Suomi kokoomuksen keittämässä SOTE -sopassa

Serkku

Muistatko, kun tasan 2 vuotta sitten kaikkien kuuden hallituspuolueen puheenjohtajat hehkuttivat, että SOTE -lait ovat valmiit annettaviksi heti kunnallisvaalien jälkeen? Miten kävi? Hallitus ei pysynyt tuottamaan mitään toimivaa mallia sotkien asian kuntauudistuksen kanssa ja lopulta hallitus joutui kutsumaan opposition apuun ja keväällä 2014 saatiin aikaan eduskuntapuolueiden yhteinen sopimus kehittämismallista, joka nojasi vahvasti keskustan näkemyksiin ja siihen, että kunnat ovat palveluiden pääasiallisia tuottajia.

Tuli kesä ja RKP:n Carl Haglund rupesi perumaan sopimusta ja puhumaan yksityisten tuottajien puolesta. Kokoomus nosti sitten voitonhuumassaan Alex Stubbin pääministeriksi ja Laura Rädyn sosiaali- ja terveysministeriksi. Jopahan tapahtuu! Lääkäriliitto sai Rädyssä mahtavan edunvalvojan hallitukseen. Nyt kokoomus saarnaa lainsäädännän ristiriidoista perustuslain kanssa etunenässä perustuslakivaliokunnan pj Kimmo Sasi. Uudistus siis haudataan tällä vaalikaudella.

SOTE -uudistuksen piti korjata omalta osaltaan kestävyysvajetta ja taata palveluiden saanti. Kataisen ja Stubbin kokoomusjohtoiset hallitukset ovat tunaroineet asian kanssa pian neljä vuotta saamatta aikaan yhtään mitään. Rahaa on kulunut odotellessa.

Eipä saanut hallitus aikaiseksi suurta kuntauudistustakaan, kun Kataisen hallitus pyrki jääräpäisesti ratkaisuun ideologiselta pohjalta unohtaen reaalimaailman. Kokoomus ei ole pystynyt vastaamaan haasteisiin. Yhteiskunnan keskeiset toiminnat hiipuvat talouden hiipumisen mukana. Onkohan Kokoomuksen pikkustubbien tarkoituskin?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikeaa on

      Kun Katainen hallituskauden alussa sanoi,että nyt on tehtävä suuret
      rakennemuutokset kuntien ja sotepalveluiden suhteen,Sipilä moneen
      kertaan ehdotti,että näin suuret asiat vaativat parlamentaarista työryhmää,
      jossa kaikki eduskuntaryhmät ovat mukana koska ne eivät ole ainoastaan
      yhtä hallituskautta koskevia ja joka kerta Katainen kylmästi tyrmäsi asian.
      Mutta joutui lopulta nöyrtymään kun ei asiasta tullut mitään hallituksen kesken.

      Muistan hyvin vielä sen ajan kun kok demarit edellisen kerran teki suurta
      rakenneuudistusta 90-luvun vaihteessa ja kuinka sen hallituksen jäljiltä
      maa oli siihenastisen sodanjälkeisen historiansa suurimmassa lamassa,
      nyt ovat merkit vielä pahemmasta kun enää ei määrätä omasta ulkopolitiikasta
      sen paremmin kuin omasta rahasta.
      Näiden kahden puolueen ansiosta Suomen selviäminen ei näytä kovinkaan
      todennäköiseltä pitkään aikaan.

    • Hei mehään jarruteta

      Heil

    • KAIKKI JÄRJESTYY .

      VERTA HIKEÄ KYYNELEITÄ ! . NIITÄHÄN SE STUBB MEILLE LUPASI ! . ELI VIELÄ TÄSTÄKIN PAHEMMAKSI VIELÄ KAIKKI MUUTTUU ! KIITTÄKÄÄ KAIKKI KOKOOMUSTA KYLLÄ NE HOMMANSA HOITAA JATKOSSAKIN ! .

    • stubutusta

      Julkisella terveydenhoitopuolella ei hommat pelaa, kun meistä suomalaisista on kysymys ja vallankin niistä, jotka ovat tehneet valtakuntamme hyvinvointipalvelujen eteen töitä kolmessa vuorossa maksaneet veronsa ja jääneet eläkkeelle? Eipäs pelaa ainakaan Espoossa, siellä kohdellaan julkisella terveyspuolella eläkkeelle jäänyttä kuin märkää rättiä? Ei ole tullut parannusta asioihin tämänkään hallituksen aikana, koska kokoomuksella on valta määrätä kaikista asioista ja määrätä ketä hoidetaan ja ketä ei ja eihän kokoomuksen politiikot korvaansa lotkauta julkisen puolen asiakkaiden suuntaan.

      Näyttää olevan pääsääntö sekin, että jos perusterveydenhuollon lääkäriltä on saanut lähetteen erikoissairaanhoitoon vaikeiden vaivojen takia, niin joudut kitumaan sen hoitotakuun verran eli kuusi kuukautta. Ainakin Jorvissa on tällainen käytäntö ja tuon kuuden kuukauden kitumisen jälkeen joudut jonottamaan kuukausitolkulla tutkimuksia ja sairauden toteaminen ja jonkinlaiseen hoitoon pääsy kestää liki vuoden verran. Lääkärit kyllä Jorvissa ovat asiallisia, mutta jossain taustalla tämä priorisointipiru riivaa meitä suomalaisia sairaita kohtaan. Tämän priorisointipirun ovat keksineet kokoomuksen politiikot, koska muutoin eivät voi kampittaa julkisen puolen sairaita.

      Oli aika ironista tässä vaivojen kanssa sinnitellessä ja odotellessa sekin, että yksityiseltä sektorilta eräs potilas oli saanut lähetteen julkisen puolen terveydenhoitoon ja kylläpäs Jorvissakin oltiin valppaina ja mangneettikuvaushoitoon tuo potilas pääsi muutaman viikon päästä ja eipäs tarvinnut jonotella eikä odotella tuota kuutta kuukautta.

      Miten tuon Aleksander Stubbin erikoisjärjestelyinä ja seuraavia eduskuntavaaleja silmällä pitänen valitsema Laura Rädyn naama on happamanoloinen, kun pitäisi torpata tuo sovittu SOTE, että hän saisi kokoomuksen tahdon läpi siitä, että julkisella terveydenhoitopuolella rikkaiden hoito ei huonontuisi? Vielä sekin närästää kokoomuksen politiikkoja siitä, että sairaiden rahoilla nuo veroparatiisit eivät pääsisi köyhtymään. Nythän suurin osa noista yksityisistä terveyspalveluista vie tuolonsa veroparatiiseihin ja ei maksa veroja Suomeen. Tämä asia näyttää olevan tärkeimmästä tärkein tuolle Laura Rädylle ja hän itsekin on ollut lääkärin tehtävissä laiskanpuoleinen verojen maksaja.

      Eli kiitos vain SDP:n viisaille politiikoille, jotka hallitusvastuussa ollessaan tuon kuuden kuukauden hoitotakuun saivat runnottua läpi. Eritoten tästä saa kiittää nykyistä Eduskunnan puheenjohtajaa Eero Heinäluomaa, hän on viisas valtiomies ja kovatahtoinen politiikko. Hän piti SDP:n puheenjohtajana huolen siitä, että SDP:n muut politiikot hoitavat tämän kuuden kuukauden hoitotakuun maaliin asti ja niin he tekivätkin. Tämän turvin sitä on vaivojensa kanssa psytynyt sinnittelemään, mutta hoitojen saaminen edelleen on hataranlaista rikkaita suosivassa järjestelmässä.

    • Kuukerin Nelli

      Ei pelaa julkinen perusterveydenhoito, kun sitä ei saada kuntoon, eikä Kokoomus sitä edes halua. Markkinarako Mehiläiselle ja muille verohuijareille on tärkeämpää. Kela -korvauksia eivät nauti suinkaan köyhät vaan ne rikkaat, joilla on varaa maksaa korkeat omavastuut yksityislääkäriasemille. Kannattaa katsoa, mihin kuntaan tulee eniten Kela korvauksia henkeä kohti ja mihin vähiten. Valistuneita veikkauksia odotellaan.

      Kansa putoaa yhä syvemmälle suohon, sehän ei kokoomuslaisia huoleta. Mutta siinä vaiheessa, kun yhteiskuntarauha alkaa järkkyä, kokoomuslaisia alkaa sitä mukaa katoamaan Euroopan paremmille maille. Mitä teemme, suomalaiset?

    • nii cajkoko

      On

    • yksityisyys kunnia

      Heil

    • oikein caj

      Onko

    • holding ratu

      Jaa

    • saatu sote

      On

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1505
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1302
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe