Paniikkikohtaus heti kun on yksin

Väsynyt kohtauksiin

Moi!

Haluaisin kuulla kokemuksia, onko kenelläkään paniikkihäiriö mennyt siihen pisteeseen että yksinolo on ylitsepääsemätöntä?
Olen 22v ja olen kärsinyt paniikkihäiriöstä lähes koko ikäni.
Kunnon hoitoa olen vasta vuosi sitten hakenut, alussa kaikki meni hyvin, kunto rupes jollain tapaa paranemaan. Mutta sitten yks kaks, tuli takapakkia. Ja nyt tällä viikolla vielä enemmän. Oikein iso harppaus taaksepäin.
Olen viimeisen vuoden ollut siinä jamassa että yksin kulkeminen esim. linja-autossa, kaupassa, ulkona ollessa (lenkkeily) yms, ei ole onnistunut koska kohtaus iski aina kun jäin yksin.
Nyt tämän viikon tiistaina, olin yksin kämpillä, avopuolisto töissä. Ajattelin että lähden kokeilemaan lenkkeilyä yksin. Juttelin siskoni kanssa puhelimessa ja kun kävelin pienen matkan päähän kämpiltäni, ja kännyin takasipäin, mieleni alkoi sanomaan etten jaksa kävellä takasin, että en pääse koskaan sinne kämpille takaisin = kova kohtaus. Kehoni kihelmöi, sydän hakkasi jne, perus paniikkioireet.
Pääsin joten kuten kämpilleni takaisin ja rauhotuin. Tunnin siinä hengailin, kävin suihkussa ja menin istumaan koneelle, kunnes kohtaus tuli arvaamatta päälle.
Menetin itsehillinnän täysin, menin sekaisin koska kohtaus oli paha. Ainuaks rauhottumiseks aloin soittelemaan isän ja kaverit läpi että auttakaa minua.
Sain puhuttua puhelimessa siihen asti kun avopuolisoni tuli töistä ja olo rauhottui, nukahdin 2h koska ne kaksi kohtausta vei voimat täysin.

Sen tiistai päivän jälkeen olen täysin pelännyt olla yksin kämpillä. Vaikka 1,5v aikana kun olemme tuossa kämpässä asuneet mieheni kanssa, ovat aina olleet ok, en ole koskaan saanut kohtausta siellä turvapaikassani, oli kämpillä.
Ja tällähetkellä siellä olo ahdistaa, enkä saa rauhaa keholleni. Miksi se turvapaikka vaihtui silmiäräpsäyttämällä ahdistuneeks vieraaksi kodiksi?
Minulla ei ole kuin yksi tai pari sellaista ihmistä joka tulisi minun luokseni,kun olen yksin ja ainut rauhoittumiskeino onkin enään se, että joku tulee luokseni, eli fyysinen turva.

Stressaan joka iltapäivä/ilta seuraavaa päivää, jos avopuolisoni menee töihin heti aamusta.

Minulla oli torstaina hoitoneuvottelu psygologini ja lääkärini kanssa, ja he sanoivat olevansa huolissani minusta ja sanoivat että heillä resussit ovat tiettyyn asti, joten minulle ehdotettiin että menisin psygologiseen kuntoutustutkimukseen. Siellä saisin olla päivän, tai illasta aamuun, miten itse haluaisin.
Ei jää varmaan ainuaks vaihtoehdoks kuin mennä sinne. Siellä olisi ainakin ihmisiä jos tulee jotakin.

Olen syönyt melkein vuoden citalopraamia (eri annostuksilla) ja rauhoittavana ollut opamox. Tuntuu että sekin lääke on menettänyt tehonsa kun pelkkä puolikas ei enään riitä.
Uudeks rauhottavaks määrättiin Diapami,mutta en ole sitä vielä uskaltanut ottaa.
Olen vähän herkkä lääkkeisiin ja pelkään tosi paljon riippuvaisuutta. Mutta rauhoittava ja toisen ihmisen läsnäolo ovat ainoat mitkä tässä vaiheessa auttavat.

9

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öööööööööö

      Minulla menee taas just toisinpäin eli olisin mielummin yksin bussissa tai junassa kuin muitten ihmisten kanssa. Sama on kävely kävelen mielummin yksin kuin tuttujen kanssa. En tiedä mikä vit.u muakin vaivaa. Pahinta ovat bändien keikat missä on jengiä ku pipoo ne vasta ahdistaakin.

    • artsi7

      Opamox vaikuttaa hiukan hitaammin mutta pidempään kuin Diapami. Kyllä Opamoxin pitäis auttaa.

      Rentoutuminen ja rauhoittuminen on avainsanoja kun puhutaan paniikista. Kokeilisin joogan hengitysharjoitusta venytyksiä. Ja kaikki tekeminen on periaatteessa meditaatiota, eli tekemistä johon joutuu uppoutuun helpottaa. Esim. kirjoittaminen, lukeminen, pelaaminen, ruoanlaitto yms.... Opamox aina saatavilla. Se tuo turvallisuuden tunnetta. Mitään hätäähän ei ole. Ihminen sen itse kehittää jostain.

    • 6546435

      Pitää muistaa että lääkitys on vain väliaikainen ratkaisu, ja se ns. vain lakaisee ongelmat maton alle. Mielestäni paniikkihäiriötä voi parhaiten hoitaa muuttamalla omia elämän tapojaan ja itsetutkiskelulla. Paniikkihäiriöstö lukeminen myös auttaa; mikä se on, miten se syntyy, mitä se tekee jne.

      • panikoitu koko ikä

        Turha hölpänöälpän teorioiden lukeminen on turhaa. Pitää tehdä asioita eikä lukea niitä kirjoista.

        Kirjat sitä paitsi yksinkertaistavat asiaa ja tekevät oletuksia puolestasi. Että kaikilla jolla on paniikkihäiriö / mikä tahansa vaiva, on kaikki muutkin asiat elämässä samalla tavalla. Paskanmarjat kirjoista.


    • artsi7

      Lääkitys on monelle sellanen maton alle lakaisu, et uskaltaa mennä ihmisten ilmoille joka on kuitenkin välttämätöntä. Ei lääkkeitä kukaan järkevä huvikseen syö.

    • Kyllä järjestyy!

      Olet tosi urhea, kun olet jaksanut!

      Hae reippaasti apua vaan! Kyllä sinä selviät.

      Paniikkihäiriötä on niin monella.
      Nykyajan yhteiskunta ei suosi herkkiä ihmisiä vaan.
      Olet tosi terve, kun kerrot avoimesti ongelmastasi.

      Kyllä se siitä selviää, ole huoleti!

      Käyt vaan juttelemassa asiantuntijan kanssa.

      Rohkeutta sinulle!

    • Tiedätkö ap

      että juuri nuo käyttämäsi lääkkeet saattavat ylläpitää tuota paniikkia?

      Olo on varmaan tosi pelottava, koska itseään ei voi hallita millään tavoin silloin koska lääkkeet ovat ottaneet kehosi valtaansa. Jos kerran on pelästynyt kovasti kohtausta, pelko jää.

      Älä ota enää lisää rauhoittavia, diapamia!!! Luultavasti olet jo koukussa opamoxiin.Siitä koulusta on vaikea päästä eroon. Psykologi on varmaan hyvä tuki, mutta se ei voi poistaa lääkkeiden aiheuttamia haittoja vaikka kävisit hänen luonaan joka päivä viemässä hänelle rahojasi. Lääkärisi varmaan syöttää sinulle lisää lääkettä ja voit varautua sen jälkeen loppun ikäiseen lääkekierteeseen.

    • Aloittajaaaaaaa

      Hei ylempi, kirjoitit että lääkkeet olisivat mahd. syynä paniikkiin.. niin, jotenkin pidän tuota aika epätodennäköisenä. Oloni on pahempi jossen syö lääkkeitä ja tämä pahempi jakso alkoikin sen takia, että itse "pelleilin" lääkkeitten kanssa, jätin ottamatta moneksi viikoksi. Ja olo on tällä hetkellä ollut ihan ok, muttta pelko on vieläkin paikallaan.

      Ja sen voin sanoa, että olo kyllä on pelottava. Jokainen tietää millaista on hätääntyä ja saada paniikkikohtauksen, jossain oikeassa normaalissa tilanteessa. Sellasenkun saa omassa turvapaikassaan, ni se on huono juttu. Minulla ei ole enään ns. turvapaikkaa muutakun toisen ihmisen fyysinen tuki minun vierellä! Joten tässä on kehittyny jo läheisriippuvuus. En ole kyllä melkein koskaan lapsuudesta asti uskaltanut olla yksin.

      Lääkeriippuvuutta ei ole tullut opamoxiin.

      Tiedän kyllä että psygologille puhuminen on kuin puhuisi seinille, yhtä paljon hyötyä siitä on ollut. Mutta tällä hetkellä sitä kautta olen päässyt muualle hoitoon.

      En tiedä mitä tähän sanoisi, kun kertomani on niin pieni osa mitä elämäni on, enkä halua tänne nettiin elämääni sen enempää kertoa.

      Tiedän vain, etten todellakaan ole ainoa joka on p.häiriössä joutunut tähän pelkään-yksinoloa-kierteeseen.
      Ja ainoana hyvänä turvana minulla on ollut diapami, se on antanut minulle apua normaaleihin kaupassa käynti rutiineihin yms julkisiin paikkoihin. Muuten olisin invalisoitunut sohvalle katsomaan tv tai elokuvia etten havaitse todellisuutta. Sekö olisi parempi?

    • Vielä ap

      Ja niin, totta se on että lääkäri määrää lääkettä. Mutta en ole niin sinisilmäinen että kaikkia alkaisin syömään. Muutamia lääkkeitä en ole suostunut syömään tai joistain en ole kokenut mitään hyötyä. Että kyllä minulla on tietoa ja järkeä tähän kyseiseen "lääkäri määrää lääkettä toisensa perään"- asiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe