Hölmölän kunnanvaltuuston kokous, fiktiota ja pohdintaa,

Kaulustyöläinen

Isänmaan toivot äänestivät sen puolesta, että katastrofaalinen humppa saa luvan jatkua ja tutkijoilta ei työt lopu.
Joutavat jaarittelut kuntalain pykälistä ja laittomuudesta hymyilytti, olisiko valtuustolle tärkeämpää katsoa kunnanhallituksen päätöksien legitimiteetin perään kuin oman egon ja kampauksen?

Järkevää argumentointia ei ollut lainkaan ja kaiken päälle hyväkkäät taputtivat omalle erinomaisuudelleen, siinä taas historiikkiin ihmeteltävää jälkipolville.

Missä oli valtuuston debatti näin tärkeästä asiasta. Silmien pyörittely kokouksen alussa oli hämmentävää, aivan kuin Hölmölän kunnanvaltuustossa olisi käynyt “älynystyräleikkuri” tekemässä valtuutetuille yhteisen lobotomian.

Politikko voi tehdä virkarikoksen vahingossa tai tyhmyyttään, näiden toimien jälkeen, kyse on silkasta tahallisuudesta. ( Rikoslaki luku 40 )
Juridiset riskit on kerrottu, mutta liikuttavan monella on korvasta korvaan ulottuva tyhjä torvi, jossa ei vihellä järjen ääni! Siellä viheltää kakofonia.

Yhden valtuutetun pää on väistänyt lobotomia leikkuria, ehdotus Hölmölän kunnanhallituksen toimintakyvyn arvioinnista on enemmän kuin paikallaan.
Ei ole helppoa löytää jäävittömiä päättäjiä, päättömiä taas on pilvin pimein.

Muiden kuin asiaan liittyvien aloitteiden tuonti tähän TV - kokoukseen oli ala-arvoista. Äänten kalastelu oli iljettävän läpinäkyvää, terveiset sinne Könkään sylttytehtaan suuntaan....

Moniuraohjus, Hölmölän kunnanhallituksen pj, matkailuyrittäjän postimies ja yksi juonenkutojista loisti poissaolollaan, pitikö korkea moraali ja etiikka miehen piilossa vai väisteleekö hän vastuuta? '

Hölmölän kunnanhallituksen puheenjohtajan sekä muun kunnanhallituksen pitäisi keskittyä legitiimin hallintokulttuurin palauttamiseen Hölmölän kunnanhallitukseen, mielellään henkilökohtaisilla ratkaisuilla, piilottelun sekä muiden jahtaamisen sijaan.

Järkevä ratkaisu olisi uudet tuulet, tutkinnan piirissä olevat ulos hallituksesta, jolloin jatkuvaa tuolihippaa ei tarvittaisi eikä moninkertaisia kokouspalkkioita. Asian avaimet on valtuustolla sekä nykyisillä Hölmölän kunnanhallituksen jääveillä jäsenillä.

Paikallinen Hölmölälehti uutisoi että hallituksen toimintakyky on palautettu! Nyt pitää ihan ihmetellä että mitä? Poistiko valtuusto muka jääviyden näiltä sankareilta, no ei varmasti poistanut! '
Paikallislehti jatkaa selkeällä linjalla, “kenen lauluja laulat... ”sitä syötetään kuntalaisille, kotikutoinen riippumaton “Hölmölän Russian Today..”

27

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi on

      Kaulustyöläiseltä loistavaa ja viiltävää analyysiä. Eihän nämä lammaslauma tajua tilannettaan. Saavathan he nykyisen kunnanjohtajan rahalla pois mutta seuraava kunnanjohtaja vaatii kyllä palkaa tuplat nykyiseen verrattuna sillä eihän kukaan täysijärkinen tuollaisen porukan seuraksi pienellä palkalla lähde. Tai sitten pitää ottaa täysi lapanen tai pannulappu kuten Hämeenlinnan kaupunginjohtajaa nimitellään. Ei se sellainenkaan johtaja ole mistään kotoisin.

      Voi teitä kittiläläisiä veronmaksajia kyllä nyt pannaan taitamattomuutta rahaa palamaan ja se ei ole pikkusumma.

      Olipas harvinaislaatuinen analyysi joka osuu ja uppoaa.

      Täytyy nostaa hattua Inkeri Yritykselle, jolla on elämänkokemusta ja näkemystä ja vielä maalaisjärkikin tallella jämäkästä ja asiallisesta puheenjohtajatoiminnasta, jossa olisi märkäkorvilla mennyt paperit ja pasmat sekaisin kokousta johtaessa. Mutta siinä on esimerkkiä kunnanvaltuuston puheenjohtajasta miten asiat hoidetaa. Tämä näin eri puolueen kannattajana täytyy todeta ja hattua nostaa.

      Samaa ei voi sanoa kunnanhallituksen johtamisesta kun päätöksiä tehdää kuin juosten kusten ja niitä joudutaan oikomaan ja muistelemaan seuraavana päivinä että mistäs sitä päätettiinkään. Kokoustekniikan kursseille koko kunnanhallitus.

      • amaryllis2

        Pieni kysymys....onkohan se Inkerinkään tausta niin puhtoinen ??? kysyy tietämätön...??


      • Löperyyttä
        amaryllis2 kirjoitti:

        Pieni kysymys....onkohan se Inkerinkään tausta niin puhtoinen ??? kysyy tietämätön...??

        No sitä voi toki spekuloida. Tuo on tuollainen paikallinen standardivastaus, aina kuitataan että no löytyyköhän sen henkilö x:n taustoista jotain, kuka tutkisi? Muistuttaa venäläisten trollaamista, ja vähintäänkin yhtä löperöä puuhastelua. Klassikko on se yksi joka aina lupaa että ette tiedä mitään ja totuus tulee vielä ilmi.. Siinä varsinainen sankari, kansantasavallan konkari.


      • viola

        Ei ole puhtoinen Inkerikään -ainakin paikalliset sen tietää -
        näistä viime aikaisista luottamusaseman väärinkäytöksistä puhumattakaan.
        Ja kun kovin julkisesti toisia syyttää ja alkoi vielä ehdokkaaksikin, niin koskaan ei voi olla rauhassa. Kyllä Inkeri sen itsekin tietää.


    • Kunta ja työpaikka

      Kun päätöksiä tehdään juosten, on kiire. Olisiko minä minä ja minulle paikka vt kunnajohtajana?

    • Mitä soopaa!

      Kittilälehti ja sen otsikot vaikuttavat kummallisilta. Ketä tai keiden etuja ne palvelevat, ei ainakaan avoimen tiedonvälityksen,

    • LEMPPUTYÖRYHMÄ

      Kyseinen KH jatkaa tutkinnan alaisien asioiden jauhamista maanantaina. Ovet paukkuu, tuolit kolisee ja kassasta kilisee kokouspalkkioita edustaja leegion taskuihin.
      Kunnanhallitus ei ole TOIMINTAKYKYINEN ja varamiehistäkin osa on sotkenut itsensä pelistä pois!

      Erottamisasian esittelijänä pj:selostuksesta varapj. Aki Maunula. Jos tuolla selostuksella/faktoilla annetaan irtisanomista puoltava lausunto niin kyseessä on kallis operaatio kunnalle.Löytyy tästä: http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014944-3.HTM
      Hyh hyh mitä hommaa, kuten yllä kirjoitettiin, lammaslauma jatkaa työtään.

    • Kato paskaloinen !

      Joko tiedät milloin pystyt elättmään itsesi ettei espoolaisten veronmaksajien tarvitse elättää sinua ?
      Toivomme vilpittömästi että lopettaisit siipeilyn ja elättäisit itse itsesi, kiitos kamalasti !

      • une 8

        Sinulle " Kato........."

        Muista toki valtion verovarojen huomattava siirto Lapin pohjoisille kunnille, joissa työttömyyttä on runsaasti.

        Koulutus, terveys jne. Kaikki tämä maksaa. Toivottavasti maksat veroja ihan oikeasti etkä vain sosiaalituista. Tietenkin on ikävää joutua maksamaan olemattomista tuloista,mutta tuntuu siltä etelän tyhmät käyvät töissä ja jopa maksavat veroja.

        Jotkut jopa opiskelevat maan ykkösyliopistoissa, Helsingissä. Oletko kateellinen?


    • Unohtuiko lääkkeet

      Trolli hyvä! Muista että ne Espoolaiset ja muut etelän hörhöt siirtää kunnalle aika paljon rahaa, myös Sinun mielenterveyspalveluiden ja lääkehuollon hoitamiseen.

    • hölynpölää

      Jos tässä on perusteet irtisanomiselle niin voi herranjumala. Kittilän kuntapäättäjät täytyy olla Suomen tyhmin, kypsymättömin ja pienisieluisin päättävä elin. Enpä haluaisi olla missään työsuhteessa tuossa kunnassa.


      - kunnan vastainen kirjoittelu
      - luottamushenkilöitä loukkaava arvostelu
      - muodollinen yhteydenpito luottamushenkilöihin ja heihin kohdistuva arvostuksen puute
      - asenteet osana johtamistaitoa

      • allergiaterveys

        Jos tässä on perusteet irtisanomiselle niin voi herranjumala. Kittilän kuntapäättäjät täytyy olla Suomen tyhmin, kypsymättömin ja pienisieluisin päättävä elin. Enpä haluaisi olla missään työsuhteessa tuossa kunnassa.

        - kunnan vastainen kirjoittelu
        - luottamushenkilöitä loukkaava arvostelu
        - muodollinen yhteydenpito luottamushenkilöihin ja heihin kohdistuva arvostuksen puute
        - asenteet osana johtamistaitoa




        Vastaavia perusteita on ennenkin käytetty kunnanjohtajan lailliseen irtisanomiseen ja KHO on hyväksynyt. KVG. Tarkemmat perustelut löytyvät mm. sieltä raportista.


      • amaryllis2

        Kait siinä menee joku roti raja, miten kunnanjohtaja saa käyttäytyä päättäjiä ja ennenkaikkea kuntalaisia kohtaan, ja yhteistyö PITÄÄ toimia päättäjien suuntaan....ja jos joku luulee, että Mäkelä ei tiedä, mitä puutteita hänelle on esitetty kohennettavaksi/ei ole mukamas kuultu, niin se on vale....Mäkelä tietää tasan tarkkaan, mutta haluaa jatkaa asian vatvomista - julkisuudessa - niin kauan kuin asia kiinnostaa suurta yleisöä..........että NYT on perälapin kunnnanjohtaja erotettu luottamuspulan vuoksi, tuli nainen Kauniaisista ja yritti mukamas alkaa uudistaa kunnallishallintoa, lain mukaiseksi.....muuksi, kuin sen" laki sitä ja laki tätä " määrää...ilman neuvotteluvaraa...eli halusi päätttää kaikesta....mihin me luottamushenkilöitä tarvitaan-periaatteella....


    • Näin se vain on

      Lapin tapa: "Erotetaan kaikki joista ei tykätä ja jotka eivät tee niin kuin Kepun paikallisosasto määrää."

    • ymmärtämistä asiaan

      Käykää nyt hyvät ihmiset lukemassa nämä pöytäkirjat minkä perusteella teidänkin asioita päätetään.

      Musta tuntuu mielipide ei enää riitä! Ottakaa kantaa ja vaikuttakaa asioihin.

      Pyytäkää perusteita - siis oikeita perusteita niiltä ihmisiltä jotka ajattelevat omilla aivoilla. Heidän tehtävä on tuoda julki epäkohdat ja vaikuttaa asioihin että ne menevät oikeudenmukaisesti ja lain mukaan. Virkavalta on ihan kohta todellakin ovella. Se että Kunnanjohtajalta oteaan pois oikeus tiedottaa niin kuvastaa hyvin tilannetta mikä täällä oikein kiikastaa.

      "Hoidetaan hommat niinkuin ennekin Kittilässä on tehty" tämä ei ole nykypäivää!


      http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014944-3.HTM

      • amaretto3

        Juu....kun kunnanjohtaja alkaa ajaa omaa asiaansa ....joka tiedotusvälineessä, ympäri Suomen ....ja tässäkin vielä oli huippu...-- kyllä Anna osaa tämän tiedottamisen....
        niin oli aivan oikein ottaa pois oikeus jakaa kuntalaisille - OMAA - mielipidettä, joka ei ensiksikään pitänyt paikkansa päättäjien - enemmistön - mielipiteen suhteen.....ja oli vain Annan mielipide, joka hänen mukaansa oli vain se ainut ja oikea..........mutta kun, asioilla voi olla kaksi oikeaa puolta....aivan lain mukaisia kumpikin....


    • vasemmistolainen

      Se on niin ettei lappilaiset ei kumarra herroja toisinkuin etelän väki. Oman puolueen väkikin on Inkeriä vastaan joten pitäisikö silloin jo tajuta,että on jotskin tekemässä väärin.

      Lapissa kyllä on herra viha ja olen siitä ylpeä, sillä täälllä määrää oikeat kansan ihmiset

      • amaryllis3

        Tiedätkö asioista kaikki ? Sen takia ei ehkä oma väki ole kaiken takana? Ei tarvitse olla herravihaa, kun nämä ns. " nöyristelijätkin" ovat osanneet, osaavat....


      • amaryllis4

        Siis, paikalliset tietää taustat......eikä unoha, jos "joku" oln luullut?


    • Hävetti katsoa

      Se että osa jäsenistä äänesti eritavoin on rikkaus! Herravihan kanssa sillä ei ole tekemistä, halveksuttavia on ryhmäpäätökset kuntapolitiikassa. Niitä Kittilässä piisaa.

      Oikeat kansan ihmiset? Katsoitko ne kokoukset? Siitä on paha olla ylpeä Lapin puolesta!

      • amaryllis2

        Herravihastahan ei ole kyse.....jos katsot vastarannan kiisken taustan...


    • Kaulustyöläinen

      allergiaterveys,

      Suomessa voi irtisanoa kenet tahansa, laittoman toimen hinnan määrää oikeusasteet.
      Oikeus ottaa kantaa myös kiusaamiseen, siinä penkissä on ainakin KH:n puheenjohtajalla hankalat paikat poliittisena virkamiehenä, mahdollisesti myös osalla KH:ta.

      Valtuusto ja kunnanhallitus on ajanut itsensä arvovalta kiistaan, ja aivan omaa hölmöyttään. '
      Oletettavasti Mäkelä ei suostu eroamaan vaikka paketti olisi 2v - palkka. Useaan otteeseen mm..kuntaliiton lakimiehet ovat KH:n pyynnöstä antaneet kakiin perustuvan lausunnon, jossa hänen katsotaan toimineen oikein.

      Miksi hän eroaisi? Kunta maksaa irtisanomisesta max.korvaukset ja kiusaamisesta vielä lisää sekä sanktiot oikeuskäytännön mukaan. Prosessi kestää ja maksaa kuntalaisille ja paljon. Ymmärrettävästi hän hakee näytön siitä kuka toimi oikein ja ketkä väärin! ( hatun nosto )

      Tämän kunnan edustajilla on outo moraali, ja kiire. Nukutteko hyvin jos Levi Ski Resort oikeusjutussa tuomitaan yhtiön TJ tutkintapyynnös seurauksena, ja te olette erottaneet kunnanjohtajan joka teki työtään?
      Hallinnon on syytä odottaa tutkintaa ja mahdollisia syytteitä, miettiä sen jlk. kuka tai ketkä erotetaan ja miksi.

      • kyse virasta

        Ei mene korvauksilla, kyse on virasta. Kun irtisanominen katsotaan laittomaksi, lainvastainen päätös kumotaan. Mäkelä siis palaa virkaansa ja saa prosessin aikana menettämänsä palkkaedut korvauksena, jos is-päätös oli pantu täytäntöön.


    • Kaulustyöläinen

      Kyse virasta,

      kiitos oikaisusta! Toki olen myös siinä uskossa että irtisanomisen jälkeen tässä käydään myös läpi työpaikan ilmapiiriä ja suoranaiseen kiusaamiseen viittaavia toimia joita kiistatta on ollut.
      Mäkelä on myös toiminut itse provosoivasti, se ei varmasti ole parantanut ilmapiiriä. Se ei voi olla syy laittomuuksiin päätöksenteossa, onko se tunneäly, loukattu ego vai yllytys jostain päätöksenteon ulkopuolelta?

      KH:n järjenjuoksusta on vaikea mitään muuta päätellä kuin sen, että lyövät nyt kirveellä toisenkin polven kipeäksi.

      • Voittaako järki

        Onko kunnanhallituksella jalat kipiänä? Päätäkin saattaa jomottaa kun pittää miettiä; jaa vai ei tahi tyhjä. Kovaa on homma.


    • Kysyn vaan

      Milloin Kittilässä aletaan noudattaa Suomen lakia??

      • Hieman pelottaa?

        Laki tulee hissukseen Kittilään. Nyt kunnanhallitus päätti olla käsittelemättä hissicasea ja käsittämätöntä sekoilua Yrityksen kuulemisessa. Hiukan ymmärtävät jo pelätä?

        Toinen vaihtoehto: Kunnanhallitus ei olisi ollut päätösvaltainen, sieltä lopuu puhtoset jäsenet jo varamiehistäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe