Onko ihminen pohjimmiltaan hyvä vai paha?

Miettinyt......

Onko pahoja ihmisiä olemassa, vai löytyykö kaikkeen pahuuteen aina lopuksi joku tekijä, jonka seurausta pahuus on? Onko olemassa pahoja ihmisiä, jotka kykenevät rikollisiin tekoihin, ilman psyykkistä sairautta?
Entä miten tuomita psykopaatit, joilla on aivoissa rakenteellinen poikkeavuus, mikä altistaa heidät pahoille teoille? Ovatko he tahtomattaan pahoja? Laskeeko se syyntakeisuutta?
Vai onko niin, että hyvää, kun pahaa ihmistä ei ole olemassakaan, vaan olosuhteet ja monet muut tekijät vaikuttavat siihen, miten yksilö käyttäytyy? Jos ihmisellä on kaikki hyvin, niin onko mitään syytä olla paha?

45

1379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xenia Onatop

      Missään nimessä psykopaattisella ihmisellä pahuus ei laske syyntakeisuutta, koska he ovat täydessä ymmärryksessä tehdessään rikoksia. Useat psykopaatit eivät siis ole mielisairaita. Toinen ryhmä ovat psykoottiset ihmiset, jotka ovat pahimmillaan juridisesti sanoen "ymmärrystä vailla". Psykopaatteja ei voi nykykonstein parantaa, mutta psykoottisille ihmisille esim. skitsofreenikoille voi löytyä hoitoa esim. positiivisessa tapauksessa neuroleptejä ja antipsykootteja, siis psykofarmakologisia lääkkeitä.

      Mainitsit, että

      Jos ihmisellä on kaikki hyvin, niin onko mitään syytä olla paha?

      Kuitenkin loputtomien tutkimusten mukaan toimitusjohtajat johtavat psykopaattilistoja. Ja mikä on ihmeellistä - uskoa tätä tai ei - myös kirurgit ovat näissä listoissa kärkipäässä!!??

      • Reason For Evil 666

        Pahuus seuraa implisiittisesti naisen parinvalintapreferenssistä.
        Jos nainen suosisi vain hyviä miehiä niin pahuutta ei olisi, koska seksin saaminen edellyttäisi hyvyyttä.

        Koska nainen tieteellisen tutkimustiedon mukaan suosii psykopaattisia ominaisuuksia miehissä syntyy pahuuden loputon kierre.

        Tähän asiaan ei ole muuta ratkaisua kuin ihmiskunnan häviäminen tai naisen parinvalintamekanismien modifikaatio kemiallisesti.
        Esimerkiksi ekstaasin on todettu lisäävän empatiaa.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24097374

        Siksi kaikille naisille pitäisi jakaa ekstaasipillereitä murrosiän alkamisen jälkeen e-pillereiden sijaan. Se vähentäisi pahuutta oleeellisesti, koska "selvinpäin" naiset valitsevat aina sen "pahan" pojan.


      • kysyn vaan

        Ei laske syyntakeisuutta, mutta onko normaalia olla ymmärtämättä, ettei sairas ihminen välttämättä hallitse aina tekojaan? Minusta se on jotenkin psykopaattista.
        Halutaan vain aina silmä silmästä ja siksi kielletään osa totuudesta. En sano onko miten hyvä tai paha, mutta että näin on.


    • ap........

      Mutta jospa psykopaatteja oikeasti tarvitaan ja siksi naisen parinvalintaan on kytkeytynyt myös naisen viehtymys sellaisia piirteitä kohtaan. Jospa sellaista päätöntä röyhkeyttä on tarvittu, jotta ihminen on päässyt näinkin pitkälle?

      Sanotaan että hullut vie maailmaa eteenpäin ja normaalit pitävät pystyssä.

      • Reason For Evil 666

        Loppujen lopuksi kaikki kehitys on miehen hyvyydestä johtuvaa. Suurmiehet kuten Newton, Einstein yms.lukuisat nerot, insinööriduunarit ja tiedemiehet ovat kehitelleet teorioita ja sovelluksia joiden avulla kaikki kehitys nykyisinkin tapahtuu.

        Psykopaatit ja heitä fanittavat naiset pelkästään jarruttavat kehitystä.
        Pahuudessa ei nyt vain ole mitään järkeä.

        Psykopaatin tai naisen voi saada hyvisten puolelle vain medikalisaation avulla.
        Rajoittamalla heidän vapaata tahtoaan lääkkeillä niin paljon, etteivät edes pysty valitsemaan pahaa. Pahuus on siis mahdollista poistaa maailmasta tieteen avulla modifioimalla naisen parinvalintamekanismia lääkkeellä/rokotteeella, joka saa naisen välttämään psykopaattisia ominaisuuksia ja suosimaan hyviä persoonallisuuspiirteitä parinvalinnassa.

        Mutta mihin tarvitaan sitten uskontoa tai Jeesusta, jos pahuus on poistettu medikalisaatiolla?
        Aivan, ei mihinkään. Naisten ja psykopaattien tehtävä on pitää yllä illuusiota siitä, että pahuus johtuisi "perisynnistä" yms. epätieteellistä valhetta, jolloin uskonnossa olisi järkeä.


    • sokea_piste

      "Loppujen lopuksi kaikki kehitys on miehen hyvyydestä johtuvaa. Suurmiehet kuten Newton, Einstein yms.lukuisat nerot, insinööriduunarit ja tiedemiehet ovat kehitelleet teorioita ja sovelluksia joiden avulla kaikki kehitys nykyisinkin tapahtuu."

      Niin atomipommit, vetypommit, lobotomia. Suurin osa tieteellisestä ja teknisestä kehityksestä tapahtuu sotateollisuudessa. Ei ole sattumaa että maailmansotien jälkeen tekninen kehitys oli huimaa. Sata vuotta sitten maailma oli hyvin erilainen. Sitten taas kun verrataan 1900-luvun alkua 1800-luvun alkuun niin kehitys ei ollut läheskään niin nopeaa. Tekniikka ja tiede ovat kuitenkin lähinnä välineitä ja luovat välineitä ja leluja.

      Vaikka tekniikka ja tiede on kehittynyt huimasti niin ihmisten älylliset ja moraaliset ominaisuudet eivät ole kehittyneet samaa vauhtia ja todennäköisesti jopa taantuneet jonkun verran.

      Medikalisaatio tuskin parantaa pahuutta eikä mitään muutakaan mielen ongelmaa - se korkeintaan pitää oireet kurissa mutta ei puutu syihin. On myös institutionaalista pahuutta (psykiatrisen hoidon historia,inkvisitio, p-korea, natsisaksa yms.)

      Pikkasen koomista syyttää naisia ja psykopaatteja samassa viestissä mutta en nyt jaksa puuttua siihen kun toiselta kannalta voisi yhtä hyvin ellei paremmin syyttää pyskopaattisia miehiä ylipäätänsä koska heillähän se valta ollut melkein koko ihmiskunnan historian.

      Tekniikkaa ja tiedettä voi käyttää sekä hyviin että pahoihin tarkoituksiin. Kaikki kuvittelevat seuraavansa hyviä päämääriä. Ihmiset arvostelevat muita tekojen mukaan mutta itseään ihanteidensa mukaan. Pahuus on aina jossain muualla kuin itsessä. Tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin.

      Jos kieltää vapaan valinnan kaikissa mahdollisissa tilanteissa niin voi sitten syyttää geenejä tai kvarkkeja maailman pahuudesta...

      • Reason For Evil 666

        "Pikkasen koomista syyttää naisia ja psykopaatteja samassa viestissä mutta en nyt jaksa puuttua siihen kun toiselta kannalta voisi yhtä hyvin ellei paremmin syyttää pyskopaattisia miehiä ylipäätänsä koska heillähän se valta ollut melkein koko ihmiskunnan historian.
        "
        Se valta on niillä psykopaattimiehillä johtuu naisista. Naiset tykkäävät sellaisista miehistä.

        Naisten parinvalintapreferenssi on kiusallinen jäänne luolamiesajoilta, kun ne suurimmat ja vahvimmat apinat antoivat silloisissa olosuhteissa parhaat mahdollisuudet jälkeläisten selviämiseen.

        Tämän seikan voisi muuttaa naisten medikalisaatiolla jos tavoitteena olisi saada ihmiset "hyviksi". Tiede voi siis ainoastaan poistaa pahuuden, ei mikään shamanismi tai uskonto. Simple as that.

        Onko vaikea ymmärtää mikä historia, syyt ja seuraukset ovat p-korean tai natsisaksan takana. Voit ne lukea vaikka wikipediasta, mutta ne syyt lopulta aina redusoituvat loogisesti siihen, että nainen suosii pahuutta parinvalinnassa. Jos näin ei olisi niin sitä pahuutta ei olisi tapahtunut.
        Naiset pyörtyivät nähdessään Hitlerin, ja äänestivät sen valtaan. Naisten mielestä on oikeutettua lyödä heikkoja ja ottaa sosiaalituet pois vähäosaisilta, sosiaalidarwinismi on naisilla siis jo verissä. Tämä selittää kovien arvojen loputtoman menestyksen.

        Shokeeraavaa tai ei, nainen lähettää tieteellisten tutkimusten mukaan tuhansittain rakkauskirjeitä sairaille murhaajille, mutta kiltit ja kunnolliset miehet ovat heille kuin ilmaa.

        Pahuus johtuu naisista ennen muuta sen vuoksi, että ihmisillä on vapaa tahto.
        He voisivat valita kiltin ja kunnollisen miehen, mutta mitä vielä, he lähettävät mieluummin vaikka kirjeitä pahimmille murhaajille. Tämä ei ole mielipideasia, vaan kylmä tieteellisesti todettu fakta.

        http://www.mirror.co.uk/news/world-news/anders-breivik-killer-gets-thousands-1280055

        Väitätkö vielä, että pahuus johtuu jostain muusta kuin naisista???
        Nainen tekee miehestä psykopaatin, koska psykopatia on varma keino saada naista.


    • Paha juttu

      Kaikki ihmiset, niin miehet kuin naiset ovat kykeneviä pahuuteen, joten pahuutta myös tulee olemaan aina.

      Kun ihmisillä on vapaa tahto, ei pahuutta voi poistaa. Vapaan tahdon poistaminen itsessään olisi pahuutta, joten pahuutta ei voi välttää tälläkään tavalla.

      PAHUUS SIIS VOITTAA LOPULTA.

    • sokea_piste

      "Kun ihmisillä on vapaa tahto, ei pahuutta voi poistaa. "


      Pahuus on usein myös tyhmyyttä ja virheiden tekemistä. Pahat ihmiset aina tuhoavat itsensä vaikka siinä usein menee myös suhteellisen hyviä ihmisiä.


      Naisia en lähde syyttämään pahuudesta. Jos jollain miespuolisella on seksin puute niin ei se ole naisten vika jos hän ei saa sitä tyydytettyä. Sitten voi harrastaa itsepalvelua tai maksullisia tai jos pystyy olla kokonaan ilman. Sitä paitsi tuo koskee varmaan molempia sukupuolia - it takes two to tango.... :-)

      • Reason For Evil 666

        "Naisia en lähde syyttämään pahuudesta. Jos jollain miespuolisella on seksin puute niin ei se ole naisten vika jos hän ei saa sitä tyydytettyä."

        Ei se olekaan naisten vika, eikä siinä ole vielä mitään pahuutta, jos joku mies jää ilman.

        Se, että nainen valitsee mieluummin psykopaatin, narsistin murhamiehen kuin tavallisen kiltin miehen on valinta johon voi vaikuttaa. Tuhannet ja tuhannet rakkauskirjeet ja muut empiiriset todisteet naisten preferenssistä pahoihin miehiin verrattuna kunnollisiin riittää motivoimaan ymmärrettävästi miehiä tekemään loputtomasti pahaa.

        Sekin on todistettu, että ihmiskunnan alkuhämärissä elo oli melkoista selviytymiskamppailua. Silloin psykopaattisista piirteistä oli hyötyä.

        Tieteen ansiosta niistä ei ole kuin haittaa enää, koska robotit tekee psykopaatteja paremmin tietyt työt, joissa sellaisia piirteitä tarvitaan.
        Ihmisten aivot eivät kehity tieteen kehityksen kanssa samaa tahtia. Siksi tuo naisen parinvalintapreferenssi aiheuttaa turhaa kärsimystä kaikille, joten sen voisi medikalisaatiolla poistaa.

        Pahuus kun viimekädessä aina redusoituu lauman "nokkimisjärjestykseen", joka juontaa juurensa evoluutiosta, jossa hierarkian korkeimmilla paikoilla olevat saivat eniten jälkeläisiä. Nyt ollaan tilanteessa, jossa meillä aivot toimii edelleen kuin tuhansia vuosia sitten, vaikka teknologia mahdollistaisi rauhaisan elon helposti kaikille.
        Psykopaattisista piirteistä ja naisen parinvalintapreferenssistä on tässä tilanteessa vain haittaa. Siksi medikalisaatio on enemmän kuin paikallaan.
        Jossain määrin se on jo käynnissä, koska e-pillerit, ekstaasi yms.. muokkaavat naisen normaalia parinvalintamekanismia


      • Paha juttu
        Reason For Evil 666 kirjoitti:

        "Naisia en lähde syyttämään pahuudesta. Jos jollain miespuolisella on seksin puute niin ei se ole naisten vika jos hän ei saa sitä tyydytettyä."

        Ei se olekaan naisten vika, eikä siinä ole vielä mitään pahuutta, jos joku mies jää ilman.

        Se, että nainen valitsee mieluummin psykopaatin, narsistin murhamiehen kuin tavallisen kiltin miehen on valinta johon voi vaikuttaa. Tuhannet ja tuhannet rakkauskirjeet ja muut empiiriset todisteet naisten preferenssistä pahoihin miehiin verrattuna kunnollisiin riittää motivoimaan ymmärrettävästi miehiä tekemään loputtomasti pahaa.

        Sekin on todistettu, että ihmiskunnan alkuhämärissä elo oli melkoista selviytymiskamppailua. Silloin psykopaattisista piirteistä oli hyötyä.

        Tieteen ansiosta niistä ei ole kuin haittaa enää, koska robotit tekee psykopaatteja paremmin tietyt työt, joissa sellaisia piirteitä tarvitaan.
        Ihmisten aivot eivät kehity tieteen kehityksen kanssa samaa tahtia. Siksi tuo naisen parinvalintapreferenssi aiheuttaa turhaa kärsimystä kaikille, joten sen voisi medikalisaatiolla poistaa.

        Pahuus kun viimekädessä aina redusoituu lauman "nokkimisjärjestykseen", joka juontaa juurensa evoluutiosta, jossa hierarkian korkeimmilla paikoilla olevat saivat eniten jälkeläisiä. Nyt ollaan tilanteessa, jossa meillä aivot toimii edelleen kuin tuhansia vuosia sitten, vaikka teknologia mahdollistaisi rauhaisan elon helposti kaikille.
        Psykopaattisista piirteistä ja naisen parinvalintapreferenssistä on tässä tilanteessa vain haittaa. Siksi medikalisaatio on enemmän kuin paikallaan.
        Jossain määrin se on jo käynnissä, koska e-pillerit, ekstaasi yms.. muokkaavat naisen normaalia parinvalintamekanismia

        Kenties tuolla medikalisaatiolla voidaan vähentää hitusen maailman pahuutta.

        Mutta koska kaikki ihmiset voivat olla pahoja vapaan tahtonsa ansiosta, se ei poista pahuutta maailmasta vaan pahuutta tulee aina olemaan.


      • Reason For Evil 666
        Paha juttu kirjoitti:

        Kenties tuolla medikalisaatiolla voidaan vähentää hitusen maailman pahuutta.

        Mutta koska kaikki ihmiset voivat olla pahoja vapaan tahtonsa ansiosta, se ei poista pahuutta maailmasta vaan pahuutta tulee aina olemaan.

        Olet hyvä filosofi näemmä:)
        Tiede on kuitenkin jo niin pitkällä, että filosofia joutaa roskakoriin.
        Kaikki tiedetään periaatteellisella tasolla.

        Ihmiset ovat tieteellisesti todistetusti teleologisia (tarkoitushakuisia) eläimiä, jotka pyrkivät tyydyttämään Maslowin tarvehierarkian. Selviytyminen ja lisääntyminen ovat primäärisiä tarkoituksia elämälle. Tämä fakta on avain kaiken ymmärtämiseen.

        Mieti jos naisten parinvalintamekanismi toimisi niin, että nainen parittelisi vain kiltin, kunnollisen yms hyviä ominaisuuksia kantavan miehen kanssa.
        Ennen pitkää pahanteko eliminoituisi itsestään, koska motivaatio pahaan puuttuisi. Nythän on niin, että evolutiivinen jäänne naisen aivoissa suosii edelleen kivikauden parinvalintamekanismeja. Sellainen jälkeenjääneisyys ei vaan oikein sovi nykyteknologian huimaan kehitykseen.

        Tarvitaan jokin ei-letaali aine, joka tekee ihmisestä superempaattisen.
        Historia on todistanut, että uskonnoista tai politiikasta ei ole pahuuden poistajiksi.
        Siksi medikalisaatio on kokeilemisen arvoinen.
        Kukaan ei voi kiistää "lääkeaineiden" vaikutusta.
        Et voi esim. estää vapaalla tahdolla tulemasta humalaan alkoholia nauttiessasi.
        Siksi medikalisaatio on pomminvarmasti eksaktein metodi pahan poistamiseen.

        Eräs metodi olisi antaa lakisääteisesti naisille sopiva annos ekstaasia aina ennen "parinhakureissua".


      • Paha juttu
        Reason For Evil 666 kirjoitti:

        Olet hyvä filosofi näemmä:)
        Tiede on kuitenkin jo niin pitkällä, että filosofia joutaa roskakoriin.
        Kaikki tiedetään periaatteellisella tasolla.

        Ihmiset ovat tieteellisesti todistetusti teleologisia (tarkoitushakuisia) eläimiä, jotka pyrkivät tyydyttämään Maslowin tarvehierarkian. Selviytyminen ja lisääntyminen ovat primäärisiä tarkoituksia elämälle. Tämä fakta on avain kaiken ymmärtämiseen.

        Mieti jos naisten parinvalintamekanismi toimisi niin, että nainen parittelisi vain kiltin, kunnollisen yms hyviä ominaisuuksia kantavan miehen kanssa.
        Ennen pitkää pahanteko eliminoituisi itsestään, koska motivaatio pahaan puuttuisi. Nythän on niin, että evolutiivinen jäänne naisen aivoissa suosii edelleen kivikauden parinvalintamekanismeja. Sellainen jälkeenjääneisyys ei vaan oikein sovi nykyteknologian huimaan kehitykseen.

        Tarvitaan jokin ei-letaali aine, joka tekee ihmisestä superempaattisen.
        Historia on todistanut, että uskonnoista tai politiikasta ei ole pahuuden poistajiksi.
        Siksi medikalisaatio on kokeilemisen arvoinen.
        Kukaan ei voi kiistää "lääkeaineiden" vaikutusta.
        Et voi esim. estää vapaalla tahdolla tulemasta humalaan alkoholia nauttiessasi.
        Siksi medikalisaatio on pomminvarmasti eksaktein metodi pahan poistamiseen.

        Eräs metodi olisi antaa lakisääteisesti naisille sopiva annos ekstaasia aina ennen "parinhakureissua".

        Eräs metodisi on riittämätön.

        Kaikille ihmisille tulisi metodisi mukaan antaa lääkettä pahuuteen aina, kun he haluavat käyttää vapaata tahtoaan. Muuten ei voida pahuutta kokonaan poistaa.

        Vapaan tahdon poistaminen ihmisestä on itsessään pahuutta, joten sekään ei voi loogisesti pahuutta poistaa, koska ihmisiltä vapaan tahdon viemällä nämä toimenpiteet olisivat vielä suurempaa pahuutta ja suuremmassa kokoluokassa kuin ennen toimenpidettä.


      • Reason For Evil 666
        Paha juttu kirjoitti:

        Eräs metodisi on riittämätön.

        Kaikille ihmisille tulisi metodisi mukaan antaa lääkettä pahuuteen aina, kun he haluavat käyttää vapaata tahtoaan. Muuten ei voida pahuutta kokonaan poistaa.

        Vapaan tahdon poistaminen ihmisestä on itsessään pahuutta, joten sekään ei voi loogisesti pahuutta poistaa, koska ihmisiltä vapaan tahdon viemällä nämä toimenpiteet olisivat vielä suurempaa pahuutta ja suuremmassa kokoluokassa kuin ennen toimenpidettä.

        "Vapaan tahdon poistaminen ihmisestä on itsessään pahuutta, joten sekään ei voi loogisesti pahuutta poistaa, koska ihmisiltä vapaan tahdon viemällä nämä toimenpiteet olisivat vielä suurempaa pahuutta ja suuremmassa kokoluokassa kuin ennen toimenpidettä."

        Tuota vielä suurempaa pahuutta on luulla (kuten sinä), että juuri sinä olet oikeassa.
        Ehei, vain tiede sanelee sen mikä on oikein. Tieteestä voidaan johtaa moraaliarvot.

        http://www.ted.com/talks/sam_harris_science_can_show_what_s_right

        On siis tieteen kanssa loogisesti linjassa modifikoida naisen parinvalintapreferenssiä-Ei se poista naisen vapaata tahtoa. Hän voi vieläkin valita, (tosin hän valitsee vain hyvis miehistä:))
        En näe siinä mitään pahaa, että motivoidaan miehiä tekemään hyvää pahan sijaan. Vapaa tahdo ei poistu ikinä, se vain rajoittuu.
        Jos voidaan rajoittaa vapaa tahto valintaan vain hyvistä vaihtoehdoista niin meillä olisi paratiisi maan päällä.


      • olet metsässä
        Reason For Evil 666 kirjoitti:

        "Vapaan tahdon poistaminen ihmisestä on itsessään pahuutta, joten sekään ei voi loogisesti pahuutta poistaa, koska ihmisiltä vapaan tahdon viemällä nämä toimenpiteet olisivat vielä suurempaa pahuutta ja suuremmassa kokoluokassa kuin ennen toimenpidettä."

        Tuota vielä suurempaa pahuutta on luulla (kuten sinä), että juuri sinä olet oikeassa.
        Ehei, vain tiede sanelee sen mikä on oikein. Tieteestä voidaan johtaa moraaliarvot.

        http://www.ted.com/talks/sam_harris_science_can_show_what_s_right

        On siis tieteen kanssa loogisesti linjassa modifikoida naisen parinvalintapreferenssiä-Ei se poista naisen vapaata tahtoa. Hän voi vieläkin valita, (tosin hän valitsee vain hyvis miehistä:))
        En näe siinä mitään pahaa, että motivoidaan miehiä tekemään hyvää pahan sijaan. Vapaa tahdo ei poistu ikinä, se vain rajoittuu.
        Jos voidaan rajoittaa vapaa tahto valintaan vain hyvistä vaihtoehdoista niin meillä olisi paratiisi maan päällä.

        Näinhän se Hitlerikin ajatteli, että hyvä tulee kun valitaan vain arjalaisista miehistä.


      • pötkö
        Reason For Evil 666 kirjoitti:

        Olet hyvä filosofi näemmä:)
        Tiede on kuitenkin jo niin pitkällä, että filosofia joutaa roskakoriin.
        Kaikki tiedetään periaatteellisella tasolla.

        Ihmiset ovat tieteellisesti todistetusti teleologisia (tarkoitushakuisia) eläimiä, jotka pyrkivät tyydyttämään Maslowin tarvehierarkian. Selviytyminen ja lisääntyminen ovat primäärisiä tarkoituksia elämälle. Tämä fakta on avain kaiken ymmärtämiseen.

        Mieti jos naisten parinvalintamekanismi toimisi niin, että nainen parittelisi vain kiltin, kunnollisen yms hyviä ominaisuuksia kantavan miehen kanssa.
        Ennen pitkää pahanteko eliminoituisi itsestään, koska motivaatio pahaan puuttuisi. Nythän on niin, että evolutiivinen jäänne naisen aivoissa suosii edelleen kivikauden parinvalintamekanismeja. Sellainen jälkeenjääneisyys ei vaan oikein sovi nykyteknologian huimaan kehitykseen.

        Tarvitaan jokin ei-letaali aine, joka tekee ihmisestä superempaattisen.
        Historia on todistanut, että uskonnoista tai politiikasta ei ole pahuuden poistajiksi.
        Siksi medikalisaatio on kokeilemisen arvoinen.
        Kukaan ei voi kiistää "lääkeaineiden" vaikutusta.
        Et voi esim. estää vapaalla tahdolla tulemasta humalaan alkoholia nauttiessasi.
        Siksi medikalisaatio on pomminvarmasti eksaktein metodi pahan poistamiseen.

        Eräs metodi olisi antaa lakisääteisesti naisille sopiva annos ekstaasia aina ennen "parinhakureissua".

        En ole asiaa perehtynyt pätkääkään. Eikös tuo parinvalinta mene, ainakin jonkin verran, älykkyyden mukaan myös. Tyhmät naiset valitsevat näitä pahis miehiä ja fiksut naiset fiksumpia ja parempi käytöksisiä keskimäärin, näin ainakin haluan kuvitella. Lisääntymismääräthän menee myös päin persettä näiden heikkolahjaisten isomman sikiämismäärän vuoksi.


    • uskomatonta_menoa

      "Ehei, vain tiede sanelee sen mikä on oikein. Tieteestä voidaan johtaa moraaliarvot."

      Nykyinen,mennyt vai tuleva tiede? Lobotomiakin oli varmaan aikoinaan tieteen mukaista ja sen keksijä sai muistaakseni jopa Nobelin palkinnon.

      "Jos voidaan rajoittaa vapaa tahto valintaan vain hyvistä vaihtoehdoista niin meillä olisi paratiisi maan päällä. "

      Kuka sen rajoittaa?

      Joo mutta usein vain virheitä tekemällä oppii. Sinä haluat muuttaa näköjään ihmiset jonkinlaisiksi roboteiksi.

      Moraalin ainoa perusta on omatunto joka on ihan todellinen mutta usein aika hiljainen ja syvällä alitajunnassa ja jolle voi keksiä älyllisiä verukkeita ja tekosyitä loppumattomiin.

      Harrisia nyt en oikein ottaisi moraaliseksi esikuvaksi koska hän kärsii hieman samantapaisesta hubriksesta kuin sinäkin näköjään. Ei se pahuus ole jossain tuolla ulkona ja kaikissa muissa - se on sinussa ja minussa koko ajan läsnä.

      Näkemyksesi vapaasta tahdosta on perverssi eli kieroutunut.

      Tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin...

      • Reason For Evil 666

        "Tie helvettiin on kivetty hyvin aikomuksin..."

        Mutta me elämme siellä helvetissä nyt, koska nainen valitsee mieluummin aina pahiksen kuin hyviksen....
        Tästä helvetistä ei pääse pois Jeesuksen avulla, ei filosofian eikä politiikan...
        Nainen valitsee silti joka systeemissä aina pahiksen, koska hänen aivonsa on evolutiivisesti kytketty pitämään sellaisista miehistä, joilla psykopaattisia piirtietä on.
        Tämä on tieteellinen fakta, ei mielipide.

        https://donalgraeme.wordpress.com/2013/11/03/are-women-attracted-to-evil/

        Eli keisarilta riisuttiin vaatteet.
        Tiede sori vaan, murskasi kaikki hörhöjen kusetusyritykset...
        Pahuus ei johdu "perisynnistä".
        Pahuus redusoituu naiseen, psykopaatteihin ja muihin sen kaltaisiin aivovammaisiin.
        Onneksi tiede myös löytää aina ratkaisun näille vammaisille: Medikalisaatio

        Tämä on jo, halusitpa sitä tai et, jo käynnissä.
        E-pilleri todistettavasti muokkaa naisen parinvalintamekanismia.
        Samoin alkoholi, huumeet yms.

        Mitä tulee tuohon moraaliin ja tieteeseen:
        Tiede on matemaattisloogisena entiteettinä ainoa luotettava tunnettu metodi saada luotettavaa tietoa, joten se sisältää kaiken, myös moraalin.
        Että ei Sam Harrista kannata sivuuttaa.
        Hän on aikaansa edellä oleva nero.
        Kehitys kehittyy ja vaikka koirat haukkuu niin karavaani kulkee:)

        Olemme nykyisin lähempänä paratiisia kuin koskaan, kiitos kuuluu siitä tieteelle ja hyvismiehille.


    • apis1

      Lobotomia on esitetty PAHUUDEN esimerkkinä muutamassa kohdin tätä keskustelua. Suhtautuminen on anakronistista.

      Ennen ei ollut AHDISTUNEISUUTTA poistavia lääkkeitä. Oli vain huumeita, joita ei voinut käyttää, koska pitkässä käytössä syntyi tottumusta ja huume menetti tehonsa. Joillakin ahdistus kuitenkin oli pysyvä, jonka poistamiseksi oli vain itsemurha.

      Jatkuva ahdistus on aivan helvetillinen. Nykyisinkin, jolloin on tehokkaita anksiolyyttejä, ongelma on pääasiassa ratkeamatta. Lobotomialla oli myös haitallisia sivuvaikutuksia, mutta tärkeintä oli, että ahdistuneisuus saatiin poistetuksi.

      Lobotomia ansaitsi Nobelin palkintonsa monin verroin. Nykyisin ei vain enää osata kuvitella, mitä ahdistuneisuus on ilman lääkkeitä.

      • uskomatonta_menoa

        "Nykyisin ei vain enää osata kuvitella, mitä ahdistuneisuus on ilman lääkkeitä."

        Lobotomia nyt oli aika selkeästi zombie-tehtailua. Ahdistus varmaan hävisi kyllä siinä sivussa mutta samalla katosi koko persoonallisuus.

        Lääkkeet kun ei paranna eikä poista ahdistuksen syitä vaan ainoastaan lievittävät oireita ja tylsistyttävät lääkinnän kohteen kokemusmaailmaa.

        "Beyond providing social engagement and distraction in the material realm of work or play, the need for transcendence, solitude and spiritual communion is addressed with the ubiquitous availability and universally endorsed consumption of the drug soma."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World

        "the chemical imbalance theory of depression is wrong and that antidepressants have little or no direct effect on depression but, because of their common serious side-effects, they are a powerful placebo.[1]"

        http://en.wikipedia.org/wiki/The_Emperor's_New_Drugs

        Lisää aiheesta:

        http://www.like.fi/kirjat/persoonan-kieltajat


      • apis1
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        "Nykyisin ei vain enää osata kuvitella, mitä ahdistuneisuus on ilman lääkkeitä."

        Lobotomia nyt oli aika selkeästi zombie-tehtailua. Ahdistus varmaan hävisi kyllä siinä sivussa mutta samalla katosi koko persoonallisuus.

        Lääkkeet kun ei paranna eikä poista ahdistuksen syitä vaan ainoastaan lievittävät oireita ja tylsistyttävät lääkinnän kohteen kokemusmaailmaa.

        "Beyond providing social engagement and distraction in the material realm of work or play, the need for transcendence, solitude and spiritual communion is addressed with the ubiquitous availability and universally endorsed consumption of the drug soma."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Brave_New_World

        "the chemical imbalance theory of depression is wrong and that antidepressants have little or no direct effect on depression but, because of their common serious side-effects, they are a powerful placebo.[1]"

        http://en.wikipedia.org/wiki/The_Emperor's_New_Drugs

        Lisää aiheesta:

        http://www.like.fi/kirjat/persoonan-kieltajat

        "uskomatonta_menoa", jos olisit elänyt aikana, jolloin ahdistuslääkkeitä ei ollut saatavana ja olisit kärsinyt monia vuosia vaikeasta ahdistuneisuudesta, joka lamaa kaiken ja tekee elämän helvetilliseksi, luulen, että olisit valinnut lobotomian vakavista sivuvaikutuksista huolimatta.

        Mahdollisuutta ei tietenkään tarjottu niille, jotka eivät poteneet ahdistusta. Eiväthän he edes ymmärtäneet, miltä syvä ahdistus tuntuu.


      • uskomatonta_menoa
        apis1 kirjoitti:

        "uskomatonta_menoa", jos olisit elänyt aikana, jolloin ahdistuslääkkeitä ei ollut saatavana ja olisit kärsinyt monia vuosia vaikeasta ahdistuneisuudesta, joka lamaa kaiken ja tekee elämän helvetilliseksi, luulen, että olisit valinnut lobotomian vakavista sivuvaikutuksista huolimatta.

        Mahdollisuutta ei tietenkään tarjottu niille, jotka eivät poteneet ahdistusta. Eiväthän he edes ymmärtäneet, miltä syvä ahdistus tuntuu.

        "Mahdollisuutta ei tietenkään tarjottu niille, jotka eivät poteneet ahdistusta. "

        Sä olet apis1 aika uskomaton tapaus tuossa sinun tieteen valkopesemisessä ja ihannoinnissa. Jos suurin osa tieteilijöistä on kaltaisiasi niin elämme todellakin aika pelottavassa maailmassa.

        Faktaa lobotomiasta:

        "Lobotomioita saatettiin aikanaan suorittaa varsin kevyin perustein. Suomessakin leikattiin muun muassa lapsia ja nuoria – nuorimmat leikatut olivat 12-vuotiaita. Lääkärit uskoivat kuitenkin vilpittömästi, että lobotomia oli potilaan parhaaksi."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobotomia


      • apis1
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        "Mahdollisuutta ei tietenkään tarjottu niille, jotka eivät poteneet ahdistusta. "

        Sä olet apis1 aika uskomaton tapaus tuossa sinun tieteen valkopesemisessä ja ihannoinnissa. Jos suurin osa tieteilijöistä on kaltaisiasi niin elämme todellakin aika pelottavassa maailmassa.

        Faktaa lobotomiasta:

        "Lobotomioita saatettiin aikanaan suorittaa varsin kevyin perustein. Suomessakin leikattiin muun muassa lapsia ja nuoria – nuorimmat leikatut olivat 12-vuotiaita. Lääkärit uskoivat kuitenkin vilpittömästi, että lobotomia oli potilaan parhaaksi."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobotomia

        Et pysty orientoitumaan, mitä on ahdistus ja mitä on, että siihen ei ole lääkettä.


      • uskomatonta_menoa
        apis1 kirjoitti:

        Et pysty orientoitumaan, mitä on ahdistus ja mitä on, että siihen ei ole lääkettä.

        "Et pysty orientoitumaan, mitä on ahdistus ja mitä on, että siihen ei ole lääkettä."

        Itse asiassa pystyn hyvinkin orientoitumaan ahdistukseen kun sellainen oli tuttu kokemus suurimman osan elämästäni mutta ei enää vuosiin. Minä hoidin omaa ahdistustani ilman kemikaaleja. Se ahdistushan ei ole mikään aivojen kemiallisesn tasapainon häiriö vaan ongelma tietoisuudessa jota voi joko hoitaa terapialla tai itseään terapoimalla muuttamalla omia ajatustottumuksiaan ja vaihtamalla stressaavasta ympäristöstä(esim. työ) vähemmän stressaavaan.

        Ottaisitko apis1 itse lobotomian jos se olisi ainoa keino (minkä pystyt kuvittelemaan)? Tässäkin se placebo vaikuttaa eli jos olet hyvin materialistisesti orientoitunut (niin kuin näyttää) niin sinulle ainoa uskottava vaihtoehto on jokin leikkaus tai sitten kemikaalit. Jos et usko terapian tai mihinkään muuhun ei-aineelliseen parannustapaan niin et myöskään voi parantua sitä kautta.

        Se olennainen pointti nyt on kuitenkin että ns. materialistinen tiede tekee usein vahingollisia ratkaisuja nimenomaan ideologiselta pohjalta johon kuuluu reduktionismi ja mekanistinen materialismi (fysikalismi). Ns. käypä hoito suositus on lähinnä farssi psykiatrian alalla (ja muuallakin) ja tarkoituksena on lähinnä vain kasvattaa lääketehtaiden osakkeenomistajien omaisuutta,


      • apis1
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        "Et pysty orientoitumaan, mitä on ahdistus ja mitä on, että siihen ei ole lääkettä."

        Itse asiassa pystyn hyvinkin orientoitumaan ahdistukseen kun sellainen oli tuttu kokemus suurimman osan elämästäni mutta ei enää vuosiin. Minä hoidin omaa ahdistustani ilman kemikaaleja. Se ahdistushan ei ole mikään aivojen kemiallisesn tasapainon häiriö vaan ongelma tietoisuudessa jota voi joko hoitaa terapialla tai itseään terapoimalla muuttamalla omia ajatustottumuksiaan ja vaihtamalla stressaavasta ympäristöstä(esim. työ) vähemmän stressaavaan.

        Ottaisitko apis1 itse lobotomian jos se olisi ainoa keino (minkä pystyt kuvittelemaan)? Tässäkin se placebo vaikuttaa eli jos olet hyvin materialistisesti orientoitunut (niin kuin näyttää) niin sinulle ainoa uskottava vaihtoehto on jokin leikkaus tai sitten kemikaalit. Jos et usko terapian tai mihinkään muuhun ei-aineelliseen parannustapaan niin et myöskään voi parantua sitä kautta.

        Se olennainen pointti nyt on kuitenkin että ns. materialistinen tiede tekee usein vahingollisia ratkaisuja nimenomaan ideologiselta pohjalta johon kuuluu reduktionismi ja mekanistinen materialismi (fysikalismi). Ns. käypä hoito suositus on lähinnä farssi psykiatrian alalla (ja muuallakin) ja tarkoituksena on lähinnä vain kasvattaa lääketehtaiden osakkeenomistajien omaisuutta,

        Jos eläisin aikaa, jolloin ei ollut anksiolyyttejä ja minua vaivaisi vakava ahdistuneisuus, valitsisin lobotomian ja suosittelisin sitä muillekin, jotka eivät vielä asiaa tunne.

        Nyt tilanne on toinen, kun on tehokkaita lääkkeitä. Aivot toimivat siten, että hermoraossa olevat välittäjäaineet vievät sähköärsykkeen seuraavaan hermoon. Välittäjäaineen pitoisuutta säätelemällä voidaan vaikuttaa sähköärsykkeen siirtymiseen vaimentavasti tai lisäävästi.

        Ongelma on siinä, että samoilla välittäjäaineilla, esim. dopamiini, noradrenaliini, asetyylikoliini tai GABA toimivat myös jotkin muut hermoradat, joihin ei haluttaisi vaikuttaa, ja syntyy ei-toivottuja sivuoireita.

        Niin lobotomiassa kuin lääkehoidossakin puntaroidaan haluttujen vaikutusten ja sivuoireitten suhdetta.

        Eikä tässä edes ole kyse teoriasta, miten aivot toimivat. Käytetään niitä keinoja, joista saadaan apua, vaikkei tiedettäisi aivoista mitään.

        Kysymys sinulle. Eläisit aikaa, jolloin ahdistukseen ei ole mitään lääkettä. Lapsesi kärsisi hirvittävästi tuskaisesta ahdistuksesta, monin verroin pahemmasta, kuin olet kokenut. Siihen olisi turhaan yritetty lääkkeetöntä psykoterapiaa. Katsoisitko kärsimystä vai valitsisitko lobotomian kaikkine sivuvaikutuksineen?


      • uskomatonta_menoa
        apis1 kirjoitti:

        Jos eläisin aikaa, jolloin ei ollut anksiolyyttejä ja minua vaivaisi vakava ahdistuneisuus, valitsisin lobotomian ja suosittelisin sitä muillekin, jotka eivät vielä asiaa tunne.

        Nyt tilanne on toinen, kun on tehokkaita lääkkeitä. Aivot toimivat siten, että hermoraossa olevat välittäjäaineet vievät sähköärsykkeen seuraavaan hermoon. Välittäjäaineen pitoisuutta säätelemällä voidaan vaikuttaa sähköärsykkeen siirtymiseen vaimentavasti tai lisäävästi.

        Ongelma on siinä, että samoilla välittäjäaineilla, esim. dopamiini, noradrenaliini, asetyylikoliini tai GABA toimivat myös jotkin muut hermoradat, joihin ei haluttaisi vaikuttaa, ja syntyy ei-toivottuja sivuoireita.

        Niin lobotomiassa kuin lääkehoidossakin puntaroidaan haluttujen vaikutusten ja sivuoireitten suhdetta.

        Eikä tässä edes ole kyse teoriasta, miten aivot toimivat. Käytetään niitä keinoja, joista saadaan apua, vaikkei tiedettäisi aivoista mitään.

        Kysymys sinulle. Eläisit aikaa, jolloin ahdistukseen ei ole mitään lääkettä. Lapsesi kärsisi hirvittävästi tuskaisesta ahdistuksesta, monin verroin pahemmasta, kuin olet kokenut. Siihen olisi turhaan yritetty lääkkeetöntä psykoterapiaa. Katsoisitko kärsimystä vai valitsisitko lobotomian kaikkine sivuvaikutuksineen?

        "Ongelma on siinä, että samoilla välittäjäaineilla, esim. dopamiini, noradrenaliini, asetyylikoliini tai GABA toimivat myös jotkin muut hermoradat, joihin ei haluttaisi vaikuttaa, ja syntyy ei-toivottuja sivuoireita."

        Terapiassa ei ole sivuoireita eikä myöskään filosofiassa joka on eräänlaista ajattelun terapiaa. Tietoisuus ei ole kemiaa vaikka kemialliset yhdisteet siihen vaikuttavatkin moduloivasti. DMT on tajuntaa laajentava kemikaali mikä viittaa siihen että aivojen tehtävä on pikemminkin lokalisoida tietoisuus ja toimia jonkinlaisena tietoisuuden rajoittimena ja suodattimena. Aivot eivät synnytä tietoisuutta vaan tietoisuus kehittyessään yksisoluisesta monisoluiseksi on vähitellen kehittänyt itselleen infrastruktuurin ts. aivot ovat tietoisuuden emergentti ilmiö.


        "Eläisit aikaa, jolloin ahdistukseen ei ole mitään lääkettä."

        Niin kuin jo sanoin niin en käyttänyt lääkkeitä enkä edes suostunut niitä käyttämään kun niitä lähes väkisin tarjottiin. Tunnen ihmisiä jotka ovat kokeilleet suurin piirtein jokaista markkinoilla olevaa masennuslääkettä eikä apua ole löytynyt - päinvastoin usein lääkityksen sivuoireet ovat suurempaa kärsimystä kuin itse sairaus.

        "Siihen olisi turhaan yritetty lääkkeetöntä psykoterapiaa. Katsoisitko kärsimystä vai valitsisitko lobotomian kaikkine sivuvaikutuksineen? "

        Lobotomia on suurin piirtein samaa tasoa ratkaisuna kuin itsemurha eli en. Itsemurha itse asiassa olisi tuossa tapauksessa paljon parempi ratkaisu.


      • apis1
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        "Ongelma on siinä, että samoilla välittäjäaineilla, esim. dopamiini, noradrenaliini, asetyylikoliini tai GABA toimivat myös jotkin muut hermoradat, joihin ei haluttaisi vaikuttaa, ja syntyy ei-toivottuja sivuoireita."

        Terapiassa ei ole sivuoireita eikä myöskään filosofiassa joka on eräänlaista ajattelun terapiaa. Tietoisuus ei ole kemiaa vaikka kemialliset yhdisteet siihen vaikuttavatkin moduloivasti. DMT on tajuntaa laajentava kemikaali mikä viittaa siihen että aivojen tehtävä on pikemminkin lokalisoida tietoisuus ja toimia jonkinlaisena tietoisuuden rajoittimena ja suodattimena. Aivot eivät synnytä tietoisuutta vaan tietoisuus kehittyessään yksisoluisesta monisoluiseksi on vähitellen kehittänyt itselleen infrastruktuurin ts. aivot ovat tietoisuuden emergentti ilmiö.


        "Eläisit aikaa, jolloin ahdistukseen ei ole mitään lääkettä."

        Niin kuin jo sanoin niin en käyttänyt lääkkeitä enkä edes suostunut niitä käyttämään kun niitä lähes väkisin tarjottiin. Tunnen ihmisiä jotka ovat kokeilleet suurin piirtein jokaista markkinoilla olevaa masennuslääkettä eikä apua ole löytynyt - päinvastoin usein lääkityksen sivuoireet ovat suurempaa kärsimystä kuin itse sairaus.

        "Siihen olisi turhaan yritetty lääkkeetöntä psykoterapiaa. Katsoisitko kärsimystä vai valitsisitko lobotomian kaikkine sivuvaikutuksineen? "

        Lobotomia on suurin piirtein samaa tasoa ratkaisuna kuin itsemurha eli en. Itsemurha itse asiassa olisi tuossa tapauksessa paljon parempi ratkaisu.

        "uskomatonta menoa", et vielä vastannut kysymykseeni, katsoisitko lapsesi kärsimystä vai valitsisitko lobotomian. Joko-tai -kysymykseen ei voi vastata "en".

        Kehottaisitko lastasi itsemurhaan vai tekisitkö itse itsemurhan? Ei selvinnyt.


      • uskomatonta_menoa
        apis1 kirjoitti:

        "uskomatonta menoa", et vielä vastannut kysymykseeni, katsoisitko lapsesi kärsimystä vai valitsisitko lobotomian. Joko-tai -kysymykseen ei voi vastata "en".

        Kehottaisitko lastasi itsemurhaan vai tekisitkö itse itsemurhan? Ei selvinnyt.

        ""uskomatonta menoa", et vielä vastannut kysymykseeni, katsoisitko lapsesi kärsimystä vai valitsisitko lobotomian. Joko-tai -kysymykseen ei voi vastata "en"."

        Mistäs se minun lapseni tähän keskusteluun tuli?

        Vastaan silti ei tuolle varsin hypoteettiselle kysymykselle. Minulla on kyllä sellainen käsitys että se ahditus nimenomaan johtuu yleensä ympäristöstä jossa ahdistellaan (esim. koulukiusaaminen) eli ei se sillä parane että ko. henkilön persoonallisuus eliminoidaan ja hänet muutetaan zombieksi jotta muut eivät näkisi sitä ahdistuskäyttäytymistä.

        Useimmat mielenterveyden häiriöt johtuvat ympäristöstä ja ovat enemmän yhteiskunnallisia ongelmia kuin yksilön aivokemiasta riippuvaisia.

        Sinunkaltaisesi tyypit haluavat varmaan käyttöön jonkinlaisen tieteeseen perustuvan terrorin vähän inkvisition tyyliin. Teidät on pysäytettävä ennen kuin se on myöhäistä. Olet melkoinen psykopaatti vaikka et sitä itse varmaan pysty tiedostamaan.


      • apis1
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        ""uskomatonta menoa", et vielä vastannut kysymykseeni, katsoisitko lapsesi kärsimystä vai valitsisitko lobotomian. Joko-tai -kysymykseen ei voi vastata "en"."

        Mistäs se minun lapseni tähän keskusteluun tuli?

        Vastaan silti ei tuolle varsin hypoteettiselle kysymykselle. Minulla on kyllä sellainen käsitys että se ahditus nimenomaan johtuu yleensä ympäristöstä jossa ahdistellaan (esim. koulukiusaaminen) eli ei se sillä parane että ko. henkilön persoonallisuus eliminoidaan ja hänet muutetaan zombieksi jotta muut eivät näkisi sitä ahdistuskäyttäytymistä.

        Useimmat mielenterveyden häiriöt johtuvat ympäristöstä ja ovat enemmän yhteiskunnallisia ongelmia kuin yksilön aivokemiasta riippuvaisia.

        Sinunkaltaisesi tyypit haluavat varmaan käyttöön jonkinlaisen tieteeseen perustuvan terrorin vähän inkvisition tyyliin. Teidät on pysäytettävä ennen kuin se on myöhäistä. Olet melkoinen psykopaatti vaikka et sitä itse varmaan pysty tiedostamaan.

        Et vieläkään vastannut kysymykseen.


      • apis1
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        ""uskomatonta menoa", et vielä vastannut kysymykseeni, katsoisitko lapsesi kärsimystä vai valitsisitko lobotomian. Joko-tai -kysymykseen ei voi vastata "en"."

        Mistäs se minun lapseni tähän keskusteluun tuli?

        Vastaan silti ei tuolle varsin hypoteettiselle kysymykselle. Minulla on kyllä sellainen käsitys että se ahditus nimenomaan johtuu yleensä ympäristöstä jossa ahdistellaan (esim. koulukiusaaminen) eli ei se sillä parane että ko. henkilön persoonallisuus eliminoidaan ja hänet muutetaan zombieksi jotta muut eivät näkisi sitä ahdistuskäyttäytymistä.

        Useimmat mielenterveyden häiriöt johtuvat ympäristöstä ja ovat enemmän yhteiskunnallisia ongelmia kuin yksilön aivokemiasta riippuvaisia.

        Sinunkaltaisesi tyypit haluavat varmaan käyttöön jonkinlaisen tieteeseen perustuvan terrorin vähän inkvisition tyyliin. Teidät on pysäytettävä ennen kuin se on myöhäistä. Olet melkoinen psykopaatti vaikka et sitä itse varmaan pysty tiedostamaan.

        "eli ei se sillä parane että ko. henkilön persoonallisuus eliminoidaan ja hänet muutetaan zombieksi jotta muut eivät näkisi sitä ahdistuskäyttäytymistä.
        "

        Mutta tässä ollaankin asian ytimessä.
        Jos tarkkaan luit, niin ap ajatteli antaa sitä ekstaasia tai empatiaa lisäävää ainetta juuri näille empatiakyvyttömille henkilöille, eli psykopaateille, naisille ja muille aivovammaisille (esim. kateelliset norminarsisti koulukiusaajat).
        Et voi muuttaa ympäristöäsi, mutta itseäsi voit, kuuluu tavallinen mantra.
        Mikään ei muutu sillä ajattelutavalla. Ympäsitöä voi muokata kemikaaleilla.

        Psykologia on ala, josta saadaan tietoa näihin asioihin.
        Se todistaa, että vaikka suurin osa ihmisistä haluaa rauhaisaa ja kivaa yhteisöllistä tekemistä, niin harvalukuinen karismaattisten psykokellokkaiden joukko saa myrkytettyä koko yhteisön.
        Siksi näille mädille omenoille ja heidän hännystelijöilleen medikalisaatio on enemmän kuin paikallaan. Ei ympäristö sitä pahuutta itsestään luo, se tulee niistä aivovammaisista ihmisistä. Se voidaan toki eliminoida medikalisaation avulla.

        En kannata lobotomiaa, mutta lobotomia on vain poikkeus joka vahvistaa säännön. Tiede on ylivoimaisesti paras metodi kohdata pahuus kuin joku yksilön mielivaltaan perustuva määräys. Esim. kaikki tietynlaiset ihmiset kaasukammioon. Medikalisaatio olisi paljon parempi.
        Ei ole moraalisesti väärin, tehdä tieteen avulla ihmisestä sellainen, että hänen aivonsa on modifikoitu empaattiseksi.
        Ympäristö voi sen tehdä, mutta oikotie onneen on medikalisaatio.

        Lakisääteinen ekstaasiannos tekisi hyvää itse kullekin:)
        Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita.


      • uskomatonta_menoa
        apis1 kirjoitti:

        "eli ei se sillä parane että ko. henkilön persoonallisuus eliminoidaan ja hänet muutetaan zombieksi jotta muut eivät näkisi sitä ahdistuskäyttäytymistä.
        "

        Mutta tässä ollaankin asian ytimessä.
        Jos tarkkaan luit, niin ap ajatteli antaa sitä ekstaasia tai empatiaa lisäävää ainetta juuri näille empatiakyvyttömille henkilöille, eli psykopaateille, naisille ja muille aivovammaisille (esim. kateelliset norminarsisti koulukiusaajat).
        Et voi muuttaa ympäristöäsi, mutta itseäsi voit, kuuluu tavallinen mantra.
        Mikään ei muutu sillä ajattelutavalla. Ympäsitöä voi muokata kemikaaleilla.

        Psykologia on ala, josta saadaan tietoa näihin asioihin.
        Se todistaa, että vaikka suurin osa ihmisistä haluaa rauhaisaa ja kivaa yhteisöllistä tekemistä, niin harvalukuinen karismaattisten psykokellokkaiden joukko saa myrkytettyä koko yhteisön.
        Siksi näille mädille omenoille ja heidän hännystelijöilleen medikalisaatio on enemmän kuin paikallaan. Ei ympäristö sitä pahuutta itsestään luo, se tulee niistä aivovammaisista ihmisistä. Se voidaan toki eliminoida medikalisaation avulla.

        En kannata lobotomiaa, mutta lobotomia on vain poikkeus joka vahvistaa säännön. Tiede on ylivoimaisesti paras metodi kohdata pahuus kuin joku yksilön mielivaltaan perustuva määräys. Esim. kaikki tietynlaiset ihmiset kaasukammioon. Medikalisaatio olisi paljon parempi.
        Ei ole moraalisesti väärin, tehdä tieteen avulla ihmisestä sellainen, että hänen aivonsa on modifikoitu empaattiseksi.
        Ympäristö voi sen tehdä, mutta oikotie onneen on medikalisaatio.

        Lakisääteinen ekstaasiannos tekisi hyvää itse kullekin:)
        Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita.

        "Et voi muuttaa ympäristöäsi, mutta itseäsi voit, kuuluu tavallinen mantra."

        Totta se kuitenkin on. Jos haluat omien pelkojesi takia manipuloida ja kontrolloida muita niin olet juuri sellainen psykopaatti jota itse tunnut halveksivan. Sinulla ja jollain valtaapitävällä psykopaatilla ei ole muuta eroa kuin että sinulla ei ole valtaa mutta jos olisi niin todennäköisesti olisit ihan samanlainen. Valta korruptoi aina.

        "Ympäsitöä voi muokata kemikaaleilla."

        Niin niitä kaikkia muita mutta ei sinua.

        "Ei ole moraalisesti väärin, tehdä tieteen avulla ihmisestä sellainen, että hänen aivonsa on modifikoitu empaattiseksi."

        On se väärin. Jos tulee sota niin samalla periaatteella sitten varmaan modifioidaan kaikki tappajiksi. Tähän mennessä siihen on käytetty propagandaa mutta medikalisaatio on varmasti paljon tehokkaampaa.

        "Lakisääteinen ekstaasiannos tekisi hyvää itse kullekin:)"

        Tuo selittääkin aika paljon... :-)

        Mulle riittää yksi koffin ykkönen päivässä. Toleranssi on niin matala nykyään että sekin nousee päähän hetkeksi ja auttaa rentoutumaan. 10 v sitten saatto mennä kokonainen vodkapullo illassa eikä tuntunut juuri missään paitsi vähän seuraavana aamuna.

        "Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita. "

        DMT vois olla hyvä kun elimistö kehittää sitä muutenkin pieniä määriä. Se olis eräänlainen pikameditaatio ilman vuosien harjoittelua. Jotkut ovat olettaneet että inhimillinen sivistys sai alkunsa huumesienien syömisestä - voi hyvinkin pitää paikkansa ja siksi yhteiskunta pyrkii rajoittamaan tajuntaa laajentavien aineiden käyttöä mutta alkoholi sallitaan koska se supistaa tietoisuutta. Ei se ihan sattumalta ollut luovaa aikaa musiikissa ja muutenkin yhteiskunnassa se 60-luvun loppu.

        "Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita. "

        Luovu siitä luonnontieteellisestä maailmankuvastasi niin maailma alkaa näyttää paljon hauskemmalta ja mielekkäämmältä sen jälkeen.


      • apis2
        uskomatonta_menoa kirjoitti:

        "Et voi muuttaa ympäristöäsi, mutta itseäsi voit, kuuluu tavallinen mantra."

        Totta se kuitenkin on. Jos haluat omien pelkojesi takia manipuloida ja kontrolloida muita niin olet juuri sellainen psykopaatti jota itse tunnut halveksivan. Sinulla ja jollain valtaapitävällä psykopaatilla ei ole muuta eroa kuin että sinulla ei ole valtaa mutta jos olisi niin todennäköisesti olisit ihan samanlainen. Valta korruptoi aina.

        "Ympäsitöä voi muokata kemikaaleilla."

        Niin niitä kaikkia muita mutta ei sinua.

        "Ei ole moraalisesti väärin, tehdä tieteen avulla ihmisestä sellainen, että hänen aivonsa on modifikoitu empaattiseksi."

        On se väärin. Jos tulee sota niin samalla periaatteella sitten varmaan modifioidaan kaikki tappajiksi. Tähän mennessä siihen on käytetty propagandaa mutta medikalisaatio on varmasti paljon tehokkaampaa.

        "Lakisääteinen ekstaasiannos tekisi hyvää itse kullekin:)"

        Tuo selittääkin aika paljon... :-)

        Mulle riittää yksi koffin ykkönen päivässä. Toleranssi on niin matala nykyään että sekin nousee päähän hetkeksi ja auttaa rentoutumaan. 10 v sitten saatto mennä kokonainen vodkapullo illassa eikä tuntunut juuri missään paitsi vähän seuraavana aamuna.

        "Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita. "

        DMT vois olla hyvä kun elimistö kehittää sitä muutenkin pieniä määriä. Se olis eräänlainen pikameditaatio ilman vuosien harjoittelua. Jotkut ovat olettaneet että inhimillinen sivistys sai alkunsa huumesienien syömisestä - voi hyvinkin pitää paikkansa ja siksi yhteiskunta pyrkii rajoittamaan tajuntaa laajentavien aineiden käyttöä mutta alkoholi sallitaan koska se supistaa tietoisuutta. Ei se ihan sattumalta ollut luovaa aikaa musiikissa ja muutenkin yhteiskunnassa se 60-luvun loppu.

        "Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita. "

        Luovu siitä luonnontieteellisestä maailmankuvastasi niin maailma alkaa näyttää paljon hauskemmalta ja mielekkäämmältä sen jälkeen.

        "Totta se kuitenkin on. Jos haluat omien pelkojesi takia manipuloida ja kontrolloida muita niin olet juuri sellainen psykopaatti jota itse tunnut halveksivan."

        Ei se tee ihmisestä psykopaattia, että haluaa muuttaa asioita.
        Sinulla on epälooginen katsantokanta lähes jokaiseen asiaan, johon otat kantaa.
        Sinä kannatat terapiaa ja filosofiaa, mutta kuitenkin sanot relaavasi koffilla ja alkoholilla, joka on, kemikaalisatiota.
        Jos tehdään synteesi, ja sovitaan, että terapia ja kemikalisaatio yhdessä tuottavat parhaan tuloksen.


        "Niin niitä kaikkia muita mutta ei sinua."

        Suurin osa ihmisistä, minä mukaan lukien, on rauhaa rakastavia ihmisiä, joilla ei ole taipumusta tehdä pahoja tekoja. Psykopaateilla kuitenkin tieteellisesti todistetusti on, myös naiset jotka suosivat sellaisia parinvalinnassa ovat kieroutuneita. Heille siis empatiarokotepiikki pyllyyn vaan!
        Siinä ei ole mitään väärää. Kyseessä on vain järkevä toimintatapa.
        Tulee halvemmaksi kuin loputtomat oikeudenkäynnit ja vankila/poliisiselvittelyt.


        "Luovu siitä luonnontieteellisestä maailmankuvastasi niin maailma alkaa näyttää paljon hauskemmalta ja mielekkäämmältä sen jälkeen."

        Miksi pitäisi vapaaehtoisesti vajota imbesillin tasolle??
        Heitä riittää kyllä paljon, noin 7 miljardia tällä hetkellä.
        Kyllä sieltä sinulle kavereita riittää.
        Joten turha ahdistus pois. Luonnonlait takaavat sinulle mahdollisuuden onneen viimeistään kemikaalisaatiolla.
        Jos se ei auta niin sitten menet ilmoittautumaan lähimpään seurakuntaasi.


      • apis1
        apis1 kirjoitti:

        "eli ei se sillä parane että ko. henkilön persoonallisuus eliminoidaan ja hänet muutetaan zombieksi jotta muut eivät näkisi sitä ahdistuskäyttäytymistä.
        "

        Mutta tässä ollaankin asian ytimessä.
        Jos tarkkaan luit, niin ap ajatteli antaa sitä ekstaasia tai empatiaa lisäävää ainetta juuri näille empatiakyvyttömille henkilöille, eli psykopaateille, naisille ja muille aivovammaisille (esim. kateelliset norminarsisti koulukiusaajat).
        Et voi muuttaa ympäristöäsi, mutta itseäsi voit, kuuluu tavallinen mantra.
        Mikään ei muutu sillä ajattelutavalla. Ympäsitöä voi muokata kemikaaleilla.

        Psykologia on ala, josta saadaan tietoa näihin asioihin.
        Se todistaa, että vaikka suurin osa ihmisistä haluaa rauhaisaa ja kivaa yhteisöllistä tekemistä, niin harvalukuinen karismaattisten psykokellokkaiden joukko saa myrkytettyä koko yhteisön.
        Siksi näille mädille omenoille ja heidän hännystelijöilleen medikalisaatio on enemmän kuin paikallaan. Ei ympäristö sitä pahuutta itsestään luo, se tulee niistä aivovammaisista ihmisistä. Se voidaan toki eliminoida medikalisaation avulla.

        En kannata lobotomiaa, mutta lobotomia on vain poikkeus joka vahvistaa säännön. Tiede on ylivoimaisesti paras metodi kohdata pahuus kuin joku yksilön mielivaltaan perustuva määräys. Esim. kaikki tietynlaiset ihmiset kaasukammioon. Medikalisaatio olisi paljon parempi.
        Ei ole moraalisesti väärin, tehdä tieteen avulla ihmisestä sellainen, että hänen aivonsa on modifikoitu empaattiseksi.
        Ympäristö voi sen tehdä, mutta oikotie onneen on medikalisaatio.

        Lakisääteinen ekstaasiannos tekisi hyvää itse kullekin:)
        Syytä olisi tietysti löytää parempi aine empatiakyvyn ja iloisuuden edistämiseen ilman sivuoireita.

        En ole kirjoittanut minun nimimerkilläni "apis1" klo 14.41 julkaistua kirjoitusta. Poistun paikalta, koska normaaleja keskustelusääntöjä ei noudateta.


      • apis1
        apis2 kirjoitti:

        "Totta se kuitenkin on. Jos haluat omien pelkojesi takia manipuloida ja kontrolloida muita niin olet juuri sellainen psykopaatti jota itse tunnut halveksivan."

        Ei se tee ihmisestä psykopaattia, että haluaa muuttaa asioita.
        Sinulla on epälooginen katsantokanta lähes jokaiseen asiaan, johon otat kantaa.
        Sinä kannatat terapiaa ja filosofiaa, mutta kuitenkin sanot relaavasi koffilla ja alkoholilla, joka on, kemikaalisatiota.
        Jos tehdään synteesi, ja sovitaan, että terapia ja kemikalisaatio yhdessä tuottavat parhaan tuloksen.


        "Niin niitä kaikkia muita mutta ei sinua."

        Suurin osa ihmisistä, minä mukaan lukien, on rauhaa rakastavia ihmisiä, joilla ei ole taipumusta tehdä pahoja tekoja. Psykopaateilla kuitenkin tieteellisesti todistetusti on, myös naiset jotka suosivat sellaisia parinvalinnassa ovat kieroutuneita. Heille siis empatiarokotepiikki pyllyyn vaan!
        Siinä ei ole mitään väärää. Kyseessä on vain järkevä toimintatapa.
        Tulee halvemmaksi kuin loputtomat oikeudenkäynnit ja vankila/poliisiselvittelyt.


        "Luovu siitä luonnontieteellisestä maailmankuvastasi niin maailma alkaa näyttää paljon hauskemmalta ja mielekkäämmältä sen jälkeen."

        Miksi pitäisi vapaaehtoisesti vajota imbesillin tasolle??
        Heitä riittää kyllä paljon, noin 7 miljardia tällä hetkellä.
        Kyllä sieltä sinulle kavereita riittää.
        Joten turha ahdistus pois. Luonnonlait takaavat sinulle mahdollisuuden onneen viimeistään kemikaalisaatiolla.
        Jos se ei auta niin sitten menet ilmoittautumaan lähimpään seurakuntaasi.

        Joku käyttää muunnelmaa minun käyttämästäni nimimerkistä "apis1" => "apis2". Yhdistettynä siihen, että joku on käyttänyt nimimerkkiäni "apis1", on saanut sotkettua keskustelun perusteellisesti.


    • 10+11

      Luulen että ihminen ei ole pohjimmiltaan paha tai hyvä vaan omahyväinen, eli tekee tai haluaa asioita mitkä ovat itselle mieluisia.. toiset kyttäävät naapurin tekemisiä koska saavat kiksejä siitä, jotku olettavat tietävänsä ihmisestä kaiken asusteiden perusteella...
      Vauvatkin osaavat tämän taidon jo, että itkullaan saavat useinmiten tahtonsa läpi.

    • .-.-.-.

      Psykopaattien bb-talon tyylinen kokeilu olisi mielenkiintoinen.Yhteiskunta ilman empatiaa.

    • jooh ja jaah

      Ei ihmisellä saa olla vapaata tahtoa silloin, kun se satuttaa muita!

    • iuytrrfgh

      Pelko on yksi selitys pahuuteen. Esim. Putin pelkää epärationaalisesti puolustusliiton hyökkäystä ja on siksi vienyt venäjän sotakiihkoon.

    • kumpaakin

      Ihminen ei ole pohjimmiltaan kumpaakaan, koska ihmisessä löytyvät luonnostaan molemmat mainitsemasi ominaisuudet. Kokemukset vain nostavat toisen puolen esille, mutta se toinen on yhä olemassa.

    • Ihmiset on epätäydellisiä ja siksi tekevät pahaa.Koko ihmisen historia on ollut väkivaltaa tappamista jos katsot historiaa niin huomaat että vuodesta 1914 jolloin ensimmäinen maailmansota syttyi,alkoi pahuuden ajanjakso jota on kestänyt aina meidän päiviimme.Meillä useimmilla on kirjahyllyssä kirja nimeltään raamattu jos
      sen opastusta noudatettaisiin,olisi maailma aivan erinäköinen.Raamattu on kirja
      jota on vaikea ymmärtää,onneksi siihen löytyy opastusta.Raamattu sisältää ennustuksia jotka eivät ole vielä tapahtuneet..

    • niin se vaan on

      Sopivissa olosuhteissa kenestä tahansa voi tulla joko hyvä tai paha.

    • Niin tai näin

      Tuo aloittajan kysymys on hyvin perustavanlaatuinen ja yksioikoista vastausta siihen on hyvin vaikea saada. Luonnostaan olisi tietysti helppoa ja huojentavaakin ajatella ihmisen olevan pohjimmiltaan hyvä. Ihmisellä on jo ihan vaistoissa edistää vähintääkin lajinsa parasta erilaisissa tilanteissa. Esimerkiksi lisääntymisvietti kertoo lojaaliudesta omaa lajia kohtaan, emmekä esimerkiksi syö oman lajin edustajia. Tästä näkökulmasta jonkin näköisiä hyviä tarkoitusperiä voi erottaa.

      Itse näen kysymyksen ihmisen pohjimmaisesta moraalista paitsi filosofisena, myös neurobiologisena kysymyksenä. Todisteet ihmisen "sisäisestä moraalilaista" voisivat ainakin minun puolestani kertoa ihmisen pohjimmaisesta hyvyydestä. Tietyt aivoalueet ja erityisesti niin kutsutut "peilisolut" on yhdistetty esimerkiksi kykyyn tuntea empatiaa ja mukautua toisen tunteisiin.

      Kun kuitenkin katsoo nykymaailmaa, on vaikeaa hyväksyä ihmisen pohjimmaista hyvyyttä. Viime kädessä ihminen ajaa vain omaa etuaan ja ennen kaikkea toimii oman tarvehiararkiansa jatkuvassa ohjauksessa. Tottakai vilpittömän hyviäkin ihmisiä löytyy. Näin ollen ihmisen perimmäisen luonteen määritteleminen on vaikeaa ja avainasemassa on vain se, miten määrittelemme käsitteet "hyvä" ja "paha". Pystymmekö löytämään ihmisten käytöksestä jotain universaalia?

    • Grammata

      Onpas täällä jotkut eksyneitä sieluja.

      Maailmasta ei saada hyvää tieteen ja järjen avulla. Se on nähty. Tietysti ne ovat saaneet ja voivat saada paljon hyvää aikaiseksi. Tiede voi palvella sekä hyvää että pahaa. Riippuu kokonaan kuka sitä ohjaa. Kuka on ruorissa.

      20-luvun scifiklassikko Metropolis alkaa ja loppuu sanoihin: aivot ja käsi tarvitsevat välittäjäksi sydämen. Empatian ja moraalin on kehityttävä tiedettä ja teknologiaa nopeammin.

      Lopullisesti pahaa ei saada nujerettua vain tieteen avulla. Tarvitaan Jumalaa, jumalallinen väliintulo. Minä uskon että vain Herra Jeesus tuo maailmaan lopullisen autuuden ja onnen.

      Mitä tulee siihen, että onko ihminen pohjimmiltaan hyvä vai paha, Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Olemme pohjimmiltamme kauniita valoisia henkiolentoja. Valo kuitenkin himmenee, kun ihminen astuu synnin tielle. Synnin tielle ihminen ajautuu monista syistä. Ei ole vain yhtä selittävää tekijää. Emme voi yleensä syyttää olosuhteita, vaikka ne monilla ovatkin johtaneet väärälle polulle.

      Pahuus on usein opittu käyttäytymismalli. Monet on kasvatettu vihaan ja ennakkoluuloihin. Tästä esimerkkinä Israelin-Palestiinan konflikti: muslimit, jotka kasvatetaan vihaan juutalaisia kohtaan ja juutalaiset, jotka kasvatetaan vihaamaan muslimeita.

      Pahuus on myös sosiaalinen ilmiö, mistä osoituksena ovat Stanley Milgramin kokeet. Tavallisetkin ihmiset tekevät helposti pahaa sosiaalisen painostuksen alaisina.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Milgramin_tottelevaisuuskoe

      Pahuutta selittää usein tietämättömyys. Ihminen sokaistuu vihaan, koska pelkää ennakkoluulojensa takia. Tai uskoo löytävänsä onnen huumeista tai tavoittelemalla rahaa keinolla millä hyvänsä. Pahuus ei kuitenkaan aina ole tietämättömyyttä. On ihmisiä, jotka tietävät tekevänsä pahaa ja tekevät sitä silti.

      Synnin vallassa on maailma, mutta Herra Jeesus on maailman valo, joka johdattaa pois pimeydestä.

      • luulet vaan

        Tuo on juuri sitä kaikkein suurinta pahuutta mitä ihminen on keksinyt.
        Miljoonat ihmiset ovat kärsineet kaltaistesi takia. Pitäisitte nuo "tiedot" ihan omana tietonanne, niin maailma olisi paljon parempi paikka.


    • jöjöjöj

      No mutta etkös tiedä että Pyhä Pietari päästää taivaaseen vaan Jeesukseen uskoneet. Muut joutuvat helvettiin. Mahtaa sinuakin keljuttaa kun taivaan portti kolahtaa kiinni.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5248
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3407
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1542
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      186
      1410
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    Aihe