Helvetti ja helvetti! Miten voi olla paikkaa nimeltä

helvetti?

Ihminen ei usko Jumalaan ja joutuu sen vuoksi helvettiin, paikkaan, missä häntä kidutetaan iankaikkisesti, vaikka olisi muuten ollut kiltti, auttanut muita, antanut omistaan köyhille. Hänellä on näin ollen sam kohtalo, kuin niillä, jotka ovat tappaneet muita, raiskanneet ja tuhonneet monen elämän. Ei tämä voi olla totta!
Jonkun oikeudentunnossa täytyy olla pahasti vikaa, jos oikopäätä tuomitsee ihmisen paikkaan nimeltä helvetti. Miksei ihminen, joka ei usko jumalaan vain kuole pois. Jos jumala kerran antaa ihmiselle vapauden valita, joko uskoa häneen tai olla uskomatta, niin miksi hänen täytyy vihata ihmistä sen vuoksi niin paljon, että tuomitsee hänet helvettiin? Tekisitkö sinä lapsellesi näin? Haluaisitko hänen kärsivän iankaikkisesti kuolemansa jälkeen, jonkun tehdyn asian vuoksi? Tuskin, etkö sinä antaisi hänelle anteeksi? Vaan jumala ei anna, hän tuomitsee helvettiin jokaisen, huoiimatta hänen teoistaan, sillä hän vihaa ihmisiä, jotka eivät halua uskoa häneen. Aivan järkyttävää, miten tämä voi olla totta? Me kaikki saamme maksaa osamme siitä, joka ei meille edes kuulu, emme me ole mitenkään olleet osallisena aatamin ja eevan touhuihin. Yksikään meistä ei ole ollut osallisena jeesuksen ristiinnaulitsemiseen, silti meitä kohdellaan ikään yhdestä noita, jotka olivat osallisia noihin tekoihin. Miksei jumala luovu vihastaan, miksi hän pitää vihaa ihmistä kohtaan? Jos kerran loi ensi alkuun ihmisestä epätäydellisen? Miksei hän samantien luonut meistä täydellisiä, jos olisi siihen kerran pystynyt? Pystyisitkö sinä vihaamaan lastasi jonkun hänen teonsa vuoksi niin silmittömästi, että haluasit hänelle saman osan, mitä raamatun mukaan syntiselle, ei jumalaan uskovalle tulee? Tämän mukaanhan meidän kaikkien on pakko uskoa jeesukseen, sillä muuten päädymme helvettiin, mitään vaihtoehtoa ei siis ole olemassa. Itse uskon jeesukseen ja jumalaan, haluan vain herättää kysymyksiä ja ajatuksia aiheesta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tähän ei pysty

      kyllä kukaan vastaamaan!

    • Helvetti on valmistettu saatanalle ja hänen enkeleilleen, ei ihmisille.

      Jeesus on tullut pelastamaan meidät tuolta ikuiselta kadotukselta.
      Jumala ei tahdo, että me hukumme helvettiin. Se on vaan niin, että ei ole vaihtoehtoja. Ihminen voi ihan loppuun saakka taistella Jumalaa vastaan, mutta Sana ei siitä muutu.

      Kyse ei ole Jumalan vihasta. Ei hän pelottele meitä uskomaan, vaan Jumalan Rakkaus vetää meitä parannukseen.

      Minuakin oma äitini yritti aikoinaan pelotella uskoon, eikä se toiminut. Maailma kutsui. Mutta sitten tulin tuntemaan rakastavan Jumalan, joka ei pelotellut, vaan joka oli täynnä armoa. Nyt Jeesuksen omana minua odottaa ikuinen elämä Hänen ja kaikkien Jeesuksen omien kanssa.

      Ei Jumalaa tule pelätä, vaan sielunvihollista. Hän on se, joka hukuttaa helvettiin. Jeesus on tullut pelastamaan meidät.

      Sen pelastuksen saa ihan ilmaiseksi. Joku ihminen on sanonut, että jos ihmiset todella tietäisivät, millainen Jeesus on, niin he tulisivat juosten hänen tykönsä.

      Minusta on hölmöä rakastaa tätä elämää ja kadottaa siten elämänsä. Ja jopa tämän nykyisenkin elämän. Jumala lupaa, että se joka luopuu omista unelmistaan, siitä omasta elämästään Jumalan valtakunnan tähden, saa jo tässä ajassa monin verroin enemmän ja kaiken sen lisäksi ikuisen elämän.

      Jumalalla on jo tälle ajalle monin verroin parempaa, kuin me voimme itse saavuttaa ja kaiken saa ihan ilmaiseksi. Miksi emme ottaisi sitä vastaan? Omat unelmat ja suunnitelmat voi onnistuakkin, mutta nekin on vain murto-osa siitä, mitä Jeesus voisi tarjota.
      Ja se oma korttitalo voi sortua. Yhdessä hetkessä sä voit menettää kaiken, mitä sä olet rakentanut ja terveytesi ym. Mihin sä sitten turvaat? Ja kaiken tämän jälkeen sua odottaa mikä?

      Kannattaa antaa elämänsä Jeesukselle. Silloin vastuu sun elämästä on Jumalalla ja sun elämäsi ei kaadu täällä ajassakaan, vaikka inhimilliset tukirakenteet sortuukin.

      Kunnia Herralle.

      • free-witch

        Uskotko Pascalin vaaka-periaatteella?

        "vaan Jumalan Rakkaus vetää meitä parannukseen."

        Höpö höpö. Jumalasi on muka kaikkitietävä/voipa, eikös? Miksi, MIKSI sitten piti luoda maailma niin kuin teki - Lucifer ja puu? Eikös noiden jättäminen yhtälöstä olisi taannut Aatamille, Adam ja Eevalle, Eve (oikeastaan se on Adam ja Steve, koska jos toinen ihminen muka tehtiin MIEHEN kylkiluusta, silloin genomi on miehen genomi - homoparihan se paratiisissa käyskenteli!) täydellisen, ikuisen elämän paratiisissa? Ei ois tullu syntiä. Mut jumalan vikahan se oli, kun kerta tiesi. Vai eikö tiennytkään? Eikö naistakin olisi voinut tehdä jostain maasta? Vai eikö voinutkaan?

        "Mihin sä sitten turvaat?"
        On olemassa tällaisia hienoja keksintöjä kuin perheet, ystävät ja sairaalat....

        "Silloin vastuu sun elämästä on Jumalalla"

        Helvetin hyvä osoitus heikkoudesta ja selkärangan puutteesta. Itse se vastuu pitää ottaa! Miksi auttaa sellaista, joka ei auta itseään?


      • George L

        "Jeesus on tullut pelastamaan meidät tuolta ikuiselta kadotukselta. "

        Jeesus ei pelasta ihmisiä ensisijaisesti helvetiltä vaan synnistä, helvetiltä pelastuminen on lisäpalkinto.

        "...Jumalan Rakkaus vetää meitä parannukseen."

        Se on kylläkin Jumalan HYVYYS joka vetää parannukseen, hyvyys ei ole sama luonteen piirre kuin rakkaus.

        "Ei Jumalaa tule pelätä, vaan sielunvihollista. Hän on se, joka hukuttaa helvettiin. "

        Raamattu opettaa kyllä että Jumalaa tulee pelätä (eli kunnioittaa, mutta se on paljon enemmän kuin vain kunnioitusta, tervettä pelkoa). Sielunvihollista ei pidä pelätä, ei missään tapauksessa, se on vain luotu olento, Raamattu ei opeta pelkäämään saatanaa vaan Jumalaa. Sielunvihollinen ei hukuta ketään helvettiin vaan Jumala on se joka heittää helvet'tiin.

        "Sen pelastuksen saa ihan ilmaiseksi."

        Pelastuksen saa Jumalan armosta, ihmisen tulee tehdä myös parannus Jumalan tahdon vastaisista asioista. Pelastus ei ole kertaluontoinen, ihminen ei pelastu uskoon tullessaan, Uusi testamentti kuvaa pelastuksen tieksi, pelastuksen tieltä voi ajautua pois tiedostamattaan tai tiedostaen, uskosta voi luopua, Jeesuksen voi hylätä.


    • Kaikki ihmiset eivät

      tule koskaan uskomaan jumalaan, osa ehkä muuttaisi mielensä, jos näkisi todisteita siitä, että jumala on kaiken takana. Mielestäni mitään vapaata tahtoa ei ole olemassa, jos vapaa tahto tarkoittaa olla haluamatta uskoa jumalaan, jos niin haluaa ja se vie silti helvettiin. Eivät ihmiset usko, uskoisivat varmasti kyllä, jos heille näytettäisiin selvästi kaikki se, mitä jumala on. On silti vaikeaa uskovana, uskoa, se, että rkastava jumala vihaa ei uskovia niin paljon, että haluaa heidän kärsivän iankaikkisesti, ei tämä ole anteeksiantoa kuullutkaan. Tätä on vaikeaa selittää ei uskovalle, ON PAKKO USKOA, EI OLE VAIHTOEHTOJA, MUUTEN PÄÄDYT HELVETTIIN.
      ENKÄ USKO, ETTÄ TÄTÄ MONI TULEE KOSKAAN USKOMAAN, ELLEI SITTEN PÄÄDY SINNE EI USKOVANA, KUOLEMANSA JÄLKEEN.

      • Tähän ei pysty

        kukaan vastaamaan, miksi ihminen ei usko, eikä pelkää helvettiä? Mitään vapaata tahtoa ei ole kenelläkään. Onko tämä vapaata tahtoa, joku sanoo, saat miljoonan, mutta kuolet sen jälkeen, minä ammun sinut, saatuasi miljoonan. Ottaisitko sinä miljoonan? Jumala sanoo, teillä on vapaa tahto, silti jos teet vapaan tahtosi mukaisesti, etkä usko minuun, niin vihaan minä sinua niin paljon, että vien sinut helvettiin kidutettavaksi ikuisiksi ajoiksi, siksi, ettet halunnut uskoa minuun.
        MITÄÄN VAPAATA TAHTOA EI OLE, JUMALA EI ANNA VAIHTOEHTOJA, USKOMINEN ON PAKOLLISTA. ON TÄMÄ IHAN JÄRJETÖNTÄ KAIKKI, EI OLE MIKÄÄN IHME, MIKSI MONET VIHAAVAT KRISTINUSKOA.
        TSE EN VIHAA, SILLÄ USKON, MUTTA YRITÄ NYT SELITTÄÄ TÄTÄ ASIAA, EI TÄSSÄ OLE MITÄÄN JÄRKEÄ. JUMALA ON TÄMÄN MUKAAN PAHIN MURHAAJA JA SADISTI SEKÄ ANTEEKSIANTAMATON.


    • 1+1

      Moni kokee olevansa hyvä, mutta valitettavasti se on harhaa (katso vaikka alla linkkaamistani videoista). Ehkä näköalaamme hämärtää se, ettemme tee pahojamme jatkuvasti kaiken aikaa. Toisaalta etiikassa ja moraalissa ei voida sanoa, mikä on todella ehdottomasti oikein tai väärin, vaan mitä kunakin aikana ja kussakin olosuhteessa on pidetty hyvänä tai pahana. Etiikasta tulee näin tavallaan historiallinen tiede. Esimerkiksi syntymän jälkeinen "raskauden" keskeyttäminen ei ole vielä hyväksyttä, mutta sitäkin tullee lähitulevaisuudessa abortin kaltainen vanhempien oikeus. On helppoa olla moraalinen jos sen saa itse määritellä.

      Ihminen ei joudu niinkään helposti kadotetuksi heikkoutensa kuin ylpeytensä ja kovuutensa tähden. Avainsana on (peittely-yritysten sijaan) tunnustaminen ja irtipäästäminen. Jos näet oman pahuutesi ja häpeät tekoja tutustu henkilökohtaisesti Testamentin ehtoihin. Toki voit myös hakeutua paikallisseurakuntaan, mutta varmista tällöin seurakunnan kaitsijan täyttävän Raamatun asettamat kelpoisuusvaatimukset: 1. Tim. 3:1...12; Tit. 1:5...9; 2. Tim. 2:24...25. Jos emme pidä sopimusehdoista kiinni sellaisena kuin Paavali niitä julisti ja on meille Raamattuun taltioitu olemme aivan turhaan uskoneet [1. Kor. 15:1...2].

      https://www.youtube.com/playlist?list=PL26524DA9664D92C5

      • Jeesus pelasti elämäni ♥

        Jari-pekka kirjoitti asiaa. Olen itse ex vl ja sen jälkeen olin ateisti. Eipä minun elämä yhtään paremmaksi muuttunut kun aloin kohta neljä vuotta sitten ateistiks. Siitä ne ongelmat alko. Tuli mielenterveysongelmia ja koulu alko menemään päin prinkkalaa. Se mihin minä silloin turvauduin, oli radio. Se oli ainoata minun elämää. Päivät olin yksin omassa huoneessa, koulua en käynyt, itkin eikä mikään enää kiinnostanut. Olin todella vajonnut merten syvyyksiin. No, pääsin sairaalahoitoon puoleks vuodeks. Masennus hävisi, mutta ahdistus tuli tilalle. Sitä masennuksen aiheuttajaa ei parannettu, juuri mitään hoitoa en saanut. Kuitenkin kavereiden avulla jotka olivat siellä, pääsin ylös siitä masennuksesta. Jumalan apu ei edes siinä tullut mieleeni, enhän uskonut Jumalaan. On todella lohduttavaa ja ihanaa, että on olemassa Joku joka auttaa ja antaa toivoa. Nykyään elän suht onnellisesti. Asiat joista ahdistuin, ovat alkaneet järjestymään ja ahdistuskin on helpottanut. Ainakin toistaiseksi. Silloin kun minulle tulee ahdistunut olo, yritän sinnitellä ja rukoilen Jumalalta apua, mutta aina kuitenkin tapahtukoon Jumalan tahto. Jos se on Jumalan tahto että ahdistun niin ok sitten on ja minun on se kestettävä. Toivoa minulla on, toisin kuin sillon kun en ollut uskossa. Luotan Jumalaan ja annan Hänen vastuulleen tämän asian. Ihmisen ei tarvitse liikaa murehtia.

        Jeesus on pelastanut tuhansia ihmisiä pimeydestä. Hän kutsuu usein silloin kun ihminen on täysin toivoton. Kuinka ihana onkaan meidän Pelastajamme! Hän ei tahdopahaa kenellekkään. Saatana on hukuttaja, Jeesus Kristus pelastaja.

        Tuohon helvetti-juttuun. Ajattelin itsekkin ennen niin että olemalla hyvä ihminen pääsee taivaaseen. Auttamalla ja olemalla kaikille reilu. Mutta ei se niin mene. Jumala on antanut meille Jeesuksen, ja jos ei Häntä ota elämään, ei ole kelvollinen Taivaaseen. Ja on vain olemassa taivas ja helvetti, ei mitään välimaastoa. Jumala ei siedä syntiä ja se joka ei usko, ei saa syntejänsä anteeksi eikä näin ollen pääse taivaaseen. Mutta jos ihminen uskoo KRISTUKSEEN, ei Allahiin tai muihin, on ihminen ottanut Kristuksen elämäänsä ja näin ollen saanut syntinsä anteeksi. Koska Jeesus pelasti maailman synnistä tai siis Hän haluaa pelastaa ihmisetkin helvetiltä. Jumalalla on vastustajana Saatana, joka yrittää saada sieluja puolelleen.


      • George L
        Jeesus pelasti elämäni ♥ kirjoitti:

        Jari-pekka kirjoitti asiaa. Olen itse ex vl ja sen jälkeen olin ateisti. Eipä minun elämä yhtään paremmaksi muuttunut kun aloin kohta neljä vuotta sitten ateistiks. Siitä ne ongelmat alko. Tuli mielenterveysongelmia ja koulu alko menemään päin prinkkalaa. Se mihin minä silloin turvauduin, oli radio. Se oli ainoata minun elämää. Päivät olin yksin omassa huoneessa, koulua en käynyt, itkin eikä mikään enää kiinnostanut. Olin todella vajonnut merten syvyyksiin. No, pääsin sairaalahoitoon puoleks vuodeks. Masennus hävisi, mutta ahdistus tuli tilalle. Sitä masennuksen aiheuttajaa ei parannettu, juuri mitään hoitoa en saanut. Kuitenkin kavereiden avulla jotka olivat siellä, pääsin ylös siitä masennuksesta. Jumalan apu ei edes siinä tullut mieleeni, enhän uskonut Jumalaan. On todella lohduttavaa ja ihanaa, että on olemassa Joku joka auttaa ja antaa toivoa. Nykyään elän suht onnellisesti. Asiat joista ahdistuin, ovat alkaneet järjestymään ja ahdistuskin on helpottanut. Ainakin toistaiseksi. Silloin kun minulle tulee ahdistunut olo, yritän sinnitellä ja rukoilen Jumalalta apua, mutta aina kuitenkin tapahtukoon Jumalan tahto. Jos se on Jumalan tahto että ahdistun niin ok sitten on ja minun on se kestettävä. Toivoa minulla on, toisin kuin sillon kun en ollut uskossa. Luotan Jumalaan ja annan Hänen vastuulleen tämän asian. Ihmisen ei tarvitse liikaa murehtia.

        Jeesus on pelastanut tuhansia ihmisiä pimeydestä. Hän kutsuu usein silloin kun ihminen on täysin toivoton. Kuinka ihana onkaan meidän Pelastajamme! Hän ei tahdopahaa kenellekkään. Saatana on hukuttaja, Jeesus Kristus pelastaja.

        Tuohon helvetti-juttuun. Ajattelin itsekkin ennen niin että olemalla hyvä ihminen pääsee taivaaseen. Auttamalla ja olemalla kaikille reilu. Mutta ei se niin mene. Jumala on antanut meille Jeesuksen, ja jos ei Häntä ota elämään, ei ole kelvollinen Taivaaseen. Ja on vain olemassa taivas ja helvetti, ei mitään välimaastoa. Jumala ei siedä syntiä ja se joka ei usko, ei saa syntejänsä anteeksi eikä näin ollen pääse taivaaseen. Mutta jos ihminen uskoo KRISTUKSEEN, ei Allahiin tai muihin, on ihminen ottanut Kristuksen elämäänsä ja näin ollen saanut syntinsä anteeksi. Koska Jeesus pelasti maailman synnistä tai siis Hän haluaa pelastaa ihmisetkin helvetiltä. Jumalalla on vastustajana Saatana, joka yrittää saada sieluja puolelleen.

        Huomio että taivas ei ole ihmisen päämäärä vaan uusi maa, Jumala tulee luomaan uuden hyvän maailmankaikkeuden (uudet taivaat ja uusi maa), sinne Uusi Jerusalem laskeutuu. Raamattu ei puhu 'taivaaseen pääsemisestä', se opetus tulee kreikkalaisesta filosofiasta, kirkkoisät ottivat taivas opin sieltä kristinuskoon.

        http://www.youtube.com/watch?v=vkm1eJp2sX8


      • George L
        Jeesus pelasti elämäni ♥ kirjoitti:

        Jari-pekka kirjoitti asiaa. Olen itse ex vl ja sen jälkeen olin ateisti. Eipä minun elämä yhtään paremmaksi muuttunut kun aloin kohta neljä vuotta sitten ateistiks. Siitä ne ongelmat alko. Tuli mielenterveysongelmia ja koulu alko menemään päin prinkkalaa. Se mihin minä silloin turvauduin, oli radio. Se oli ainoata minun elämää. Päivät olin yksin omassa huoneessa, koulua en käynyt, itkin eikä mikään enää kiinnostanut. Olin todella vajonnut merten syvyyksiin. No, pääsin sairaalahoitoon puoleks vuodeks. Masennus hävisi, mutta ahdistus tuli tilalle. Sitä masennuksen aiheuttajaa ei parannettu, juuri mitään hoitoa en saanut. Kuitenkin kavereiden avulla jotka olivat siellä, pääsin ylös siitä masennuksesta. Jumalan apu ei edes siinä tullut mieleeni, enhän uskonut Jumalaan. On todella lohduttavaa ja ihanaa, että on olemassa Joku joka auttaa ja antaa toivoa. Nykyään elän suht onnellisesti. Asiat joista ahdistuin, ovat alkaneet järjestymään ja ahdistuskin on helpottanut. Ainakin toistaiseksi. Silloin kun minulle tulee ahdistunut olo, yritän sinnitellä ja rukoilen Jumalalta apua, mutta aina kuitenkin tapahtukoon Jumalan tahto. Jos se on Jumalan tahto että ahdistun niin ok sitten on ja minun on se kestettävä. Toivoa minulla on, toisin kuin sillon kun en ollut uskossa. Luotan Jumalaan ja annan Hänen vastuulleen tämän asian. Ihmisen ei tarvitse liikaa murehtia.

        Jeesus on pelastanut tuhansia ihmisiä pimeydestä. Hän kutsuu usein silloin kun ihminen on täysin toivoton. Kuinka ihana onkaan meidän Pelastajamme! Hän ei tahdopahaa kenellekkään. Saatana on hukuttaja, Jeesus Kristus pelastaja.

        Tuohon helvetti-juttuun. Ajattelin itsekkin ennen niin että olemalla hyvä ihminen pääsee taivaaseen. Auttamalla ja olemalla kaikille reilu. Mutta ei se niin mene. Jumala on antanut meille Jeesuksen, ja jos ei Häntä ota elämään, ei ole kelvollinen Taivaaseen. Ja on vain olemassa taivas ja helvetti, ei mitään välimaastoa. Jumala ei siedä syntiä ja se joka ei usko, ei saa syntejänsä anteeksi eikä näin ollen pääse taivaaseen. Mutta jos ihminen uskoo KRISTUKSEEN, ei Allahiin tai muihin, on ihminen ottanut Kristuksen elämäänsä ja näin ollen saanut syntinsä anteeksi. Koska Jeesus pelasti maailman synnistä tai siis Hän haluaa pelastaa ihmisetkin helvetiltä. Jumalalla on vastustajana Saatana, joka yrittää saada sieluja puolelleen.

        Eli iankaikkisuus on Uudessa Jerusalemissa, uudessa maassa.

        http://www.youtube.com/watch?v=h2jHgxolB_A&list=PLvVA0DZiiPY7


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4435
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      242
      2196
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1620
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1423
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      277
      1256
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1117
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe