Aivan oikein

Näin se vaan männee

22

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taa se S-mperin Allu

      Kiitos nimimerkille "Näin se vaan männee", kun laitoit tämän linkin tänne. Muuten en olisi tiennyt ja nähnyt koko Tuula Putuksen haastattelua. Haastattelussa tuli esiin varsin selkästi monia homeisiin ja homesairauksiin liittyvää tärkeää asiaa alansa huippu osaajalta.

      On kuitenkin syytä muistaa, ettei professori Putus ole siinä mielessä hometutkija, että olisi itse tehnyt homekohteissa tutkimuksia ottamalla niistä näytteitä, tutkimalla näitä näytteitä laboratoriossa ja laatimalla korjaussuunnitlemia homeisiin rakennuksiin. Professori Putus on huippu lääkäri ja erikoistunut homesairuksiin. Tässä hän on varmaan arvostetuin asiantuntija maassamme.

      Erikoislääkäritaustansa vuoksi on ymmärrettävää, kun hän esitti, että hometutkimuksessa rakenteita pitää avata. "Rakenteita pitää avata, että nähdään, mitä rakenteen sisällä on". Toisaalta voidaan kai katsoa, että tämä ilmaisu oli oikeastaan vain kansanomaistus ja tarkoitetaan sitä, että näytteet pitää ottaa rakenteista eikä katsella asunnon sisäpintoja ja mittailla pintakosteuksia.

      Todellisuudessa vain asiansa osaamattomat "hometukijat" avaavat rakenteita, että näkevät rakenteen sisälle. Näin tietysti kai pitää toimia, jos ei ymmärrä vähääkään mikrobiologiasta ja itse asiassa koko hometutkimuksesta. Tyypillisiä tällaisia "hometutkijoita" ovat rakennusalan koulutuksen saaneet "tutkijat": rakennusmestarit, rakennusinsinöörit, VTT:n sertifioimat kosteudenmittaajat ja kosteudeneristäjät, piha-asfaltoijat sekä ehkä mopolähetitkin.

      On vain niin, että silmät ovat huono mittari, kun pitää saada tietoa siitä, onko rakenteessa ja materiaaleissa mikrobikasvustoja. Homekasvustot kun eivät suinkaan aina ole värillisiä ja paljain silmin nähtäviä. Sen takia materiaalin mahdollinen homeisuus tutkitaan laboratoriossa näytteistä. Näytteeksi riittää vallan hyvin muutaman gramman painoinen, kuitenkin edustava pala, jopa paljon grammaa pienempikin.

      Nämä riittävät, älyttömän pienet näytteet saadaan otettua riskirakenteista niitä avaamatta, kun sen vain osaa. Valitettavasti vain harva osaa ja loput kieltävät, että tämä yleensäkään olisi mahdollista. Kuitenkin näin on toimittu jo vuosia ihan meillä täällä Suomessa.
      .

    • Humbuugia taas tuoki

      " Kuitenkin näin on toimittu jo vuosia ihan meillä täällä Suomessa".

      Eikä yhdelläkään tällaisella näytteellä ole pystytty osoittamaan syy-yhteyttä sairaan rakennuksen ja siellä sairastuneen ihmisen välillä. Ainoa joka siitä on hyötynyt on se näytteiden ottaja ja ahneen kukkaro täyttynyt.

    • Pöljä Allu

      Olen samaa mieltä Mr. Humbuugin kaa, että yhdelläkään ja minkäänlaisella rakennuksesta otetulla, ei edes sisäilmanäytteellä, ole voitu osoittaa pitävästi syy-yhteyttä sairaan rakennuksen ja siellä sairastuneen ihmisen välillä.

      Kuitenkin on subjektiivista tietoa siitä, että kun näytteillä homeisiksi osoitetut rakenteet on korjattu, oireilu loppuu. Tiedä häntä sitten mistä sekin sitten johtuu. Ainakin näitä tutkimuksia tilataan, tehdään ja homeiset rakenteet korjataan ja siis ainakin tutkijat ja korjaajat tulevat onnellisiksi.

    • Veljesi Aatu

      Vertti, vertti, taisi taas aamulääkkeet jäädä ottamatta vai jäikö peräti sinne Kolmenämmänkujalle siihen kämppään, jonka itse niin pahasti homehtutut, ettei etes myrkytyksetkään enää auta.

      Ei hän näköjään osaa lukea edes selväkielistä tekstiä puhumattakaan, että ymmärtäisi. Kouluarvosanansa on edelleen E = ei osaa vielä.

    • 3+15

      Naapurilla homekoira ja sen kanssa lenkillä olo hankalaa, kun se haukkuu jokaista vanhaa kantoa.

    • 20 euroo ei 3+15

      Paskaa j-allu jauhat vuodesta toiseen. Heitähän pois.

      Tuossa varma valinta.
      http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.mycometer.com/&prev=search

      MycoMeter on Tanskassa kehitetty pikatesti, joka osoittaa mikrobikasvuston 24 h kuluessa riippumatta siitä onko kasvusto elävä tai kuollut. Asteikko on semikvantitatiivinen, ei hometta, kohtalainen tai runsas löydös. Yhtäpitävyys viljelyn kanssa on hyvä, vastaus tulee nopeasti ja tutkimus on tosi halpa, vain noin 20 euroa.
      Sädesieniä tämä ei osoita mutta muuten hyvä menetelmä etenkin korjaustöissä, jos halutaan varmistaa että jäljelle jäävät rakenteet ovat kunnossa. Tai sitten taas ei.

      Vaikka usein valitettavasti käykin niin, että jätkät lähti myrkyt jäi. Ne puretut homekoulut siis jos et satu tajuun!

      Tässä toinen:UUDET ASEET!
      http://uutiset.perussuomalaiset.fi/uusilla-aseilla-homeongelman-kimppuun/

    • BBMT terveisin

      MycoMeetteri on oiva humpuukitesti toisin, kuin ns. Fazerin testi. Testi maksaa alle Euron ja valmistuu nopeasti, 4 - 7 päivässä. Tässä alla on ohjeet tuon pikatestin tekemiseen, jos ei sattuisi olemaan ennestään tuttu.

      Tässä ohjeita siitä, miten halvalla ja silti luotettavasti voitte testata kotinne tai työpaikkanne sisäilman. Enää ei tarvita kalliita ja kokonaisvaltaisia ilmanäytteiden ottamisia millään konekeräimillä.

      Homeleipätestejä on tehty aikaisemminkin niin, ettei se nyt ihan uusi idea ole. Parannetussa versiossa annetaan tuoreen leivän (suosittelen Fazerin vehnäpaahtoa) olla tutkittavassa huoneessa puhtaan lautasen päällä paljaksena tasan kaksi tuntia ja sitten se suljetaan tiiviiseen, steriiliin muovipussiin ja odotetaan vain tuloksia. Tässä testin versiossa on se hyvä puoli, ettei leipää tarvitse välillä kastella, kun se pysyy kosteana ja tuoreena tiiviissä muovipussissa. Sekin hyvä puoli siinä on vielä, että mahdollisista homekasvustoista ei pääse leviämään haitallisia itiöisiä huoneilmaan.

      Tätä leipätestiä on käytetty suuressa mittakaavassa mm. Brittein saarilla, jossa se kulkee nimellä BBMT (breakfast bread mould test) ja on saanut suuren suosion helppoutensa (lapsetkit osaavat sen tehdä omiin huoneisiinsa) ja luotettavuutensa takia. BBMT on myös viranomaisten sertifioima ja hyväksymä tutkimusmenetelmä Britanniassa ja Saksassa se on koekäytössä. Ruotsalaisilla on tästä joku oma versio, muistaakseni nimellä Falukorva mögelmätning tai jotain sinne päin. Googlaamalla Falukorva voi löytyä lisää tietoa tuosta iljettävästä ruotsalaisten käyttämästä testimateriaalista.

      • Huippu juttu

        20 euroa yksi näyte vai miten se meneekään?


      • Sopii hyvin
        Huippu juttu kirjoitti:

        20 euroa yksi näyte vai miten se meneekään?

        Homekoirayrittäjille. Ensin homekoira merkkaukset ja sen jälkeen mycometer.
        Homekoira luotettavin sisäilman tutkimusmenetlmä paikkoja aukomatta ja mycometer sen sitten perään vahvistaa. Helppoa ja kerrassaan loistavaa.
        Ei enää kalliita tarpeettomia kokonaisvaltaisia terveysrakennustutkimuksia itsekseen oppinetten tekeminä.


      • Aika ja raha säästyy
        Sopii hyvin kirjoitti:

        Homekoirayrittäjille. Ensin homekoira merkkaukset ja sen jälkeen mycometer.
        Homekoira luotettavin sisäilman tutkimusmenetlmä paikkoja aukomatta ja mycometer sen sitten perään vahvistaa. Helppoa ja kerrassaan loistavaa.
        Ei enää kalliita tarpeettomia kokonaisvaltaisia terveysrakennustutkimuksia itsekseen oppinetten tekeminä.

        "Aikaa ja rahaa säästävä menetelmä!???
        http://epublications.uef.fi/pub/urn_isbn_978-952-61-0340-2/urn_isbn_978-952-61-0340-2.pdf


    • Talon tyttö

      Kerrankin täältä saa oikeita ja asiantuntevia neuvoa siitä, miten pitää edetä home-epäilyssä. Meilläkin isäntä ja kersat jatkuvassa räkätauvissa ja kehkokuumeissa.

      Ilman näitä selkeitä neuvoja en tietäsi, miten kuuluu menetellä. Eli ensin otetaan koirat merkaamaan paikat, missä home kasvaa ja sitten sillä Muchomeetterillä otetaan vielä suuntaa ja seuraavaksi ei kun saha ja kirves isännän käteen. Eihän se olekaan kovin vaikeaa. Näin varmaan saataisiin ne kymmenet homekoulutkin kuntoon.

      On se niin hyvä, kun ei tarvitakaan mitään huuhaa hometutkijoita ja savusumuttajia, joista niin paljon on puhuttu. Erityisesti haluan kiittää täällä niin usein hyytäviä tarinoita kertonutta alan erikoisasiantuntijaa vertti-eetua. Jos niin toimitaisiin kun hän opastaa ei homeet kauaa meitä kiusaisi.

    • Uutta osaamista

      Hyvä, että tuli vielä näitä tarkennuksia hometutkimukseen ja -korjaukseen helpolla ja halvalla. Jos siis ymmärsin oikein niin otetaan ensin koira tai kaksi haukkumaan ja sitten maalataan haukutut seinät ja/tai katto valkaisella maalilla (pigmenttinä TiO2). Tämän jälkeen korjauksen onnistuminen varmennetaan ottamalla maaltusta pinnasta Mycometernäyte. Mutta eihän tämä tosiaan olekaan kallista ja vaikeaa. Eikä enää tarvitse ollenkaan korjata itse rakenteita kun pelkkä maalaaminen anataasia sisältävällä maalilla riittää ?!

      Hei, oikeastaan kaikkein halvinta ja helpointa on maalata seinät ja katto ihan varmuuden vuoksi vaan eikä tarvita edes koiria eikä mitään mettereitäkään ja taas tuli homevauriot korjatuksi jopa vuosiksi eteenkin päin.

    • Vanhaapa

      "Hei, oikeastaan kaikkein halvinta ja helpointa on maalata seinät ja katto ihan varmuuden vuoksi vaan eikä tarvita edes koiria eikä mitään mettereitäkään ja taas tuli homevauriot korjatuksi jopa vuosiksi eteenkin päin".

      NO! Mutta paljonko näin ovat tehneetkää ainakin parikymmentä vuotta ja päälle vielä VOCkipaskanmittaukset.
      Rakenteita aukomatta ja silmiä räpäyttämättä tuhansien laskut ja terveysmiehelle mieluiset raportit. Tulokset tavanomaiset. heh hehee. Eikä terveyshaittaa vaikka joku rakennuksessa tekee kuolemaa. Vanhaa osaamista uudessa muodossa vaan, etsä tajuu. No älä sitten. En ala piirtään tota sulle.

    • VOCIpaksoo

      "Jos siis ymmärsin oikein niin otetaan ensin koira tai kaksi haukkumaan ja sitten maalataan haukutut seinät ja/tai katto valkaisella maalilla (pigmenttinä TiO2). Tämän jälkeen korjauksen onnistuminen varmennetaan ottamalla maaltusta pinnasta Mycometernäyte".

      Suosittelen lämpimästi siinä tapauksessa, että terveysmies tuon kaiken valvoo ja ottaa kaikesta täyden vastuun. Muuten en. Tähän astihan ne ei meilläkään ole valvoneet yhtään mitään vaikka petolliset homedesinfioinnitkin ovat määränneet ja turhat petolliset sisäilmamittaukset myös andersseenin keräimillä.

      Vanaha tapa, UUDET ASEET. Se VOCki koira menas unohtuakin, mutta pannaan sekin raapimaan johonkin väliin, eikä maksa palajoo siihen kokonaivaltaiseen tutkimukseen verrattuna mitä mulle yksi inssi alkoi tuputtaan (lähenteli neljää tonnia). Homekoira ja lämpökamera kävi ja kaveri säästi yli kolme donaa. Asuu nyt puhtaassa asunnossa. Ei merkkauksia eikä isompia reikiä. Mietihän allu tuota ja aloita uudet bisnekset. Vanhat ovatn kuihtumassa omaan älyttömyyteensä. Varsinkin ne sun leipätestit. Vanhaa paksan vääntämistä sulla koko leipäjuttu.

      Pikatestit tuloo. 20 euroo on kyllä jokamiehen pikatesti ja halpaa huvii.
      Riittää kun "on kiva edes tietää". Onko tai ei. Sillähän ei ole tähänkään asti ollut paksankaan merkitystä palajonko.

    • Vertin-VOCIpaskoja

      Ja taas kerran vielä pojaat, kertauksen vuoksi, kun tänne on tullut taas uusia lukijoita, jotka eivät ole ehkä vielä kuulleetkaan mitään minun eli vertti-eetun turinoita sieltä Hullulan Kolmenämmänkujalta päin. Elikkä he eivät ole kuulleet ihan kaikkea tästä maailmasta ja siitä, mitä Hullulassa tapahtui ja sattui männä vuonna.

      Toisin sanoen tässä vähän totuuksia elämästä ja karvasista kokemuksistani sekä sählääjien sählääjistä, jos jotakuta vielä jaksaa kiinnostaa: Kolmenämmänkujan, Kaarikadun, Kallioistenkadun ja Järvisenkadun homemurjujen jälkeen olen päässyt uuteen puhtaaseen asuntoon, oma asunto taasen välillä. Onneksi nuo neljä edellistä ei olleet omia, heh heh tuli meinaan jätettyä aika rivvoon kuntoon, mutta sehän on ihna eri juttu

      En neuvo mitään vaan kerron omista kokemuksistani. Saunatestin tein kun Muntersin MCF PHMG homedesinfiointi ja otsonointi meni persiilleen. En ole ollut mitään mieltä enkä ole sitä varsinaiseti nytkään, muuta neuvojen antajana ja hometutkimusten asiantuntijana olen ihan omaa luokkaani.

      Kokkeelin saunottamista kaluilleni kun minulle niin "ohjeistettiin" ja hyväthän niistä tuli. Saunan vain pitää olla riittävän kuuma eli yli 90 astetta ja vihdalla pitää huiskia puolisen tuntia, siis niitä kaluja ja myös muijaa jos lauteille änkeää. Saunottamisen jälkeen pesin saunan kaikki pinnat varmuuden vuoksi vielä MCF PHMG homedesinfiointilitkulla ohjeiden mukaan tehtynä tietty, kun tuli lauteet lopussa niin rasvasiksi siitä kalujen vihtomisesta. .

      Että tässä tältä erää näitä karvasia kokemuksiani. Lupaan taatusti vielä kirjoitella harmiksenne näistä kokemuksistani vähintään pari kertaa viikossa siltä varalta, että tänne eksyisi joku uusi lukija joka ei tiedä, miten kaikki alkoi Kolmenämmänkujalta, tänne levähti ja miten se päättyi. Mutta nyt kyllä lähden testaamaan saunaani Mycomeetterillä, josko ne kunnon myrkyt olisivatten jo tehonneet ja kaikki rasvat lähteneet ettei tarvitse pyyttää VOCI -koiria käymään.

      • Allun lepäjutut höh

        Et voi mitään allu PIKATESTIT tekee tuloaan. Halpaa on.


    • Tutkailija

      En ole mikään Allu enkä Jallu, mutta olen samaa mieltä että halvat ja nopeat leipätestit tulevat yleistymään. Nyt niitä on käytetty jo jonkin aikaa ja THL:nkin mukaan alustavat tulokset näyttävät antavan hyvin tuloksia ! Että se siitä, turha vähätellä ns. Fazerin testiä. Suosittelen, että kokeiletti itse.

    • Edgari

      Perempi leippä enepi pöytälä ku laitta homeleippä poske.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe