Halvalla lomalle HELP!!?

minävaan

Haluttaisiin lähteä kesällä 2015 poikaystävän kanssa kesälomareissuun jonnekkin päin Eurooppaa (Välimerelle?!). Rantaloma olisi mukava, mutta hintabudjetti on suhteellisen pieni. Mietin myös, että missä maassa ei olisi läkähdyttävän kuuma? Kellään kokemuksia halvasta ja kivasta lomakohteesta, mielellään meren ääreltä??

7

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minulla on omakohtaista hyvää kokemusta Albaniasta. Ystävälliset ihmiset, edulliset hinnat ja lentoliput saa ostaa edullisesti ostettua mikäli ostaa esim nyt. Turkish airlines about 260 euroa vaihdolla Istanbulissa.

      Durresin läheisyydessä saa vuokrattua asunnon n. 30 euroa /vrk ja asunto on 40 metriä Adrian mereltä. Ruoka ravintolassa 3-6 euroa per ateria.

      Olen itsekin ostamassa sieltä lomakämpän.

    • Jep,
      Albania on ollut itselläkin mielessä, ja toivottavasti pääsee joskus käymään. Ranta ja halpuus varmaan onnistuu siellä. Mutta joitakin asioita joita itse selvitän/tiedän ennenkuin lähden:
      - heinä- elokuussa on kuuma, pohjoisempana Kroatiassakin voi olla 30-40 astetta
      - miten liikun, tieliikenne ei tietääkseni ole erityisen järjestynyttä
      - hygieniataso
      - kansalaisten kielitaito
      - yms
      Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että pitää välttää kohdetta. Noistahan löytyy sitten mistä kertoa, eikös sekin ole matkailun tarkoitus? Asenne kuntoon, kyllä sielläkin ihmiset elää, monet kymmeniä vuosia!

      Mustanmeren rannat taitaa olla halpoja, mutta turistirysiä - haittaako se? Romania, Bulgaria (Varna), Ukraina (Odessa, tuo helmi Mustan meren...).

      No se Turkki, vaikka itselle riitti yksi ostospäivämatka "terve-terve-mita kuuluu" huutojen saattelemana.

    • Heinä- elokuun on kovinta turistisesonkia. Hygieniataso on hyvä, ainakin ruokapuolella on tosi kova kilpailu ja mitä on sukulaisiltani kuullut (kaikki olivat erittäin mieltyneitä kohteeseen) ja ostivat kämpät sieltä Golem:in läheisyydestä. (Itse kävin vaan pari kertaa) niin jos mielii olla merellä vaan ja kämpässä on ilmastointi niin ei kuumuudesta ole haittaa. Vuonna 2015 on tarkoitus käväistä jopa 3 kertaa, kun on oma kämppä siellä jo.

      Tosin jos haluaa liikkua niin mieluiten lähtisin sinne syys-marraskuussa. Tänä vuonnakin marraskuun alussa oli vielä yli 20 asteen lämpötiloja ja pystyi uimaan hyvin (vrt. Suomen kesä).

      Meillä on siellä hyvin kavereita joiden kanssa käydään katsomassa naapurikaupunkeja "taksilla" n. 30-50 euro 50 km matkasta. Toki saa oman autonkin vuokrattua ja viime vuosina on rakennettu reilusti hyviä teitä, joten aika moneen paikkaan pääsee jo autollakin.

      Perusenglantia paikallisnuoriso puhuu aika hyvin. Ovat erittäin ystävällisiä ja yrittävät auttaa ja löytävät aina jonkun englatia puhuvan mikäli eivät itse osaa.

      Nappasin itselle ja perheelle liput 260 eurolla pääsiäisen tienoille lufthansalla. Munchenin kautta mennään ja lentomatkan kesto vaihtoineen 5t30min.
      Nyt saa vielä Turkish airlinesilla kesälle about samaan hintaan, mutta näitä kannattaakin metsästää, koska hinnat muutuvat äkkiä.

      Mielestäni kannattaa vuorkata kämppä mieluiten kuin asua hotellissa. Booking.com:in hinnat ovat paljon korkeampia kuin reaalihinnat siellä. Ottamalla yhteyttä hotelliin suoraan varmasti saa paljon edullisemmat hinnat.

      • Liikkuminen Durresin ja Golemin välillä muuten onnistuu hyvin bussilla ja Tiranaankin pääsee hyvin bussilla.

        Durres -golem väli bussilla 0,3 euroa
        Durres - Tirana väli bussilla 1,5 euroa

        Bussit ovat jo aika moderneja, niitä on uusittu juuri viime kesänä.

        Tiranan kentältä taksimatka Golemiin n. 35 km maksoi 30 euroa


    • Tästä saa osviittaa lämpötiloista ja kandee katsoa nyt, koska accuweather poistaa vanhat aika nopeasti ja laittaa sinne keskilämpötilat:

      http://www.accuweather.com/fi/al/durres/3523/month/3523?monyr=11/01/2014

      Viime kesä oli harvinaisen viileä ja heinäkuussakaan ei ollut paljoa yli 30. Tosin samoin Kroatiassa jossa oli paljon tulvia. Yleensä on lämpimämpää ja vähemmän sateita.

    • Tässä on muuten meidän oma sivusto maasta joka on tosin vielä kesken: http://albaani.fi/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe