Älä kumarra kuvia ja haaskaa muiden varoja (2.osa)

Totuus lyö valheen

Osoittavatko nämä kuvia seinille laitattavat organisaatiot esimiehineen ja alaisineen ihailua ja kunnioitusta näiden valittujen ihmisten seinille nostetuille muotokuville ja näin edelleen niiden kohteille, vaikka Jumalan Laki sen kieltää? Mitä ihailtavaa ja kunnoitettavaa näissä maalatuissa on ollut? Ja mitä siunausta ja apua siitä on ollut kenellekään?

"Älä tee itsellesi muotoiltua kuvaa äläkä mitään ilmentymää, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaissa, äläkä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alapuolella. Älä alennu (nöyrry) niille äläkä palvele niitä (työskentele niille), sillä minä JHVH, sinun Jumalasi, tarkasti valvova Jumala (EL), kostan isien pahuuden lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat. Ja teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni. (2.Ms.20:4-6 & 5.Ms.5:8-10)

"Ottakaa siis itsestänne tarkka vaari - sillä te ette sinä päivänä, jona JHVH puhui teille tulen keskeltä Hoorebilla, nähneet hänestä minkäänkaltaista muotoa -
ettette menettele kelvottomasti ettekä tee itsellenne jumalankuvaa, ette minkään muotoista patsasta, ette miehen tai naisen kuvaa,
ette maan päällä liikkuvan nelijalkaisen eläimen kuvaa, ette taivaan alla lentävän siivekkään linnun kuvaa,
ette maassa matelevaisen kuvaa ettekä vesissä maan alla olevan kalan kuvaa;
ja ettet, kun nostat silmäsi taivasta kohti ja katselet aurinkoa ja kuuta ja tähtiä, kaikkea taivaan joukkoa, anna vietellä itseäsi kumartamaan ja palvelemaan niitä (tekemään niille tyytä), sillä JHVH, sinun Jumalasi, on jakanut ne kaikille muille kansoille koko taivaan alla.
Onhan JHVH ottanut teidät ja vienyt pois rautapätsistä, Egyptistä, että teistä tulisi hänen perintökansansa, niinkuin nyt on tapahtunut. (5.Ms.4:15-20)

"Niin varokaa, ettette unhota JHVH:n, teidän Jumalanne, liittoa, jonka hän on tehnyt teidän kanssanne, ettekä tee itsellenne muotoiltua (kaiverrettua) ilmentymää (muotoa, kuvaa, edustusta) mistään, mistä JHVH, sinun Jumalasi, on (näin) määrännyt.
Sillä JHVH, sinun Jumalasi, on kuluttava tuli, kiivas Jumala.
Kun sitten sinulle on syntynyt lapsia ja lasten lapsia ja te olette vanhentuneet maassa, ja jos te silloin menettelette kelvottomasti ja teette itsellenne muotoillun (kaiverretun) ilmentymän (muodon, kuvan, edustuksen) mistä tahansa, ja siten teette sitä, mikä on pahaa JHVH:n, sinun Jumalasi, silmissä, ja vihoitatte hänet,
niin minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajiksi teitä vastaan, että teidät äkkiä hävitetään siitä maasta, johon te menette Jordanin yli ottamaan sen omaksenne; te ette saa kauan elää siellä, vaan teidät tuhotaan kokonaan.
Ja JHVH hajottaa teidät kansojen sekaan, ja ainoastaan vähäinen joukko teitä on jäävä niiden pakanakansojen keskelle, joiden tykö JHVH teidät kuljettaa.
Ja siellä te palvelette jumalia, jotka ovat ihmiskätten tekoa, puuta ja kiveä, jotka eivät näe eivätkä kuule, eivät syö eivätkä hajua tunne." (5.Ms.4:23-28)


Yllä olevissa käännökset on käännetty mahdollisimman tarkkaan alkutekstin mukaisesti koskien kohtia, jotka käsittelevät muotoltua ilmentymää.


Ps. Syystä taikka toisesta johtuvien yhteyshäiriöiden takia (numerotarkistus) en saanut ensimmäiseen viestiini liitettyä toista osaa, joten se tulee tässä erikseen.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

        Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        169
        3090
      2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        24
        2101
      3. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        23
        2044
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        90
        1875
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        71
        1583
      6. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        26
        1336
      7. Avaa sydämesi mulle

        ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
        Ikävä
        37
        1242
      8. Söpö lutunen oot

        Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
        Ikävä
        8
        1231
      9. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        34
        1201
      10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1188
      Aihe