Lapinsalmentie

simpauttaja 100

Lapinsalmente on valaistusta vaille valmis. Nyt kyllä kuntalaisia ihmetyttää, että ajonopeus tiellä on 30 km/t. Asiasta päättnyt virkamies on sitä heimoa, joka haluaa kyykyttää kansalaisia. Tällaiset rajoitukset ovat käsittämättömiä, kun aikaisemmin samalla tiellä sai ajaa 40 km/t, vaikkei ollut erillistä kevyen liikenteen väylää. Järjettömät virkamiespäätökset vievät kansalaisten uskon tarpeellisiinkiin määräyksiin.
Voisiko asianomainen viranomainen perustella päätöstään?

27

549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halooo!!!

      Missä valaistus, kaksi lasta meinannut jäädä jo alle.

    • Kallein "Pätkä"?

      Paljonko on "Uponnut ecuja" pätkään: Vanha Lapinsilta-Nyyssäniemi ?
      (Kun mokomaa " Pätkää" on möyritty vuositolkulla)

    • Ohi ajanut

      Klo 13 tiellä kaivinkone ym.kalustoa töissä...Eli eipä taida olla valmis!!!

    • Areva meininki.

      Sitä suuremmala syyllä,jos tuo tienpätkä ei ole vieläkään valmis,olisiko syytä vaihtaa urakoitsijaa niin,kun aikoinaan Multia-P-vesi välilä joutuivat tekemään?Nimittän kaivuutyöt aloitettiin jo huhti-toukokuun vaihteessa,että tuossa ajassa olisi tehty jo moottotitietäkin useita kilometrejä?Taitaa olla kaikki urakoitsijaa myöten tuntipalkalla,kun homma ei etene.

      • asiasta tietävä

        Voivoi kun tietäisit että ei se homma valmistu sormia napsauttamalla... mene itse ajamaan sitä kaivuria jos kerran homma toimii sulta paremmin, eläkä täällä valita! Silläkin tiellä todella iso remontti tehtiin ja tie tulee palvelemaan monia vuosia!


    • Tien käyttäjä

      Mikä moka on tapahtunut, onko laaseri rikki vai ei osata käyttää.
      Vesi kertyy uuden tien alkuun (ennen uimalaitosta ) kaivo ylämäessä
      urakoitsijan vai kenen moka?

    • miksi nopues

      Miksi pitää ajaa 40 km/t ? Turvallisempaa kuitenkin kaikille on 30 km/t. Ajassa tuskin säästää.

    • suuttunut sinuun

      Jos ei tie kelpaa ,aina voi muuttaa mieluisaanpa paikkaan.aina on mäkätystä asiasta tehdään mitä tahansa yhteiseksi hyväksi.Herran pieksut mihin on kiire ,tuolla pätkällä voi kuolla vielä 30 nopeudessakin .Nyt siten on syytä muistaa käyttää sitä pyörätietä ja suojateitä kun ne on sinne laitettu,myös heijastin käyttöön.

    • Valot päälle ja HETI

      Miksi ei valaistus toimi"!!!!!!!

      • ohikulkija2

        Käyppä kattoon suntiahontielle.. jos valoja ei ole kytketty niitä ei voi pistää päällekkään... siis katuvalaistus on kesken.


    • Joopas joo.

      Asiasta tietälle,voisitko oikeesti kertoa kansalle,mikä töitä viivyttää,koska joka tapauksessa tuossa ajassa ammattimiehet olisi tehnyt tosiaan moottoritietäkin joitain kilometrejä?Siellä on sitä paitsi monta kaivurikuskia,että en usko,että siitä on kiinni,en todellakaan ole mikään kaivurikuski,enkä koskaan sellaiseksi ole halunnutkaan(ehkä tässä tapausessa pitäisi),enkä koskaa niin väittänytkään.Joka tapauksessa ihmeen kauan menee ja tosiaan ainkin osa viemärikoroista ihan päin persettä,että vesi seisoo tiellä,että ammattimiehiä; ))

      • samma här

        Sadevesiviemärit siis.


    • Älyhoiäläjätänyt

      Mun mielestä tien olisi voinut tehdä pelkästään yksisuuntaiseksi ja leveä pyörä tie rinnalle. Eikö sillä autolla voi kiertää muuta kautta?

      -Simputtaja ei taidan olla kynän terävin kynä, no voihan sen nimestäkin päätellä.

    • tonni lasissa

      Et sitten ole aikaisemmin seurannut keuruulaista liikennepolitiikkaa??? joka tielle johon on tehty parannuksia kuten erillinen kevyenliikenteenväylä on ajonopeus sen jälkeen laskenut 10-20 km/h!!! Eli turvallisempi tie vaatii alemman nopeuden - ihmeellistä logiikkaa, mutta kun katsoo kuntapäättäjien tasoa ja järenjuoksua niin eipä tuo kovin ihme ole!

    • sulevi t. leppä

      Voi, voi. Jätän kirjoittamatta.

    • king boo

      Tää on paska palsta. Lopettakaa suoli24!

    • hi-luxusta

      missäs ne hidastetöyssyt viipyy?!
      kyllä kaikkien turvallisuuden kannalta on parasta saada mahdollisimman korkeat ja terävä reunaiset töyssyt tuollekkin tielle,muuten ajonopeudet karkaavat.

      kyllähän nykyään joka tielle,joka kunnostetaan,tehdään töyssyt ja töyssyjen väliin kaivonkannen kokoiset montut.

    • Tervetuloa !
    • Kuka suunnitteli?

      Uusi ajorata on liian kapea. Kevyenliikenteen kaistalta olisi voinut ottaa 1/2 m pois autoliikenteelle. K-auton ja h-auton kohdatessa kevyenliikenteen reunakiveys "heittää" h-auton vastaantulevien kaistalle. Sama vika Kangasmannilantiellä. Pienellä pilasivat hyvän tien.

    • ensio i

      Voi yhyren kerran, kun ei ole näillä keuruun marisijoilla kohren koskaan! Ensin räksytettiin iankaikkisesti tien huonoa kuntoa. Kun se sitten kunnolla korjattiin, niin joka asia on väärin tehty näiden päästäpireltävien mielestä. Jos osaisitte laskea, niin voisitte piruttaan laskelmoida, montako sekuntia nopiammin olsitten perillä kovemmilla nopeuksilla ja mitä te sitten niillä säästyneillä sekunneilla tekisitte. Ja kun rajootusten mukaan ajeloo, ei pitäis suuremmin heittelehtiä lasten eikä vastaantulijoiren päälle.
      Laita näille patapäille ny sitten uusia teitä, voi jukoliste, etten paremmin sano.

    • Vitokuski

      "Patapää ensio i". Mitäs jos yhyren kerran kävisit ajamassa uuden tien läpi samanaikaisesti, kun vastaan tulee Koskisen täysperävaunullinen rekka ja itse olet liikenteessä pakettiautolla. Siinäpähän väistelet jalkakäytävälle, vai peruutteletko lähimpää liittymään. Kyse ei ole ajansäästämisestä, vaan liikenteen turvallisuudesta. Tien kapeisuutta on perusteltu ajonopeuksien hillitsemisellä, no ajetaan sitten jalankulkutiellä tai piennaralueella, että asfaltin reuna murtuu. Mikä erikoista, niin hautausmaan päästä ja Lapinsalmen päästä tie on ok.

    • ei pitäis olla

      Onkohan sitä oikein vilkkaalle kuorma-autoliikenteelle mahdettu mitoittaakaan. Ei sinne ole edes mitään syytä muiden kuin Koskisen autojen ajella, kun vaihtoehtoiset, leveät reitit on vieressä. Ja tuskin ne Koskisen autotkaan ihan myötyriinsä siinä liikkuu, ajossahan ne ovat suurimman osan aikaa.

    • Elyköön kiusanteko

      Lapinsalmentie on vain yksi kohde muiden joukossa. Mäntäntien ja Mäntymäentien risteyksessä olevien liikenteenjakajien vuoksi rekat joutuvat käyttämään kääntyessään molempia kaistoja ja silti takapyörät kyntävät ojan pohjia. Tuo säännöllinen soranajo ojan täytöksi ei BKT:ta paljon nosta.

      Jyväskyläntien varalaskupaikasta ei riittänyt kiitorataa enää Jukojärven tienhaaraan asti, jonne ainakin silmämääräisesti kääntyy enemmän autoja kuin Karjolan teollisuusaluelle. On vain ajan kysymys, milloin talviliukkailla kolahtaa kunnolla, kun ei ole tilaa väistää.
      Surkuhupaisinta on, että näille kiusanteon arkkitehdeille ELY-keskuksessa maksetaan vielä verovaroista kovaa palkkaa.

    • Rekkamies+pv

      Nimim."Vitokuski" olet varsin oikeassa. Lähtökohtaisesti kaikkien ns. normaalikokoisten autojen, jotka joutuvat tietä käyttämään, pitäisi mahtua ajoradalle. Jo tien rakennusvaiheessa rakentajat huomasivat tämän epäkohdan, mutta mikä oli paperille piirretty, niin sitä ei voitu enää muuttaa. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä tähänkin tilanteeseen, verrattuna entiseen.

      • Älytönkeskus

        Jos Lapinsalmentiellä aura-autoa vastaan ajaa rekka, kuinka siinä käy? Kertokoon joka osaa!


    • Eikä maksa paljon.

      Tienkapeus johtuu siitä,että valittajien vuoksi ei ryhdytty lunastelemaan keneltäkään maata.Pelkästään riitely siitä kummalle puolelle tietä pyörätie tulee viivästytti tuota hanketta ihan riittävästi.Kuora-autoille voitaisiin laittaa ajokielto?Tietysti huoltoajo sallittu kyltillä,koska onhan Koskisen autojen kotiinsa päästävä.

    • töyssyt taunoille

      Missä kohtaa se lehdessä mainittu kamera on?
      Kisa pystyyn kuka vetää pohjat!?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe