Vinssiteline ranturiin

ranturi123

Kaipaisin veneranturiin teräksestä tehtyä vinssitelinettä, jossa on lisäksi "veneen suuntaan" menevät tuet. Eli jotain tämänkaltaista:

http://www.marine-systems.fi/_Media/dsc_0220_hr.jpeg

Oletteko törmänneet tuollaisiin jossain muualla myynnissä? (Marine Systemsiltäkin sellaisen saanee tilattua erikseen.)

9

1669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kädetön

      Itse tein tuollaisen. Ihan kädettömältäkin sujuu. PItkä, loiva ja kivikkoinen merenranta. Neljä 10*5 senttistä kestopuulankkua, ja olisko 8-9 telarullaa Tarjoustalosta, a´19 euroa..Biltsun vinssi. yli parisataa mennä. Ei mielestäni rullaile kovin hyvin, jos on loiva ranta ja jos taas jyrkkä niin on aikamoinen piteleminen. Tavallista pyöriteltävää vinssiä käyttelen, vetäminen onnistuu usein ilman että täytyy käydä välillä asettelemassa mutta laskemisessa joutuu pari kertaa lähtemään vinssiltä tuuppimaan venettä. Sellaisilla jykevän näköisillä ja harvakierteisillä pulteilla ruuvasin kiinni, vähän ensin näytin poranterällä. Ostin myös moottorinkuljetuskärryn, sillä viisheppaista jaksaa vetää ylämäkeen ja vajalle jos menee pitemmäksi aikaa pois mökiltä.

      • kädetön

        Siis "yli parisataa mennä" piti olla että rahaa tais runsaat parisataa mennä". Tarkemmin, telat n. 9*20 = 180, puut 4*5 = 20 . Vinssin hintaa en muista. Siinä kaikki.


    • -ajankulurakentaja-

      Ihan ensiksi jättäisin nuo kumirullatelineet ostamatta sillä niissä ruostuvat rullat jumiin jo yhdessä kesässä.
      Rungon olen tehnyt kestopuulankuista ruostumattomilla ruuveilla. Liukupinnoiksi ostin Etolasta (vai mikä se nykyisin on) vihreätä muovilattaa paksuus 10 mm ja leveys 50 mm. Ne senkatuina ruuveilla kiinni. On käsittämättömän liukasta. Jotkut ovat laittaneet liukupinnoiksi muoviputkea joka on liukasta sekin. Putken ei tarvitse pyöriä veneen alla. Veneen alle jäävä osa kannattaa tehdä veen muotoiseksi jolloin keulapuoli on kapea ja sinne saa helposti vinssipukin kiinni. Eteenpäin kallistettu 4x4 tuumainen parrunpätkä on sopiva ja siitä etuviistoon kierretangosta tuki. Tangon yläpää vinssipukin reiästä läpi ja alapää sinne alapukin terävään päähän. Kierretangon päälle voi pujottaa muoviputken pätkän jolloin on siistimpi. Veneen alle jäävä teline voi olla tasapohjainen vain veneen perän kohdalla v-tuki. Mikäli tekee jatko-osia venepukin ja vesirajan väliin niin niihin sopiva v-kulma pohjajuoksuihin joissa ne liukupinnat/putket.
      Happoteräksestä saa tietysti ikuisen ja hienon mutta edellyttää yleensä että on yövuoroissa jossain konepajassa jossa hapokasta käytetään tms. :-)
      Ensimmäinen tavallisesta puusta tehtykin kesti vahvasti valttailtuna toistakymmentä vuotta. Nykyinen kestopuinen kestää kunnes lahoaa.

    • kädetön

      Gummirullat ei ole ruostuneet kiinni, mutta kyllä ne sen ennenpitkää tekevät. Pakko myöntää että kun tein tuon oman (kuvassa näkyvän kaltaisen) rullavehkeeni niin petyin vähän sen toiminnasta. Ensi kerralla luulen että noudatan tuon -ajankulurakentajan- patenttia minäkin.

    • Jukoiusuz

      moi

      Mä en lähtisi ollenkaan pelaamaan kölirullien kanssa. Tekis niille puiselle kiskoille pienen kelkan, jota vinssaillaan edes takaisin, ja vene siinä päällä. Toki sen voi jollekin rullille tehdä, niin kulkee kevyesti.

      Kiinteillä rullilla vene tulee helposti ylös, mutta alas mennessä aina tökkää päin rullaa tms, jolloin joutuu puljaamaan. Kelkka ei tee näin.

      • kivinenranta

        Näin messuilla sellaisen alumiinikiskoilla kulkevan kelkan, johon sai lisävarusteena kauko-ohjaimen vinssiä käyttämään. Videolla kaveri ajoi veneen kelkan päälle ja painoi nappulaa, joka käynnisti vinssin. Miten mahtaa kestää merivettä tuo systeemi?


      • kädetön

        Tämä havainto minullakin. En jaksa päivittäin nostella ja laskea venettä, kyllä se kelluu laiturissa, moottori perässään

        Sitä varten rakensin että jos pitemmäksi aikaa mökiltä poistuu, niin vene on mahdollista kiskoa kuiville ja ottaa kone ja airot irti ja lukita jne ja vaikka se onkin mennen tullen puolen tunnin räpellys, niin se on mahdolista tehdä yksin ja ilman että vastapakkeloitu ja maalattu pohja kärsii kivistä. Talveksi piti sitten kuitenkin nostella vene ympäri ja rullatelineet ylemmäksi. Yksi ongelma on vielä se, että veden korkeus vaihtelee kovasti. Alkukesällä jos raahaa rullat niin että veneen voi laskea vesille, niin syksyllä aallot hipoo vinssiä. En tiedä montako kesää jaksan noita katsella. Ehkä parempia olisi ollut alkuperäinen suunnitelma rakentaa puinen kelkka johon voi kiskoa veneen ja sen alle tarpeeksi tukkeja, jotta kelkan voi tarvittaessa nostaa tasaiselle. Jää mietittäväksi.


      • kädetön
        kivinenranta kirjoitti:

        Näin messuilla sellaisen alumiinikiskoilla kulkevan kelkan, johon sai lisävarusteena kauko-ohjaimen vinssiä käyttämään. Videolla kaveri ajoi veneen kelkan päälle ja painoi nappulaa, joka käynnisti vinssin. Miten mahtaa kestää merivettä tuo systeemi?

        kivinenranta, kyllä ne varmaan pelaa muutaman vuoden, mutta ainahan meri ja talvi lopulta voittaa, rosterin, haponkestävän, merialumiinin...sähkölaitteista puhumattakaan.

        Mietin noista että jos on paljon trafiikkia niin tuo maksaa itsensä mutta yhden veneen silloin tällöin siirtelyyn vähän kallis.


    • peiton alla

      Tähän aikaa yöstä ei vinssejä tarvii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe