Miten voi jaksaa yksinäisyyttä

poju19vv

Ei tässä kovin kauvan jaksa enää..kaveri suhteet loppuneet 3 vuotta sitten. ainoa asia joka pitää minun järjissään on minun äitini.Ainut ihminen jonka kanssa voin puhua ja joka tuo lohtua minun elämään... Ilman häntä elämäni olisi kurjaa. Jos hänestä aika jättäisi niin kohta minustakin..olen 19 vuotta ja en ole koskaan seurustellut.. ja jos vielä 30vuotiaana sama homma niin olen päättänyt että viimeistäään silloin itsemurha olisi ainut ratkaisu, en vain jaksa tätä... alkoholikaan ei auta.. masentaa vaan lisää..kumminkaan en usko että tapaan ketään kumppania, töissä käyn mutta en ''törmää'' naispuolisiin ihmisiin juurikaan siinä.. ja enhän minä voi tarjota kumppanille mitään kun sosiaallista elämää ei ole.. vapaa-aika menee tietokoneella ja nukkuessa..

13

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei vielä tunpuoleise

      Ei kanneta tehdä itsemurhaa koska tuon puoleiessa/kuoleman jälkeisessä elämässäkään ei ole kaikki nyt tasapainossa aavistan että sielläkin joutuu kokemaan ikäviä asioita

      mutta ne kestää paremmin jos elää tämän elämän luonnollisesti valitettavasti pahuutta ja kurjuutta on myös tuonpuoleisessa mutta ei ole viel varma minkä laista

      todennnäköisesti erillaista kuin täällä mutta kuitenkin ps en ole kristitty mutta tuonpuoleinen on totta eikä sinne kanneta kiirehtiä koska ongelmasi seuraavat sinua myös sinne

    • 6+17

      "enhän minä voi tarjota kumppanille mitään kun sosiaallista elämää ei ole.. vapaa-aika menee tietokoneella ja nukkuessa.."

      Mutta jos naisen saisit niin hänen kanssaan voisi alkaa tehdä asioita, siitähän se sosiaalinen elämä alkaisi, eikö?

    • Minulla kaksi poikaa löysi tyttönsä tietokoneen avulla. Satuivat samoille chateille ja vähitellen kiinnostuivat toisistaan siinä chattiin ja foorumeihin kirjoittaessaan. Sitten tapasivat livenä ja hyvin sujui ja sujuu.

    • Tiedän miltä sinusta tuntuu. Olin täysin sinun tilanteessasi muutama vuosi sitten, ei kaveripiirejä, ei kumppania, ei juurikaan mitään harrastuksia. Yksinhuoltajavanhempani muuttaminen paikkakunnalta toisella töiden perässä parin vuoden välein vei voimat. Ei vaan enää jaksanut tai kyennyt luomaan uusia sosiaalisia kontakteja jatkuvalla syötöllä. Sitten sitä vaan jäi yksin. Pari vuotta olen asioita kelannut päässäni ja tehnyt rauhan itseni kanssa. Asepalvelukseen lähtö ja sen jälkeen omilleen muutto ja töihin meno on tuonut jonkinlaista henkistä helpotusta. Nyt 22 vuoden iässä, sosiaalisilta taidoiltani vajavaisena, on vaikea kuvitella seurustelusuhdetta tai toisen ihmisen läheisyyttä. Ilman kavereita pärjään kyllä mainiosti, mutta haluaisin jonkun, jonka kanssa tehdä asioita ja jakaa tämä elämä. Nettideittailua kokeilen parhaillaan. Tuntuu vain siltä, että siellä näkyvät ja kuuluvat vain nämä "tempperamenttiset, spontaanit ja pirtsakat" ihmiset. Suosittelen ainakin kokeilemaan, ehkä parempi onni sinulla.

      Lohdutuksen sanana voin kertoa, että elämä turruttaa pahimmat tunteet vuosien myötä, ainakin joillain, jos sitä nyt voi edes pitää positiivisena.

      • Vahva tunne

        Kyllä tässä maassa on myös paljon yksinäisiä naisia. Nettideittailu voi oikeasti toimia! Pari ystävääni on löytänyt sitä kautta kumppanin. Itse olen yksinäinen, vaikka olen parisuhteessa. Työt vievät paljon aikaa ja miehellä on paljon ystäviä, joiden kanssa viettää vapaa-aikaa paljon. Ei pidä kuitenkaan valittaa liikoja - aina joskus meillä on yhteistäkin tekemistä.

        Yksinäisyydessä pahinta on se olo, ettei ole tärkeä tai ettei kukaan todella välitä minusta.


    • poika -96

      Rupea käymään baareissa sieltä löytyy kyllä naisia tai sitten toinen vaihtoehto, että etsi netistä.

      • Luulen, etteivät kaltaiseni yksinäiset tarvitse tai edes halua satunnaisia viikonloppupanoja. Jos tarvitsen pelkkää tyydytystä, voin hoitaa asian ihan itse.


    • Elämä voittaa!

      Paljon ehtii vielä tapahtua ennen kuin olet 30-vuotias! Yksinäisyys on ahdistava tunne, tiedän. Koita kuitenkin sinnitellä ja nähdä elämässä niitä positiivisia puolia. Vaikka ihan pienissä asioissa. Itselläni yksinäisyys johti itsesääliin ja eristyneisyyteen. Noin kymmenen vuotta olin masentunut. Sitten eräs matka muutti kaiken. Ulkomailla olin kuin toinen ihminen. Itsetuntoni kohosi ja kun olin itse positiivisempi, ystäviäkin löytyi helposti. Älää anna periksi, toivon sinulle kaikkea hyvää!

    • EiooHelppoo

      Miten voi jaksaa yksinäisyyttä.. No ite jaksan sitä niin että ajattelen asiaa mahdollisimman vähän ja yritän elää parhaani mukaan normaalia elämää vaikka muita ihmisiä ei siihen oikein kuulukkaan. Odottaminen ei auta, se että odottaa että ehkä tänään joku tulee jutteleen tai päättää tutustua juuri muhun tai törmää johonkuhun joka näkee mussa jotain tai jostain vaan tupsahtais elämään se joku joka välittää ja haluaa olla just sun kanssa. Sillä odottamisella saa vaan päänsä ihan sekasin. Ja sillä että miettii että miksei mulle voi tapahtua niin ja hakee syitä. Toki se pelottaa että entä jos sitä ei koskaan tapahdukaan ja täyttää 30 ja täyttää 40.. En tiedä voiko sellasta koskaan hyväksyä että olis aina yksin mutta pitää koittaa olla masentumatta siitä ja antamatta sen pilata kaikkia muitakin elämän osa-alueita.
      Ja täytyy sanoa että toiselle voi tarjota jotain olematta supersosiaalinen. Ihmisiä voi kaivata ihan muuhunkin tarkotukseen kun siihen että voi viettää vapaa-ajan hyppimällä paikasta toiseen ja juhlimalla jne. Itsemurhan voi nähdä kätevänä ratkasuna mutta en usko että kannattaa päättää sellasta etukäteen, se ei oo kovin lohdullinen tulevaisuudenkuva ja varmasti heijastuu siihen miten tän hetken kokee. Täytyy myöntää et on itelläkin käyny mielessä viimenen varasuunnitelma jos ei kolmekymppisenä mikään oo muuttunu, et sillon meen sit nettipalstalle ja otan sieltä jonkun, kenet vaan siedettävän, kyl sitä aina jollekkin kelpais jossen nyt yhtäkkiä järkyttävän rumaks muutu. Joku fiksu tietty miettii et miksei menis vaa saman tien nettiin mut ei se oo aina niin yksinkertasta.

      Ps jos helpottaa niin 20v, en oo seurustellut, en käynyt treffeillä, en edes oikein flirttaillut enkä mitään muutakaan, että on meitä muitakin.

      • 15+18

        " viimenen varasuunnitelma jos ei kolmekymppisenä mikään oo muuttunu, et sillon meen sit nettipalstalle ja otan sieltä jonkun, kenet vaan siedettävän"

        sun pitää tehdä tuo samantien, ei siinä mitään menetä


      • EiooHelppoo
        15+18 kirjoitti:

        " viimenen varasuunnitelma jos ei kolmekymppisenä mikään oo muuttunu, et sillon meen sit nettipalstalle ja otan sieltä jonkun, kenet vaan siedettävän"

        sun pitää tehdä tuo samantien, ei siinä mitään menetä

        Niin. Voi olla että pitäis, mutta silti en tee niin. Sitä on vähän vaikee selittää mutta sillon pitäis myöntää itelleen että on tosiaan niin huonossa tilanteessa että ei auta muu kun mennä nettipalstalle. Jotain siinä menettäisin itestäni ja siitä toivosta et mulla on mahdollisuus löytää ihminen ihan niinkun kaikilla muillakin käyttämättä tälläsii keinoja. Ja riskeerais myös sen että entä jos netistäkää ei löydy ketään sopivaa, sit se vasta kriisi koittaiskin. Ei tietty pitäis odottaa täyttä toivottomuutta ennen ku toimii ja jollekki toiselle varmaan itekin sanoisin et mee ihmeessä nettii ei se oo huono juttu mut ku on ite kyseessä se on jotenki eri asia olevinaan..


    • Drunksoul

      Tule takaisin kun olet sen 30v!. Itselleni sanottiin tällä palstalla näin kun olin 20v nuori.

    • Vieläkin nuori

      Olet niin nuori vielä. Tuntui itsestäkin tuossa iässä että elämä on ohi kun olen niin vanha. Ekan kerran seurustelin vasta 25 vuotiaana ja nyt 42 vuotiaana olen ollut jo 10 naimisissa. Malttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe