köyhä1

autoton muija

Kysyisin mikä on eläkkeeni määrä kun tuli tuo eläkeote niin työeläkettä kertynyt 280 euroa.Täytän toukokuussa 2015 63 vuotta ja jäisin eläkkeelle,olen ollut monta vuotta mieheni elätettävänä koska asun sellaisessa paikassa ettei ole työtä jos ei ole ajoneuvoa käytössä enkä omista ajokorttia.Enkä ole työvoimatoimiston kirjoissa sen takia kun en jaksanut sitä rumbaa.

15

339

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marjanne s

      Kelan sivuilla on laskuri. Kansaneläkettä saat ainakin työeläkkeen lisäksi 65vuotiaana.Työeläketietäjä vasta varmasti maanantainan paremmin.

    • yhden palkalla

      Samaa kysyisin minäkin. Työeläkettä kertynyt 200 euroa, lapset hoidin aikoinani kotona. joten työeläke pieni. En ole ollut työelämässä vuosiin, enkä työkkärin kirjoissa. Saanko varhennetun vanhuuseläkkeen 63 vuotiaana, synt 1953

      • Parisuhteessa elävä henkilö saa kansaeläkettä noin 490 euroa, jos työeläkkeen määrä on 200 euroa. Työeläkkeen saat 63-vuotiaana. Kansaneläkkeen vanhuuseläkeikä on 65 vuotta. Varhennettuna (ennen 63 vuoden ikää) kansaneläke pienenee pysyvästi.

        Takuueläke myönnetään vasta, kun olet hakenut kaikki muut eläkkeesi.


    • Tässä laskukaava
    • ygkkgv

      työkkäriin ilmoittautuminen ei ratkaise mitään...ensin olisi oltava töissä vähintään 6kk ennenkuin ansiosidonnaiselta mihinkään pääsisi ja se työhistoria ei riitä... pitäisi olla ollut töissä vähintäänkin se 5 v 20 vuoden aikana ym ehtoa täytettävä ja vasta sitten lisäpäiviltä pääsee sille vähentämättömälle varhennetulle. Se peli on jo menetetty

      • työssäoloehto

        Työssäolo ei tarkoita että tarvii olla kokopäiväisessä työssä vaan sellainen kk
        jolloin ansiot keskimäärin ovat 510 eur lasketaan työssäolokk:si

        Työssäoloajan laskeminen (työttömyysturva lainsäädöstä)
        30.12.2002/1290

        Edellä 3 a ja 9 §:ssä tarkoitettu työssäoloaika lasketaan työntekijän eläkelain (395/2006) 3 §:ssä tarkoitettujen työeläkelakien alaisten ansioiden perusteella. (30.4.2010/313)

        Työssäolokuukausien lukumäärä saadaan jakamalla kunkin kalenterivuoden ansiot luvulla 510. Kalenterivuosikohtainen osamäärä pyöristetään alaspäin lähimpään kokonaislukuun, joka voi olla enintään 12. Eri vuosien osamäärät lasketaan yhteen. (20.12.2013/1049)

        Mutta jos ei ole lainkaan ollut työssä niin se ei silloin auta.


    • uy glguyl

      ... ja minkäköhän suuruinen anssi noista tunneista kertyisikään... tuskin edes kannattaa ajatus tasolla.

    • takuueläkkeele

      Myös perustyöttömyyskorvauksesta pääsee eläkkeelle 62 vuotiaana jos on kertynyt tuota 60 kk työssäoloa 20 vuoden akana.

    • Nimimerkki "takuueläkkeele" vastasi aivan oikein. Tämän lisäksi on pitänyt saada vähintään yksi lisäpäivä ennen eläkkeelle siirtymiskuukautta.

      • Kysymysmerkkinä

        Pääseekö jos lisäpäivät alkavat vasta 62 vuotta 7kk ja olisi halukas jäämään 63 vuotiaana eläkkeelle?


    • Pääasia on, että lisäpäivät alkavat ennen vanhuuseläkeiän täyttämistä. Jos vanhuuseläkeikä on jo täyttynyt, niin silloin haetaan ja myönnetään eläke iän perusteella (normaali vanhuuseläke).

      Tietysti henkilöllä voi olla oikeus myös kansaneläkkeeseen, jossa vanhuuseläkeikä on 65 vuotta. Tällöin kannattaa lisäpäiväoikeutetun hakea eläke pitkäaikaistyöttömän statuksella.

      Ansiosidonnainen työttömyysraha kartuttaa eläkettä enintään 63 vuoden täyttämiskuukauden loppuun saakka, vaikka sitä voidaan maksaa pitempäänkin.

    • 2752kk

      pääseekö nyt lisäpäivillä oleva 63v ikäisenä vanhuuseläkkeelle ilman mitään vähennyksiä vaikka eläkeikä on 65v.

    • Kansaneläkkeen vanhuuseläkeikä on 65 vuotta ja 65 vuoden eläkeikä voi olla myös julkisen puolen eläkkeissä. Lisäpäivillä oleva voi hakea vanhuuseläkkeen maksuun ennen tuota vanhuuseläkeikää, eikä eläkkeeseen tehdä varhennusvähennystä. Julkisen puolen eläkkeessä kuitenkin pienennetään sitä osaa, joka on karttunut ennen vuotta 1995. Lisätietoja tästä saat Kevasta, www.keva.fi.

    • Varhennusvähennys?

      Olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä, sekä osa-aika työssä Kaupungin palkkalistoilla.
      Olen pian 61 vuotta täyttävä ja mahdollisesti meillä tulee irtisanomisia keväällä -15.

      Mahdollisesti irtisanomiset saattavat perustua "vaapaaehtoisuuteen", kuitenkin niin, että määrätty määrä työntekijöistä irtisanotaan.

      Miten kohdallani käy jos ja kun olen puoliksi työtön , joka siirtyy ennen eläkeelle pääsyä lisäpäiville ja on puoliksi eläkkeellä. Tuleeko minulle siinä tapauksessa varhennusvähennys työeläkkeeseen, sekä kansaneläkkeeseen jäädessäni eläkkeelle 63v. ?

    • Varhennusvähennystä eläkkeeseen ei tehdä. Osatyökyvyttömyyseläkkeesi muuttuu automaattisesti vanhuuseläkkeeksi 63 tai 65 vuoden iässä siitä riippuen, milloin työkyvyttömyytesi on alkanut. Tällöin eläkkeesi määrä kaksinkertaistuu. Tämä koskee työeläkettä.

      Kansaneläkettä ei makseta osatyökyvyttömyyseläkkeenä. Jos olet lisäpäivillä työeläkkeesi muuttuessa vanhuuseläkkeeksi ja sinulla on oikeus kansaneläkkeeseen, maksetaan se ilman varhennusvähennystä ennen 65 vuoden vanhuuseläkeikää. Eläkettä pitää kuitenkin hakea ja hakemukseen tulee liittää päivärahan maksajan todistus lisäpäivistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe