Jos valkolainen haluaisi romanielämään

mielkiint

Jos valkolainen (vaikkapa nyt nainen) haluaisi romanielämään ja laittaisi hameet ym, niin ottaisitteko mukaan yhteisöön vai suuttuisitteko tai nauraisitte pihalle? Siis henkilön, jolla ei ole mitään siteitä romaniyhteisöön vaan pelkkä halu alkaa elämään romanin elämää?

6

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei syrjinnälle!!

      Saisko valkolainen kelasta myös hamerahan?

    • asdzxcvbn

      Ei hameet susta romania tekisi, jos vaikka tutustusit romaniperheeseen ja kertoisit heille ajatuksistasi, niin mahdollisesti he osaisi sinua auttaa ymmärtämään asioita paremin.
      Huvittavalta tuo kuulostaisi jos joku valtaväestöstä yhtäkkiä tulisi hameet päällä porukoihin ja alkaisi parhaansa mukaan imitoimaan romaneita, vois myös aiheuttaa suuttumusta joissain ja jotkin todenäköisesti nauraisi itsensä kipeeksi, eli pelkään että näin mahdollisesti sinun rehellinen halu samaistua tai omaksua kulttuuri jäis vailla ymmärrystä. Toki jos osaisit mahdollisemman rehellisesti kertoa ajatuksisesi siinä tilanteessa niin mahdollisesti myös tämä porukka vois auttaa sinua parempaan ymmärrykseen.
      Ehkäpä yleisin tapa on ottaa romanimies ja perustaa perhe, näin luonnollisesti kasvais kulttuuriin, romanikulttuuri on juurikin yhteisöön ja perhekeskeisyyteen perustava kulttuuri.

      • PerttiAntero90001

        Jos yleisin tapa on vaan "ottaa" romanimies, niin kuinkahan tuo käytännössä onnistuu?
        Kyllä mullekin kelpais romaninainen nurkkiin pyörimään, mutta eipä niitä juurikaan oo ollu missään poimittavissa :) ..toki vapaehtoset voi ilmottautua vaikka tänne: okulkija (at) gmail.com


    • TAMPEREEN KOMIJA JEENO

      KYLLÄ HYVÄKSYISI JOS SINULLA OLISI MUSTALAIS MIES JA EHKÄ LAPSI SEN MIHEN KANSSA OLISI PLUSSAA. JA KYLLÄ SAISIT HAMEEAHAN JA NIIN EDESPÄIN.

      • ooooooommmmm

        No tossa on varmaan jotakin alue/paikkakunta niin tai suku kohtasia eroja? Aika nihkeesti täälä päin näytetään suhtautuvan ja hame on korkeentaan joku musta tavallinen kolttu, jos sitten on hametta ensinkään. Mutta ei se kai ihme, kyllä eräskin valkolaisnainen ertottuu aikalailla. Mies on aika siisti, mutta tää nainen se ei taida kovinkaan usein peiliin vilkasta ja likanen hame päällä ja muutenkin homssunen. Mustalaisnaiset erottuu yleensä edukseen kun ovat siistejä ja huoliteltuja, ne oikeet.


    • inka r. naatio

      No kun kysyt, niin vastataan. Tätä vastausta eivät ymmärrä kristityt eikä tarvitsekaan, kaikki eivät ymmärrä kaikkea. Joudun aloittamaan aika kaukaa...

      Ikivanha iämainen oppi jonka monet romanit ovat taipaleella unohtaneet on jälleensyntymäoppi. Emme elä täällä kerran vaan satoja, tuhansia kertoja. Se mitä kristityt kutsuvat "taivaaksi" on jälleensyntymän päätepiste, valaistuminen. Emme todellisuudessa ole koskaan "jumalasta" erillämme, mutta erillisyyden kokemus ja fyysiset elämät ovat tärkeitä, koska vain erillisyydessä opimme näkemään toisissa itsemme, eli rakastamaan sitä jota vihaamme - itsessämme. Tämä ikivanha viisaus on onneksi jäänyt jopa kristinuskoon: Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi.

      Jos sielu on oikein vanha, hänellä voi olla elettynä kymmeniä elämiä joka mantereella, myös paljon elämiä muilla planeetoilla, mutta ne eivät liity tähän.

      Monet valkolaiset ovat eläneet myös paljon mustalaiselämiä, siksi valkolaisissa saattaa olla ihmisiä, jotka elävät omalla tavallaan mustalaiselämää, vaikka eivät eläisi mustalaisyhteisössä. Heillä on paljon muistoja edellisistä elämistä romanina. Tällainen ihminen ei välttämättä solmi mitään näkyvää suhdetta "vanhaan heimoonsa", mutta tunneyhteys on aina olemassa.

      Myös mustalaiset ovat tietysti eläneet vastaavasti menneitä elämiä valkolaisina. Heillä voi olla samanlaisia tuttuuden tuntemuksia vieraita kulttuureita kohtaan, selittämättömiä (kunnes menneet elämät palautetaan mieleen, joko he itse muistavat tai selvänäkijä auttaa muistamisessa).

      Minä tunnen vanhoja sieluja kummastakin ryhmästä. Romanikulttuurissa Suomessa on tietysti se ongelma, että muita uskontoja kuin kristinuskoa ei yhteisö yleensä hyväksy (kuten ei homoseksuaalisuuttakaan) ja menneitä elämiä muistavat ihmiset joutuvat salaamaan muistonsa ja kaipuunsa. Muta romanit ovat usein itse selvänäköisiä ja monet muistavat menneitä elämiään, eivät vain puhu niistä, koska uskono ei sitä salli.

      Tunnen myös useita romanielämiä eläneitä valkolaisia, mm. yhden valkolaisen joka on lapsesta saakka muistanut menneitä romanielämiään, joita on ollut poikkeukselisen paljon, kymmeniä. Hän on aina tiennut olevansa "erilainen", mutta ei ole voinut asiasta kertoa muille kuin kaltaisilleen vanhoille sieluille, jotka ovat kokeneet samanlaisia "muistoja" edellisistä elämistä.

      Mahdollisuus matkustaa helpottaa tietysti nykyään tällaisten ihmisten elämää, he voivat vierailla maissa ja paikoissa joissa ovat aiemmin eläneet. Mutta leimaaminen "hulluksi" on tietysti tavallista, etenkin kristittyjen on vaikea ymmärtää vanhaa sielua, koska kristityt uskovat ihmisen elävän täällä vain kerran.

      Vanha sielu edustaa muuten hyvin harvoin vain yhtä uskontoa. Vanha sielu tietää, että kaikki uskonnot ovat pohjimmiltaan "yksi ja sama".

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe