Vanhat vahat/taloyhtiö

onks tietoa?

Kysymys täältä hetkellisestä masennuksesta... Siis tilanne ensin. On noin 60-luku loppupuolelta asti vahailtu krstalorappu. Rekla tuli vahauksesta, kun ne kaikkein vanhimmat (tummemmat) vahakerrokset ei joka kohdasta ole lähteneet kunnon peruspesulla, punanen hankauslaikka ja varsi, menetelmällä vahanpoistoaineliemi annostusohjeen mukaan tehden. Tänään kokeiltu ilmainen tuplatyö tähti pr aineella, ei auttanut sekään... (Tähti pr ph puoli yksikköä ylempi kuin vahanpoistoaineen, 13) Käsin hinkattu, myös savipohjaisella tahnalla pahimpia...
Raput, mosaiikkibetoni, hyvät, monen pesun jälkeen, ei vahattu.

Mikä avuksi? Hiomapaperia on ikävimpiin testattu, sillä lähtisi... Pohjimmainen vanhin likainen vaha ei tunnu lähtevän millään. Onko esim 1970-luku ollut eri tyyppisiä vahoja kuin nykyään, ja millä ne on otettu? Kiinnostaisi kovin, nimittäin pelkään että reklan korjauksesta ilmaiseksi tulee taas rekla, kun ei ihan onnistunut... Pari krs vahaa, mattaa löin huuhtelupesun ja kuivatuksen jälkeen pintaan, ja ihan on muutamassa tasanteessa yhä alla sitä yhtä ihan vanhinta, hyvin rusehtavaa(miksi kauttaaltaan sen värinen?) vahakerrosta laikkuina jnk verta... Niin, poistomyrkyllä oli vaikutusta ja hankuuta ihan olan takaa, juuri ennenkuin kuivahti, poistettu pinnalta...

Että tämmönen kyssäri... Ja mikä on oikee käytänne? Antaa vaan vanhojen olla koskematta? Ja aina uusi päälle? Käsittääkseni peruspesu ja uusintavahaus pitäisi saada tehtyä... Mutta virallisen opin aineet ja menetelmä ei siis tepsineet täysin.

4

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TomCat Edge

      Googleta tämä kone: "Tomcat edge".

      Tärisevä lattianhoitokone, joka poistaa jopa kuivana vahat pois. Konetta saa myös vuokralle jostain 95euroa/vrk.

      Kokeiltu on vanhoille ja kerrostuneille vahoille. Toimi hyvin, mutta varsi pitää olla pystyasennossa. Siinä asennossakin koneen ohjaaminen on helppoa, koska laikka ei pyöri vaan on neliskulmainen ja tärisee.

      Kone painaa paljon, joten hissi on portaassa oltava. Ikuisuuksia vanhoja kerrostumia ei kannata tarjota urakalla poistettavaksi vaan tuntityönä. Älkää antako huiojata itseänne myydessänne palveluita.

    • pauligue1981

      Terve

      Tsemppiä kovasti tuohon vahanpoistoon. Itsellä on aika lailla kokemusta, koska asiakkaina on hissittömiä taloyhtiöitä, joissa on lattia vain pyyhkäisty kostealla ja levitetty uutta vahaa lisää.

      Olin tuossa pari viikonloppua sitten tekemässä vahanpoistoa kerrostaloon, jossa myös oli semmoisia todella tumman ruskehtavia/melkein mustia laikkuja (tai siis koko se aulakerroksen lattia oli enemmän musta kuin alkuperäinen ruskea :).

      Viime vuonna menimme tasanteet läpi 43-kiloisella lattianhoitokoneella sekä 3M:n SPP-vahanpoistolaikalla. No sillä vietiin vain päällimmäisiä vahakerroksia ja tasanteille jäi todella paljon poistettavaa.

      Kokeilimme tuohon aulaan sitten vielä laimentamatonta tehovahanpoistoainetta ja vaikka lattianhoitokoneen alla oli musta vahanpoistolaikka niin sekään ei pystynyt noihin vanhoihin pinttyneisiin vahakerroksiin. Raapalla saatiin 30-sentin läiskä raaputettua tuota lähes kivettynyttä vahaa pois mutta ei persaus kestä tuommosta urakkaa. Tämä siis tapahtui viime vuoden vahanpoistoa tehtäessä.(Oli ensimmäinen vahanpoistokeikka uudella asiakkaalla).

      Tänä vuonna sitten kokeiltiin uudestaan tuota lattianhoitokonetta mustaa laikkaa sekä maksimiannostuksella Jontecin crowbar-tehovahanpoistoainetta(annostus 1:6) tuohon samaseen aulaan. Ei auttanut... Samat tummat/mustat alueet kauttaaltaan lattialla.

      Seuraavaksi sitten laitettiin laimentamatonta huuhdeltavaa Bendurol Ultraa(vaatii vesihuuhtelun) ja annettiin vaikuttaa viitisen minuuttia. Ja ihme tapahtui lattialta lähti ne mustat kohdalta pelkällä koneella, reunat toki jouduttiin raappaamaan käsin.

      ja irtoshan sitä vanhaa vanhaa, vesi-imuri hörppi kuin teetä konsanaan oli sen verran isoja köntsiä mitä irtos.

      Pahimmassa kohteessa ollaan kollegan kanssa tehty 12 vahanpoistoa, eikä pahimmat paikat siltikään lähteny puhtaaksi. Sitten yks vuosi normiannostus ja lähti ku mummo lumesta.

      Oma käsitykseni on, että vaikka ne vanhat vahat ei pois lähdekään niin heikkenee ne vahanpoistojen myötä. Itselleni olisi vain turhan kalliiksi tullu kaikki 30 tasannetta mennä raa'alla vahanpoistoaineella(ekana vuonna ei lähtenyt edes sillä).

      • pauligue1981

        ja jottei viesti ihan noin lyhyeksi jäisi niin jatkoa vielä :)

        Selitin tilanteen sitten taloyhtiöiden hallitusten PJ:lle. Eli nuo kymmeniä vuosi vanhat kerrostumat ei lähde pois, kuin ajan kans jos sittenkään ja ymmärsivät kyllä yskän. Asukkaat ihmetteli, kun oli kone ja vesi-imuri käytössä. Ei ole kuulemma aikasemmin näkyny.


        Harmittaa vain, että tarjousta tehdessä piti arvioida myös vahanpoiston vahauksen hinta ja noista ei jää käteen juurikaan mitään.

        Jos olisi alunperinkin tehty niinkuin kuuluu niin ei olisi mitään ongelmaa.


    • Aloittanut

      Lohduttavaa, joo... meidän ta:lla vaan ei omittän konetta. työkamulla painehuuhteluvehkeet, jottain muuta. Minulla muka "tietoa", joka siis ei toiminut tuossa kohteessa mihin läiskää jäi. Se tosiaan on- jotai vanhaa vahatyyppiä, kuin sinkautunutta, lattiamateriaaliin...
      Mutta, tulipahan viisastuttua, antaa vaan vanhan päälle uuden vahan aina...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe