Kuolkoon! Vai pelastetaan?

ajatelkaa!

Kerron erään keskustelun pätkän. Luin sen näiltä palstoilta ja myös Maaseudun Tulevaisuuden netti keskusteluista.

Lehtomäen puoluetoveri oli varoittanut jätevesiasetuksesta, hinnoista ja kansan reaktiosta.

" Se asetus pitää perua." Lehtomäki: Mutta kun niin moni on jo kerinnyt ottaa jätevesipuhdistamon!" Puoluetoveri: " Silloinhan jos tapahtuu haaksirikko merellä ja kymmeniä ihmisiä on jo kuollut niin pitäisi oikeudenmukaisuuden antaa loppujen hukkua koska se epäoikeuden mukaista jo kuolleita kohtaan." Vastauksena Lehtomäen ahdistunut katse."

Tein paremman otsikon mielestäni, anteeksi alkuperäinen aloittaja.

15

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takarivin taavi

      No johan sen sannoo järkikii että antoo hukkuu vuan se on oikeuvven mukasta niitä hukkunneita kohtaan, mittees mänivät hukkummaan.

      huumorvitsi vakavasta aeheesta anteeksi.

    • grahn-laasosenajatus

      "Haja asutusalueiden jätevesiasetus. Asetus, jota ei koskaan olisi pitänyt säätää.
      Maalaisjärjen vastainen jo syntyessään."

      Uuden ympäristöministerin mielipide, poimittu Ylen nettisivuilta.

    • ei toimi

      Oikein! EI TOIMI ja vituttaa."

      Ylikyläläisen vihainen kommentti palstalta "Kuuleeko, Ylikylä hohoi."
      Ne kun perustivat oikein yhteisen kylän jätevesipuhdistamon mutta ei saa sitä toimimaan!
      Lukekaahan Nurmeksen palstaa!

    • filtteriksi vain

      Politikkoi pitäisi survoa sinne paskakaivoon suodattimeksi!

    • hyvä suodatin!

      Joo, p-skat p-skan suodattimena toimikoon!

      • laitonta?

        Joidenkin lainoppineiden mielestä koko ajatus pakolla liittämisestä on perustuslain vastainen. Edellinen vesihuoltolaki vuodelta 2001 hyväksyttiin eduskunnassa ilman perustuslakivaliokunnan käsittelyä, ja kriitikoiden mielestä se loukkaa niin perustuslain mukaista yhdistys- ja sopimusvapautta kuin omaisuuden suojaakin.

        Ylen nettisivut.


    • ylikylän farssi

      Tämän kirjoituksen kun oikein ajatuksella lukee, niin hölmökin ymmärtää, ettei näillä Viasveden Jätevesiosuuskunnan (VJOK) herroilla ole touhuissaan järjen hiventäkään. Tämäkin kirjoitus on avuton yritys räpistellä eteenpäin, antamalla väärää tietoa mahdollisille liittyjille.
      Tällä osuuskunta-aatteella, on myös annettu ymmärtää, että kaikki kyläläiset ovat mukana 100 % otannalla, tämä EI pidä paikkaansa, vaan pikemminkin päinvastoin.
      Ensinnäkin VJOK on vasten kyläläisten tahtoa perustettu, perustamiskokouskutsussa meille kerrottiin, että tilaisuudessa on mahdollisuus äänestää, kokouksessa oli läsnä reilu 100 hlöä ja mitään äänestystä ei pidettykään, herrat kertoivat, että ei tämä ole mikään huutokauppa, riittää kun 3 hlöä haluaa perustaa osuuskunnan, niin se on siinä. Siinähän se oli ja ihmiset poistuivat välittömästi kokouksesta. Paikalle jäi 7 hlöä ja he sen sitten perustivat, nyttemmin olen kuullut, että heistäkin osa epäröi hankkeen järkevyyttä. Tämä kaiketi on ihan lain mukaista.
      Mitään yleistä kokousta ei ole ollut, he eivät myöskään ole tiedottaneet sähellyksistään millään muotoa, vuosikokouksen ?? he pitivät visusti salassa ja antoivat siellä itse itselleen tili- ja vastuuvapauden, että sillälailla. Tämäkin kaiketi on ihan laillista, en sitä osaa sanoa.
      Se, että osa kyläläisistä olisi HARMISSAAN, että ovat jo omat jätevesipuhdistuksensa laittaneet ajantasalle, ei pidä paikkaansa VAAN suurin osa kyläläisistä yrittävät saada nämä asiat kuntoon, ettei vaan olisi millään muotoa pakko liittyä VJOK:taan.
      Se, että te kerrotte näitä liittymiä tarjotessanne, että 30 kiinteistöä on sen jo ottanut, sekin on vale, osa näistä on sanonut, että ottaa liittymän jos on pakko eli sekin voi olla sellainen markkinointi keino joka voidaan lukea vakavaksi harhautukseksi.
      Olen asiaa niin paljon laskeskellut, että väite, VJOK:taan liittyminen tulee halvemmaksi, on todella iso VALE, josta voi joutua jopa tilille, eli hyvät JVOK: n herrat, olkaa varovaisia kun harhautatte ihmisiä puheillanne.
      Ennen joulua tuli myös tieto, ettei Porin kaupunki takaa heidän lainaansa, siitäkään he eivät ole tiedottaneet mitään. Käsitykseni mukaan myös Porin Vesi, joka on tehnyt kustannusarvion sai huomautuksen, ettei ihan näin saisi tälläisiä asioita hoitaa, eikö tämä jo kerro teille hyvät VJOK:n herrat, että olette ihan mettässä, näiden haaveidenne kera.
      Tämän suuruusluokan projekteissa, pitää tiedottaa niin, että kaikki kyläläiset ovat tietoisia, mitä täällä tapahtuu ja milloin. Tämä koskee meitä kaikkia, keneltä kaivetaan pihan läpi, keneltä alitetaan, kenties salaojitettu pelto ja kenen mökkitie alitetaan.
      Miettikää nyt hyvät ihmiset, ennenkuin liitytte JVOK:taan, miten kyseinen kerho on perustettu, miten kyseinen kerho tiedottaa tekemisistään ja missä ( täällä nimettömänä suomi24 sivuillako ?!!? ). Pyytäkää nähtäväksi kustannusarvio, siitä pystyy jo sokeakin näkemään, että se ei tule pitämään, ei millään muotoa. Tämä on tärkeä pointti, sillä kun projektissa loppuu rahat kesken ( lainan takausta ei tullut ), silloin tänne Viasvedelle tulee toimialue ja kaupunki ottaa keskeneräisen työn vastaan ja sehän tarkoittaa, sitä että me kaikki pakkoliitetään siihen jätevesiputkeen, oli rahaa tai ei, oltiin vanhoja tai nuoria.

      " Ylikylällä ei onnistuttu.Ei muuallakaan.?"

    • samoilta sivuilta

      kiitos"puuhaihmine muualta" vinkistä.

      Täällä kun nuo metrit ovat noin 280 m / per liittyjä.
      Huhupuheitten perusteella liittyjiä n.30-50,arvioin, kun ei ole tarkkoja tietoja.

      Mutta toi budjetti tuntuu paljon todennäköisemältä eli tässä tapauksessa noin 24000 e/ per liittyjä ja kun vähennetään, mahdolliset avustukset niin tekis noin 17500 e/ per talous, plus vuotuiset käyttö kustannukset noin 400-700 e/ per vuosi, niin melko kallista, sanoisin.

      Tähän kustannus arvioon minäkin uskon.

      "Ihanan kallista! Kuten mainoksessa sanotaan."

    • asef

      Minusta kylän yhteinen riuku olisi paras ja kustannustehokkain vaihtoehto. Samalla tulisi hoidettua kylän sosiaalinen kanssa käyminen siihen voisi saada jotain leader rahaakin.

      "Lukijan naseva kommentti Nurmeksen Ylikyläpalstalta."

      "Lukekaahan surkuhupaiseksi mennyttä hanketta!"

      • riukua rakentelen:)

        Riukuaikaanhan tässä joutuu itsekukin. Suosittelen samaa Ylikylän asukkaille. Halvemmalla pääsee. Kun ei toimi niin ei toimi myöskään milloinkaan.


    • ekoteko heko heko

      Greenpeacelta voisi kysyä neuvoa kuka lieksassa voisi toimia riukupaskavastaavana? Greenpeace on erikoistunut noihin vastaaviin kun niillä on jokahommassa vastaava? Samalla voisi vahtia väärinkäytöksiä, esim. onko kaikilla lupa käydä riu`ulla istumassa! Oliskohan ketään iinokasta vahtijaa kun minä en jouda nyt kiireiltäni!

      • löytyy löytyy!

        Kyllä siihen joku virkaintoinen kallispalkkainen henkilö löytyy :)


    • m.n

      Nykyiset kolme saostuskaivoa takapihalla on kyllä riittänyt pitämään bakteerit poissa juomavesikaivostamme etupihan puolella. Lineevätkö sitten jotenkin koukanneet sinne Itämereen!
      Toivoisimme, etteivät päättäjät tekisi nykyistä elämäntyyliämme aivan mahdottomaksi. Pärjäämme kyllä pienillä eläkkeillämme, mutta tämmöisiin suuriin investointeihin ei resurssit riitä!

    • tämäkin vielä

      Haja-asutuksen jätevesiasetuksessa keskimääräiseksi vedenkulutukseksi on arvioitu 150 litraa asukasta ja vuorokautta kohti. Tutkimukseen osallistuvien kiinteistöjen todellisesta keskimääräisestä vedenkulutuksesta saadaan arvioita hankkeen edetessä, mutta käytännössä haja-asutusalueilla käytetään vettä merkittävästi yllä olevaa arviota vähemmän.

      " Tämäkin vielä..! TM-RakennusMaailman kirjoitus ylempänä.

    • ios7

      Perussuomalaiset ovat jättäneet lakiesityksen jätevesiasetuksen kumoamiseksi. Vuonna 2011 Vanhasen hallituksen lain tasolle nostama jätevesiasetus ei ole poistanut niitä kohtuuttomuuksia ja väärinkäytöksiä, mitä asetus on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen maaseudun asukkaille.

      Lain suurimpana valuvirheenä on edelleen valmistajavastuun puuttuminen, mikä mahdollistaa ylihintaisten ja toimimattomien jäteveden puhdistusmenetelmienmyynnin viemäriverkoston ulkopuolisille kiinteistöille.

      - Ympäristöministeri Ville Niinistön toimettomuus herättää ihmetystä tilanteessa, jossa joukko nimekkäitä professoreita on allekirjoittanut julkilausuman, jossa he vaativat maaperäkäsittelyn tieteellistä tutkimista. Lisäksi ympäristöministeriön virkamiehet ovat kieltäytyneet maaperäkäsittelyntutkimuksista, joiden tulokset ovat julkisia sekä yliopistotutkijoiden käytettävissä, perussuomalaiset listaavat.

      EU-teollisuuskomissaari Antonio Tajani on todennut, että Suomessa myydyt pienpuhdistamot ovat edelleen EU:n rakennusasetuksen vastaisesti CE-merkittyjä, eikä ympäristöministeriön alainen markkinavalvontaviranomainen Tukes ole suostunut tekemään mitään virheiden korjaamiseksi.

      Perussuomalaiset vaativat viranomaisten toiminnasta kansalaisille aiheutuneen vahingon ja vastuukysymysten selvittämistä sekä katsovat, että näissä olosuhteissa ei kansalaisten oikeusturvaa pystytä takaamaan muutoin kuin kumoamalla voimassaoleva jätevesiasetus.


      ps-puolue 2014.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe