Kun mikään kipulääke ei auta :(

Vastanuori

Mulla on virtsarakon krooninen sairaus, kivut rakossa olleet ihan hirveät viimeiset pari vuotta ja seuraavia olen kokeillut: Atarax, kaikki tulehduskipulääkkeet, Arcoxia, Triptyl 100mg/pvä, Noritren 20mg/pvä, Panacodx8/pvä, Tramal 100mg/pvä.

Sivuvaikutuksia ei ole tullut mistään noista paitsi Tramalista järkyttävä väsymys ja ainoastaan Triptyl tehosi kipuun kunnes resistenssi tuli. Nyt hirveät vieroitusoireet kun lopettelen tuota tehottomaksi paljastunutta Tramalia..

Nyt toivon saavani vielä kokeilla Lyricaa ennen kipuklinikalle siirtymistä. Siis onko tässä enää mitään muita kipulääkkeitä jäljellä kuin todella voimakkaat opiaatit kuten Oxycontinit jne? Kipu on niin voimakasta etten pysty enää tekemään oikein mitään... Mikään ei auta..

30

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kukaan

      Nosta tramalin määrä jonnekki 400mg/päivä siihen burana 3x800mg ja parasetamoli 3x1000mg kaveriksi.

      Ei tramali toimi millään 100mg päivä satsilla.

    • 23fewefw

      Niin jos triptyl tehosi niin kai se tramalikin tehoaa. Niihin jää kyl sit tosissaan koukkuun ja ne vieroitusoireet on enimmäkseen masennuslääketyylisiä oireita, että voin antaa hyvän vinkin näin etukäteen että niihin varmasti auttaa esim. mirtazapiini jonnin verran. Sit lyrica vie kans vieroitusoireet.

      • jantte1

        Olen syönyt lyricaa 600mg ja rivaa masennukseen 6mg per päivä. Mielestäni voisin pärjätä ainoastaan turvallisemmalla ja suht pienellä Temgesic määrällä joka auttaisi myös rivatrillien puolikkaaseen määrään? pYYTÄISIN HYVIÄ VINKKEJÄ tähän asiaan, en todellakaan halua enää kolmatta lääkettä tähän tai nostoa rivoilla tai ym...


    • 7+198

      Riippuu ihan siitä mitä tarkoitat virtsarakon kroonisella sairaudella. Ovatko kivut kokoaikaisia vai ajoittaisia? Pahenevatko tiettyinä aikoina tai tilanteissa? Oletko kokeillut rauhoittaa rakkoa syömällä ja juomalla ainaostaan jotain "rakkoystävällisiä" ruokia ja juomia? Joku asiantunteva lääkäri voisi osata kertoa mitä välttää ja mitä kokeilla sillä saralla.

      Tramadolin samoin kuin pregabalin ovat kyseenalaisia vaihtoehtoja, koska molemmilla on hyvin ikäviä haittavaikutuksia. Toisaalta kaikki riippuu omasta voinnistasi. Krooninen kipuilu on ikävimpiä asioita hoitaa, joten siinä asianomaiselle kaikki keinot ovat usein sallittuja.

      Kaksi muuta lähestymistapaa, joiden hoitoon mukaan ottoa kannattaa ainakin harkita ovat henkinen preppaus sekä rentoutumisharjoitukset (liittyvät toisiinsa monissa määrin).

    • Vastanuori

      Kivut nykyään päivittäisiä ja voimakkaita, asteikolla 1-10, sanoisin että kipu on 9. Yöksi hiipuvat niin että saan nukuttua. Mitään ''triggereitä'' en ole kivulle löytänyt vaikka olen tässä jo vuoden ajan seuraillut lämpötilanvaihteluita, ruokavaliota jne.

      Ja kyllä olen ollut jo pitkän aikaa tähän sairauteen tarkoitetulla hyvin tiukalla ruokavaliolla mutta tämäkään ei ole auttanut. Lääkärillä rampannut ja käskevät nyt vaan jatkaa Triptyliä ennen muihin kipua toivottavasti helpottaviin hoitoihin pääsyä. Tramalia en voi nostaa kun se tosiaan tekee niin järkyttävän olon mulle, oksettaa, väsyttää, pyörryttää, olen tosi sekaisin. Ja jos otan muita kipulääkkeitä tuon kanssa niin oksennan satavarmasti.

      Joo en mä jaksa enää prepata kun käyn kusella 50xpäivä ja kivut niin kamalat ettei pysty enää mitään tekemään. Rentoutus toimii vähän samoin lämpö, saunon joka ilta että saan vähän rauhaa kivulta.

    • Kipupotilas24

      Jätä Panacod , triptyl pois. Kipupolilta saa kuulemma heroiinia kipuun sanoi
      yksi kipupolin erikoislääkäri eräällä luennolla. Jos kerta sitä saa, milloin
      lääkekannabista aletaan myöntämään helpommin suomessa?

    • Etkö ole vielä päässyt kipupolille?

      Gabapentiini ilmeisesti vielä kokeilematta? Myös pregabaliini (Lyrica) voi auttaa. Jos Triptylistä on edes hieman apua, niin käytä hyvä ihminen sitä. Olkoonkin, että trisykliset ovat sydäntoksisia eli niitä ei helposti määräillä, vaikka halpoja ovatkin. Esimerkiksi itse olen pyytänyt amitriptyliiniä diabeettiseen neuropatiaan, joka oireilee jaloissa nimenomaan levossa, mutta olen saanut kallista Lyricaa ja nyt vanhempaa epilepsialääkettä, Gabapentiniä. Tuskani eivät kuitenkaan ole mitään kuvailemiisi kipuihin.

      Onko Litalgin kokeiltu?

      Parempi olla sitten koukussa Oxycontiniin kuin kärsiä jatkuvista kivuista. Eli jos sitä Sinulle määrätään, ota ihmeessä vastaan ja kokeile ainakin. Ja pysyttele sellaisella paikkakunnalla, että pääset kipupolille helposti jatkossakin uusimaan reseptejä. Tk:t eivät oikein aina ymmärrä kivunhoidon merkitystä = eivät uskalla kirjoittaa vahvoja lääkkeitä, vaikka ne olisivat kipupolilta määrättyjäkin.

    • Vastanuori

      En ole ollut kipupolilla enkä saanut lähetettä sinne vaikka tautia hoidettu urolla jo vuosia. Mummo kuoli syöpään pari kk sitten ja jätti mulle sen Oxycontinit. Pakko kai se on kohta alkaa vetämään noita naamaan kun sairaalasta ei saa mitään apua. Triptyliä vedän ja Panacodeja enkä aio lopettaa koska ilman mitään en eläisi enää ollenkaan.

      • Vastanuori

        Lisäyksenä että Lyricaa olen nyt pyytänyt eivätkä suostu sitä kirjoittamaan näin nuorelle (22v.). Litalginista enkä Gabapentinistä ole kuullutkaan. No ensi viikolla s.hoitajalle soittoaika niin jos saisin nyt lähetteen sinne kipupolille.


    • S.ini

      Puhuit että olet kokeillut ruokavaliota? Omalla kohdallani tutkivat 3v eikä syytä löytynyt. Kokeilin ruokavaliotakin, mutta mikään ei auttanut. Todella kivulias vaiva, rakko tuntuu aina täydeltä, kramppaa vähän väliä ja alavatsa/selkä on kuin tulessa.

      Sitten kuin sattuman kaupalla olin ilman gluteiinia pari viikkoa ja kivut katosivat kokonaan. Olen kokeillut monesti uudelleen, mutta salakavalasti kivut alkavat yhdestäkin altistuksesta viiveellä ja kestävät viikon.

      Kannattaa samalla jättää kaikki laktoosiakin sisältävä pois, koska se voi tehdä joillekin samantapaista vaivaa epäsuorasti. Siis kaikki laktoositonkin pois, tai laktoosittoman lisänä aina entsyymitabletti. Noissa laktoosittomissakin on usein jäämiä laktoosista.

      Olen nyt ollut suht oireeton pari vuotta, toki välillä on vahingossa syönyt jotain jossa on ollut jäämiä ja oireet tulevat aina yhtä pahana takaisin.

    • Vastanuori

      No kyllä tuollanen gluteeniton ja laktoositon ruokavalio on niin vaikea että ei ole mulle ratkaisu. Kun ei sitä sitten voi syödä oikeen mitään enkä jaksa tuollasta että kokoajan pitää vahtia ja miettiä mitä suuhunsa pistää. Sama tuon erikoisruokavalion kanssa joka kehitetty tähän sairauteen. Rakon poistosta on puhuttu lääkärin kanssa ja toivon pääseväni sinne PIAN ennen kuin pää räjähtää lopullisesti.

      • Bopmp88

        Mikäs vaikea se on kun voi syödä lihaa, kalaa, kanaa, perunaa, riisiä, hedelmiä, marjoja. Eiks noilla normaali-ihminen tule toimeen ja saa hyvän vartalonkin vielä kun kuntoilee samalla?


      • 7+198

        Sinuna miettisin uudelleen ja lähtisin tosissaan kokeilemaan, jos on neuvottu, että erikoisruokavaliolla voi päästä vaivasta eroon kokonaan tai riittävästi. Rakonpoisto on radikaali veto ja varmasti hyvin riskialtis varsinkin suhteessa siihen, että tässä vaiheessa turvallisempia ratkaisuja ei ole edes viitsitty kokeilla....


    • Vastanuori

      No hohhoijaa. Enkö juuri sanonut että ruokavalioita olen jo kokeillut enkä jaksa niitä enää kokeilla? Gluteenittoman ja laktoosittoman lisäksi ainoa hedelmä mitä voin syödä on päärynä, marjoista mustikka, vihanneksista tyyliin kurkku ja muutama muu että kyllä kun sen tähän tautiin tarkoitetun erikoisruokavalion yhdistää gluteenittomaan/laktoosittomaan dieettiin niin sitä ei voi syödä mitään! Että kiitos mutta ei kiitos.

      • s.ini

        No sitten on turha itkeä täältä neuvoja. Sanonpahan vaan että minullakin oli kaikki rakkoa ärsyttävät aineet pois suljettu ruokavaliosta. Saattaa harmittaa jos rakko on jo poistettu ja tuo selviää...

        Loppujen lopuksi niillä rakkoa ärsyttävillä ruoilla ei ollut mitään merkitystä gluteiinin poistamisen jälkeen. Voin syödä kaikkea paitsi gluteiinia ei saa olla ja jos laktoosia syö niin se herkistää suolen niin, että gluteiinia ei saa olla edes jäämiä tai oireet tulee pahana rakkoon.


    • Vois auttaa

      Älä kuitenkaan aloita Lyricaa, ikinä! Meinasin seota jo pienestä annoksesta vajaan viikon söin ja vieroitusoireet kesti yli viikon. Oletko kokeillut luonnon menetelmiä.? En tiedä mitä ne voisi olla, mutta kurkuma ja mustapippuri ainakin poistavat kipuja. Karpaloa suositellaan pissatulehduksiin. Mutta onko sulla vika virtsaputkissa, munuaisissa vai missä?

    • tsemppiä.
    • Psykiatri.

      Kyse on psykosomaattisesta harhasta. Sinun pitää päästä eroon harhoistasi. Psykoterapia on oikea hoito sinulle. Virtsarakkosi on täysin terve.

      • jantte -71

        Psykiatriksi olet aineskin nimennyt itsesi. V armaan osaat auttaa tilanteessa jossa olen syönyt vakavaan masennukseen lähes 10 vuotta lyricaa 600mg ja rivatrilliä 6mg päivässä. Vähentäminen esim. noin 1mg temgesiciä olisi jo sinään miedompi kuin itse 600mg lyricaa, oisko mahdollista ks. 1mg temgesillä päästä jopa rivatrilleistä eroon siten että masennus pysyisi hallittavissa...


      • fyyräää
        jantte -71 kirjoitti:

        Psykiatriksi olet aineskin nimennyt itsesi. V armaan osaat auttaa tilanteessa jossa olen syönyt vakavaan masennukseen lähes 10 vuotta lyricaa 600mg ja rivatrilliä 6mg päivässä. Vähentäminen esim. noin 1mg temgesiciä olisi jo sinään miedompi kuin itse 600mg lyricaa, oisko mahdollista ks. 1mg temgesillä päästä jopa rivatrilleistä eroon siten että masennus pysyisi hallittavissa...

        Hei. Tuo lyrican määrä on sulle pidemmän päälle hengenvaarallinen. Jos et tiedä sen vahingollisista sivuvaikutuksista?, niin suosittelemaan ottamaan selvää.. Se on aivan sama vaikutus vaikka ottaisit sitä 150 mg, sillä toleranssit kun nousee niin mikään ei enää vaikuta. Ihmisestä tulee immuuni ikävine vieroitusoireineen, joita ei voi eroittaa onko kysymus sivuvaikutuksista vai vieroituoireista. Kannattaisi ensin yrittää ajaa alas hitaasti lyrica..noiden yhteiskäyttö vie varmasti tehoja toisesta. Kuitenkin kokemuksesta voisin puhua jos pitäisi valita niin temge..Niin ja onhan niitä muitakin vaihtoehtoja joita ei nyt viitsi mainita.,.,


    • Kipu on todellista

      No jep jep, jotta ihan osui psykiatriin palstoille. Naurettavaa.

    • 3+3

      Mikä vika rakossa on?

    • S.ini

      Niin mikä vika rakossa on? Vai onko tässä kyse jostain psykosomaattisesta oireilusta, kun sai jotenkin käsityksen että haluamalla halutaan jotain lääkkeitä.
      Muista neuvoista viis?

    • Kipuilija

      Kannattaa melkein turvautua yksityispuolen urologiin. Sairaus ja lääkehistoria mukana. Opiaatti pohjasissakin on paljon vaihtoehtoja jos tramal kerran ei sovi. Sen vaikutus mekanismi on tyystin erilainen, kun, esim. panacodin ja oksikodonin. Toi panacod-kuorma 8/pvä tuntuu melkoselta lähinnä parasetamoli määrän takia ja panacod on kodeiinin takia niitä nopeesti toleranssia nostavia/koukuttavia jos maksa metabolia toimii kovilla kierroksilla. Codia huomaa nopeesti syövänsä sen opiaattisen helpotuksen takia ja se kivunhoito jää hiljakseen taka-alalle. Toisekseen kodeiinillä ei oo kattovaikutusta niinkun esim.buprenorfiinilla. Joku temgesic saattas olla ihan kokeilemisen arvoinen. Mihinkään älyttömiin burana satseihin ei kannata lähtee. Huomaa aika pian, että maha rupee oireileen kilpaa virtsarakon kanssa. Terveyskeskuksessa nää kipu asiat ei selvii koskaan. Yksityis puoli, varsinkin erikoislääkärit hoitaa kipua sairautena. Se kustannus kysymys on valitettavasti monelle kynnys. Itse avun saaneena en edes harkitse näyttäytymistä perusterveydenhuollossa ts.terveyskeskuksessa.

      • mjm2

        Kodeiinissa nimen omaan on kattoraja, tramadolissa ei o. Buprenorfiinissa on myös kattoraja.


    • perceeceen

      Kannattaa melkein ruinata lääkäriltä durogesic laastareita ja imeskellä niitä kielen alla, pikku palasia aluksi. Suosittelen myös viihdekäyttää löylykauhaa perceeceen, vie kaikki kivut kerta heitolla.

    • gluteenia...

      Gluteiini on todettu vaikka miten monessa tutkimuksessa haitalliseksi. kaikki todelliset terveysasiantuntijat tietävät tämän ja suosittelevat sen mukaisesti.
      Haitta asteet vaihtelevat. Viljan aiheuttamista häiriöistä vain pieni osa on keliaakiaa. Useimmat hyötyvät selvästi terveemmästä vatsasta kun jättävät vehnän ja muut gluteeinia sisältävät tuotteet pois. Mielenkiintoista, että Fogelholm ei varoita ihmisiä juuri mistään teollisuuden metkuista vaikka yliprosessoiminen, ylisuolaaminen, lisäaineiden liiallinen käyttö ym pilaavat hyvää raaka-ainetta kun halutaan vain makua, pitkiä säilytysiakoja, mieluista väriä tai sitoa lisää ilmaista vetta tai ilmaa tuotteeseen.
      Yli puolella suomalaisistakin on tulehduksellisuutta suolistossa enemmän tai vähemmän. 10 %:lla niin paljon että olo on kurjaa ja suolistosyövän riski on lisääntynyt selvästi.
      Vatsan terveys on lähes täysin ruokavalioasia johon gluteiini ei totisesti kuulu.

    • Corinne1

      Veikkaan, että sinulla on jokseenkin samanlainen sairaus kuin minulla. Minulla alkoivat kivuliaat virtsarakon supistukset vuonna 2007 ollessani 45-vuotias. Sain varmaan 4 peräkkäistä antibioottikuuria, mutta kun ei minulla ollut tulehdusta, pelkästään mielettömät supistukset. Ajattelin virtsarakon räjähtävän. Menin viikon sisällä yksityiselle urologille joka määräsi minulle Triptyliä, aloitin niitten ottamisen, mutta minun piti lopettaa niitten käyttö, kun pää meni ihan sekaisin, en saanut sanat suusta, mongersin vain jotain. Minulle tehtiin myös 3 kertaa virtsaputken venytystä, mutta ei nekään auttanut kuin hetkellisesti (n. vuorikauden).
      IC:tä myös epäiltiin mutta sitä se ei ollut. Minulla on diagnoosina utethra syndrooma.
      Seuraavaksi sain käyttööni Lyrica ja Panacodia, se auttoi pahimpaan kipuun, olin edelleen sairaslomalla, koska supistukset ja särky oli päivittäinen riesa. Saatuani ajan kipupolille urologi siellä vaihtoi Lyrican Cymbalataan, se kyllä tasoitti kivut jonkin verran. Supistukset vähenivät hitaasti sairasloman aikana, lopulta minulla oli enää vihlovaa särkyä joka oli päivittäinen. Siinä vaiheessa menin töihin, sairaslomalla olin yhteensä n. 8 kuukatta. Supistusten loputtua loppui myös tarve hypätä vessassa.
      Siitä on nyt siis 8 vuotta kun supistukset alkoivat, eivät ole tulleet takaisin sen jälkeen kun hävisivät n. 7-8 kuukauden kuluttua. Särky sen sijaan on jäänyt minulle krooniseksi. Syön edelleen 30 mg Cymbalta Panacod Imovane ja pystyn olemaan työssä, en ole sairasloman jälkeen ollut päivääkään poissa tämän vaivan takia.
      Toki elämästäni on tullut erilainen, en jaksa samalla lailla kuin ennen. Olen aika väsynyt työviikon päätteeksi, viikonloput menevät yleensä lepäämiseen ja voimien keräämiseen. Kivut ovat tänä päivänä lääkkeitten avulla suurimman osan ajasta kokonaan poissa. On toki päiviä kun mitään ei auta, vihloo ja särkee vaikka tekisi mitä vain.
      En ole muuten huomannut että ruualla olisi minkäänlaista vaikutusta tähän vaivaan, paitsi punaviini, kestän vain hyvin kevyitä punaviinejä, muista rakko rupeaa särkemään mielettömästi. Kylmä ja veto sen sijaan vaikuttaa, pitää olla hyvin varovainen kylmyyden suhteen. Kesäisin lämpimällä säällä pärjään hyvin pienellä lääkemäärällä, samoin loma tekee hyvää kun ei tarvitse istua.
      Toivottavasti olet saanut apua, hyvää kevättä sinulle.

    • mjmd

      Tossa on muuten semmoinen homma,että kun syöt triptyliä niin se estää kodeiinin metaboloitumisen ja osittain myös tramadolin. Että ei ihme jos ei niistä oo ollut apua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe