen alistaminen, itsensä korottaminen ym. ym. Ihminen todellakin on kaikkein alhaisin olento.
      Eläin ei ole missään suhteessa paha, kuin jos ihminen sitä uhkaa. Niin ihminenhän on aina vain riistänyt eläintä, eikä huomaa mitä kaikkea eläin antaa.
      Ellet pidä eläintä hyvin älä myöskään syö juustoa, munia, maitoa. lihaa ym. ym.
      Eläin antaa ihminen riistää ja mikään ei riitä.

      • asdfasdf

        käsittääkseni hirvi on villieläin ja tämä ketju käsittelee juurikin hirveä.
        kai ymmärrät kesyn ja villin eron?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe