Finlandia-talon konsertti 24.10.2014

Tapani Kansaa säesti Finlandia talon konsertissa suurorkesteri Tallinnasta. Konsertin alussa yleisö kohahti, kun kahdeksan naisviulistia käveli lavalle. Loput oli miessoittajia, ehkä yhteensä oli soittajia lavalla 20.

Konsertti alkoi Satakieli Espanadin puistossa laululla. Laulun jälkeen Tapsa kertoi, että moneen vuoteen ei satakieli laulanut hänen asuinalueellaan Westendissä, koska siellä kaadettiin puita ja oli rakennustyömaa. Sitten Tapsa eläytyi siihen tilanteeseen, Tapsa näytteli suullaan miten häntä v...v...v...v... Tapsa ei kiroillut, mutta sanoi vvvv. Sitten Tapsa kertoi, että nyt tänä syksynä on alkanut satakieli jälleen laulamaan Westendissä.

Särkyneen toiveen katu -levyn lauluja Tapsa lauloi monta.

Tapsa jutteli aika paljon, mm. että tekee muutaman konsertin Riku Niemen kanssa. Tapsa sanoi tässä yksi maistiainen tulevasta konsertista, sitten Tapsa lauloi Katupoikien laulun.

Sinun omasi laulu alkoi Delilah sävelin. Juice Leskisen Syksyn sävel laulun Tapsa lauloi, ja Sinua sinua rakastan, Akselin ja Elinan häävalssi, Vastustamaton, ja Anna mun jäädä sun luo.
Delilah, r.a.k.a.s

Anniina, ja Hopeinen kuu. Mustalaisista Tapsa kertoi, että he yhteen aikaan kokoontuivat hänen keikalle ja esiintymislavan eteen, ja huusivat laula tupsu hopeinen kuu.

Lopuksi My way. Ja Tapsa poistui lavalta, mutta yleisö taputti niin lujaa, että Tapsa tuli takaisin lavalle ja lauloi lopuksi Yira yira.

30

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi ei!

      Huoh. Eikö se superartistinne voisi vielä wanhoilla päivillään (edes yrittää) uudistua? Räväköityä? Noita iänikuisia kappaleita vuodesta toiseen. Rehellisesti sanottuna en todella ymmärrä kuka viitsii maksaa kallista konserttilippua kun nuo samat kappaleet on kuultuu tsiljoonaan kertaan. Oletan, että konserteissa käy se sama uskollinen porukka vuodesta toiseen? Uusia faneja mustalaisten(kin) kutsuma Tupsu ei kyllä saa tuolla menolla. Luonnollinen poistuma vaivannee tämänkin artistin fanikuntaa. Onneksi nuoremman polven suomalaisartistit ovat selväti "länsimaalaistuneet" ja räväköityneet. Mutta pitkä on matka vielä esim ruotsalaisiin ja nyt puhun myös iskelmälaulajista (esim Lill-Babs). Nämä tapanikansatkatrihelenaeinogrönit ovat siis niin pölyttynyttä, niin pölyttynyttä sakkia habituksiltaan ja mollivoittoisilla ikuisuuskappaleillaan, että rupeaa kurkkua kuivaamaan ja yskityttmään. Köh,köh.

    • loimii.

      Oli suurenmoinen konsertti. Loistava sekoitus tuttuja ja vähän tuntemattomanpia biisejä kuultiin Tapsan huipputulkintoina. Tapsan upea ääni soi täydessä loistossaan ja tulkintansa olivat kyllä niin antaumuksellisia ja tunnetta tihkuvia, että ei kuulijana voinut välttyä herkistymiseltäkään. Sankoinjoukoin paikalle saapunut yleisö oli haltioissaan eikä syyttä. Kolme-neljä kertaa annettiin abloodit seisomaan nousten. BRAVO TAPSA !

      • Sepitini

        Oli kauhea konsertti. tai siis tekokonsertti. kauheeta ulvomista kuin kiimaisella sudella tai piipittävää ininää kuin kalalla kuivalla maalla. Itse artisti oli kuin ulkoavaruudesta repäisty kauhukabinetin edustaja. Habitus oli esihistorialliselta ajalta ja tämmöistä äärifanit palvovat. Kyllä olisi kirveellä töitä!


    • konserttikävijä

      Olin tuolla konsertissa myös ja pakko sanoa ,että se löi meikäläisen ällikälle. Jos joku sellainen olisi ollut tuolla konsertissa, joka on tänne kirjoitellut, että Tapsan aika on ohi tai hänen pitäisi jäädä eläkkeelle, olisi ollut tuolla konsertissa , niin eipä hän kyllä enää kehtaisi kirjoitella mitään sihen suuntan viittaavaakaan mikäli olisi rehellinen ja ilman antipatioita liikkeellä. Siis Tapanihan oli aivan häikäisevänhyvä. Sanoisinpa , että jopa ilmiömäinen! Tämä voi kuulostaa ylimaaliselta hehkutukselta, mutta en voi sille mitään , että konsertti teki vaikutuksen joka kolahti ja kovaa.

      Ensinnäkin tuo Tapanin ääni. Miten voi yli 60 vuotias laulaa niin tavattoman komeasti, kun samaan ei pysty nuoremmatkaan viihdeartistimme ? Äänen resonointi ja hallinta erinomaista. Ääni soi komeastii laajalla rekisterillä. Siinä on herkkyyttä, ja kun tarvitaan voimaa , niin sitä löytyy.
      Tapanin argenttiinalaisten tangojen tulkinnat olivat konsertissa vieläkin vakuuttavampia kuin 15vuotta sitten ilmestyneellä levyllään. Jokainen sana, jokainen fraasi niin täynnä antaumuksellista tunnetta. Hän upposi syvälle lauluihin ja eli ne tunnelmat. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa tango "Käsi kädessä" jossa oli sellaista latausta ,että HUH!

      Aivan alussa oli merkkejä jännittämisestä ja Tapani asiasta vitsailikin toteamalla , että huomaatte varmaan kuinka käsi tärisee. Konsertin edetessä jännitys Tapsalla selkeästi helpotti ,eikä se käsikään tärissyt enää niin paljon, mistä Tapsa itsekkin mainitsi.
      Tapsa oli laulu laululta vapautuneempi ja rennompi ja innostui monessa laulussa irrottelemaan kunnolla ( Vastustamaton, R.A.K.A.S, Katupoikien laulu jne...)
      Yleisö syttyi nopeasti mukaan tunnelmaan ja fiilis salissa on käsin kosketeltava. Tapani Kansan esiintyjän lavakarisma on aika vangisevaa. Pienillä eleillä ilmeillä, huumorin sävyttämillä välijuonnoillaan hän kietoi yleisön pikkusormensa ympärille.

    • bravo Tapsa!

      Olihan tuo erittäin komee laatuluokan konsertti . Ei himmailtu, van siinä oli varmaan Tapsalla aikalailla kaikki pelissä. Meinaan kun kiertue peruttiin ja sitten kuitenkin järjestyi tämä mahdollisuus näyttää, mitä he olivat tekemässä, niin olihan siinä latinkia aivan hurjasti.

    • Varjoista huutajat
      • bravissimo!

        Tapsukka Kansan ei tarvitse kuin hommata pilailukaupasta draculahampaat ja laittaa ne suuhunsa ja - a vot!- ihan on kuin Dracula: kalpea, kammottava ja elävä kuollut!

        Varjoista huutajat- nimimerkillä varustettu liibalaaba voi puolestaan ostaa itselleen pirunsarvet ja on taatusti kuin itse Perkele. Ihan vaikka halloweenin kunniaksi!


    • Jamo

      Tapsa pääsi yllättämään meikäläisen viime perjantaina kyllä totaalisesti. Aivan huikee jätkä laulamaan ja jumantsukka mikä orkesteri säestämässä. Loistava viulu-ja puhallinryhmä, sekä taidokas bandeonisti muunmuassa. Ja itse maestro täydessä iiskussa . VAUU! Tuosta ei kyllä (kotimainen) viihdekonsertti paljon parane. Täytyy toivo että tätä herkkua saadan samalla kokoonpanolla myöhemmin vielä lisää... ehkä ensi vuonna.

    • meitsis

      Tapani Kansa kertoi konsertissa,että argenttiinalaisessa tangossa on kolme päämäärettä : Kärsimys, suru, intohimo. Hänen tulkitessaan niitä argenttiinalaisia tangoja hänen äänestään aisti nuo tunnetilat. Niin vakuuttavasti, uskottavasti ja vahvasti hän ne tulkitsi. Kun Tapsa laulaa hän ei lurittele vain kivoja sanoja toinen toisensa perään vaan todella heittäytyy koko sielullaan niihin lauluihin. Hän on aivan omaa luokkaansa tässä. Se tuli tuolla Hesan konsertissa todettua.
      Kaikenkaikkiaan oli suurenmoista huomata , että Tapani on laulajana elämänsä vedossa. Taidokasta äänenkäyttöä ja ohjelmisto sisälsi lauluja jotka toivat hyvin esille hänen äänensä moniulotteisuuden, herkkyyden ja ilmaisuvoiman.
      Varsinaisesti omia superhittejäänhän Tapsa ei konsertissa laulanut kuin R.A.K.A.S:n ja tietysti Delilah. Mielestäni oli hyvä ,että kuultiin nyt sellaisiakin lauluja jotka ei kuulu Tapsan jokapäiväiseen keikkaohjelmistoon.

    • Lorujaje

      Kiitos Uralinille ja muille kuulumisista konsertista. Varmasti oli huimanhieno elämys ! Olikohan myös Nina , Madeleine tai Edvard konsertissa ? Huomasitteko kuvasiko joku videota konsertista? Olisi kiva saada edes yksi laulu Youtubeen nähtäväksi ja kuultavaksi. Mahtaako johonkin lehteen tulla konsertista juttua ?

    • bravissimo!
      • mantsu

        Video on varmaan kännykkäkameralla kuvattu kun kuvan -ja äänenlaatu ei ole aivan kaikkein terävin, muta hieno video ja konsertti oli todellakin mielettömän upea elämys. Tapanista ei uskoisi ,että hän on 65v. On vetreä ja rempseä jäbä ja niin laulaa hurjankomeesti !


      • bravissimo!
        mantsu kirjoitti:

        Video on varmaan kännykkäkameralla kuvattu kun kuvan -ja äänenlaatu ei ole aivan kaikkein terävin, muta hieno video ja konsertti oli todellakin mielettömän upea elämys. Tapanista ei uskoisi ,että hän on 65v. On vetreä ja rempseä jäbä ja niin laulaa hurjankomeesti !

        Ei uskoisi niin. Oikeassa olet rakas ystäväni "mantsu"! Tapsukka kuullostaa ja näyttää yli 100 vuotiaalta. Itse asiassa kuolleelta.


      • Sepitini
        bravissimo! kirjoitti:

        Ei uskoisi niin. Oikeassa olet rakas ystäväni "mantsu"! Tapsukka kuullostaa ja näyttää yli 100 vuotiaalta. Itse asiassa kuolleelta.

        Säälittäviä nuo sinun provosi ja vielä toisten nimimerkillä vale "bravissimo! " Tapsassa on ytyä !


      • Sepitini
        Sepitini kirjoitti:

        Säälittäviä nuo sinun provosi ja vielä toisten nimimerkillä vale "bravissimo! " Tapsassa on ytyä !

        No niin. Ylläoleva kirjoitus/vastaus on jonkun muun kuin minun kirjoittama. Hohhoijaa, että kehtaat/viitsit!

        terveisin Sepitini (se alkuperäinen)


    • Kysymysörkki

      Sitä ihmettelen, kun tämä video on Polarartistit Oy:n tekemä, miksi se on teknisesti noin huono?
      Kai suurella yrityksellä voisi olla kunnon kamera, jolla tehdä hyvä videon pätkä.

      • bravissimo!

        Ei kai elävästä kuolleesta voi parempaa videota saadakaan? Itse asiassa ihme, että noinkaan hyvä!


    • Rouske

      Tollainen haluaisi kiertueen? Surkeeta karaokea ei kiertueena ole ennenkään järjestetty ?

    • jalat maassa

      Katsokaa vähän itseänne peiliin ja lukekaa kirjoituksenne! Hulluja olette, aivan hulluja! Käyttäytymisenne muistuttaa jo uskonnollisen hurmostilan piirteitä!

    • Ihana Tapani !

      Loistava konsertti kertakaikkiaan. Tapsa lauloi niin MAHTAVASTI ! Iho meni käsivarsista kananlihalle ihastuksesta. Suloisen hellyyttävää,että niinkin kokenut artisti selvästi jännitti alussa. Hienoa oli huomata myös miten jännityksen karistessa hän vapautui ja rentoutui huimaan menoon . Tapanin välispiikit sisälsivät mainiota huumoria esim. Delilah kappaleen jälkeen totesi ,että hänen naapurinsa kerran sanoi ,että mitä sinä Tapsa sen Delilahin perään jatkuvasti itket ? Jos yksi jättää niin kyllä uusia tulee, kuin raitiovaunuja ;-) Lopussa Tapsa otti povitaskustaan lukulasit esiin ja sanoi : nyt astuu viimein lukulasitkin mukaan kehiin. Ei siksi ettenkö osaisi seuraavaa laulua, vaan siksi että näkisin teidät... Yleisö repesi raikuvaan nauruun ;-D

      • meitsis

        ^ Siis puujalkavitsejä! Voi kuinka tyypillistä Tapsuliinia. Vain hän itse ja kiihkeimmät fanit nauravat näille typerille insidejutuille. Muut pyörittävät silmiään ja korkeintaan haukottlevat. Ainahan Tapsuliinia jännittää, taitaa aina esiintyä p*skat tenoissaan. Laittakaa nyt videonpätkiä tuosta teidän ylsitystapahtumastanne niin saadaan me oikeaa musiikkia ja oikeaa taidetta arvostavat nauraa sydämemme kyllyydestä ja taivastella Ö-luokan kansanosan "musiikkimakua" tai siis sen puutetta! :-D


      • meitsis2
        meitsis kirjoitti:

        ^ Siis puujalkavitsejä! Voi kuinka tyypillistä Tapsuliinia. Vain hän itse ja kiihkeimmät fanit nauravat näille typerille insidejutuille. Muut pyörittävät silmiään ja korkeintaan haukottlevat. Ainahan Tapsuliinia jännittää, taitaa aina esiintyä p*skat tenoissaan. Laittakaa nyt videonpätkiä tuosta teidän ylsitystapahtumastanne niin saadaan me oikeaa musiikkia ja oikeaa taidetta arvostavat nauraa sydämemme kyllyydestä ja taivastella Ö-luokan kansanosan "musiikkimakua" tai siis sen puutetta! :-D

        Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoiista. Mä muuten huomasin ,että Tapsan housujen etumuksessa pullotti ihan kivasti tuossa yllä olevalla videolla kun jammasi siinä katupoikein tahdissa. Tuskin tarvii mitään llisäfyllingiäkään", vaan lienee ihan kohtuullisen kiitettävästi varusteltu mies siltä osin.


      • meitsis kirjoitti:

        ^ Siis puujalkavitsejä! Voi kuinka tyypillistä Tapsuliinia. Vain hän itse ja kiihkeimmät fanit nauravat näille typerille insidejutuille. Muut pyörittävät silmiään ja korkeintaan haukottlevat. Ainahan Tapsuliinia jännittää, taitaa aina esiintyä p*skat tenoissaan. Laittakaa nyt videonpätkiä tuosta teidän ylsitystapahtumastanne niin saadaan me oikeaa musiikkia ja oikeaa taidetta arvostavat nauraa sydämemme kyllyydestä ja taivastella Ö-luokan kansanosan "musiikkimakua" tai siis sen puutetta! :-D

        Sun kaltanen hapannaama nyt ei naura millekkään muulle kuin omille typerille ja ala-arvosille kaksmielisyyksilleen ja silmät sulla pyörii päässä kuin idiootilla kokoajan. Ja mitä enemmän sun tenas on täynnä jöötiä sitä vinhempaa nsun silmäs pyörii. Sitäpaitsi ei kukaan oo pakottanut lukemaan näitä juttuja. Ollos hyvä vaan ja painu lukeen semmosesta artistista kirjoituksia josta tykkäät, niin ei tartte täällä olla toisten iloa pilaamassa.
        Olin tuolla Tapsan konsertissa ja se oli kyllä aivan jummetun upee ! Monta päivää on mennyt hymyhuulilla kun on ollu niin hyvä mieli konsertin ansiosta.


      • Härkäpari!
        meitsis2 kirjoitti:

        Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoiista. Mä muuten huomasin ,että Tapsan housujen etumuksessa pullotti ihan kivasti tuossa yllä olevalla videolla kun jammasi siinä katupoikein tahdissa. Tuskin tarvii mitään llisäfyllingiäkään", vaan lienee ihan kohtuullisen kiitettävästi varusteltu mies siltä osin.

        Terve Pera! Tapsukka taitaakin jo kaivata sinun perääsi kun kerta noin pullottaa.


      • Pöljillä on halvat..
        Justiinax kirjoitti:

        Sun kaltanen hapannaama nyt ei naura millekkään muulle kuin omille typerille ja ala-arvosille kaksmielisyyksilleen ja silmät sulla pyörii päässä kuin idiootilla kokoajan. Ja mitä enemmän sun tenas on täynnä jöötiä sitä vinhempaa nsun silmäs pyörii. Sitäpaitsi ei kukaan oo pakottanut lukemaan näitä juttuja. Ollos hyvä vaan ja painu lukeen semmosesta artistista kirjoituksia josta tykkäät, niin ei tartte täällä olla toisten iloa pilaamassa.
        Olin tuolla Tapsan konsertissa ja se oli kyllä aivan jummetun upee ! Monta päivää on mennyt hymyhuulilla kun on ollu niin hyvä mieli konsertin ansiosta.

        Katsos, katsos. Kuka se siinä kiehuu? palstan kruunamaton transsukuningatar! Meidän kaikkien Justiinax! "Justu" näin meidän ystävien kesken! Taitaa huulet ylä- ja alapäässä hymyillä überleveää hymyään. Varo vaan, että pisut ei lorahda pikkupöksyihin kun alahuuletkin niin ammottaa auvoista hymyä mutta tässäkin tapauksessa Suuri Idolisi tulee apuun. Käypäs hakemassa muutamat Tenat niin säilyy pöksysi kuivempina. Ihan vain vinkiksi. Hei vaan häppäreillesi!


      • Pöljillä on halvat.. kirjoitti:

        Katsos, katsos. Kuka se siinä kiehuu? palstan kruunamaton transsukuningatar! Meidän kaikkien Justiinax! "Justu" näin meidän ystävien kesken! Taitaa huulet ylä- ja alapäässä hymyillä überleveää hymyään. Varo vaan, että pisut ei lorahda pikkupöksyihin kun alahuuletkin niin ammottaa auvoista hymyä mutta tässäkin tapauksessa Suuri Idolisi tulee apuun. Käypäs hakemassa muutamat Tenat niin säilyy pöksysi kuivempina. Ihan vain vinkiksi. Hei vaan häppäreillesi!

        Sulta ei sitten saa asiallista kommenttia vaikka pillillä imis. Mielen pahoittamisen osaat kyllä. Sä voit tehdä niistä Tenoistas vaikka turbaanin päähäs, jos ne vaikka imis suurimmat kuset päästäs pois.


      • Päivä pelastettu!
        Justiinax kirjoitti:

        Sulta ei sitten saa asiallista kommenttia vaikka pillillä imis. Mielen pahoittamisen osaat kyllä. Sä voit tehdä niistä Tenoistas vaikka turbaanin päähäs, jos ne vaikka imis suurimmat kuset päästäs pois.

        Huhhahhei! Ikineiti Justiinaxko se siinä sormet sauhuten kommentoi? Päivä on pelastettu kun sen saa aloittaa nauramalla. Olet sinä sitten niin hupaisa Justiinax! :D


    • No HÖH!

      Tapanilla ei todellakaan ole mitään Tenoja. Oli niin hyväntuoksuinen mies, kun pääsin häntä halaamaankin.

      • Lapsellista!

        Ai ihan oikein pääsit häntä halaamaan?!? Wau, siinähän sitten "tuoksahtelet" Tapsukalle Ei taida suihku/sauna/kylpy/peseytyminen enää tulla kuulonkaan tämän vuoden puolella, että tapsukkatuoksu kropassasi ei hälvene?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe