Mielenterveyttä tukevaa aktiivitoimintaa työttömille

Pitää vaatia

Yhä useampi säästyy mielenterveysongelmilta.

11

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjalta noustaan

      Olen samaa mieltä että työtöntä ei saa päästää passivoitumaan ja jäämään yksin.

      Toisten työttömien parista löytyy vertaistukea ja ymmärrystä enemmän kuin työtön laitettaisiin palkkaa nostavien työntekijöiden pariin.

      Mielenterveysongelmia ei kannata pelätä sillä meille jokaiselle saattaa tulla niitä missä elämänvaiheessa tahansa. Täytyy olla täys idiootti joka kuvittelee olevansa suojassa niiltä. Me olemme ihmisiä kaikki vaan eikä sen enempää.

      Olin aktiivitoimissa palkkatyöläisten parissa ja mitään keskusteluyhteyttä ei tullut sillä niin erilaissa elämäntilanteissa elettiin. Kukaan ei edes yrittänyt tulla samalle tasolle työttömän kanssa vaan oltiin viileän kohteliaita vain ihan kuin peläten ettei vaan rasistisia kommentteja anneta ääneen työttömän läsnäollessa. Se viha yhteiskunnan elättejä kohtaan oli käsin tuntuvaa mutta peiteltiin edes joten kuten. Työttömyyttä itse koskaan kohdanneet ihmiset eivät ymmärrä koskaan työtöntä ellei ole lähiomaisia siinä tilanteessa että niiden kautta tietää.

      Tulee työssäkäyvillekkin kaikkia ongelmia ja haetaan sairauslomaa jos jonkinlaisten asioiden takia mutta ne eivät ole koskaan MIELENTERVEYSONGELMIA kuten työttömillä. Palkkatyöläisillä reistailee selkä yms. ruumiinosat ennemmin kuin pää. Vaikka olisi päässä vikaa niin se laitetaan kropan syyksi ettei jaksa enää.

      Miksi kaikki työttömät lajitellaan mielenterveysongelmaisiksi kun tässä yhteiskunnassa on vika ettei niitä hyväksytä mihinkään? Ihmisten asenteissa olisi muuttamisen varaa työttömiä kohtaan sillä ettei pelkää mielenterveysongelmia kun niitä voi kokea ihan kuka tahansa.

      Viihdyn ennemmin työttömien parissa jotka ovat käyneet pohjalla eikä ole turhaa kusta enää hatussa, sillä he ovat IHMISIÄ joilla on empatiaa ja sympatiaa mitä puuttuu vastoinkäymättä olevilta ihmisiltä.

      • 123455666

        Tsemppiä. Hyvät ihmiset mASENTUU KOSKA he ei kestä tätä vääryyttäddgjkjgk12222


      • aikuisia ihmisiä

        Ärsyttävä ajattelutapa että kaikki passivoituvat tyystin. Moni osaa itse etsiä aktiviteettinsa. Eivät ole mitään lapsia joita holhotaan kerhoon.


      • Toipunut
        aikuisia ihmisiä kirjoitti:

        Ärsyttävä ajattelutapa että kaikki passivoituvat tyystin. Moni osaa itse etsiä aktiviteettinsa. Eivät ole mitään lapsia joita holhotaan kerhoon.

        Potkut on ihmiselle ja hänen lähipiirilleen valtava isku, vaikka tietää olevansa vain yksi tuhansista, joita tämä koskee näinä YT neuvottelujen aikakautena.

        Itse sen kokeeneena tietää miten asia järkyttää, vaikka tiesikin sen olevan todennäköistä. Mutta se vasta hämmensi, kun jotkut instanssit tiesivät työttömyytesi, niin miten tatus vaikutti, ja huomasit nopeasti sinua kohdeltavan kuin toisenluokan kansalaista.

        Itse masennuin, kun ensi järkytyksen jälkeen kuvittelin pääseväni takaisin piankin työhön. Kuvittelin minulla olevan hyvät mahdollisuudet, kun olen tunnollinen, kunnollinen, hyvää pitkäaikaista työkokemusta omaavaa ja sosiaalinen työtä pelkäämätön ihminen. Oli kova paikka tajuta olleensa väärässä. Masennuksesta toipuminen vei pitkään.

        Työttömät ovat joutuneet syyttään maksumiehiksi maailman politiikkojen huonojen valintojen takia, joka on syönyt kysyntää ja kauppa ei käy toivotusti. Ukrainan kriisin aikaan saamat venäjä pakotteet, näkyi pian irtisanomisina mm. Valiolla.
        Suomi oli muuta mieltä, mutta kun kummaretaan ja mielistellään länteen, niin tässä on tuloksena lisää työttömiä.

        Kaipaan aikaa jolloin Suomi oli aidosti itsenäinen ja riippumaton valtio, joka ei kumarrellut länteen eikä itään, vaan on puolueeton maa, joka pyrki tulemaan toimeen naapurien kanssa neuvotellen, oman maan etua ensijaisena ajatellen.


    • hulluahullumpihullu

      Aha, että kun työkkäri tavallaan kärsii tekemisen puutteesta kun työpaikkoja välitettäväksi ei enää käytännössä ole, ja karenssien paukurtus on jo siinä määrin automaattista että ei niidenkään parissa aika oikein kulu, vaan muutakin vielä pitäisi ehtiä sähläämään, niin työkkäri suuntautuu uusille esim sairaanhoidon aloille, kuten asiakkaidensa mahdollisesti tarvitsemaan mielenterveys kuntoutukseen.

      Mutta eikö olisi syytä jättää kaikki sairauksienhoitoon liityvät asiat lääketieteen ammattilaisille, joku sihteerilinja kauppakoulussa vaikka antaakin pätevyyden esim karenssien antamiseen ja arvioimiseen onko annettu karenssirangaistus jossain linjassa muun rikoslainsäädännön rangaistusten ankaruuden kanssa, siis tehtävä joka oikeastaan kuuluisi tuomarin koulutuksen saaneille, niin ei sihteerilinja siltikään välttämättä oikein takaa pätevyyttä mielenterveysongelmaisen ongelmien ymmärtämiseen, varsinkaan kun patenttiratkaisu kaikkiin ilmaantuneisiin ongelmiin tulisi olemaan että mene palkatta tekemään jotain työtä tai työtehtävää jonka tekeminen normaalisti palkattunakin lettuttaisi.

      • Kannatan !!!!!

        Oikeanlainen kannustava ilmapiiri ja hyväksyntä auttaa työttömyyden kanssa taistelevia pitämään itsekunnioutuksensa ja helpottaa myöhemmin mahdollista työllistymistä.
        Jotain harrastustoimintaa työttömille, eikä mitään väkipakolla orjatöitä. Orjatyöt on omiaan nöyryttämään ihmisiä, ja tekemään heistä oikeasti passiivisia, koska kokevat sen epäoikeudenmukaiseksi kyykytykseksi, jolla ei luoda oikeaa pysyvää työsuhdetta.


      • Tätä ihmettelen

        Kumma kun ei ole ikinä tullut karenssia vaikka olen ollut pätkätöissä ja niiden väissä pitkäänkin työttömänä.

        Miten ihmeessä toiset onnistuvat saamaan karensseja`?


    • kukkahattu täti

      Meillä on jo kuntouttava työtoiminta. Esimerkiksi ruuvien pussittaminen joka päivä 9 euron matkarahalla kuntouttaa henkisista ja fyysistä ongelmista. Yleisin henkisfyysinen ongelma on palkkatyön puute.

      • Arvoa työttömille

        Kukahattu tädille !
        Jo ei muuten hullumpaa se ruuvien pussittaminen, mutta ruuvien pusittamiseen pitäisi palkata osa-tai kokopäiväinen työnhakija, oikealla palkalla. Silloin sitä voisi kuntouttavaksi toimeksi kutsua.
        9 euron korvauksella se on nöyryyttämistä, jolla on useinkin seurauksena moninaisia ongelmia. Eikä ihme, sillä johan se on rääkkäystä ja ihmisarvoa loukkaavaa.


    • 15 + 14

      mielenterveyttä tukevaa aktiivitoimintaa työttömille.

      Miksihän jotkut luulee että olla työtön on automaattisesti olla epäaktiivinen? itse koin kun viimeksi jouduin työllistämisvaroin palkatuksi 6 kk:den ajaksi että pääsin tavallaan lomalle. Ei tarvinnut, sillä ei millään ehtinyt, koko ajan tukka putkella harrastaa niin hemmetin monia asioita kuin mitä harrastin työttömänä ollessa.

      Aktiivisin ihminen jonka tiedän, taitaa olla tämä saunakauhoihin ihastunut massapostittaja, joka parhaina päivinä postittaa tuonne potkut ja työttömyys palstalle jopa yli 10 hakemistosivun verran verinen ripulipasta lentää aiheisia spämmejään.

      Jotenkin tuntuu että aktiivisuudestaan huolimatta tuo kyseinen massapostittaja ei ehkä nosta sitä keskiarvoa joka saattaisi olla maamme kansalaisten mielenterveydestä jollaintapaa mitattavissa.

      Tai kuten myös voidaan sanoa tuo massapostittaja aktiivisuudestaan huolimatta on umpihullu.

      Tai ehkä hän umpihulluuttaan on niin aktiivinen, jolloin hänen kadoksissa oleva mielenterveytensa saattaisi alkaa jopa palautumaan jos aktiivisuutensa olisi alempi.

      On tietysti tyhmää mennä tekemään mitään lopullisia johtopäätöksiä yhden esimerkin valossa, mutta silti voisi väittää että aktiivisuudella ja mielenterveydellä ei välttämättä ole juuri mitään tekemistä toistensa kanssa, ja mitä työttömien niin fyysiseen kuin henkiseen terveyteen liittyviin asioihin tulee niin niitten sorkkiminen olisi syytä jättää terveysalan ammattilaisille, työkkärin tätit eivät heihin lukeudu.

      • Löylyä lisää !

        Yksi iso esimerkki on tämä" löylykauhaterapeutti"
        Työttömänä kun helposti passivoituu tai muuten mieli häiriintyy.
        Kaikki ei ole yhtä vahvaa tekoa, ja kaikilla ei ole kotona elättäjää.
        Toimeentulo ongelma ei helpota työttömän identiteettiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe