Koulu-puukotus Utsjoella?

Saamelaiskoulu?

Mitä Utsjoen saamelaislukiossa on tapahtunut? Puhuvat jonkun puukottaneen oppilasta. Onko kellään tietoa asiasta?

72

3448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+2

      Lue lööppilehdet, niin tiiät

      • serlok hoplmes

        onko epäilty päästetty vappaalla jalalle


      • Luin lööpit

        Anteeksi, kuljin jälkijunassa en tiennyt, että puukotettu oppilas menehtyi saamiinsa.vammoihin. Mikä tragedia sanat eivät riitä :(((


    • SDP pilannu koko suo

      Joo eikös kaikki suomen murhamiehet oo vapailla. ei niitä saa kauan pitää kiinniotettuna. pitäähän sitä imppaamaan ja huumeita päästä käyttää. suomen perustuslaki suojelee TAPPAJIA.MURHAMIEHIÄ. muttei lapsia ja vanhuksia.

      • murheellista

        Miten niin SDP pilannut koko Suomen ?? Löytyihän se tappaja kokoomuksen nuorisopomosta viikko sitten. Turha siis sotkea puolueita tappajauutisiin. Nykyään avohoito on muotia ja seuraukset sen mukaisia ikävä kyllä.


    • isoäiti

      sydän on surua täynnä , nuori hyvä elämä joutui
      pahan, pahan uhriksi.

      • Syvä osanottoni

        Totta ja teosta epäiltynä on kuulemma pidätetty noin 30-vuotias joku aikuisopiskelija niin ei mitenkään voi ymmärtää miksi teki vain 16-vuotiaalle pojalle noin. Pojasta puhuttin nuorena taiteilijana niin tämähän on täysin järjetön teko. Elän kanssanne myötätunnon ja surunne keskellä.


      • TOIVOA ON

        Ssydän surua täynnä...Itä-Suomesta viestiä laitan mutta jokainen tällänen teko,aivan turhaa..Hieno nuorukainen turhaan haudataan,,osanottoni omaisille..


      • JSalmi

        Niinpä. Kannattaa se kumppani sitten hakea tästä lähtien kylän ulkopuolelta jotta tällaisia ei synny.


      • Tiedoksi vain
        JSalmi kirjoitti:

        Niinpä. Kannattaa se kumppani sitten hakea tästä lähtien kylän ulkopuolelta jotta tällaisia ei synny.

        Epäilty tekijä ei ole paikkakuntalainen vaan muualta kotoisin asui vain samassa asuntolassa missä poikakin.


    • saana-malla

      80-luvulla lomailin vaunulla lapissa ja todellakin nää asukkaat käyttäytin kuin villi-ihmiset ei minkäänlaisia tapoja kaupoissa ja ravintoloissa,suorastaan vaarallisia meitä turisteja kohtaan,työntyivät häiritsemään naisiamme kohtaan kuin jotkin
      donjuanit ,naisemme nauroi jotta tuonko oloiset brutaalit otukset todella tarjoaa itseään sivistyneille naisillelemme.
      Enpä ihmettele lainkaan sitä jos villi alkuasukas puukottaa toista villiä,ainahan siellä on tehty niin.Eikös nää villit yhäkin uhraa seitakiville uhreja,kun ovat kivikautisella tasolla sen jo omaksuneet.

      • Aboriginaali ?

        Missä olet käynyt? Amazonin viidakossako? Gorillametsässä?
        Onpas sinulla näkemys!


      • jeppejuppi

        sehän se villiä ovat olet oikeassa alkuasukkaita


      • Mikä sinun on
        jeppejuppi kirjoitti:

        sehän se villiä ovat olet oikeassa alkuasukkaita

        Aika outoa provoilua sinulta ottaen huomioon, että koulupoika on menehtynyt dramaattisissa olosuhteissa, eikö sinulla ole sydäntä vai mikä sinun on, kun koko kylä suree mutta sinä et :(


      • aslakin insesti

        Huvittaviahan nämä todella on. Käppänät röyhistelee rintaansa ja loukkaantuu jokaisesta arvostelusta yleensä verisesti.


    • Miten on.

      Kiusattu tappaa kiuasatun yleensä, mutta tässä ei ole kyseessä?!

    • Jessica F.

      Asuneet samassa opiskelija-asuntolassa, josta tekijä häädettiin impaamisen takia. Näin uutisissa luki. - Tekijä oli uhannut opettajaakin teräaseella, mutta ope pääsi pakenemaan.

    • Nathalie...

      Vähän vaalea ja sinisilmäinen saamelaiseksi mutta lyhyehkö ilmeisesti, että sen puolesta sopisi? Ja torniosta eli ulkopaikkakuntalainen. Facebookista löytyy.

      • he he he

        Oisko niitä saksalaiste kakaroit. SS majuri von Röpelen kuulemma nusasi yhtä akkaa yhdessä kotterossa vuonna 1944.


    • ei voi uskoa

      Niin, onko tämä todellakin se sama joka vapautui reilu vuosi sitten vankilasta, jonne oli joutunut henkirikoksen vuoksi...? Mikä täällä maassa mättää!

      Voimia surutyöhön kaikille.

    • D-emari

      Saamelaisilta puukot pois. Pelkkä puukon perä tupessa riittää kansallispuvussa.

      • hirulainen

      • Raamattumies

      • Suru on suuri
        Raamattumies kirjoitti:

        Aha, missä muka lukee, että on Oulusta ei niin missään lopeta valheiden verkkojen punominen jja rukoile pelastusta Jumalalta.

        Mitä väliä, kuka ja mistä. Asiahan on niin että viaton paikallinen joutui röyhkeän ja sydäntä vailla olevan uhriksi!!! Vankila kutsuu ja toivottavasti pitkäksi aikaa, vaikka se ei tuo hienoa miehen alkua takasin. Sanoin kuvailettomat jaksamiset perheelle sekä kaikille muille joita asia kosketti.


      • Väliä? ON TIETYSTI!
        Suru on suuri kirjoitti:

        Mitä väliä, kuka ja mistä. Asiahan on niin että viaton paikallinen joutui röyhkeän ja sydäntä vailla olevan uhriksi!!! Vankila kutsuu ja toivottavasti pitkäksi aikaa, vaikka se ei tuo hienoa miehen alkua takasin. Sanoin kuvailettomat jaksamiset perheelle sekä kaikille muille joita asia kosketti.

        Notottaihmeessä on väliä, jos tekijä on esim.ennen tuomittu ja päässyt vapaaksi ennenaikojaan, eli on istunut tuomiostaan vainvähän. Totta ihmeessä se herättää kysymyksiä näistä käytännöistä
        En tiedä, onko tekijä esim. tällainen, haluan vain sanoa,että ONVÄLIÄ!!!


      • tekkee hyvää
        Raamattumies kirjoitti:

        Aha, missä muka lukee, että on Oulusta ei niin missään lopeta valheiden verkkojen punominen jja rukoile pelastusta Jumalalta.

        työönnä se raamattus perävakkoon ja syvällle ja pyöräitä viellä


    • hirviä mettällä

      Eikö murhista ja tapoista voi pitää sen aikaa vankilassa, että ehtisi lukion suorittaa siellä ja vielä parempi, jos niin kauan, että lakitieteentohtoriksi asti lueskelisi ikuisopiskelijana.
      3v 9kk on liian lyhyt aika murhamiehelle opiskeluajaksi.

    • hgfcx

      tällä sivustolla ei ole koskaan mitää asiallista juttua !!!

      • etelän wetelät

        Huumeet, mömmöt, steroidit, hormoonit löytäneet suomen pohjoisempaan päähänkin pipon upsuunkin, huono asia, hävetkää DIILERIT,


      • pakoon
        etelän wetelät kirjoitti:

        Huumeet, mömmöt, steroidit, hormoonit löytäneet suomen pohjoisempaan päähänkin pipon upsuunkin, huono asia, hävetkää DIILERIT,

        Reindeerspotting - Pako joulumaasta


    • ikkkermi

      Mikä on bändin nimi,missä uhri oli solistina?

      • Sä surun pyyhit....

        Uhri toimi laulajana saamelaisnuorten yhtyeessä ja olivat tehneet keikkaa mm. Rovaniemellä, Ranualla ja Oulussa. Poika oli myös lahjakas joikaaja ja olisi varmasti menestynyt elämässään, joten nyt jää vain sydän surua täynnä.


    • vihainenb

      kyllähän toki tuollaisen saastaisen murhamiehen nimen saa julkaista. Ja ei taaskaan osattu ennakoida ja korjata tuommoinen hullu ajoissa talteen. Kerkis jo uhitella. Mitäs pirua tuon ikänen roisto tekee lukiossa?
      Kyllä nää viranomaiset on sitten tomppeleita. samanlaisi tapauksia ollut ennen jo vaikka kuinka paljon, ja ei vaan osata tuommoista tyyppiä karkoittaa heti, ennenkuin jotain kauhijaa tapahtuu.

      Helekatin roisto, pieksää pitäs ja sitten heittää kylmään vankiselliin alastomana vedelle ja leivälle. Ja täällä vielä jotkut kurjat pahoittaa mieltään, ettei saisi murhaajan nimiä mainita. Joskus vuosikymmeniä sitten lehdissä mainittiin aina teon tekijöiden nimet, mutta kun tuli tämä roistojen hyysäämisvimma

      • myös vihainen

        Vihainenb olen täysin samaa mieltä ja uskon että kaikki samaa mieltä
        mahtava asia kun kirjoitit näin. 10 pistettä


      • Hukkasin avaimet

        Tuli kylän raitilla kylmä kun oli pieniä lapsia pelotellut.
        Paskalla teki mieli viiden tähden valtionhotelliin ilmaiseen majoitukseen. Naureskeli kun ei voi kukaan vetää turpaan kun antautuu poliisille.

        No eipä ole paskalla lappiin enää muuta asiaa kuin turvehoitoon tulo. Eiköhän tuo ole muutaman vuoden päästä diilaamassa eteläsuomen koulussa opiskelijana.

        Harkitun murhan tunnustaa ja välttää näin syyntakeettomuus tuomion. On sillä keinoin taas pian pelottelemassa pienempiään ja paloittelemassa lapsia.

        Saatanan selkäänpuukottaja.


    • Vihainenb

      Kirjoitan vielä, että lepsua on touhu ollut. Asuntolassa tuollainen seinähullu. Tullut muualta tänne vain KELA.n sosiaalietuuksien perässä. Olis pitänyt sosiaalitantoilla hälytyskellot soida ja määrätä henkilö lähetettäväksi Rovaniemelle Muurolaan hullujenhuoneelle. Eikö taskaan toimittu ajoissa, vaan odotettiin, että ensin pitää tapahtua ja sitten vasta toimitaan. Näitä koulupuukotuksia on ollut jo niin paljon, että pitäisi pienestäkin herätä ja ottaa hullulle haiskahtava parempaan talteen.

      Kyllä pitäisi olla ihmistuntemusta sen verran, kun nykyvään näitä hulluja pyörii joka paikkakunnalla, niin otettais säilöön varmuuden vuoksi.

      Teon motiivin arvaan, vaikka en siitä sen enempää tiedä. Motiivi on tämä: Kun tämä 16 v mies uskalsi torua ja kieltää tätä härikkköä, niin siinä sysäys väkivallalle. Eihän siellä Helsingin Laajasalossakaan tarvittu motiivia murhaan sen enempää kuin toruminen koirien huonosta pidosta.

      Se on nykyvään niin, että esim. kerrostalossa ei uskalla mennä huomauttamaan häiriköivää naapuria, kun se saattaa tappaa heti ensi huomautuksesta.

      Kaikki hullut ja syrjäytyneet sällit talteen, vietäkööt vaikka siperiaan, ei niitä tarvitse täällä suomessa hyyssätä.

      Kyllä tulee yhteiskunnalle kalliiksi tämä murhaajan hyyssääminen, kun Se Iranin tapa hirttäää olis kaikista parhainta. Nuin katalille murhaajille ei pidä muuta suoda, kuin kuolema hirressä. Päästäis kerralla ongelmasta eroon ja varoitukseksi muille

      • ope agf

        Hyvä vihainenb!

        Olet todella innostunut tästä tragediasta, joka ei koske vain uhria, vaan myös tekijän perhettä ja ystäviä.

        Torut sinulle raaoista sanoistasi. Lue käytösopas sunnuntain kunniaksi.


      • Voi yhen kerran
        ope agf kirjoitti:

        Hyvä vihainenb!

        Olet todella innostunut tästä tragediasta, joka ei koske vain uhria, vaan myös tekijän perhettä ja ystäviä.

        Torut sinulle raaoista sanoistasi. Lue käytösopas sunnuntain kunniaksi.

        Juurikin tämänlaisten päänsilittelijöiden takia moisia tekoja pääsee tapahtumaan. Ehkä se rikollisten hyysäys loppuu joskus jos tämmöinen rajatapaus pistää kylmäksi oman läheisen. Tai sitten ei, syy ei missään nimessä ole siinä tekijässä.


      • vankilahierarkiaa
        ope agf kirjoitti:

        Hyvä vihainenb!

        Olet todella innostunut tästä tragediasta, joka ei koske vain uhria, vaan myös tekijän perhettä ja ystäviä.

        Torut sinulle raaoista sanoistasi. Lue käytösopas sunnuntain kunniaksi.

        Mitäs sanoista, mutta kaikki olemme kuulleet vankilaporukoitten suhtautuvan tuollaisiin omalla asenteellaan.


      • stella 25
        Voi yhen kerran kirjoitti:

        Juurikin tämänlaisten päänsilittelijöiden takia moisia tekoja pääsee tapahtumaan. Ehkä se rikollisten hyysäys loppuu joskus jos tämmöinen rajatapaus pistää kylmäksi oman läheisen. Tai sitten ei, syy ei missään nimessä ole siinä tekijässä.

        Voi yhen kerran!


        Tässä ei ole kysymys mistään päänsilittelystä, vaan siitä, että kesken surun ja vihan pitäisi osata hillitä itsensä.

        Nämä keskustelut ovat aivan kauheita. Voi kysyä, mihin kaikkeen suomalaiset pystyvät poikkeustilanteessa.

        Kuinka moni tunnistaa oman alttiutensa vihaan.


      • joumäääään

        Ai jos potkitaan pois asuntolasta niin pitäs laittaa hoitoon? Et se sinäkään paljoo tajua. =)

        Ja tämä saana-malla, kehut ittees hyvin käyttäytyväksi ihmiseksi ja täällä haukut ihmisiä minkä kerkeet? Kyllä se on sinä ja tuo vihanenb jotka pitäs sinne "hullujenhuoneelle" viedä.


      • vihainenb
        ope agf kirjoitti:

        Hyvä vihainenb!

        Olet todella innostunut tästä tragediasta, joka ei koske vain uhria, vaan myös tekijän perhettä ja ystäviä.

        Torut sinulle raaoista sanoistasi. Lue käytösopas sunnuntain kunniaksi.

        Hyvä ope agf!

        Asioihin pitää voida ja saada ottaa kantaa jo senkin vuoksi, että jatkossa tapahtuu jossain päin taas samanlaista ja pitää olla entistä valppaampana joka ikisen. No, lapset ja nuorethan eivät osaa aikuisten tavoin sillä tavalla varoa eikä toimia, vaan joutuvat armottomien aikuisten jyrättäväksi.

        Kyseenalaisessa seurassa ei pidä olla eikä liikkua, mutta tässä tapauksessa se oli pakko, asuntolassa piti olla, vaikka siellä oli vaarallinen hullu.

        Hulluthan saa uhitella niin kauan, kunnes tekevät jotain hirveää ja vasta sitten saa lemput, niinkuin saikin asuntolasta, mutta lemput olisi pitänyt antaa myöskin lukiosta ja taskutarkastus tehdä, koska sällillä oli kielletty teräase mukana.

        Jokelan ja Kauhavan kouluampumisten jälkeen kyllä puhuttiin, että kulunvalvonta ja taskutarkastuksia pitää ottaa käyttöön, mutta puhumiseen se jäi ja edelleen kouluun voi tulla vaikka pommi repussa. Hulluja sikiää, joten tämänkin jälkeen jonkun ajan perästä sama toistuu amerikan mallin mukaan, koska valvontaa ei ole.

        Jos tämä kirjoitukseni herättelisi toimimaan, niin ehkäpä seuraava tragedia jäisi tapahtumatta jossain päin suomea.
        Eli suojelusenkeleitä tarvittaisiin, mutta kun näyttää vaan siltä, että näitä mustia enkeleitä vaan joukossamme viliseepi.


      • vihainenb
        joumäääään kirjoitti:

        Ai jos potkitaan pois asuntolasta niin pitäs laittaa hoitoon? Et se sinäkään paljoo tajua. =)

        Ja tämä saana-malla, kehut ittees hyvin käyttäytyväksi ihmiseksi ja täällä haukut ihmisiä minkä kerkeet? Kyllä se on sinä ja tuo vihanenb jotka pitäs sinne "hullujenhuoneelle" viedä.

        joumäääään:lle

        Vaadit minua vihainenb ja saana-mallaa hullujenhuoneelle!

        Eikö kirjoituksistamme selvästi huomaa, ettemme ole hulluja, vaan järkeviä ihmisiä, jotka koitamme tuoda esiin ennaltaehkäisevää mallia estää jatkossa samankaltaisten trakedioitten toistumisen. Eikös Utsjoen viranomaisilla tullut mieleen, että tässä voisi olla koulusurmaaja entisten toistoa ja ottaa henkilö lähempään tarkasteluun.
        Näin ei tosiaan toimittu, vaan odotettiin, mitä tuleman pitää. Koulusurmaaja pääsi taas yllättämään, kun asian pitäisi olla toisinpäin, eli yllätetään koulusurmaaja.


      • ope agf 2
        vihainenb kirjoitti:

        Hyvä ope agf!

        Asioihin pitää voida ja saada ottaa kantaa jo senkin vuoksi, että jatkossa tapahtuu jossain päin taas samanlaista ja pitää olla entistä valppaampana joka ikisen. No, lapset ja nuorethan eivät osaa aikuisten tavoin sillä tavalla varoa eikä toimia, vaan joutuvat armottomien aikuisten jyrättäväksi.

        Kyseenalaisessa seurassa ei pidä olla eikä liikkua, mutta tässä tapauksessa se oli pakko, asuntolassa piti olla, vaikka siellä oli vaarallinen hullu.

        Hulluthan saa uhitella niin kauan, kunnes tekevät jotain hirveää ja vasta sitten saa lemput, niinkuin saikin asuntolasta, mutta lemput olisi pitänyt antaa myöskin lukiosta ja taskutarkastus tehdä, koska sällillä oli kielletty teräase mukana.

        Jokelan ja Kauhavan kouluampumisten jälkeen kyllä puhuttiin, että kulunvalvonta ja taskutarkastuksia pitää ottaa käyttöön, mutta puhumiseen se jäi ja edelleen kouluun voi tulla vaikka pommi repussa. Hulluja sikiää, joten tämänkin jälkeen jonkun ajan perästä sama toistuu amerikan mallin mukaan, koska valvontaa ei ole.

        Jos tämä kirjoitukseni herättelisi toimimaan, niin ehkäpä seuraava tragedia jäisi tapahtumatta jossain päin suomea.
        Eli suojelusenkeleitä tarvittaisiin, mutta kun näyttää vaan siltä, että näitä mustia enkeleitä vaan joukossamme viliseepi.

        Hyvä vihainenb!


        Olen sitä mieltä, että ainakin lukioikäisten oppilaitoksiin metallihälyttimet. KYLLÄ KAI NE NYKYTEKNOLOGIALLA OSATAAN VALMISTAA.

        Lisäksi laukkujen tarkastus silloin tällöin. Se, mitä kouluissa tapahtuu, jää salaiseksi.

        Ja saa kyllä hiukset harmaiksi, jo ennen aikojaan.


      • joumään
        vihainenb kirjoitti:

        joumäääään:lle

        Vaadit minua vihainenb ja saana-mallaa hullujenhuoneelle!

        Eikö kirjoituksistamme selvästi huomaa, ettemme ole hulluja, vaan järkeviä ihmisiä, jotka koitamme tuoda esiin ennaltaehkäisevää mallia estää jatkossa samankaltaisten trakedioitten toistumisen. Eikös Utsjoen viranomaisilla tullut mieleen, että tässä voisi olla koulusurmaaja entisten toistoa ja ottaa henkilö lähempään tarkasteluun.
        Näin ei tosiaan toimittu, vaan odotettiin, mitä tuleman pitää. Koulusurmaaja pääsi taas yllättämään, kun asian pitäisi olla toisinpäin, eli yllätetään koulusurmaaja.

        no ei kyllä todellakaan ole tarpeeksi syytä aloittaa "tarkastelemaan" ihmisiä, ja sanot itseäsi viisaaksi? No, asiasta voi olla montaa mieltä. =D

        En vaatinut teitä hullujenhuoneelle, tarkoitin että sinä ja saana sinne ennemmin vietäisiin. =)


      • joumänn
        joumään kirjoitti:

        no ei kyllä todellakaan ole tarpeeksi syytä aloittaa "tarkastelemaan" ihmisiä, ja sanot itseäsi viisaaksi? No, asiasta voi olla montaa mieltä. =D

        En vaatinut teitä hullujenhuoneelle, tarkoitin että sinä ja saana sinne ennemmin vietäisiin. =)

        Korjaan: kutsut itseäsi järkeväksi.


      • vihainenb
        ope agf 2 kirjoitti:

        Hyvä vihainenb!


        Olen sitä mieltä, että ainakin lukioikäisten oppilaitoksiin metallihälyttimet. KYLLÄ KAI NE NYKYTEKNOLOGIALLA OSATAAN VALMISTAA.

        Lisäksi laukkujen tarkastus silloin tällöin. Se, mitä kouluissa tapahtuu, jää salaiseksi.

        Ja saa kyllä hiukset harmaiksi, jo ennen aikojaan.

        Hyvä ope agf!

        En malta olla vieläkään jatkamatta.

        Nythän on selvinnyt, että tämä muualta tänne tullut tappaja olikin vaan taparikollinen, jonka joku taho lähetti tänne vain rahan takia. Eikait tuollainen kehveli välitä oikeasti mistään opiskelusta, kunhan oli vaan tullut elämään tänne yhteiskunnan tukien vuoksi.

        Uutis lähteissähän sanottiin, ettei täällä tiedetty mitään hunsvontin taustoista. Jos olisi kerrottu, ei hunsvonttia olisi tietenkään tänne otettu. Nyt pitää panna osa vastuuseen ne tahot ja henkilöt, joiden toimesta hunsvontti on tänne tullut. En jaksa uskoa, että ihan oma-aloitteisesti.

        Jos muualta värvätään pakolaisia näille syrjäseuduille, niin ehdottomasti niiden taustat täytyy selvittää. Eihän nyt jukolauta kukaan halua roskaväkeä tänne siivellä elämään ja vahinkoja aiheuttamaan.

        Oli siis emämoka, jotka lähetti ja jotka vastaanotti tämän hulttion tänne.

        Kalliiksi tulee ja suuren murheen tänne aikaansai.

        Jos joku oikeuslaitoksen pamppu tämän lukee, niin sakkoihin voitte tuomita nämä mokailijat, jotka tämän hunsvontin hommasivat ja vastaanottivat tänne rahan vuoksi.


      • agf 3
        vihainenb kirjoitti:

        Hyvä ope agf!

        En malta olla vieläkään jatkamatta.

        Nythän on selvinnyt, että tämä muualta tänne tullut tappaja olikin vaan taparikollinen, jonka joku taho lähetti tänne vain rahan takia. Eikait tuollainen kehveli välitä oikeasti mistään opiskelusta, kunhan oli vaan tullut elämään tänne yhteiskunnan tukien vuoksi.

        Uutis lähteissähän sanottiin, ettei täällä tiedetty mitään hunsvontin taustoista. Jos olisi kerrottu, ei hunsvonttia olisi tietenkään tänne otettu. Nyt pitää panna osa vastuuseen ne tahot ja henkilöt, joiden toimesta hunsvontti on tänne tullut. En jaksa uskoa, että ihan oma-aloitteisesti.

        Jos muualta värvätään pakolaisia näille syrjäseuduille, niin ehdottomasti niiden taustat täytyy selvittää. Eihän nyt jukolauta kukaan halua roskaväkeä tänne siivellä elämään ja vahinkoja aiheuttamaan.

        Oli siis emämoka, jotka lähetti ja jotka vastaanotti tämän hulttion tänne.

        Kalliiksi tulee ja suuren murheen tänne aikaansai.

        Jos joku oikeuslaitoksen pamppu tämän lukee, niin sakkoihin voitte tuomita nämä mokailijat, jotka tämän hunsvontin hommasivat ja vastaanottivat tänne rahan vuoksi.

        Hyvä vihainenb!


        Ihmettelen kyllä sitä, että tämän taparikolliseksi paljastuneen opiskelu- ja työhïstoriaa ei selvitetty.

        Itse en missään tapauksessa olisi jättänyt sitä tekemättä. Jos tiedettiin, ei ollut mitään syytä sinisilmäisesti uskoa asialliseen käytökseen.

        Vihaa ei kannata lietsoa.

        Kuitenkin ihmettelen oppilaaksi hyväksymistä.


      • VLL
        agf 3 kirjoitti:

        Hyvä vihainenb!


        Ihmettelen kyllä sitä, että tämän taparikolliseksi paljastuneen opiskelu- ja työhïstoriaa ei selvitetty.

        Itse en missään tapauksessa olisi jättänyt sitä tekemättä. Jos tiedettiin, ei ollut mitään syytä sinisilmäisesti uskoa asialliseen käytökseen.

        Vihaa ei kannata lietsoa.

        Kuitenkin ihmettelen oppilaaksi hyväksymistä.

        Viranomaisten tulee tarkistaa näiden aikuisopiskelijoiden hyväksymiskriteerejä lasten keskuuteen.

        Lukiolaiset ovat kerta kaikkiaan aivan väärä ympäristö rikollisten opiskelukavereiksi.


        KUVITTELEVATKO HE SEURAN TEKEVÄN KALTAISEKSEEN. Kun on kaukana omista ympyröistä, lisää ongelmia ei voi tulla.

        Tuntuu siltä, että jotkut ovat tosi typeriä.


    • ex Karasjohkalainen

      Tuota, olisi ehkä parasta jättää nimien heittely sikseen, tekijä tiedetään. Avokki itse kirjoitteli tuolla toisessa mediassa kun oli heittänyt ukon ulos (ja oli joutunut asuntolaan), että mies oli seko ja ihme ettei saanut aiemmin jo henkeä keneltäkään. Sillä oli asuntolassa tullut riitaa tämän 16-kaverin kanssa nimenomaan uskonnosta ja siihen juontaa juurensa tämä puukotus. Paikalliset tietävät kyllä uhrin suhteen uskontoon.

      Eli surullista. Puukottaja ei ole sama kaveri kuin tuo Simossa isänsä 2009 ampunut Torniolainen, vaikka nimi on lähes sama. Antakaa nyt olla tämä tapaus. Turha niitä hotellin tai pubin juoruja on tänne kirjoitella enempää.

      Ihmiselämä on arvokas, meidän jokaisen. Kunnan sivuilla on tiedote asiasta, lukekaa se ja tukekaa toisianne. Tapahtunutta ei peruutettua saa eikä mikään oikeus voi menetettyä tuoda takaisin. Siunausta kaikille, antakaa tilaa surulle, vain siten kasvamme.

    • Melkoista lallatusta

      ..."Turha niitä hotellin tai pubin juoruja on tänne kirjoitella enempää. "...

      Ja itse juoruilet juuri noin.

    • Hei,

      Osanottoni puukotuksen uhrin omaisille ja koko yhteisölle Utsjoella. Voimia kaikille joita asia koskee.

      Kaisa-pappi

      • koulunasiantuntija

        Ja toiseksi mitä utsjoki tekkeee lukiolla minä sanon hevonpaskoo jos 10 oppilasta ne voitas joka haluaa mennä lukioon vaikka hevonkuuseen tai rovaniemelle ihan naurettavaa
        pitää pystyssä se riittää kun käyvät peruskoulun niillä tiedoilla pärjää kylän ainossa kaupassa kassalinjalla jos tarvii tai huoltomon kassalla jos ei siihen tyydy voi muuttaa ihmisten ilmoille ja todella kallista pitää kunnanpystyssä tälläistä turhanpäiväistä murrekoulua sekin vielä yritettän kerätä pitkin lapinlääniä oppilaita
        että, saatas lukiota ja opetustaso heikko ei kai etäopetuksen suhteen ikinä tule
        hyvää joten nyt lopetus välittömästi päälle koko lukiolle välittömästi
        tuleen isot opettajien säästöt ei ole varaa pitää pystyssä


      • nuurgaminrösse
        koulunasiantuntija kirjoitti:

        Ja toiseksi mitä utsjoki tekkeee lukiolla minä sanon hevonpaskoo jos 10 oppilasta ne voitas joka haluaa mennä lukioon vaikka hevonkuuseen tai rovaniemelle ihan naurettavaa
        pitää pystyssä se riittää kun käyvät peruskoulun niillä tiedoilla pärjää kylän ainossa kaupassa kassalinjalla jos tarvii tai huoltomon kassalla jos ei siihen tyydy voi muuttaa ihmisten ilmoille ja todella kallista pitää kunnanpystyssä tälläistä turhanpäiväistä murrekoulua sekin vielä yritettän kerätä pitkin lapinlääniä oppilaita
        että, saatas lukiota ja opetustaso heikko ei kai etäopetuksen suhteen ikinä tule
        hyvää joten nyt lopetus välittömästi päälle koko lukiolle välittömästi
        tuleen isot opettajien säästöt ei ole varaa pitää pystyssä

        Toden totta UTSJOKI lukio voidaan hyvin lopetttaa olen siitä samaa mieltä
        oppilaita ei ole ollenkaan edes peruskouluun joku hassu oppilas
        tämä kylä loppuu ihan kokonaan joka pääsee se muuttaa muualle vanhat kuolee
        nuoret ne sormilla laskettavat lähtee takuu varmasti


      • niimpä niin
        koulunasiantuntija kirjoitti:

        Ja toiseksi mitä utsjoki tekkeee lukiolla minä sanon hevonpaskoo jos 10 oppilasta ne voitas joka haluaa mennä lukioon vaikka hevonkuuseen tai rovaniemelle ihan naurettavaa
        pitää pystyssä se riittää kun käyvät peruskoulun niillä tiedoilla pärjää kylän ainossa kaupassa kassalinjalla jos tarvii tai huoltomon kassalla jos ei siihen tyydy voi muuttaa ihmisten ilmoille ja todella kallista pitää kunnanpystyssä tälläistä turhanpäiväistä murrekoulua sekin vielä yritettän kerätä pitkin lapinlääniä oppilaita
        että, saatas lukiota ja opetustaso heikko ei kai etäopetuksen suhteen ikinä tule
        hyvää joten nyt lopetus välittömästi päälle koko lukiolle välittömästi
        tuleen isot opettajien säästöt ei ole varaa pitää pystyssä

        mutta eikös sekin olis ihan kätevää että lakkautettasi sieltä teiltä etelästä pari koulua ja laitettas niiden oppilaat näihin "turhiin kouluihin" ;)


      • Nuorgamin surija

        Viime lauantaina Utsjoen Kirkossa järjestettyyn hartaushetkeen uhrin muistoksi oli saapunut kohtuullisen paljon kyläläisiä. Vaikka Papin saarna oli lohdullinen toipuminen tästä tragediasta näin pienessä kyläyhteisössä vienee vielä kauan. Sanotaan, että aika parantaa haavat en tiedä........


    • Karu totuus
      • uskova

        Tuntuu absurdilta ajatella, että koulusurmaaja ja tämä viaton uskovainen poika tapaisivat taivaassa toisensa. Ei Jumala armahda tuollaista tappajaa, johan olisi suuri vääryys, että tappaja ja koulupoika olisivat samassa taivaassa. Ei, ei, kyllä tappajaa odottaa helvetin tuli, ei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää lukee jossain päin raamattua.


      • porouskova
        uskova kirjoitti:

        Tuntuu absurdilta ajatella, että koulusurmaaja ja tämä viaton uskovainen poika tapaisivat taivaassa toisensa. Ei Jumala armahda tuollaista tappajaa, johan olisi suuri vääryys, että tappaja ja koulupoika olisivat samassa taivaassa. Ei, ei, kyllä tappajaa odottaa helvetin tuli, ei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää lukee jossain päin raamattua.

        ei murhaaja puhdistu vaikka olis kaksi raamattua kainalossa ja huutaa toreilla olen tullut uskoon ja armahdettu murhaajalle ei kukaan anna tekoa anteeksi
        sehän täysin selvä asia IKUISESTI HÄN ON MURHAAJA jopa kuoleman jälkeen


      • Hei herätys
        uskova kirjoitti:

        Tuntuu absurdilta ajatella, että koulusurmaaja ja tämä viaton uskovainen poika tapaisivat taivaassa toisensa. Ei Jumala armahda tuollaista tappajaa, johan olisi suuri vääryys, että tappaja ja koulupoika olisivat samassa taivaassa. Ei, ei, kyllä tappajaa odottaa helvetin tuli, ei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää lukee jossain päin raamattua.

        ¨Mikä Jumala ja mikä taivas?Toikin persereikä murhaaja ei tapaa kuolemansa jälkeen ketään, ei tuo tapettukan tapaa enää ketään. Kaikki me mennään mullan alle tai poltetaan, murto-osa hukkuu kokonaan johonkin eikä koskaan löydetä. Ei kuoleman jälkeen ketään tavata, oletteko yhtä hulluja kun toi sairas tappaja?


      • Ihmeporukkaa
        Hei herätys kirjoitti:

        ¨Mikä Jumala ja mikä taivas?Toikin persereikä murhaaja ei tapaa kuolemansa jälkeen ketään, ei tuo tapettukan tapaa enää ketään. Kaikki me mennään mullan alle tai poltetaan, murto-osa hukkuu kokonaan johonkin eikä koskaan löydetä. Ei kuoleman jälkeen ketään tavata, oletteko yhtä hulluja kun toi sairas tappaja?

        Toisilla usko toisille ei, toisia se lohduttaa. Anna edes lohtu niille jotka sitä tarvii.


    • asiatäysin selvä

      turha puhua eikö tietty minkälainen vintiö tänne on tulossa kun valittiin

    • Haloo Paatero?

      Miksi yli 30-vuotias tamperelainen väkivaltarikollinen ja venkula asutetaan samaan asuntolaan Utsjoella lasten kanssa?

      • Väärä vale

        Uutisissahan kerrottiin, että vapauduttuaan vankilasta viime kesänä mies suuntasi pohjoiseen ja salasi kesäkuussa osoitetietonsa Väestörekisterikeskuksesta ilmoittaen samalla itsensä opiskelijaksi niin olisiko tuo ilmoittanut asuinpaikakseen aivan toisen paikkakunnan?


    • Kurujen Joikaaja
      • Tuulen viemää

        Kaunista ja niin rauhallista ja levollista,, itkettää. Kumpa viestisi välittyisi täältä ikuisuuteen,, rauhaa ja rakkautta.


    • lepakot kellotapulii

      lakitekstiä käyttääkseni jokaisessa saamelaisalueen ja vähän suomenkin pohjoisemmilla alueilla julkisilla paikoilla poromiehet ovat toisen ihmisen vahngoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidon ja sekakäytön alaisia! puukko, käsiase ja "pyykkinaru", siis suopunki vain harvoja mainitakseni.

    • T. Torvi

      Toiseksi suurin syyllinen on oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP).

      "Utsjoen koulupuukottajalla on pitkä ja vakava rikoshistoria, joka alkaa jo vuodesta 2000. Seuraavassa luetellaan vain teot, jotka sisältävät väkivaltaa ja jotka ovat tapahtuneet Pirkanmaan alueella.

      Vuonna 1983 syntynyt mies tuomittiin vuonna 2005 kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

      Vuonna 2006 hänet tuomittiin pahoinpitelystä. Hän oli kaatanut naisen maahan ja painanut tämän kasvoja, kaulaa ja rintaa keittiöveitsellä niin, että naiseen jäi jälkiä veitsestä. Mies myös uhkasi tappaa naisen ja kuristi tätä. Tästä hän sai kahden kuukauden tuomion. Samoihin aikoihin hänet tuomittiin rikoksista myös ainakin Vakka-Suomen käräjäoikeudessa.

      Vuonna 2007 hänet tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä. Hän oli Tampereella lyönyt ja potkinut miestä kadulla. Sen jälkeen hän oli yrittänyt lyödä samaa miestä keittiöveitsellä kaulaan asunnossa, mutta uhri sai torjuttua iskun niin että se osui ohimoon. Tästä ja yli 10 muusta rikoksesta hänet tuomittiin runsaaksi vuodeksi vankilaan.

      Vuonna 2009 hän vaaransi kokonaisen kerrostalon sytyttämällä toisen miehen asunnon tuleen. Asunnossa nukkunut mies oli kuolla savukaasuihin, mutta kolmas mies haki hänet pois ajoissa. Tästä ja yli 10 muusta rikoksesta hänet tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen.

      Vuonna 2010 hän löi miestä kasvoihin ja puri käteen.

      Vuonna 2012 hän sai neljä kuukautta vankeutta potkittuaan miestä kasvoihin.

      Vuonna 2014 hän sai 60 päivää vankeutta, koska oli lyönyt miestä nyrkillä ja paistinpannulla päähän.

      Viimeisin tuomio Pirkanmaalta on huhtikuulta. Se tuli muun muassa vahingonteosta ja laittomasta uhkauksesta, koska hän oli heitellyt miehen asunnon ikkunat rikki ja uhannut tappaa tämän. Yhteensä kuudesta rikoksesta hän sai kuusi kuukautta vankeutta.

      Viimeviikon perjantaina mies syyllistyi ensimmäiseen henkirikokseensa Utsjoen saamelaislukiossa. Hän on tunnustanut teon, ja oikeus on vanginnut hänet.

      Edellä luetellut teot ovat käräjäoikeuksien tuomitsemia. Jotkut niistä ovat saattaneet muuttua hovioikeudessa."

      http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194937178775/artikkeli/utsjoen koulusurmaajan menneisyys lapsen hyvaksikaytto puukotuksia ja paahanpotkimista.html

    • olis paljastunu heti
    • inhottava realisti

      Voi että suututtaa tämmöinen paapoja yhteiskunta, varsinkin kun tietää, ettei mene kauvaa, kun taas jossain samanlaista/kaltaista tapahtuu.

      Asia unohtuu melkein heti ja se sivuutetaan lepusti Mediassakin. Medialle ei anneta oikeutta kuvata, saati kertoa murhaajista lähemmin.

      Roistoja suojellaan, uhria ei. Tämäkin tapaus olisi ollut helppo ennalta ehkäistä, mutta kun piti saada heittiö jonnekkin sijoitetuksi, ei annetu mitään tietoja oppilaitokselle.

      Armeijaan ei huolita pähkähulluja ja siellä on tarkastukset. Joka paikkaan, mihin otetaan joku töihin tai kouluun, pitää käydä perinpohjaiset selvitykset taustoista läpi, kun on kerran tullut näytetyksi toteen, että kaikenlaisia hulttioita ja mielisairaaloiden hoidokkeja pyörii keskuudessamme.

    • Tietur

      Olisikohan poliisilla ollut lupa raottaa kaverin menneisyyttä perustellusti sen jälkeen, kun ensimmäinen poliisikäynti asuntolassa oli tehty?

    Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe