hintatilastoja

tilastotietoutta

Kuinka nykyinen taloustilanne näkyy totetuneissa kauppahinnoissa verrattuna hintapyyntöihin keskimäärin?
Onko toteutuneet hinnat esim. 20 % pienemmät?

26

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eathte

      Myyjä pyytää mitä haluaa ja ostaja maksaa mitä haluaa.

    • 1+3

      Meilläpäin on yksi mökki myynnissä, ensin hintapyynti oli 175 000, nyt sen on laskenut 165 000€. Myymättä on vieläkin, ja minä pidän nykyistäkin hintapyyntiä vähän kovana.

    • Pave 64

      Joka nyt myy, niin on rahapulassa.

    • Hypo.

      Mökkikupla on puhjennut. Nyt hinnat kyykänneet -20%. Lasku jatkuu jopa 10
      vuotta. Nykynuorisoa ei kiinnosta mökkeily. Lisäksi maaseutu autioituu. Hypo vasta kertoi että itärajalla osa mökeistä jo arvottomia. Ihmiset vaihtaa
      mökit kerrostaloasuntoihin. Saimaalla pahin lasku..

    • kuplassa joo

      Voi voi kun huolestuttaa, mökki löytyy ja eikä tämänhetken tiedossa tarvetta myyntiin eli antaa laskea ostan toisen jos kovin halvaksi menee.

      Rantatontti löytyy ja jos rakennuskustannukset paljon laskee niin voi vaikka uudenkin rakennuttaa ei nyt tuntunut olevan vielä ostajan markkinat kehikkokaupoilla kun kysyin tarjouksia kehikosta eri vaiheissa.

    • hypohypo

      Rantakiinteistöjen hinnat eivät laske. Ei voi kuin ihmettellä voi näitä -20% puheita, tilastoista ei voi tällaista havaita. Täyttä fuulaa ovat myös "lasku jatkuu jopa 10 vuotta", "Saimaalla pahin lasku", "ihmiset vaihtaa mökit kerrostaloasuntoihin", "itärajalla osa mökeistä arvottomia". Liikkeellä olevan rahan määrästä päätellen inflaatio on euroalueella paljon todennäköisempi tulevaisuudenkuva kuin deflaatio. Nuorisoa ei mökkeily kiinnosta sen takia, että nämä kiinteistöt ovat nuorille liian kalliita hankintoja. Kun työvuosia on riittävästi takana, ja pelivaraa alkaa olla, mökkeily alkaa kummasti kiinnostamaan. Tutkikaa maailman ja Euroopan karttoja, Saimaan kaltaista vesistöä ei ole toista. Aivan käsittämätöntä luulla, ettei rantakiinteistöille ole jatkossa kysyntää. Ostakaa hyvät ihmiset mökkinne vielä kun niitä on näillä kohtuuhinnoilla saatavilla.

    • dddd3

      Yleensäkin mökkikauppa on hiljaista näin talvella... Mökkihöperö saa edelleen odotella "ilmaista" mökkiä.

      • witun tyhmä

        Hintojen lasku on todellista. Ymmärrän jos olet ostanut jonkun luxus mökin mereltä ja mennyt maksamaan siitä 200k. hahahahaha!!!


      • joo...
        witun tyhmä kirjoitti:

        Hintojen lasku on todellista. Ymmärrän jos olet ostanut jonkun luxus mökin mereltä ja mennyt maksamaan siitä 200k. hahahahaha!!!

        Luxusmökki "mereltä" 200k? Kuka olikaan tyhmä? Tutki vähän hintoja.


    • dddd3

      Pistetäämpä pikagallup: missä kuussa olette mökkinne ostaneet? Me ostimme kesäkuussa.

      • Tylsä 2.95% 5v.

        Hei,

        Näyttö / tarjous kesäkuussa, kaupat / vapautuminen heinäkuussa.

        t: "mökkimatkan kipuraja 150km", ok, sopii meille, meillä se on edes-takaisen mökkimatkan pituus kotiovelta Helsingistä mökille….


      • Mökki ostettiin
        Tylsä 2.95% 5v. kirjoitti:

        Hei,

        Näyttö / tarjous kesäkuussa, kaupat / vapautuminen heinäkuussa.

        t: "mökkimatkan kipuraja 150km", ok, sopii meille, meillä se on edes-takaisen mökkimatkan pituus kotiovelta Helsingistä mökille….

        Perheellemme ostettiin mökki kesäkuussa.

        Vaikka hinnat olisivat olleet ehkä hieman halvemmatkin talvella, niin en silloin mökkiä halunnut hankkia, koska halusin nähdä myös millainen ranta kohteessa oli!

        Eräässäkin kohteessa välittäjä kertoi vettä olevan laiturin päässä "rintaan asti". Vettä oli n.50cm ja kepin avulla selvisi mutaa olevan n.1m. Joten tuo olisi jäänyt todennäköisesti huomaamatta talviaikaan ostettaessa!


    • arvoton maa

      Järjetöntä sijoittaa suomeen enää mitään!!Kaikki tulee tässä maassa romahtamaan!Lukekaa nyt helkatti uutisia taukit!Pääsee pois vaan täältä niin on jo lottovoitto!

    • 6+2

      Järvestä ja merestä voi nauttia ilman mökkiäkin. Ei kesällä tarvii mitään sisätiloja jos on nätti ilma. Jos on huono ilma voi olla kotona.

      • helppo homma

        Jos ei ole jopoa niin voi pysyä kotona.


      • Näin se menee
        helppo homma kirjoitti:

        Jos ei ole jopoa niin voi pysyä kotona.

        Ostin syksyllä mökin Hämeestä. Hinta tippui noin 18 prosenttia alkuperäisestä pyynnöstä. Ensin kiinteistövälittäjä sai myyjiin järkeä, ja lopuksi asiallisen tarjouksen tehnyt tarjoaja, joka tiesi ettei syksyllä myyjän kannata nipottaa viimeisistä tonneista. Kevääseen, jolloin mökillä olisi ollut enemmän kyselijöitä, on pitkä aika. Mökin hinta on samalainen kuin teideteoksella: jos ostaja haluaa sen väkisin, voi myyjä pyytää epärealistista hintaa.
        "Todellista" hintaahan ei vapaa-ajan asunnolla olekaan, koska se on tarpeeton.
        Jos mökillä on oma yli 2000 neliön tontti pienen metsäjärven rannassa, oma uimakelpoinen ranta, sähköliittymä, ei lähinaapureita ja alueella rantakaava joka takaa ettei lisää rakenneta, vesioikeuksia myös isoon vesistöön jonka rantaan kävelymatka ja sen rannassa venepaikka, niin mökin koosta ja iästä riippuen hinta on alle 200 km:n etäisyydellä pääkaupunkiseudusta yli 80 tuhatta, koska pääkaupunkiseudulla olo hektisen elämänrytmin, vaikeiden työaikojen ja öisin kaduilla mekastavien naapureiden vuoksi tulee monestakin syystä yhä rasittavammaksi ja maaseudun rauhaan haluvia, työelämässä stressaantuvia tulee lisää. Hinta määräytyy edelleen sen mukaan, kuinka kauan mökille ajaa Hesasta.


    • 14+7

      Eli kaksi kesäkuuta, yksi heinäkuu ja yksi syksy. Ja syksyllä sai tingittyä hinnasta. Mökkikauppojen sesonki taitaa olla ennen juhannusta.

      • Siinähän ne

        Eli kaksi mökkiä ostettu kesäkuussa ja yksi syksyllä. Siinähän ne taisi suomessa tänä vuonna myydyt mökit sitten ollakin..... Loput tosiostajat odottavat kotisohvillaan, kuinka ne hinnat varmuudella puolittuvat ja sen jälkeenhän sitä voi ostaa vaikka kaksi mökkiä :)


      • katkeruus, katkeruus
        Siinähän ne kirjoitti:

        Eli kaksi mökkiä ostettu kesäkuussa ja yksi syksyllä. Siinähän ne taisi suomessa tänä vuonna myydyt mökit sitten ollakin..... Loput tosiostajat odottavat kotisohvillaan, kuinka ne hinnat varmuudella puolittuvat ja sen jälkeenhän sitä voi ostaa vaikka kaksi mökkiä :)

        Eihän siinä ollut puhetta ostovuodesta.... Ainakaan minä en ostanut tänä vuonna (toinen kesäkuussa ostaneista).


    • Ylihintaa on

      Kohta on mökkiä kaupan ja reilusti. Ne jotka luulevat saavansa mökit kaupaksi, puolittakaa pyynti niin joku voi ostaakkin..

      • On niitä myynnissä

        Voi, reppanat!
        Jos tosiaan luulette, että näillä sivuilla trollamalla saatte mökkien hinnat laskemaan, niin hups!
        Menneen kesän ja syksyn aikana toteutuneista mökkikaupoista suosituilla alueilla hinnat olivat joissakin tapauksissa juuri ne mitä myyjä alussa pyysi.
        Kun nousee se kuume. Yhdessä tapauksessa (jossa olin katsojana) hinta nousi ensimmäisessä esittelyssä, koska omistaja oli paikalla ja sai päättää huutokaupasta, kun toinen katsoja aloitti nokituksen. Kiinteistövälittäjä siis hylkäsi ensimmäisenn tarjouksen, koska omistaja päätti niin.
        Mökeillä on aina ostajansa. Käytännössä ne muutamat kerrostaloasunnot, joita ole ostanut (ja myynyt) menevät hintapyynnöstä noin 7 prosenttia alennettuna.
        Kesämökit kesällä suunnilleen samalla kaavalla, jos mökki ei ole mennyt kesällä, niin syksyllä hinta tippuu 5-10 prosenttia ja jos se ei mene kuukaudessa, niin se otetaan pois myynnistä. Seuraavana keväänä myynti aletaan samasta, joka oli alkuperäinen hintapyyntö. Tavallisesti silloin välittäjä on vaihtunut.
        Ostakaa se mökki syksyllä niin hinta voi olla 25 prossaa halvempi kuin keväällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe