Vuoroviikkoasuminen - vaihtopäivä?

Vierailija2014

Haluaisin kuulla kokemuksia, mikä on osoittautunut hyväksi vaihtopäiväksi ja mikä mahdollisesti ei? Omalla kohdallani tästä käydään kamalaa vääntöä eikä tunnuta päästävän yhteisymmärrykseen..

Enkä siis halua nyt kuulla saivartelua ylipäätään vuoroviikkoasumisen hyvistä ja huonoista puolista, koska muuten se on meillä toiminut ihan hyvin.

20

4268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuoroasumisen kannattaja

      Perjantai on paras, pääsee heti viikonlopun viettoon ja viettämään lasten kanssa aikaa rauhassa, vaihtopäivä saattaa tuoda jännitteitä ja ne tasaantuu siinä viikonlopulla kun yhdessä ollaan ja jutellaan ja tehdään yhdessä mukavia asioita. Näin arki on rauhallisempaa ja tasaisempaa. Meillä näin toiminut kolme vuotta ja kannatti! Ei ole sen jälkeen ollut levottomia maanantaipäiviä koulussakaan (aiemmin oli vaihto sunnuntai).

      • Jarmakka

        Juu tuo sunnuntai tuskin toimii kenelläkään... Ehkä huonoin vaihtoehto. Perjantaina tarhasta/koulusta suoraan vois myös toki toimia, mutta itse kannatan maanantaita. Ei sitten lapsi "opi" siihen, että toisen vanhemman luo pitää hulluna koko viikko/arki odottaa, kun pääsee pitämään hauskaa. Vaan sen hauskan saa pitää sen vanhemman kanssa, jonka kanssa se arkiviikkokin on takana.

        Mutta siis samaa mieltä siitä, että sunnuntai ei todellakaan toimi.


    • .,lkl

      Meillä vaihto tapahtuu maanantaina koulun jälkeen.

    • Lastenvalvojan mukaa

      Suomessa ei käytetetä vuoroviikkoasumista lapsen tapaamisina

      • Isä

        Eihän sen pitäisikään olla "tapaamista" koska se on asumista. Lastenvalvojasi on sikäli oikeassa, että vuoroviikoissa lapsi käy vain viikon "tapaamassa" etävanhempaansa. Vaikka lapsi olisi etällä 3vk/kk, niin kyseessä on silti vain tapaaminen.


      • Lastenvalvojan mukaa
        Isä kirjoitti:

        Eihän sen pitäisikään olla "tapaamista" koska se on asumista. Lastenvalvojasi on sikäli oikeassa, että vuoroviikoissa lapsi käy vain viikon "tapaamassa" etävanhempaansa. Vaikka lapsi olisi etällä 3vk/kk, niin kyseessä on silti vain tapaaminen.

        Suomessa ei käytetetä vuoroviikkoasumista lapsen tapaamisina
        Suomessa eivät lapset asu isällään sovittaessa lapsen asumisesta/ tapaamisoikeudesta ja ei ole lapsen edun mukaista tavata isäänsä
        arkipäivisin, arki- ja juhlapyhinä lapsen toiveista huolimatta..


      • todista ettet ole hu
        Lastenvalvojan mukaa kirjoitti:

        Suomessa ei käytetetä vuoroviikkoasumista lapsen tapaamisina
        Suomessa eivät lapset asu isällään sovittaessa lapsen asumisesta/ tapaamisoikeudesta ja ei ole lapsen edun mukaista tavata isäänsä
        arkipäivisin, arki- ja juhlapyhinä lapsen toiveista huolimatta..

        ON valitettavasti vanhempia joilta tapaamiset joutuu kieltämään. Niin se on aina ollut.


      • todistettu on
        todista ettet ole hu kirjoitti:

        ON valitettavasti vanhempia joilta tapaamiset joutuu kieltämään. Niin se on aina ollut.

        viranomaiset ja äiti ovat kieltäytyneet todistamasta narsismista hulluuttaan...
        valehdellessaan lapsen olosuhteet, toiveet ja lausunnot ja mistä sovittu.


    • Isä

      Meillä oli vuoroviikoissa maanantai vaihtopäivä. Mielestäni se oli oikein toimiva; maanantaina duunin jälkeen hain lapsen hoidosta ja sitten tietysti meni arkipäivät kuten ne nyt työssäkäyvällä "yksinhuoltajalla" menevät. Lopussa sitten viikonlopun laatuaika lapsen kanssa ikään kuin palkintona. Maanantaiaamuna vein sitten töihin mennessäni vielä lapsen hoitoon ja vietin yksinäisen ihmisen turhauttavaa elämää sen viikon.

      Nykyään, eri paikkakunnalla kun asutaan, on ollut pakko mukautua huomattavasti kamalampaan joka-toinen-vkl -järjestelyyn.

    • uygoyugh

      Kokemusta on ja molempien huoltajien hyväksi kokema systeemi!

      Mekin mietimme ja harjoittelimme käytännössäkin vaihtopäivää jokusen aikaa... Aluksi ei ollut viikko/viikko, koska lapsi oli vielä niin pieni, että vaihto oli useammin. Nykyään kuitenkin säännöllisesti viikottain

      Vaihto tapahtuu tarhan/koulun kautta, eli maanantaina lähtee toiselta vanhemmalta tarhaan tai nyttemmin kouluun, ja sieltä menee toisen vanhemman luokse. Tuon maanantain aikana meillä on tapana AINA soitella sellainen puhelu, jossa käymme läpi lapsen viikon kuulumiset tms. Onko mennyt hyvin, onko jotain yhdessä sovittavaa, mihin haluamme erityisesti kiinnittää kasvatuksessa huomiota yms.

      Vain joskus jos tulee jotakin muutoksia, (sukulaisia kaukaa kylään, työmatkoja tms) joiden takia muuttelemme tapaamispäiviä, niin silloin kuskaamme lasta toistemme luokse. Tai lomilla.

      Välimme ovat hyvät, ja pysyvätkin hyvinä, kun ei tarvitse liian usein nähdä.;)

      Ja lapsi saa rauhassa viettää koko viikonlopun loppuun yhdessä kodissa, aina. Ei tarvitse esimerkiksi sunnuntaina lähteä paikkaa vaihtamaan. Sen olemme kokeneet lapse kannalta hyvin tärkeäksi! Se helpottaa myös huoltajia suunnittelemaan viikonlopun ohjelmaa, puolin ja toisin.

      Eli ehdottomasti suosittelen maanantaina, ja tarhan/koulun kautta. Helppoa, rutiininomaista ja ainakin meillä lapsi on hyvin tyytyväinen!

      Tietysti meillä on se tilanne, että lapsen ei tarvitse kuljetella mitään tavaroita mukanaan. Eli molemmissa kodeissa on vaatteet, lelut yms. Ulkovaatteet on päällä ja koulukamat repussa. Se riittää.

    • Isä kolmelle

      Meillä kokeiltiin ensin sunnuntaita, ei toiminut koska lapsilla oli kauhea hätä et piti nämä ja nämä ennenkuin mennään. Koko sunnuntai meni hosuten ja hauskuus oli kaukana.

      Siirryttiin perjantaihin koulun/tarhan kautta.

      Erinomaisesti on mennyt, heti on viikonloppu rauhoittua ja viettää aikaa yhdessä ennen arkipäivien rulianssia.
      Tälle minä ainakin peukutan!!

    • minnutar

      Ehdottomasti perjantai.

      • ehdottomasti lapsi

        isälle asumaan..äidille tapaaminen valvotusti 0,5 h/ vuosi


    • maanantai mainio

      Meillä vaihtopäivä oli ensin perjantai, mutta se osoittautui erittäin huonoksi vaihtoehdoksi. Rennon ja lempeän viikonlopun päälle kiireisen arkiviikon harrastushärdellin ja muonatäydennysten pyörittäminen aiheutti sen, että kaikille jäi huonot fiilikset yhteisestä viikosta, enkä ehtinyt edes hoitaa kaikkea mitä olisi pitänyt.


      Siirsimme yhteistuumin päivän maanantaille, ja ehdin edellisenä viikonloppuna kerätä itse voimia tulevaa arkea varten ja valmistella arkiviikon ruuat niille päiville kun sitä ei olisi ehditty tehdä. Arkiviikon puristuksen jälkeen saimme rentoutua yhdssä viikonlopun ennen kuin maanantaina siirtyivät toiseen kotiinsa.

      Kuuden vuoden viikko-viikko-rytmin kokemuksella sanon että maanantai koulun jälkeen ehdottomasti paras mikäli pyörität huusholliasi yksin.

    • jokapäivä on paras

      Jokapäivä pitää vaihtaa näkee isä myös koko viikon arjen.
      Meillä 2 v ja 3 v 1 v vaihtaa kotia joka päivä. Ma isä, ti äiti ke isä jne... meillä lapset tykkää kun saa muuttaa kotia joka päivä, ei ole tylsää. Eikä tarvi vanhempien sitten valoa joka yötä saa olla vaan ja huilaa ja nukkua hyvät yöunet, eikä tarvi vahita ja laatuaikaa itselleen.

      Joka päivä vaihto on lapsillekin hyvä ratkaisu, tottuvat siihen varhain että elämä on menemistä ja tulemista. Meillä on reppu pakattuna aina valmiina, ja lapset oikein odottaa koska pääsee taas toiseen kotiin.
      Akuisillekin on kiva olla lapsita rauhassa loman tarpeessa on.

      • sossun mukaan

        suomessa ei käytetä lasen tapaamisoikeuksina vuoroasumista ja ei ole
        lapsen edun mukaista tavata isäänsä arkipäivisin, arki- ja juhlapyhinä
        lapsen toiveista huolimatta..


      • sossu onkin
        sossun mukaan kirjoitti:

        suomessa ei käytetä lasen tapaamisoikeuksina vuoroasumista ja ei ole
        lapsen edun mukaista tavata isäänsä arkipäivisin, arki- ja juhlapyhinä
        lapsen toiveista huolimatta..

        manipuloiva idiootti koko instanssi..


    • jokapäivä on parasta

      Minusta lapset pitää vaihtaa jokapäivä heti kello 7.00 isän luo ja seuraava aamuna 6.30 äidin luo, ei mitään vaihtoehtoa, lapsethan tykkää kun on menoa ja meininkiä, ja onhan se lapsille kivaa kun voi vaihtaa kotia heti aamuisin.
      Herätyskello vaan soimaan jo viiden maissa jotta kerkiää aamupalan syödä ja pakata laukkunsa.

      On ihanaa nähdä kun lapet oikien odottaa että pääsee muuttamaan joka pivä.

      Kaikki lapset tykkää. Lasten ehdoillahan tuo käy sutjakkaasti, ja luulen ettei lapsilla ole mitään sitä vastaan, sinne vaan talvipakkaseen heti aamuyöstä, niin mikä sen mukavampaa ja piristävämpää onkaan,, portille odottamaan kun isä tulee hakemaan, äiti voi katsella ikkunasta lämpimässä sisällä, kun lapset odottavat viiden jälkeen isän saapuvan.

    • lapset hoitakooot

      Ilman muuta joka päivä, muuten lapset oppii liian helpolle elämälle. Lapset tykkää siitä että koko ajan mennään pakaaan ja muutetaan, sillälailla he kunnioittavat omia vanhempiaan, jottei heidän trvi matkustaa lasten takia, lapset ovat ne jotka hoitaa vanhempien eron haittapuolet.

      On hyvä että aikuinen sa olla ja huilia, eihän sitä kakaroita jaksa joka päivä. Aikuiselle kuuluu rauha ja oma aika, lapet saavat hoitaa ikävät asiat, ja antaa isälle ja äidille omat ajat,.

    • Lissu on Förbi

      Jahas, lissu on selvinny sen verran, et on jaksanut kirjoittaa useammankin viestin. Hienoa.
      Vielä hienompaa on, että lapsensa on päässyt muuttamaan luotansa pois jo yli kymmenen vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe