Yön aikana hävisi TV:stä kanavat!

missävika

Siis otan yöksi antenni- ja virtajohdon pois seinästä ja aina aamulla kanavat ovat pysyneet TV:n muistissa.

Nyt kun laitoin antenni- ja virtajohdon pistorasiaan ja avasin TV:n, tuli ilmoitus ruutuun: "Heikko signaali tai ei signaalia. Tarkista antennikaapeliyhteys ja tallennetut kanavat."

Olen jo sata kertaa tarkistanut, että antenni ON oikein seinässä ja hakenut kanavatkin sata kertaa uudelleen, mutta haku ei löydä YHTÄKÄÄN kanavaa.

Televisio on noin puolivuotias.

Miten saan kanavat näkyviin, keneen otan yhteyttä?

12

7713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähtötietoja lisää?

      Lähtötiedot kun puuttuu, niin arvaamiseksi menee? Onko kyseessä kerrostalo vai omakotitalo? Kaapeli- vai antenniverkko? Paikkakunta? https://www.dna.fi/vikatilanteet mukaan Kuopiossa päivitetään kaapeliverkkoa tällä viikolla.

      Pystytkö jollain muulla vastaanottimella tarkistamaan, että siitä antennirasiasta todella tulee signaalia tarpeeksi?

    • dkhgvioeu4n gi3u4

      Miksi otat antennijohdonkin irti seinästä? Älä tee niin! Jos ei ollut kyse tuosta jo mainitusta kaapeliverkon päivityksestä, niin kokeile toista antennijohtoa.

      Hm... tuo tv lienee oireesta päätellen Samsung ja olet todennäköisesti kaapeli-tv:ssä. Samsungilla on ollut ongelmaa kaapeli-tv:ssä, koska viritin on epäherkkä. Kun kuva ei ole näkynyt, ovat jotkut jopa saaneet palautettua uuden tv:nsä ja vaihdettua toiseen merkkiin.

    • tai sit samsunki

      Ei sitä antennijohdon liitosta ole tehty joka päivä räplättäväksi. Siinä se vika on todennäköisesti.

    • mhgvhdf

      Ukkosen takiako otat pois "seinästä"?

    • eopijrcmp

      Joo, joko piuha tai seinärasia on nyt sitten sökö. Ei ole tarkoitettu jatkuvaan nyppimiseen. Jos jatkossakin tarvii nyppiä antennipiuhaa, hommaa kaksi piuhaa, ja irroita sitten keskeltä, ei tv eikä seinä.

      • kaksi piuhaa hyvä

        Juuri noin, kaksi piuhaa!

        Olin jo unohtanutkin, mutta juuri tuon opetin vanhuksille, jotka asuvat maaseudulla. He joutuvat kesällä ottamaan ukkosten takia johdot seinistä usein ja on hankala ottaa johtoa joko seinästä lattian läheltä tai tv:n takaa. Kahdella johdolla saa irrotuskohdan helpompaan paikkaan ja lisäksi ukkosten tullessa on helppo nähdä, onko johto varmasti irti.


      • Varmistus kannattaa

        Marketista ostetut liitäntäkaapelit ovat niin surkeita laadultaan, sillä niissä ei ole käytännössä vedonpoistoa ja ne ovat ohutta "narua", joka aiheuttaa tarpeetonta vaimennusta. Antennilla saatu signaalin vahvistus tuhotaan muutaman metrin mittaisen halvan kaapelin aiheuttamalla ylimääräisellä vaimennuksella.

        Kaapeliksi suosittelen tuplavaippaista ja mieluummin ferriitein varustettuja liitäntäjohtoja, jolloin ollaan varmalla pohjalla mekaniikan ja häiriövaimennuksen suhteen. Tonni tai pari ollaan valmiita laittamaan televisioon, mutta vitonen lisää kaapelin hintaan vähentää ongelmia huomattavasti.

        Joskus nuoruudessa totesin nämä salamaongelmat ihan henkilökohtaisesti. Oltiin kesäisin muutama viikko Itä-Suomessa vaimoni kotipaikalla, jossa sähkölinjat oli avojohtoja. Kun lähellä olevalla muuntajalla alkoi ylijännitesuoja räiskiä valokaarta, niin se oli merkki lähestyvästä ukkosesta. Silloin tällöin jännitepiikki pääsi pienjännitepuolelle ja seinärasiassa vain napsahteli. Aavasin sähkörasian, ja seinässä oli nokijälkiä. Nämä pienet läpilyönnit eivät saaneet sentään seinää syttymään ja talo on vieläkin pystyssä..

        TV:n sähköjohto piti aina muistaa irroittaa heti ensimmäisten räpsyjen aikana. Sen ajan putkikoneiden powerit kestivät melkoisiä jännitepiikkejä, mutta otin sitten tv:n virtalähteen diodeja, sulakkeita ja kondensaattoreita lomalle mukaan, sillä naapurit pyysivät korjaamaan jännitepiikin tuhoamia televisioitaan. Silloin oli tv helpompi korjata yksinkertaisin välinein ja tv:n mukana oli yleensä kytkentäkaaviot, joten palaneiden komponenttien arvoja ei tarvinnut arvata. Nykyisin tulee enää omiin digiboksiin kolvattua powerin konkat tarvittaessa.

        Antennijohdon irroitus ukkosen takia on tietenkin paikallaan, vaikka antenniputken kunnollinen maadoitus suojaa antennijärjestelmää. Varma on aina varma, joten johdot irti vaan niin voi olla rauhallisin mielin poissa kotoa.


      • kahotaan

        ei se ole mistään anteneista tai telkkarista johtuvaa. se on laaja alainen häiriö.


    • ei uutta kanavahakua

      Jos tulee häiriötä, mutta tv:ssä on kuitenkin kanavat muistissa, niin ei kannata lähteä nollaamaan kanavatietoja ja hakemaan kanavia uudestaan edes yhtä kertaa. Uusi haku voi poistaa ne nykyisetkin kanavat listoilta ja sitten on vaikeampi tarkistaa, ovatko lähetykset palautuneet tai muut ongelmat korjaantuneet. Esim. jos lähetyksessä ollut vika korjatataan tai kun vaihdetaan viallinen antennijohto, niin kuva näkyy heti jos kanavat ovat edelleen tallessa tv:ssä.

      Ensin siis kannattaa tarkistaa, näkyykö mitään esim. mahdollisessa digiboksissa tai toisessa tv:ssä ja jos ei näy niissäkään mitään, sitten vaan odotellaan tai tarkistetaan seinästä tuleva antennijohto tai kysellään, näkyykö naapureillakaan mitään (vika talossa tai lähetyksessä).
      Ja vain jos muissa laitteissa näkyy tv-kanavat normaalisti mutta tv:ssä ei, voidaan epäillä vikaa tv:ssä (sitten vaikka tehdasasetukset ja uusi kanavahaku) tai vaikkapa digiboksin ja tv:n välisestä antennijohdosta tai mahdollisesti erillisestä antennihaaroittimesta.

    • Ankeaa on

      Johtojen tarpeeton kiskominen, huvinsa kullakin.

    • huihuhii

      Pohjoiskorea ampu laitteet avaruudesta alas koe pommeillaan.

    • Joissakin_televisioissa

      Joissakin televisioissa voi olla oletuksena asetus "päivitä kanavat jatkuvasti " tms. niin jos antennijohto on kokonaan irti tv voi päätellä issekseen että mitään kanavia ei enää ole

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe