Lapseni ovat kerjäläisiä

Suomi kerjäläisiä

Meillä on kolme aikuista lasta. He joutuvat kerjäämään osan tuloistaan, kun tulot eivät millään riitä elämiseen. Vuositasolla he joutuvat kerjäämään useita tuhansia euroja, jotta pystyisivät ostamaan ruokaa ja lääkeitä ym. yllättäviä menoja maksamaan.

He ovat työssäkäyviä ja suurin osa heidän palkastaan menee asumiskuluihin, vuokraan, sähköön, veteen. Jäljelle jäävällä osalla he eivät kertakaikkiaan selviä ilman, että he joutuvat kerjäämään, jotta selviävät ja saavat ostettua ruokaa ja lääkkeitä ym.

Miten tämä Suomi on tällaiseksi joutunut? Miten täällä on asiat voineet mennä näin huonoon jamaan, että tavalliset suomalaiset joutuvat kerjäämään, kun muuten eivät millään pärjää.

22

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitods seisoo

      Olet ollut huonona esimerkkinä lapsillesi. Olut ja tupakka heti pois. Toisten syyttely omasta kehnosta olotilasta pois. Laiskottelu pois. Keskustelupalstoilla provoilu pois. Mars työnetsintään itsekin ja lakkaa etsimästä syitä aina muista kuin itsestäsi.

    • huonosti kasvatettu

      Työssäkäyvällä kyllä jää asumiskulujen jälkeen rahaa ruokaan, jos ei jää niin se raha humpataan johonkin tarpeettomaan.

    • suu säkkiä

      Et sitten osannut opettaa lapsiasi elämään varojensa mukaan. Taitavat asua liian kalliisti tuloihinsa nähden. Elämäntapa on vaan muutettava tulojen mukaan. Ei voi elää ja asua kuin ruhtinas, jos ei ole ruhtinas.

    • nuukuus kunniaan

      Asumiskulut pitäisi sovittaa ansiotulojen mukaan. Ennen asunnon ostamista tai vuokraamista pitäisi laskea, riittääkö rahaa vielä ruokaan ja lääkkeisiin.
      Menoja on vähennettävä tai tuloja lisättävä, jos rahat eivät riitä. Mutta kerjäämällä ei tuloja pitäisi lisätä, mieluummin vaikka lehtien jakamisella tai keikkahommilla.
      Menoja voi tuntuvasti vähentää luopumalla autosta, alkoholista ja tupakasta, makeisista, meikeistä, ulkona syömisestä yms. tarpeettomasta.

    • no laps

      Niin, lapsia ei pitäisi hommata, ei köyhän eikä rikkaan, tai korkeintaan yksi.

      • Lisää laspia

        Eikun tehdään lisää laspia.


      • mAHASHSHSHH
        Lisää laspia kirjoitti:

        Eikun tehdään lisää laspia.

        Ehei, maa on jo täytetty monin kerroin, puolet riittäisi.


      • Sinkola
        mAHASHSHSHH kirjoitti:

        Ehei, maa on jo täytetty monin kerroin, puolet riittäisi.

        Kaikilla maapallolla olisi paremmin asiat, ellei olisi liikaa väestöä, sairasta meininkiä esim suurissa kaupungeissa missä saattaa olla satojatuhansia asunnottomia ja työttömiä miljoonia, kakki liikaväestötä johtuvaa, myös väkivalta, nälkä ja ilmaston muutoskin johtuu enimmäkseen liika ihmismassasta.
        Suomi vielä menettelee, mutta täälläkin alkaa oleen liikaa porukkaa, ei tarvitse kuin mennä kauppaan tai olla liikenteessä, aina on hitonmoiset jonot.


    • Suomen kerjäläiset

      Voi voi sentään, lapseni eivät polta, eivät juo, eivätkä vietä muutenkaan huonoa elämää.

      Yksi lapsistani sai Helsingistä asunnon 20 m2 600 e/kk vuokra, siihen sitten sähköt ja vesi päälle. En minä sanoisi sitä leveäksi asumiseksi.

      Mistä sinä halvemmalla Helsingistä asunnon saat ja eiköhän tuo aika minimi jo ole, kun lastakin siellä pitäisi hoitaa.

      • akka vaan

        sitten on tosi huono palkka. Ja eikös lapsi saa lapsilisää. Miten se kerjääminen käytännössä käy, lapsi kainalossa kadulla ja laatikko jalkojen edessä, vai sanotko kerjäämiseksi sos-tukia? Vai kulkeeko penikkasi ympäri kapakoita ruinaamassa että anna viitonen? Jospa senkin energian ja ajan panostaisi vaikka tarjousten metsästämiseen niin alkaisi ruokakulut alentua.
        Lääkärin määräämistä lääkkeistä saa kelan avustusta ja on lääkekattokin, Burana toisaalta ei paljoa maksa eikä niitä ravintolisiä tarvitse syödä, ne parantaa vain tehtailijan taloutta.


      • Älä anna kerjätä

        No onpas huono palkka jos ei 600 e/kk vuokraan riitä rahat. Mutta jos ei riitä niin ei. Sitten pitää muuttaa vähän syrjemmälle, missä on halvempaa. Eihän ole pakko asua Helsingissä, riittää kun asuu työssäkäyntialueella. Saa varmasti isomman asunnonkin.

        Jos on rahaa pistää 600 e/kk vuokraan, niin sillä rahalla kyllä jo lyhentäisi asuntolainaakin aika mukavasti.

        Minkäslaiset tulot sillä sun lapsella on, ja yksinkö hän lapsensa kanssa asustelee?

        Minullakin on kaksi lasta, molemmat opiskelevat ja käyät vähän töissä, eli saavat pientä palkkaa opintotuen lisäksi. Eivät ole opintolainaa nostaneet kun pärjäävät kuulemma ilmankin, alle tonnin kk-tuloista maksavat kaiken. Toinen asuu Helsingissä ja toinen vähän kaumpana mutta työssäkäyntialueella kuitenkin. Eivät kerjää ...


    • ketähän äänestäisin?

      taitaa olla syynä se kun on ollut hiviäkin aikoja tässä maassa ja ei osata elää vähävaraisena

      • ketähän äänestäisin?

        korjaan: hyviäkin aikoja ei (hiviäkin) :)


    • waesdrftgyhuijkml,

      Jokaisella aikuisella yksinelävällä on oikeis vähintään 480 euroon kohtuullisten asumiskulujen, sähkön, kotivakuutuksen, lääkärikulujen, lääkkeiden yms. JÄLKEEN. Jos työssäkäyvällä ei tuota summaa jää käteen, haetaan toimeentulotukea.

      Finlexin kautta pääsee jokainen netissä roikkuva lukemaan ihan itse tämänkin tiedon Toimeentulotukilaista.

      Aloittajan väitteet ovat täyttä puppua.

      • vain yksineläviä

        Niin riippuen elääkö yksin vai avo- tai avioliitossa. Puolisolla ei tarvitse hääppöinen palkka olla kun toimeentulotukea ei saa ollenkaan.

        Toimeentulotuki on tarveharkintainen ja jos työtön puoliso sairastaa pitää työssäkäyvän maksaa kaikki sairaus ja lääkekulut. En tiedä laskeeko sossu työssäkäyvälle työssä käymisen kuluja ollenkaan vaan lasketaanko ihan kaikki työttömän puolison elättämiseen.

        En ihmettele jos monet muuttavat eri osoitteisiin.


    • ei onnistu

      hei kerjäläisten äiti. Kerro mullekin, miten voi kerjäten saada TUHANSIA euroja vuodessa?
      (kerran ei ollut lompsassa euron kolikkoa, jolla olisi saanut ostoskärryt irti. Kukaan ei suostunut antaan euroo, EIKÄ EDES VAIHTAAN VIITOSTA kolikoiksi, oli käytävä kassalla vaihtamassa)

    • Suomen kerjäläisiä

      Voi tuota tietämättömyyden kuilua. Teoriassa asiat menevät niin, että saat toimeentulotukena sen osan, mitä tarvitset elämiseen - vain teoriassa, käytäntö on aivan toinen.

      Annan yhden esimerkin, niitä olisi muitakin:

      On marraskuun 2. päivä. Työantaja ei ole taaskaan maksanut palkkaa ajallaan, sen piti tulla tilille kuukauden viimeisenä arkipäivänä - ei tullut, etkä taaskaan tiedä, milloin työnantajasi maksaa sen sinulle. Joskus se myöhästyy vain muutaman viikon, pahimmillaan 3 kuukautta.

      Vuokra on maksettava 5. päivä marraskuuta mennessä. Sinulla ei ole rahaa. Soitat vuokranantajalle jälleen kerran, että sinun palkkasi on taas myöhässä ja voitko maksaa vuokran myöhässä. Suhtauminen alkaa pikku hiljaa kiristyä, vuokranantaja ei usko, että se mitä kerrot on totta. Alkaa puhua häädöstä.

      Soitat sosiaalitoimistoon ja saat ajan kolmen viikon päähän, 21. marraskuuta pääset tapaamaan virkailijaa ja viet samalla anomuksen toimeentulotuesta. Tuosta saat päätöksen, joskus tulee lain säätämässä ajassa, usein ei tule, tällä kertaa tulee päätös joulukuun 12. päivänä postissa ja se on kielteinen. Miksi? Koska sinun palkkatulosi otetaan huomioon toimeentulotukipäätöstä tehdessä.

      Mitä sinä olet joutunut tekemään tänä aikana, ei vuokranantaja odota tuonne saakka, sinä kokemuksesta tiedät, että 3. marraskuuta sinun on lähdettävä kerjuukierrokselle - et sinä lapsen kanssa kadulle lähde kerjäämään - sinä soitat puheluita sukulaisille ja ystäville. Kerjuuksi minä sitä nimittäisin - ei sille ole parempaa nimeä! Ennenkuin tuo kielteinen sossun päätös on tullut, sinun on täytynyt hankkia jostakin jo aika paljon rahaa maksaaksesi kaiken ja elääksesi.

      Lokakuun palkkasi tuli tilillesi joulukuun 7. päivänä ja marraskuun palkkasi tuli tilillesi joulukuun 27. päivänä, joulukuun palkkasi tuli tilillesi tammikuun 3. päivänä.

      Sossun kierroksia tehtävä joka kuukausi ja päätös yleensä aina sama. Joskus saa lastenvalvojalta ruokakupongin lapsen ruokaa varten, yleensä ei saa.

      Sitten sinä alat kelata ja yrittää maksaa joitakin vippejä takaisin - mitä olet joutunut tekemään, jotta saat selvittyä tuonne tammikuulle siitä marraskuun 2. päivästä - pahimmillaan olet joutunut ottamaan pikavipiäkin, josta on satojen eurojen korko.

      Köyhyyden ja kurjuuden kierre on valmis. Et sinä pysty maksamaan noita kerjuurahoja koskaan kaikkia takaisin - et pysty. Voi kuinka paljon näitä esimerkkejä olisi toisenlaisiakin, mutta riittäköön tämä yksi tähän.

      Viime vuonna tässä kierteessä oleva lapseni joutui kerjäämään tuhansia euroja, joita hän ei pystynyt maksamaan takaisin - no nuo joilta hän sai nuo eurot vuoden aikana, hän on kerjännyt ne oikeasti, on sanonut suoraan, ettei tiedä pystyykö koskaan maksamaan niitä takaisin.

      • Kuuluu kai liittoon?

        Huono työnantaja!

        Jos palkka on myöhässä kuuluu saada korkoja myöhästymisajalta. ne pitää itse pyytää, ei työnantaja maksa niitä muuten. Palkanmaksun toistuva viivästyminen myös oikeuttaa purkamaan työsuhteen ilman että joutuu karenssiin. Kannattaajutella tuosta TE-toimistossakin silti etukäteen. Työntekijä voi vedota siihen, että hänellä on on syytä olettaa, että työnantaja ei pysty maksamaan hänelle palkkaa ajallaan jatkossakaan.


      • kandipaatti

        On se nyt kumma, ettei aikuinen ihminen osaa valvoa oikeuksiaan! Jos palkka ei tule ajallaan, niin yhteys Palkkaturvaan! Jollei vieläkään ala ilmestyä, yhteys juristiin. Ei se todellakaan mene niin, että yksi ja sama työnantaja saa kuukausitolkulla ja toistuvasti himmata palkanmaksua.

        Köyhä = avuton?


    • valehtelu ärsyttää

      Hyvä nimimerkki Suomen kerjäläisiä.

      Sinähän valehtelet suut silmät täyteen! Miksi?

      Kun et muuta keksinyt, tekaisit stoorin työnantajasta, joka ei maksa palkkoja ajallaan.

      "Sossun kierroksia tehtävä joka kuukausi ja päätös yleensä aina sama. Joskus saa lastenvalvojalta ruokakupongin lapsen ruokaa varten, yleensä ei saa."

      Lastenvalvoja vahvistaa isyyksiä ja vanhempien välisiä lasten tapaamissopimuksia. Lastenvalvoja ei todellakaan jaa mitään ruokakuponkeja.

      Olet valehtelija! Miksi valehtelet?

    • ininään kyllästynyt

      "Niin riippuen elääkö yksin vai avo- tai avioliitossa. Puolisolla ei tarvitse hääppöinen palkka olla kun toimeentulotukea ei saa ollenkaan. "

      Kaikille täytyy jäädä riittävästi asumiskulujen, lääkemenojen,. sähkön, kotivakuutuksen jne. jälkeen. Oli sitten töissä tai ei.

      http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=9353819&name=DLFE-27918.pdf

      Avo- tai aviopuolisolla (kullakin) pitää jäädä 408 euroa kuussa.

      Yksinasuvalla aikuisella 480 euroa kuussa.

      Yksinhuoltajalla 528 eruoa kuussa.

    • sergio

      Aika pirun huono säkä, että samassa perheessä on kolme aikuista lasta, ja KAIKILLA sattuu olemaan työantaja, joka ei maksa palkkoja ajallaan ;=)

      Mistä näitä satujen kertojia riittää, ja miksi he näitä satuja kertovat? taitaa rahat mennä viinaan ja tupakkaan, ja sitten täytyy itselleen ja muille satuilla!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe