Yksityisen virhediagnoosi, johon melkein kuolin

anthophila

Olen 42-vuotias aviopuoliso ja kolmen lapsen isä. Ammatiltani olen ekonomi ja yrittäjä. Kerron kauhutarinan omasta elämästäni ja Suomessa toimivasta ulkomaalaisomisteisesta terveydenhoitopalveluntarjoajasta. Tarina on valitettavasti täysin totta.

Olen aina uskonut, että omaan terveyteensä kannattaa panostaa. Sen vuoksi ryhtyessäni yrittäjäksi päätin ruveta käyttämään yksityistä terveydenhuoltopalvelua. Se maksaisi minulle hieman enemmän, mutta saisin tarvittaessa hoitoa nopeammin ja uskoin, että hoidon tasokin olisi parempaa.

Vuonna 2013 sain kuitenkin todeta omakohtaisesti, että yksityinen terveyspalvelu ei aina kuitenkaan merkitse parempaa hoitoa. Ihmisten terveys tai kuvitelma paremmasta terveydestä on kauppatavaraa, jolla tehdään liiketoimintaa. Ja kun tehdään liiketoimintaa, pyritään voiton maksimointiin, jossa ihmishenki voi olla halpa.

Helmikuu 20.2.2013

Selkäni oli ollut jo pari viikkoa kipeä. Kävellessä vasempaan käteen säteilevä kipu yltyi ajoittain sietämättömäksi, ja lopulta puolisoni vaatimuksesta hakeuduin Mehiläinen Forumin vastaanotolle. Sain puhelinajanvaruksesta ajan samalle päivälle, mikä sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Mehiläinen Forumin lääkäri kysyi oireitani, ja kerroin hänelle kovasta yläselän kivusta, joka säteilee vasempaan käteeni ja pahenee kävellessä.
- missä vasemman käden sormista säteily tuntuu voimakkaimmin?, lääkäri tiedusteli.
- pikkurillissä ja nimettömässä, vastasin.
- teillä on välilevyn pullistuma selkärangassanne nikamien X ja Y välissä lääkäri totesi kuultuaan vastaukseni.

Välilevyn pullistuma ei ole kovinkaan vaarallinen diagnoosi, ja kuulemma 90% korjautuukin itsestään ilman hoitoa.

Mehiläinen Forumin lääkäri määräsi minulle kipulääkityksen, koska kipu tulisi olemaan aika kovaa, hän osasi kertoa.
Kulut:
Mehiläinen Forum, erikoislääkärin vastaanotto, alle 20 min: 88 €
Yliopiston Apteekki, reseptikipulääke, tablettina; omavastuuosuus: n. 10 €
yht. 98 €

Helmikuu 21.2.2013

Vaikka söin kipulääkkeitä, niin kipu ei vain tuntunut hellittävän. Aamulla päätin, että parempi käydä pyytämässä vahvemmat lääkkeet, koska työnteosta ei kuitenkaan tulisi mitään. Soitto Mehiläisen puhelinpäivystykseen ja minulle selvisi, että lähin vapaa aika ennen puoltapäivää olisi Mehiläinen Hyvinkäällä. Kipu oli sen verran kovaa, että yli 50 kilometrin matka kotoani Hyvinkäälle tuntui pieneltä siihen verrattuna, että saisin tehokkaamman lääkityksen.

- Mikäs herraa vaivaa? tiedusteli Hyvinkällä minut vastaanottanut yleislääkäri, joka ihmetteli erityisen tuskaista olomuotoani. Kerroin hänelle edellisenä päivänä erikoislääkärin tekemän diagnoosin. Hän totesi, että laitetaanpas nyt tällä kertaa oikeasti tehokasta kipulääkettä. Puoli tuntia, ja olin jo hoitohuoneessa, tippa kädessäni. Suolavesitippojen virtaan hoitaja sekoitti opiaatteihin lukeutuvaa tramadolia, joka sai oloni kevenemään kummasti.

Hieman tokkuraisena, mutta hymyillen istuin autooni, jonka töistään pois jäänyt puolisoni ajoi kotiimme.
Kulut:
- Koti - Hyvinkää - Koti, yht. 160 km, a' 0,43 € yht. 69 €
- Mehiläinen Hyvinkää, lääkärin vastaanotto kipulääkitys suonensisäisenä: 220 €; Mehiläinen konserni yht. 300 €
- Hyvinkään 1. Apteekki, Kipulääke, tabletti; omavastuuosuus: n. 11 €
Nyt yht. 329 €

13

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helmikuu 22.2.2013

      Yöllä kivut palasivat. Aamupäivän kärvistelin sängyssäni. Iltapäivällä olin kaikkea muuta kuin terve. Selkäni käteen säteilevä kipu tuntui yltyvän sallittuun maksimiin asti ottamastani kipulääkityksestä huolimatta. Tämän lisäksi tunsin, että minulla alkaisi nousta kuume.

      Lopulta puolisoni sanoi, että vaihtoehtoni ovat lähteä keskussairaalan päivystykseen taksilla tai hän soittaa ambulanssin. En pidä turhasta metelöinnistä taloyhtiössämme, joten soitin taksin ja suuntasin sairaalapäivystykseen.

      Kuten kaikki tietävät, niin "päivystys" tarkoitaa julkisella sektorilla jonoa, joka ei ole yhtään lyhyempi kuin neuvostoliitolaisen alkoholiliikkeen edessä aamulla klo 9. Kuittasin itseni jonoon ja yritin olla kyynelehtimättä kivuiltani. Manasin mielessäni kipujani ja julkista terveydenhuoltoa.

      Kuten kaikissa hyvissä tarinoissa, niin tässäkin on sankaritar. Tuo sankaritar oli tällä kertaa iltavuoron nuori sairaanhoitajatar, joka tuli ihmettelemään tuskaisaa olemustani. Kerroin hänelle kärsiväni ilmeisen pahasta välilevyn pullistumasta. Hän pahoitteli sairaalan lääkäripulaa, minkä vuoksi joutuisin vielä odottamaan, mutta sanoi kuitenkin, että:
      - tehdäänpäs niin, otetaan sinulta tässä odottaessa sydänfilmi.

      En jaksanut enää kivuiltani vastustella mielestäni älytöntä ja turhaa tutkimusta.

      Helmikuu 22.2.2013 klo 22.00

      Johtoja ympäri kehoa, ja neuloja työnnellään suoniini. Kaksi eri lääkäriä käy esittäytymässä vuorotellen. Henkilökunta juoksentelee ja puhuu nopealla, konemmaisella tahdilla toisilleen tai puhelimeen.

      - Siirrämme teidät seuraavaksi Meilahden angio-osastolle, sanoo lääkäreistä silmämääräisesti arvioituna vanhin ja toivottaa minulle hyvää onnea.

      Vaikka oli talvinen sää ja talvirajoitukset voimassa, niin arvioisin, että en ole siirtynyt Lahden moottoritietä päästä päähän maata pitkin kulkevassa ajoneuvossa yhtä lyhyessä ajassa. Kauaa ei myöskään kestänyt matka Meilahden etuovelle parkkeeranneesta ambulanssin takaosasta leikkauspöydälle, vaikken minä kaikkein keveimpiä kannettavia ole.

      - Teillä näyttäisi olevan sepelvaltimohaaroista tuo päähaara tukkeessa, sanoi kardiologi, kun hän tutkaili monitorejansa. Oli aavistuksen outo tilanne keskustella miehen kanssa, jolla oli kädessään vaijeri, jonka toinen pää oli sydämessäni.

      Selkäkipuni loppui sillä sekunnilla, kun kardiologi painoi nappia ja vesisuihku putsasi tukkeutuneen sydänverisuoneni.

    • Helmikuu 25.2.2013

      Sydäntehon ja parin osastolla vietetyn yön jälkeen syötyäni aamiaisen heräsin osaston lattialta. Katselin huoneen kattoa ja mietiskelin, että olenpas nähnyt kummallista unta. Unessani olin saanut sydänkohtauksen ja joutunut Meilahteen hoidettavaksi. Ajatus tuntui naurettavalta, mutta juuri sellaiselta, että kun heräät, niin et voi olla ihan varma, että mikä osa oli unta ja mikä valvetta.

      Henkilökunta rynni juoksemalla huoneeseeni, paitsi osaston lääkäri. Hän käveli muiden perässä. Vanhana reservin upseerina arvelisin, että myös hän oli RUK:n käynyt, sillä meille opetettiin RUK:ssa, että juokseva upseeri herättää kauhua. Ei pidä juosta.

      Osastolla käytettävä etäseurantalaite oli paljastanut henkilökunnalle, että sydän oli mennyt kammiovärinään. Siinä tilassa se vain väpäättää, eikä veri kierrä, joten tajuttomuus seuraa sekunneissa. Kuolema minuuteissa.

      Lääkäri lohdutteli minua ja sanoi, että rytmihäiriöt ovat aika tavanomaisia sydäninfarktin jälkeen. Hapenpuutteesta toipuva sydänlihas tekee outoja temppuja.

      Soitin puolisolleni töihin. Sanoin hänelle, että olen kovin pahoillani työpäivän keskeyttämisestä, mutta en ole ihan varma, että elänkö enää seuraavaan päivään. Että tulisiko tänne Meilahteen tapaamaan minua myös tänään, sillä perjantaille suunitellut häät saattavat jäädä pitämättä. Ja jos ei muuta, niin tein hänelle yleisen asianajovaltakirjan, sillä laki on sellainen, että jos olisin kuollut, niin lähiomaiseni olisi ex-vaimoni.

      Maaliskuu 2013

      Menin naimisiin 1.3.2013. Hääjuhlat jäivät pitämättä, koska olin aika heikkona pallolaajennuksesta, mutta lastemme läsnäollessa sanoimme käräjätuomarille "tahdon".

      Tein ilmoituksen Potilasvakuutuskeskukseen minua kohdanneesta hoitovirheestä. Kerroin Mehiläinen Forumin diagnosoimasta välilevyn pullistumasta, joka osoittautui sittemmin raakasti virheelliseksi. Kirjoitin hakemukseen, että olin joutunut "hoidon" vuoksi vielä suurempaan hengenvaaraan ja kärsimään huomattavan pahoista ylimääräisistä kivuista ja säryistä, ihan koska minua hoitanut lääkäri ei ollut ajatellut vaivani voivan johtuvan sydänperäisistä syistä.

      Loppuvuosi 2013

      Hiljaista. Yrittäjän ei kannata olla poissa töistä, vaikka saisi sydänkohtauksen.

      Helmikuu 2014

      Lähes vuoden asiaa mietittyään Potilasvakuutuskeskus totesi kirjeessään, että ei: Mehiläisen lääkäri ei ollut tehnyt mitään virhettä. Minua oli hoidettu ihan asianmukaisesti.

      Lähetin valituksen annettujen ohjeiden mukaisesti Potilasvahinkolautakuntaan. Olin kuitenkin saanut Mehiläisen lääkäriltä hoitoa, joka pahensi tilaani, ja lähes johti kuolemaani. Arvelin, että Potilasvakuutuskeskus ei ollut ymmärtänyt oikein lukemaansa.

      Syyskuu 2014

      Potilasvahinkolautakunta totesi ratkaisusuosituspäätöksessään, että "ei korvattavaa vahinkoa". Lääkäriyhtiö Mehiläisen vakuutusyhtiön ei tarvitse korvata minulle mitään, sillä he ovat toimineet osaltaan oikein. Olen saanut juuri sellaista hoitoa heiltä, kuin minun sopisi odottaa.

      Outoa.

      Kirjoitin Lääkäriyhtiö Mehiläiselle, että olen aavistuksen tyytymätön asiakkaansa. Vaikka vakuutusyhtiönsä oli sitä mieltä, että minä olin saanut heiltä asianmukaista hoitoa, niin itse olisin aavistuksen eri mieltä. Olin kuitenkin maksanut heidän hoidostaan jo 300 euroa, jonka seurauksena olin melkein kuollut.

      Lokakuu 9, 2014 klo 16:31

      Lääkäriyhtiö Mehiläisen lääketieteellinen johtaja totesi sähköpostivastauksessaan, että hän on nyt tutustunut tapaukseni yksityiskohtiin. Hän on vakuutusyhtiönsä edustajien kanssa samaa mieltä, että olen saanut Mehiläinen konsernin laatujärjestelmän mukaista hoitoa ja tämän vuoksi he eivät korvaa mitään muuta kuin ne 329 €, jotka erittelin aikaisemmin tässä tarinassa.

      Tämä on se hetki elämässä, kun joudun oikeasti miettimään, että kuinka oikein kerron tästä lapsilleni. Minä en enää koskaan juokse maratoneja. En enää pelaa jalkapalloa kanssanne mummon takapihalla. Isi ei jaksa, sillä vereni ei kierrä enää samalla tavalla kuin teillä, rakkaat lapseni.

      Mehiläinen teki virheen, mutta koska heidän palvelunsa oli kuitenkin laatujärjestelmän mukaista, heidän mielestään virheen arvo on korkeintaan 109 euroa ja 67 senttiä per lapsi. Se, että aikaisemmin aloitettu liuotushoito olisi vähentänyt sydänlihasvaurioitani ei merkitse mitään. Se, että jouduin kärsimään heidän vuokseen 48 tuntia pidempään tuskista, joita ei niitä kokemattomille selittää, ei merkitse mitään.

      Että vaikka isi kyllä maksoi Mehiläiselle kaikki mitä he halusivat, niin se ei merkitse mitään. Mehiläisen hallituksen puheenjohtaja Mikael Lilius ei liene tarpeeksi rikas.

    • ikavaaon

      Täytyy ottaa huomioon, että kertomuksestasi puuttuu tietysti se toisen osapuolen näkökulma. Tämän lisäksi, jos oireesi on tosiaan ollut sellainen kuin kuvailet, eli pääasiassa selkäkipu, niin ei mikään ihme, että ei tullut mieleen lääkärillä sydänkohtaus ja samasta syystä asiaa ei korvattavaksi ole katsottu. Katsos tilanne on mitä ilmeisimmin katsottu sellaiseksi, että melkein kuka tahansa lääkäri olisi kyseisen virheen voinut tehdä. Ei kukaan ennustaja ole eikä tule olemaankaan.

      • Juu,

        olet oikeassa. Ymmärrän hyvin, miksi Mehiläisen hoitava lääkäri mokasi ja aika pahasti. Oireet ovat hyvin samankaltaiset.

        Lähinnä minä kritisoin sitä, että a) Mehiläisen vakuutusyhtiö sanoi, ettei heidän tarvitse korvata, vaikka moka oli yksin Mehiläisen ja täysin kiistaton (en ymmärrä, että minkälaisia hoitovirheitä sitten oikein korvataan), ja b) Mehiläinen pesi itse kädet omasta korvausvelvollisuudestaan, koska tietävät, etten vie asiaa tuomioistuimeen.

        Minä kun en saa ilmaista oikeudenkäyntiä, eikä minulla ole varaa haastaa Mehiläisen kaltaista ulkomaalaisomisteista yhtiötä, koska jos häviän, niin sitten menee kaikki. Mehiläiselle varmasti sopii, että julkinen sektori vastaa heidän mokastaan.


    • Yksityinen_

      ei kyllä takaa yhtään mitään.

      Puoliso oli hiljan vakavasti sairaana. Yksityinen neurologi ei testiensä pohjalta ymmärtänyt, mitä kyseessä oli eli halkaisijaltaan 5cm kokoinen aivokasvain. Samana iltana puoliso joutui sairaalaan ja 2 viikon kuluttua leikattiin. Toinen lääkäri samalta yksityiseltä asemalta edellisellä viikolla (ollessani puolisoni mukana lääkärikäynnillä, koska hän oli jo niin "pihalla", ettei osannut oireitaan kertoa ja alkoi jo vaatia selvää "holhousta" muutenkin) keskittyi epikriisissään kolmeen kertaan mainitsemaan mukana olevasta miehestä, joka häiritsee hänen kunnianarvoisaa tutkimustaan. Toteaa kuitenkin diagnoosinsa onnistuneen häiriötekijästä huolimatta ja kyseessä olevan määrittelemätön sopeutumishäiriö.

      Kun lähiomainen lääkäriin mukaan lähtee, niin kuunnelkaa nyt hxlvetissä, että mitä oireista kerrotaan!

      No, eipä julkisella puolellakaan ollut pari päivää aikaisemmin ensiavussa "ensiavullista tarvetta"...

    • Voimia

      Hei aloittaja .
      Todella ikävää luettavaa, mutta toisaalta niin tuttua touhua. Itselleni attunut 3hoitovirhettä ja tiedän mitä airaanhoitomme on. En saanut apua julkiselta enkä myöskään yksityiseltä.

      Tässä linkki johon kannattaa olla yhteydessä ja julkaista vaikka tuo tarinsi, jotta totuus tulisi esiin

      http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi

    • 3+3

      Kaikki lääkärit tekevät virheitä työantajastaan riippumatta.

      • Monisairas

        Näin on. Jos ei itse pysty, osaa tai jaksa pitää puoliaan, niin huonosti saattaa käydä. Lääkärit vaihtuvat, eivätkä he perehdy asioihin, aikoja jää tulematta, tutkimuksia tekemättä ja hoidot saamatta. Näin se vaan menee. Valitettavasti.


      • Monisairas2
        Monisairas kirjoitti:

        Näin on. Jos ei itse pysty, osaa tai jaksa pitää puoliaan, niin huonosti saattaa käydä. Lääkärit vaihtuvat, eivätkä he perehdy asioihin, aikoja jää tulematta, tutkimuksia tekemättä ja hoidot saamatta. Näin se vaan menee. Valitettavasti.

        Mites, kun virheitä tehdään ihan kuin tahallaan. Minulla oli neurologin soittoaika polilta. Vastaanotolla hän sopi, että pv ja klo silloin ja silloin hän soittaa minulle. Sitten tuli vielä kotiin ajan vahvistus, ja kerrottiin, että on 10 minuuttia aikaa ja soiton aikahaarukka laajeni sen koko tunnin sisälle.

        Soittoa ei vain kuulunut koko päivänä. kaksi kertaa olen polilta kysynyt soittamattomuudesta, mutta selitystä tai soittoa ei ole kuulunut vielä viikkooon tuosta sovitusta. Miten poliklinikka voi toimia nän, kyykyttää potilasta olemaan puhelimen saavutettavissa loputtomiin? Haiskahtaa siltä, ettei sieltä koskaan aiotakaan soittaa. Miksi sitten sovitaan tarkkoja aikoja?

        Olen monisairas, ja sairauksieni vuoksi olen monien vuosien aikana jotunut käymään paljon lääkäreillä. Voin sanoa, että tämä oli kuudes kerta, kun lääkäri ei pidä lupaustaan. Monisairailla ei muutenkaan ole oikein mitään mahdollisuutta saada kokonaisvaltaista hoitoa. Hoitovirhekin oli lähellä sairaalassa, jos en itse olisi ollut tarkkana.

        Ei yksityistä puolta voi yksioikoisesti asettaa paremmaksi kuin julkista. Julkinen hoito toimii jossakin päin Suomea, monessa paikassa stä ei voi kehua. Samanlainen tilanne on yksityislääkäreilläkin. Joidenkin lääkäreiden kohdalla on jopa pelkästä rahastuksesta kysymys. Ei sieltä mitään apua välttämättä saa.


      • Monisairas
        Monisairas2 kirjoitti:

        Mites, kun virheitä tehdään ihan kuin tahallaan. Minulla oli neurologin soittoaika polilta. Vastaanotolla hän sopi, että pv ja klo silloin ja silloin hän soittaa minulle. Sitten tuli vielä kotiin ajan vahvistus, ja kerrottiin, että on 10 minuuttia aikaa ja soiton aikahaarukka laajeni sen koko tunnin sisälle.

        Soittoa ei vain kuulunut koko päivänä. kaksi kertaa olen polilta kysynyt soittamattomuudesta, mutta selitystä tai soittoa ei ole kuulunut vielä viikkooon tuosta sovitusta. Miten poliklinikka voi toimia nän, kyykyttää potilasta olemaan puhelimen saavutettavissa loputtomiin? Haiskahtaa siltä, ettei sieltä koskaan aiotakaan soittaa. Miksi sitten sovitaan tarkkoja aikoja?

        Olen monisairas, ja sairauksieni vuoksi olen monien vuosien aikana jotunut käymään paljon lääkäreillä. Voin sanoa, että tämä oli kuudes kerta, kun lääkäri ei pidä lupaustaan. Monisairailla ei muutenkaan ole oikein mitään mahdollisuutta saada kokonaisvaltaista hoitoa. Hoitovirhekin oli lähellä sairaalassa, jos en itse olisi ollut tarkkana.

        Ei yksityistä puolta voi yksioikoisesti asettaa paremmaksi kuin julkista. Julkinen hoito toimii jossakin päin Suomea, monessa paikassa stä ei voi kehua. Samanlainen tilanne on yksityislääkäreilläkin. Joidenkin lääkäreiden kohdalla on jopa pelkästä rahastuksesta kysymys. Ei sieltä mitään apua välttämättä saa.

        Juurikin näin... samanlaisia kokemuksia on myös minulla. Soittoaikana kukaan ei soittanut, eikä myöhemmin mitään selitystä tälle tullut. Mutta, näitä kaiketi sattuu, eli ollaan tässä "koneiston" armolla.
        Olisi hyvä, että olisi joku koordinaattori, joka tsekkaisi nää jutut, kun sairauksia on monen erikoisalan alla.
        Yksityispuolen hoitoon hakeutuminen ei ole mahdollista taloudellisestikaan, enkä usko, että meitä monisairaita pystytään yksityispuolella edes hyvin hoitamaan. Ainakaan niin, että kokonaisuus tulisi huomioiduksi. Ensimmäisenä pitää yrittää varmistaa, että henki säilyy, ja sen jälkeen sitten sitä hienosäätöä...


    • 20+8

      Kurja juttu.

      Virheitä tosin tehdään sekä julkisella että yksityisellä.

      Julkinen terveydenhoito on liian kuormittunutta ja yksityinen terveydenhoito ei ole ihmistä vaan rahantekoa varten.

      Toivottavasti Suomessa kokoomustuulet laantuvat ja terveydenhoidon rapautumiselle ja yksityistämiselle pistetään stoppi.

      • En kritisoi virhettä. Uskon, että minua hoitanut ortopedi muistaa tapauksen uransa loppuun saakka. Häntä ei pidä rankaista yhtään enempää.

        Yksityinen terveydenhoito on edelleen minusta hyvä juttu, mutta palveluntarjoajille pitää asettaa velvollisuus korvata omat virheensä. En voi ymmärtää, miksi Mehiläisen potilasvakuutus ei korvaa minulle aiheutettua vahinkoa, koska vahinko on täysin kiistaton ja täysin heidän aiheuttamansa.

        Ja koska vakuutusyhtiö on Mehiläisen, niin mielestäni Mehiläisen tulisi olla velvollinen korvaamaan sen, mitä heidän valitsemansa vakuutusyhtiö ei korvaa. Miksi maksavat asiakkaat ja potilaat laitetaan maksamaan heidän virheensä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe