Työvuoron peruuntuminen

Ihmetystä

En oikein löytänyt hyvää palstaa aiheelleni, mutta ehkä tämä on lähinnä sitä.

Teen työtä jonka sopimuksen mukaan työaikani on 50h/kk. Työvuorot sovitaan n 2vk aiemmin. Olin sopinu työvuorosta tiistaille. Edellisenä päivänä työnantaja ilmoitti ettei tarvitsekaan minua töihin tiistaille. Työnantaja ehdotti minulle torstaita (josta ei siis oltu sovittu aiemmin) että voisin korvata tiistaisen työvuoron. Mielestäni minulle kuuluu palkka myös tiistain osalta, työnajantajan mielestä ei. Kumpi on oikeassa?
Onko jokin julkinen laki tähän olemassa?

3

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valej.

      Vahvistettua työvuoroluetteloa voi muuttaa työntekijän suostumuksella tai töiden järjestelyihin liittyvästä painavasta syystä tai sen takia että luettelossa on virhe.

      Painava syy on joku semmoinen ennalta arvaamaton, jota ei ole voinut tietää työvuoroluetteloa vahvistettaessa. Työvuoroa ei voi kuitenkaan muuttaa enää sitten, kun työntekijä on jo tullut työpaikalle ennen työvuoron alkua tai jo aloittanut työvuoron.

      Jos painava syy löytyy, niin työnantaja on oikeassa. Lisätietoja saat, kun googlaat työvuoroluettelon muuttaminen tai kilautat ammattiliittoon, jos olet liittynyt.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960605#L7P35

    • Ihmetystä

      Virhettä ei ole, ja sekin totta ettei työnantaja voinut tietää ns esteestä aiemmin. Onko minulla siis kuitenkin mahdollisuus kieltäytyä torstaisesta työvuorosta? Vai pitääkö minun esim matka peruuttaa vain sen takia että työnantaja vaatii vaihtamaan vuoroja?

      Ammattiliitossa olen, mutta en lähelläkään sen alan liitossa, jossa tämä ongelma nyt on on. Työskentelen usealla eri alalla samaan aikaan.

      • nopasi

        Ei ehkä kannata kieltäytyä siirretystä työvuorosta pelkästään periaatteellisista syistä. Todellinen syy on aivan eri asia.

        Ihan sama minkä alan liiton jäsen olet. Samat säännöt työvuorojen perumisesta on joka alalla. Kannattaa soittaa liittoon ennen kuin rupeaa kinaamaan työnantajan kanssa. Se on nimittäin niin, että työnantajalla on tulkintaetuoikeus.

        Ennen kuin soitat liitoon, tarkista työsopimuksestasi, mitä siellä on sovittu työvuoroistasi ja laske myös, montako päivää ennen ko. tiistaita tuli ilmoitus muutetusta työvuorosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe