Uskotko laman syvenevän vai helpottuvan?

Luki.

Itse uskon laman jatkuvan hyvin kauan, jopa sanoin kuvaamattoman kaun,jopa mittaamattoman kauan.

Syitä en halua heti luetella, ettei tule lukijoille pahamieli.

23

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aa-a=a

      oman 60v elämän taipaleen aikana ollu 2 hullua nousukautta,80 luvun lopulla ja nyt 2000 luvun alku.Kummassakin näki et tässä ei hyvin käy .Muuten elämä ollu tasaista junnaamista.Eikö olis todella outoa jos muutenkin kaikin puolin ylihintasessa suomessa alkas nyt perään uus nousukausi?Ihan kannattaa sopeutua tähän nyky tilanteeseen, lakata "lamailemasta" ja jatkaa elämää uusin kujein.Tän päivän 20v nuori ei ehkä vastaavia nousukausia koe,toivottavasti.
      Kun herrat Helsingin saa tän vuoden valtion verokertymät nokan eteen ens vuonna,ovat varmasti ihan sanattomia.
      Talousnousu ennuste ens vuoden alkuun,on yhtä uskottavaa kun suomen jalkapallomaailmanmestaruus.

    • Opettajatäti

      Luki , mene apukouluun takaisin, opiskelemaan kirjoitusta.

      • ei taida auttaa

        nyt Suomea tässä talousahdingossa. Voi jäädä opettajatätikin vielä työttömäksi, kun niitä apukouluja lakkautetaan.


      • Luki.

        Opettja täti ei saa solsii eikun sorsii.

        Kyllä sitä menisi vaikka mihinkä kouluun mutta kun te olette laman takia supistaneet noistakin apukouluista niin että kaikki luokat on vissiin ihan täynnä ja erityis opetukseen ei ole suomella enää varaa.

        Joten siinä mielessä minä ole syytön.


    • kullervo.

      Oikeastaan mitä väliä, oli lama tai ei asuntoja ostetaan ja hinnat nousee vähintään inflaation verran.

      asp järjestelmäkin laitetaan taas uusiksi joka piristää asuntokauppaa ja nostaa hintoja.

      Kyllä se elämä kannattaa asua omassa asunnossa, nyt jopa lukikin voi alkaa säästää asp-tilille kun 39 vuotias voi vielä tilin avata.

      Voi onko luki jo ikäloppu menetetty tapaus?

      • noinko luulet

        Työttömyys kasvaa vuodesta toiseen ja sinun asuntokauppasi sen kun porskuttaa nousevin hinnoin.


      • Luki.

        "Oikeastaan mitä väliä, oli lama tai ei asuntoja ostetaan ja hinnat nousee vähintään inflaation verran."

        Väärin .....on sillä väliä,ja sinäkö höperö haluat hintojen nousevan lisää niinkö?

        Oletko sinäkin niitä kokkareita joilla ei ole jären hiventäkään ,kokkareden vikahan tää on ei ole nousua saamaton porukka ,mitään ei ole 4 vuoteen saatu aikaan.

        Muuta kun syvenevää lamaa.


      • 44556662222233333333
        Luki. kirjoitti:

        "Oikeastaan mitä väliä, oli lama tai ei asuntoja ostetaan ja hinnat nousee vähintään inflaation verran."

        Väärin .....on sillä väliä,ja sinäkö höperö haluat hintojen nousevan lisää niinkö?

        Oletko sinäkin niitä kokkareita joilla ei ole jären hiventäkään ,kokkareden vikahan tää on ei ole nousua saamaton porukka ,mitään ei ole 4 vuoteen saatu aikaan.

        Muuta kun syvenevää lamaa.

        Minusta katsot kokoomuspolitikkojen merkityksen ja roolin taloutemme notkahduksen aiheuttajina aivan liian suureksi. Merkittävämpiä syitä tähän on ihan muita jotka ainakin meidän nykypolitikoistamme riippumattomia.


    • Luki.

      Ei siis aiheuttajina vaan saamattomia ,eli noususta olen kirjoittanut,pitäs tehdä jotain 4 vuotta meni ja mitään ei herrat tehnyt.

      Kun nyt olisi pitänyt aika sitten toimia niin kokkarit ei toimineet ,sinne Katainen jätti laivan ja niin jättää stupidokin,ei ne tee mitään vaalit on tulossa,suomi menettää hirveästi vaalien takia.Tai vaalit pitäisi pitää oikeastaa nyt.

      Mutta kokkarit tuhlaa ja vie syd¨vemmälle lamaan joka päivä,he ovat niin itsekkäitä eivät aja suomen etiua vain omaa etuaan.

      • itsekkäitä tai ei

        mutta helvatin tyhmää porukkaa se on. Aino fiksu on Vapaavuori, Stubb on täysi pelle, vois mennä vääntämään hevosnaamaansa sirkukseen.


    • Luki.

      Se on hirvittävän kallis puolue tuo kokkarit,joka päivä on jo liaan myöhään,vaalit tulisi olla jo mutta kokkarit ei tee mitään vaan pitkittää,suomalaiset maksaa tästä,ei ole aikomustakaan muttaa mittään vasta vaalien jälkeen ja sen hirveän paljon liian myöhään.

      Katainen otti kortin himasen,ei auttanut .no sinne meni sekin reilut 700000euroa,huomattuaan ettei osaa jätti laivan oman edun tavoitteluun ,ei minkäänlaista isänmaalisuutta ole kokkareilla.

      Tää on suomalaisille veron maksajille käynyt kalliiksi.

    • kumiasu

      Köyhillä paskaduunareilla ei ole koskaan rahaa ostaa omaa ja työttömänä vielä vähemmän.
      Ei vaikuta asuntojen hintoihin paskasakin työttömyys.

      • 18+19

        Tuolla asenteella ei saa muuta aikaan kuin vastakkainasettelun lisääntymistä, tuolla ihmisten eri leireihin jaolla siis. Aika pitkälti pätee myös jo lapsena opittu sanonta: "se on joka sanoo".

        Asuntojen hinnoista, itse en kyllä ymmärrä miten lisääntyvä työttömyys ja talouden edelleen jatkuva kurjistuminen olisivat jotenkin täysin irrallaan asuntomarkkinoiden kehityksestä, eivätkä siis vaikuttaisi kysyntään hintoihin? Mennyt ei edelleenkään ole tae tulevasta.


      • halookausi
        18+19 kirjoitti:

        Tuolla asenteella ei saa muuta aikaan kuin vastakkainasettelun lisääntymistä, tuolla ihmisten eri leireihin jaolla siis. Aika pitkälti pätee myös jo lapsena opittu sanonta: "se on joka sanoo".

        Asuntojen hinnoista, itse en kyllä ymmärrä miten lisääntyvä työttömyys ja talouden edelleen jatkuva kurjistuminen olisivat jotenkin täysin irrallaan asuntomarkkinoiden kehityksestä, eivätkä siis vaikuttaisi kysyntään hintoihin? Mennyt ei edelleenkään ole tae tulevasta.

        Aina ilahduttaa nämä valonpilkahdukset; ihminen, joka puhuu yhteishengestä ja reiluudesta. Teidän kaltaistenne käsissä on maailman pelastuminen. Tai sanotaanko, meidän, koska itsekin yritän kuulua tähän rakastavampien ihmisten ryhmään, jonka toivoisin kasvavan käsittämään lähes kaikki. Ne ongelmayksilöt sitten jäisivät ulkopuolelle, ja heidät saataisiin kuriin helposti. Puhun siis niistä muutamasta pankkiirista, jotka ovat kaiken tämän takana. Heräsin itse vasta vuosi sitten huomaamaan, että meitä tosiaan ollaan viemässä kohti tuhoa, ellemme yhdisty ja tee tälle loppua, rauhanomaisesti ja rehellisesti. Epäröin antaa linkkiä viimeisimpään tiedonvälittäjään, mutta kerron hänen nimensä, koska hän kuvaa tilanteen syitä ja seurauksia paremmin kuin kukaan toinen, jota olenkuunnellut. Hän on syntyperäinen juutalainen itse, joten turha väittää häntä antisellaiseksi. Christopher Jon Bjerknes - kuunnelkaa, ja lukekaa hänen kirjansa, jos sen saatte käsiinne, niin tiedätte tasan tarkkaan, mitä meille ollaan tekemässä.


    • Pelleily seis

      Näyttäis Liki olevan pesunkestävä saivarteleva persu. Ei siis ole ihme, että sen jutut on noin väsyneitä. Totuus kuitenkin on, että just persujen kaapista ulostulo 2011 ajoi maamme tähän poliittiseen kaaokseen. Silloin framille tuli mitään tekemätön saivartelijoiden joukko, jolle vastuu ei kelvannut, jolloin jouduttiin kasaamaan hallitus, jolla ei ollut mitään kunnollista linjaa liiallisen laajan pohjansa takia. Siinä syy nykyisiin aikaansaamattomiin ongelmiin. Siinä hiukan totuutta nykytilanteesta.

      Lama muuten kestää just niin kauan kun punikit on hallituksessa ja persut saivartelee stalinistisine opetuksineen. Niin pitkään kun kannustusloukkuja ei pureta, holtitonta rahanjakoa mitään tekemättömille ei lopeteta ja pöhöttynyttä julkista sektoria ei alasajeta, meillä menee huonosti. Nousu tulee alkanaan seuraavien vaalien jälkeisen porvarohallituksen johdolla. Varautukaa punikit siihen.

    • mikä vika

      Sattumaa tai ei, mutta sama puolue on ollut vallassa molempien lama-aikojen alkaessa.
      Ensin mennään lujaa, ja sitten tulee pysähdys.....

      • Pelleily seis

        Siellä on muiten ollut muitama muukin puolue hallituksissa ihan joka kerta. Oliko yllätys...


    • whoknowswins

      Lama jatkunee vuosia, mutta ulkopuoliset tahot viheltävät pelin poikki noin 4-7 vuoden päästä. Silloin tilanne on se -50% kaikessa. Suomi ei enää koskaan palaa 2007 vuoden tasolle.

    • vapaudet riistetty

      Toivottavasti lama tappaa koko asunto- ja vuokramarkkinat, ja palauttaa kustannukset inhimilliselle tasolle.

    • Pelleily seis

      Tilanne alkaa helpottua, kunhan jätätte ruksaamatta puna-vihersokeat ja saivartelevat persut äänestylapuiltanne pois.

      Aina on ollut huonompia aikoja ja aina tulee parempia. Miksei siis myös tämän laman jälkeen.

      • Armotonta menoa!

        Elikkä Sekoomuksella on vielä työ kesken? Keskeneräinen työ on ikävää. Vielä kerran KOK ja sitten lappu luukulle! Konkurssi! Pelleilijäkin lähtee pakoon oloja Suomesta, jos pääsee? Auts! Se velka!


    • Pelleily seis

      Sinne jää muuten muitakin puolueita jäljelle kuin Kokoomus. Punikki ei vaan sitä tajua. Se työ muuten ainakin helpottuu, kun ei tarvitse sen SAK- jäärän kanssa kinastella, eikä SMPn konkurssiin ajaneen talousoppeihin nojautua, puhumattakaan vihreiden käsittämättömästä tarpeesta palauttaa maamme keskiajalle.

      Ei tota pitäis punikinkaan olla vaikea ymmärtää.

    • Taasnäitä

      Suomi pitää tällä hetkellä yllä korkeampaa elintasoa kuin sillä on varaa. Se tapahtuu lainaa ottamalla. Ikuisesti se tie ei voi jatkua ja mihinkään loivaan oikaisuun en usko. Eduskunta ja kunnanvaltuustot on miehitetty julkisen sektorin työntekijöillä ja he vastustavat viimeiseen asti sitä mikä olisi välttämätöntä jotta talous saataisiin nousuun: Julkisen sektorin pienentäminen ja ihmisten verorasituksen keventäminen. Maissa, joissa ihmiset saavat itse päättää omista rahoistaan, talous kukoistaa.

      Niinpä uskon Irlannin kaltaiseen talousromahdukseen jossa pankit junailevat valtion ottamaan jättilainoja pelastaakseen pankit jonka jälkeen nuori väestö ei näe tulevaisuutta omassa maassaan ja lähtee maasta.

      Tällä palstalla on joskus kysytty, mikseivät oululaiset myyneet asuntojaan ajoissa kun niistä vielä jotain sai. Minä kysyn mikseivät suomalaiset myy nyt kun asunnoista vielä jotain saa ja muuta ulkomaille työn perään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe