Mukavaa kun pimeys

sus.morsian

väistyy, päivä valkenee. Ennen neljää heräsin, olin hyvilläni, etten aikaisemmin. Sitten hoksasin, kellohan on vasta kolmen kieppeissä. No, on tässä kaikenlaista pientä nyhräämistä tehnyt, aamun valoa jo tarvitsee.

Moneen kertaan oon mietiskellyt, että jotain pitäis vihdoin keksiä, on liian vähäiseksi liikkeelle lähtö kaupoille ainut yhteydenotto ihmisten kanssa. Kun en ole mikään kerhoihminen, harrastusta ryhmissä, niin mitä. Uudistusta ihmiset.....liikaa vaan tässä kotosalla nyhreskelee. Tietysti jos olis kaveri, tuttava, tulis parmmin sovitusti lähdetyksi.
Vaikka olen seurallinen, en helposti keneen tahansa tutustuva. Uudistusta tarttee, jos elossa on tarkoitusta olla.

Montakohan meitä muuten palstalla on kaikenkaikkiaan, sellaisia, jotka päivittäin palstalle kurkkaavat, harvoiksi ovat jääneet kuitenkin jonkinlaisella vakinikin tapaisella kirjoittavat. Laskeskelin kyllä, mutten osaa sanoa. On kai täällä jokunen täältäkin päin.
Pien on aamu, kivat tälle aamulle.

13

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lorena*

      Melko kauan palstalle olen kirjoitellut, tuttuja nikkejä juttujen takaa löytyy, joskus jopa kirjoitustyyli paljastaa kenestä mahdollisesti on kysymys. Kirjoittajista on tullut kuin hyviä ystäviä, jos nimimerkkiä ei pitkään aikaan näy, sitä jo ajattelee missä hän on.

      Puhelin ei enää soi niin usein kuin ennen, jolloin sovimme yhteisistä menoista, teattereihin, mennä ulos lounalle, jazz-klubille, pikku matkoille = mm Talinna, kaupunkimatkoille Eurooppaan, konsertteihin ym paikkoihin.Osa tuttavista siirtynyt tuonpuoleisiin. Sisarukset 250km päässä ovat vanhentuneet, tuntevat ajomatkan olevan liian pitkän luokseni, joten heidän tapaaminen on aina ajomatkan takana.

      On vain keksittävä uusia menomestoja entisten tilalle. Elämä on alati muuttuvaa, alati elämään tulee jotakin uutta, mikään ei jää paikalleen. Tällaista on yksineläjän elämä. Kellot on siirretty talviaikaan, jo tänä aamuna heräsin 5 - 6 välillä, saa nähdä miten ilta sujuu tuleeko Nukku-Matti silmiin jo aikaisemmin.
      Nautinnollisia hetkiä aamukahvista nauttien.

    • Aamukahvista nyt vielä nautinkin, herättyäni tunti sitten. Tuntuu mukavalta kun suuren lehdettömän tammen läpi pääsee valo paremmin työpöytäni ääreen. Kellon siirto jäi aamuun, tunti sinne tai tänne ei paljon muuta rytmiäni.

      Totta on tuo aloituksen oivallus uudistumisesta, vaikkakaan en ole kaivannut lisää ohjelmaa elämääni. Liekö tuo muutto susmorsiamella olis vaikuttanut, kun entiset naapuruussuhteet jäivät?

      Palstakin toimii tavallaan sosiaalisena kanssakäymisenä, tuttujen nimien pilkahtaessa aamun vilkaisussa. Olemmehan useimmat kertoneet elämästämme pääpiirteittäin. Joskus vaan surettaa lukiessa, kun sitäkin käytetään hyökkäyksenä kirjoittajaa vastaan.

      Syystyöt on saaneet ulkoilemaan enemmän, tulevalla viikolla sekin on taas ohi, jolloin jää aikaa ja voimia osallistua muuhunkin. Täytyy myöntää ainoan sisareni poismenon hiljentäneen itseäni paljon, on tullut kelattua elämää taaksepäin ajatuksissa.

      Jäljellä on kuitenkin omat mielenkiintoni kohteet, hyvät ihmissuhteet, joista iloitsen, palstallakin ilonaiheita toisten kuulumisista!

    • jjoutava

      Siirsin kaikki kellot jo illalla klo 8 kieppeilla Tämä seinällä oleva kello oli pysähtynyt siinä yhteydessä mikä aiheutti hämmennystä kun kaikki tuntui menevän sekaisin, epäilin jo järkeäni kun en ollenkaan sopeudu talvi-aikaan.

      Hitaaksi menee aivotoiminta, ymmärrys, lottonumeroistakaan ei ollut tietoa, en kyllä muistanut lottua edes jättää kioskilla. Liian suuri rasitus on tuo kellon siirtely. Huomenta!

    • Kuin normaaliajan kunniaksi päivä ei kai tästä enää valkene paksun pilviverhon takia. Ulkona on yhä hämärää, hyvänen aika! Ja kello kahtatoista näyttää.

      Kostealta tuntuva tuuli menee villapuseroiden läpi muina etelävirtauksina. Vilkaisen kalenteria. Näen, että ensiviikon vaihteessa on tuplapyhä. Pyhäinpäivä la.1.11.

    • Kiitos minuakin muistamisesta, ystäväiset!
      Onpa taas ohjelmasatoa tällekin päivälle, no inhimillinen tekijä voipi olla. Hyvänä sisällyksenä ajatus " Voivatko ihmiset nähdä meidät ensin ihmisenä, sitten vasta vammaisena." Toki, tutut ihmiset nähdään täällä Hervannassakin ihmisenä, vammaisuus on sivuseikka.
      Toinen on Bunuelin Los Olvidados, pikään aikaan en oo nähnytkään Bunuelin elokuvia, ennen ainakin kylliksi hulluja mikäläisellekin. Kattoo ny, miltä vaikuttaa.
      Nyt lähen tossa lähikaupalla käymään, saa happee ja noin 600 mtrin kävelyn.

      • sunnuntaina.

        Olen aina ihmetellyt, paheksunutkin, enkä ole ainoa, että on erikseen "vammaistaidenäyttelyjä".
        Mitä eroa on, taiteileeko suullaan, käsillään tai vaikka varpaillaan, tuloshan on pääasia.
        Onko vammainen tässä yhteydessä kuin anteeksipyyntö, kun osaa taiteilla vammmaisuudestaan huolimatta. Oi ja voi.


      • k repolainen
        sunnuntaina. kirjoitti:

        Olen aina ihmetellyt, paheksunutkin, enkä ole ainoa, että on erikseen "vammaistaidenäyttelyjä".
        Mitä eroa on, taiteileeko suullaan, käsillään tai vaikka varpaillaan, tuloshan on pääasia.
        Onko vammainen tässä yhteydessä kuin anteeksipyyntö, kun osaa taiteilla vammmaisuudestaan huolimatta. Oi ja voi.

        Mielessä on pyörinyt Susi-pekka.

        http://www.youtube.com/watch?v=J2Oq2sLn8OA

        Löytyihän sen nimet muistin.


      • k repolainen kirjoitti:

        Mielessä on pyörinyt Susi-pekka.

        http://www.youtube.com/watch?v=J2Oq2sLn8OA

        Löytyihän sen nimet muistin.

        Ällikällä päähän lyötynä olin kun kuuntelin tämän. Kukahan tämän keksi, täs on ainakin 7 eri laulua, en varmaan oo kaikkii kuunnellukaan vielä Sitäpaitsi tukkikuormat, tukinajot yms. tukkilanssit. Yliveto-hauska Kujun, Kai Hyttisen, susi-pekka.


      • sus.morsian kirjoitti:

        Ällikällä päähän lyötynä olin kun kuuntelin tämän. Kukahan tämän keksi, täs on ainakin 7 eri laulua, en varmaan oo kaikkii kuunnellukaan vielä Sitäpaitsi tukkikuormat, tukinajot yms. tukkilanssit. Yliveto-hauska Kujun, Kai Hyttisen, susi-pekka.

        Minäpä näin aamutuimaan kuuntelen nyt kaikki nuo laulut, naureskelen Kujun susi-pekalle. Hyviä tukkeja kuormassa on kans tällä videolla.


      • sus.morsian kirjoitti:

        Minäpä näin aamutuimaan kuuntelen nyt kaikki nuo laulut, naureskelen Kujun susi-pekalle. Hyviä tukkeja kuormassa on kans tällä videolla.

        Totisesti tuttuja mulle petäjänrungot. Ja kuka tuntee tukkimiehentäin, liekkö sitä ennää vai onko sukupuuttoon kuollut, äklöttävä otus olikin.

        Kaikkea sitä pienen lapsen mieleen muistoja jääkin, pitää nyt vihdoin kertoa. Voi olla, että olin alakouluikäinen, istuimme kaikki neljä lasta Peugeotin takapenkillä. Oli komeata suorarunkoista mäntymetsää, minä sanoa paukautin tomerana....onpa hyvin hoidettua metsää tai jotain sentyyppistä. Siitäkös riemu remahti isällä varsinkin, ja minut kehuttiin maasta taivaisiin, kun niin hyvä arvioija olin. Sen vuoksi kai sen niin hyvin muistankin vielä, oli itselleni tärkeää saada jotain kehuja.


    • kaukana meiltä
    • Et itkeä saa Argentiina....olikohan se Evitan laulussa.

    • heillä kevät

      Upea esitys Seija Simolaltakin.

      https://www.youtube.com/watch?v=KTsPREEEcH0

      Vaatisi hyvät kajarit, että pääsisi oikeuksiinsa. Prismasta toin 39e maksavat kajarit tähän läppäriin. Niissä jo bassotoimintoakin. subvooterii, mitä lie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe