Kesätyö ulkomailla 2015

tytto20

Hei!

Olen pian 20-vuotias ja aion lähteä ensi kesäksi ulkomaille töihin, luultavasti Kreikkaan. Matkaan haluaisin lähteä toukokuun alussa ja palata viimeistään syyskuussa. Ajattelin lähteä sillä periaatteella, että ostan menolipun ja varaan n. viikoksi hotellin :-) Ja kyllä, tiedän, että Kreikassa työn palkkaus ja taso eivät kohtaan Suomen työpaikkojen kanssa, mutta lähdenkin matkaan kokemuksen takia, koska haluan haastaa itseäni! Onko muita kiinnostuneita lähdössä ensi kesänä? :-)

12

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyttö 24

      Moi!

      Olen itse myös suunnitellut lähtöä ulkomaille kesäksi 2015, matkan kesto
      3 - 6kk tilanteesta riippuen. Olen pohtinut monia eri vaihtoehtoja mm. Matkaopas, au pair, nanny, bar tender school josta jatkaisi matkaa etsien baarimikon töitä, reppureissaus, joku ravintola, baari tai hotelli työ jossain päin maailmaa.

      Itse olen pohtinut Turkkia, Kreikkaa, Kyprosta ja Bulgariaa. Turkissa ei vain voi viipyä 3kk pidempään ja työlupien hankkiminen on prosessi jo itsessään ellei mene matkaoppaaksi.

      Oletko ajatellut tiedustella työpaikkoja ja asunto mahdollisuuksia jo ennen matkalle lähtöä?

      • Moikka!

        Oletko ajatellut lähteä matkaan yksin, vai jonkun toisen kanssa? Lähtisin itse nimittäin mielelläni jonkun toisen kanssa, kuin yksin.


    • Moikka!

      Kiva kuulla, että joku muukin suunnittelee samanlaista! Minullakin on matkan kesto hieman auki, riippuen tilanteestani täällä Suomessa. Mietin itsekin hetken Turkkia, mutta päädyin tulokseen, että työlupien hankkiminen ja maassa oleminen on hankalampaa kuin muualla.

      Olen ajatellut yrittää hankkia ja tiedustella työpaikkoja/asuntoa jo ennen matkaa, jos sattuisikin löytymään jo silloin :-) Minulla on itseasiassa Kreikassa muutama tuttu, joiden kautta voisi saada apua hotelli/ravintola/baaritöiden etsimisessä!

    • Tyttö21

      Tässä vielä yksi 21-vuotias kesätöitä vailla oleva opiskelija. Oon myös harkinnut lähtöä Eurooppaan muutaman kuukauden ajaksi kesällä, vielä tosin avoinna mitä töitä sieltä etsisin, mutta yksin tuntuu vähän turvattomalta lähteä..:/

      • kaukana_suomesta

        Monella suomalaisella yrityksellä on ulkomailla toimipisteitä, ehkä siellä ei tuntuisi niin turvattomalta? Kokeilepa esim. Fixi nimistä firmaa, vaikuttaa kivalta paikalta ja sivulla fixille.fi näkyis että niillä on toimisto myös Espanjan Fuengirolassa :)


    • tytto202

      Moi! Ootko ajatellut mihin päin lähteä? :-) Oon itsekkin opiskelija ja ajattelin, että kesätyö ulkomailla vois olla mahtava kokemus! Lähtisin mielellään jonkun kanssa mielummin kuin yksin.

      • Tyttö21

        Mä oon aatelllu noita etelä-euroopan maita :D joku turistikohde varmaankin niin että englannilla pärjää! En tiedä kuinka paljon vaatisivat ranskan tai espanjan taitoja jos sinne suuntais ;o hotelli ja ravintolatyöt kiinnostais, ainoo etttä onkohan kuinka kannattavaa vaan lähteä paikan päälle tiedustelemaan töitä :D


      • Tyttö21 kirjoitti:

        Mä oon aatelllu noita etelä-euroopan maita :D joku turistikohde varmaankin niin että englannilla pärjää! En tiedä kuinka paljon vaatisivat ranskan tai espanjan taitoja jos sinne suuntais ;o hotelli ja ravintolatyöt kiinnostais, ainoo etttä onkohan kuinka kannattavaa vaan lähteä paikan päälle tiedustelemaan töitä :D

        Täällä ois myös yks halukas lähtemään ulkomaille kesätöihin :) Pääsisin kuitenkin lähtemään vasta kesäkuussa ja palaisin Suomeen viimeistään syyskuussa. Kohdemaata en oo päättänyt, mutta voisin työskennellä esim. Au pairina tai hotellissa. Yksin tuntuis vähän turvattomalta lähteä, niin ois kiva lähteä jonkun kanssa tai porukalla.


    • tytto202

      Moikka! Joo mulla on kans ollut mielessä nuo turistikohteet missä pärjäis hyvällä englannilla vaan :D Itekkin oon aatellu,että hotelli-, ravintola- tai baarityöt olis varmaan ihan kivoja. Oon myös ajatellut tutkia nyt etukäteen, jos netissä haettaisiin turistikohteisiin työntekijöitä! Oisin mielelläni ainakin lähössä jonkun kanssa :)

    • Johannanen

      Saatatte hieman pettyä jos luulette asioiden sujuvan esim. Kreikassa kuten Suomessa. Sesonkityöntekijät baareissa työskentelevät pimeänä eli rahat käteen (jos ylipäänsä maksavat koskapa työsopimusta ei tehdä). Mutta lykkyä pyttyyn.

      • Tytto202

        Saatat sinäkin hieman pettyä oletuksiesi kanssa, en nimittäin näe tässä keskustelussa sanaakaan siitä, että luulisimme asioiden sujuvan kuin Suomessa. Tiedän varsin hyvin, että esim. Kreikassa asiat eivät hoidu läheskään yhtä sujuvasti kuin täällä. Joidenkin on aina pakko päteä...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe