lomalle

0ll1

Millainen kaupunki on Rooma Tammikuussa,millainen vaatetus kannattaa ottaa mukaan viikon reissulle.

7

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0ll1

      Löysin jo vastauksen,mutta lisä vinkkejä olisi kiva saada kaikesta lomaan littyvästä.Olen ekaa kertaa menossa Tallinaa pidemmälle.65v

    • roomaikuinencity

      Rooma on hieno kaupunki joka kuussa ja sää tammikuussa voi olla aika kesäinenkin tai sitten ei)). Lunta ei kuitenkaan yleensä ole luvassa. Itse kun kävin tammikuussa oli 17 astetta. Mutta voi olla vähemmänkin , tietty. Ota vaatteita kerrospukeutumiseen niin pärjäät. Eli parempia kelejä varten joku kevyempi takki, alle lyhyt tai pitkähihaista sään mukaan. Kävelyä sietävät kengät, keskustassa on paras kulkea jalan.
      Olen käynyt Roomassa 5 kertaa ja tässä vinkkejä: Osta jo lentoasemalla kioskista viikkolippu julkiseen liikenteeseen (biglietto settimana). Se maksaa luullakseni vielä alle 20 euroa (maksoin 17 viimeksi mutta siitä on pari vuotta) ja se käy metroon, busseihin, raitiovaunuun, lähijuniin eikä muuta tarvitse.Säästää jalkoja kun voi kierrellä bussilla ja ratikalla sekä metrolla. Lippua ei tarvitse näyttää jos ei kysytä mutta metrossa se pitää sujauttaa portin lippureiästä (se tulee takaisin). Kertaliput oli viimeksi euron. www.atac.roma.it sivulta voit katsoa reittikarttoja ja printata etukäteen reittejä minne haluat mennä. Kaupunkiin pääsee lentokentältä (jos ei ole matkatoimiston kuljetusta siis) esim. lähijunalla no 1, se on puolet halvempi kuin pikajuna Leonardo. Kannattaa kysyä alennuksia joka paikassa iän perusteella. Italiassa on paljon alennuksia yli 60-vuotiaille junissa ja museoissa "Pensionato"...eläkeläinen... jos on opettaja voi päästä ilmaiseksi moniin museoihin.
      Katukahviloissa keskustassa voi olla kallista, katsele hinnat etukäteen. Rahat ja kukkarot kannattaa laittaa vaikka pikku laukkuun takin alle, taskuvarkaita on turistilinjoilla. Kirkot ovat hienoja vaikkei olisi hurskaskaan)). Pietarin kirkko (Vatikaanin pääkirkko) ja Lateraanikirkko (Rooman pääkirkko) ovat must. Jesuiittakirkko on kuin korulipas ja Santa Maria del Popolossa on Tintoretton taulu...Pantheon on antiikin ajan kirkko, Rooman vanhin. Vatikaanin museot kannattaa katsoa myös, sinne voi olla jonoa (ja ainakin maanantaisin kun muut museot eivät ole auki.) Mene sinne muina päivinä jos menet. Suomalaiset voivat käydä Villa Lantessa Giancolon kukkulalla , aamupäivisin soittaa ovikelloa ja huhuilee ovipuhelimeen...Hieno paikka ja näköala.
      Forum ja Colosseum ovat varmaan turistin peruskamaa, colosseumissa ei ole kovin ihmeitä sisäpuolella... Minä tykkäsin Castel San Angelosta,eli Hadrianuksen hautarakennuksesta Tiber-(Tevere)joen rannalla. Se on ollut myös paavien asunto.
      Ostia Antica on Rooman vanha satamakaupunki ja siellä on upeita antiikin raunioita. Junalla pääsee Trasteveren asemalta (sillä viikkolipulla).
      Piazza Navonalla on hienoja suihkulähteitä mutta kalliit kahvilat.
      Jos tykkäät katakombeista on valinnan varaa, Vanhaa Via Appiaa pitkin päätyy muutamille tunnetuille.
      http://romaimperium.blogspot.fi/2009/07/katakombit-ja-via-appia-antica.html
      tuossa on yksi blogi aiheesta. Hommaa joku opas ja katsele netistä sivuja!
      Rooma on useamman messun väärti...löydät sieltä ehkä jotain ikiomaa)).
      Mukavaa matkaa!
      (minä olen 68))

    • -tali

      Hei
      2012 joulukuussa paivalla oli 13 yolla 4 ei satanut. Roomassa EI LAMMITETA rakennuksia siis sisalla viileaa.
      Ystavallinen asiakaspalvelu joka paikassa kerjalaisetkin hymyilee. Varaudu
      tarkuvarkaisiin.

      • Tosiasioita

        Ja höpö höpö ettei Roomassa lämmitettäisi rakennuksia. Suurimmassa osassa kerrostaloja on aivan normaali keskuslämmitys, päällä 15.11. ja 15.4. välisenä aikana muutaman tunnin aamulla ja muutaman tunnin iltapäivällä/illalla. Normaalikeleillä riittää aivan hyvin, ainakin jos talossa on uudehkot ikkunat.
        Vuoden 2012 helmikuun suuren lumisateen ja sitä seuranneiden muutaman tosi kylmän päivän aikana lämmitys oli päällä koko päivän. Itse asuin tosin tuolloin talossa jossa oli yksinkertaiset ikkunat, silloin oli hiukka kylmä, mutta niin oli kelikin aivan poikkeuksellinen.
        Olisiko liikaa pyydetty ettei puhuttaisi faktoina täyttä soopaa edes täällä Italian palstoilla.


    • Heta22

      Ylhäällä olikin muutamia hyviä vinkkejä esimerkiksi kulkemisesta! Todellakin, säästä jalkojasi, viikon loma Roomassa on tälläiselle parikymppiselle naisellekin rankka, jos meinaa paikat koluta kävellen. Suurin osa nähtävyyksistä on loppujen lopuksi melko pienellä alueella, mutta ristiin rastiin pikkukujia tallustaessa ja ihmisvilinässä matkaa voi kertyä yllättävänkin paljon! Metrokartta ainakin todella selvä ja helppo!

      Ravintoloista kannattaa ottaa selvää etukäteen, oppaissa myös ihan hyviä ehdotuksia. Älä missään nimessä mene kahviloihin/ravintoloihin nähtävyyksien lähettyvillä, ruoan hinta/laatusuhde on todella surkea! Pasta carbonarassa saattaa olla peräti yksi pikkurillin kynnen kokoinen kinkun palanen pikku lirauksella kastiketta ja hinta on pilvissä. Mene aina sivukadun sivukadulle etsimään paikkoja, joissa istuskelee myös paikallisia. Jos hinnastoa ei ole ravintolan ulkopuolella, usein on kyseessä ylihintainen paikka.

      Edelliseen nähtävyyksiä kommentoineeseen, olen pikkuisen erimieltä Colosseumista, kyllä se on sisältä hiukkaisen tylsä, mutta nykyään Colosseumilla järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, siellä aina olevan pienen näyttelyn lisäksi. Vuosi sitten syyskuussa siellä oli todella hieno näyttely keisari Konstantinuksesta! Samalla lipulla pääsee Forum Romanumiin, joten käy ostamassa lippu Forumilta!!! Vältät piiiiiiiitkän jonotus ajan. Kyseiseen vuoden aikaan en Roomassa ole käynyt, mutta uskoisin, että Rooman turismi ei lepää koskaan ja ihmisiä riittää mihin vuoden aikaan tahansa. Muistaakseni Colosseumin/Forumin lippu taisi olla peräti voimassa jopa kaksi päivää, Forum on erittäin mielenkiintoinen, rakennuksia on 3000 vuoden ajalta ja siihen kannattaa tutustua.

      Itse olen vieraillut Roomassa neljästi, ja olen täysin korviani myöten rakastunut kaupunkiin. Jos pidät historiasta, suosittelen tutustumaan myös Caracallan kylpylöihin. Paikasta ei kauheasti ole jäljellä, mutta sen verran, että sen järisyttävät mittasuhteet ovat tänäpäivänäkin nähtävissä. Caracallan lipulla mielestäni pääsi vierailemaan jossain muuallakin, mutta nyt en yhtään muista, että missä.

      Pantheonia suosittelen, jos olet taiteen ystävä, Rafaelin hauta löytyy ovelta vistoon vasemmalla. Pantheon on melko erikoinen rakennus muotonsa ja kattonsa reiän takia, ja siihen tutustuminen käy hyvinkin nopeasti. Roomahan on kirkkojen luvattu maa, ja kuten ylhäälläkin sanottiin, kirkot ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Santa Maria Maggiore, Pietarinkirkko, Lateraanikirkko kolmen kärjessä. Pietarinkirkon kupoliin pääsee kiipeämään, mutta suosittelen sitä vain, jos kuntosi kestää nousta yli 300 porrasta, hissillä ei pääse ohittamaan kuin ensimmäise 100. Näkymät ovat mahtavat. Castel Sant Angelostakin näkymät ovat huikeat, eikä kiipeäminen ylös ole läheskään niin rankka!

      Roomastahan löytyy myös museoita yllin kyllin! Vatikaanimuseot ovat niin suuret, että loistokkuuteen turtuu, pelkkä läpi käveleminen vie tunnin tai jopa kaksi. Rafaelin huoneisiin ja Sikstuksen kappeliin kannattaa tutustua. Musei Capitolini on myös vierailemisen arvoinen.

      Sellaisen vinkin annan, että älä missään nimessä anna rahaa kerjäläisille. Jostakin joskus kuulin, että kerjäisivät rahaa mafialle. En tiedä pitääkö paikkansa, mutta olen törmmänyt vanhoja mummoja esittäviin kerjäläisiin, jotka kerjäävät nähtävyyksien lähettyvillä rahaa niin peittävissä kaavuissa, ettei heistä näe muuta kuin kädet, jotka pitelevät täristen rukousnauhaa ja purkkia. Ovat yllättävän usein nuoria ihmisiä ja kusettamassa hyvän tahtoista turistia.

      Itse olen niiiin totaalisen hurahtanut Rooman ihmeisiin, että viime syksynä, matkan viimeisenä iltana, minulta tuli itku Fontana di Trevillä istuskellessamme, en halunnut lähteä pois! Nauti matkastasi!

    • antoisaa lomaa

      Olen käynyt Roomassa usean kerran, myös joulu- ja tammikuussa. Tammikuu on siitä hyvä, että turisteja ei ole valtavasti. Joka paikkaan mahtuu.

      Vaatetukseen kannattaa varata villaista mukaan. Muuten kevyet talvivaatteet, mutta roomattarella voi olla turkki päällä. Lämpötila ulkona nollan vaiheilla. Sisätiloissa voi olla viileämpää kuin mihin olemme Suomessa tottuneet.

      Antoisaa lomaa!

    • Talvinen Rooma

      Kyllä Roomaan kannattaa tammikuussakin uskaltautua, silloinhan siellä ei edes tarvitse tehdä itselleen tilaa muiden turistien keskellä. Säät ovat ailahtelevaiset kuin naisen mieliala, joten mukana saa olla sekä lämmintä että jotain kevyempääkin. Kaupungissa voi jopa sadella, joten sateenvarjokin kannattaa sinne matkalaukkuun heittää. Kerroksittain pukeutumalla pärjää parhaiten, ja sisätiloissakaan ei tarvitse palella.

      Rooman ilmastosta ja nähtävyyksistä, shoppailusta jne. saat helposti tietoa esim. seruraavalta sivulta (Rooma-osiossa on monia sivuja yksittäisistä nähtävyyksistä):

      http://italia.matkalippu.info/rooma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe