demokratiaa aseilla!!!

kuka voitti

"Jäähyväiset Afganistanille
Naton ISAF-operaatio Afganistanissa lähestyy loppuaan. Asiantuntijat antavat tylyn arvion: ”Nato meni Afganistaniin opettelemaan, miten tällaisia missioita tehdään. Sinne ei olisi pitänyt mennä kuin kouluun”.
Tekijät: Päivi Koskinen, Ville Juutilainen ja Stina Tuominen."
http://yle.fi/uutiset/jaahyvaiset_afganistanille_-_asiantuntijoilta_tyly_arvio_naton_operaatiosta/7557575

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasko

      Naton Isaaf operaatio on maksanut varovaisten arvioiden mukaan 109 mrd euroa.
      Jos kuluihin ei ole laskettu Afganistanille aiheutuneita aineellisia vahinkoja, summa nousee huomattavasti.
      Suomi on kuluttanut Isaafissa 250 miljoonaa euroa. Suomi ei suorastaan ole ollut mukana sotatoimissa mutta kuitenkin Isaafin tukena.
      109 mrd olisi iso raha usalaiselle köyhälistölle ja vielä isompi afganistanilaisille.

      Tavoite "demokratiaa aseilla", ei ole toteutunut. Toteutuuko se myöhemmin, jää nähtäväksi. Läntinen demokratiamalli ei sovi Afganistaniin. Se on selvä juttu. Afganistanilaisten on itse ratkaistava ongelmansa.

    • natosota

      USA käy demokratian viennin lisäksi aseilla julistamatonta sotaa Pakistania vastaan. Sotaa pakistanissa ei kutsuta demokratiavienniksi.
      USA on tappanut tuhansia pakistanilaisia miehittämättömillä hävittäjillä. Niitä ohjataan ja niillä ammutaan satelliittien kautta USA:ssa olevasta komentokeskuksesta käsin.
      Verukkeena on terroristien ts rikollisten jahtaaminen. Pääosin iskuissa kuolee siviilejä eikä varmaa tietoa ole kuoleeko lainkaan rikollisia. Toisaalta länsimainen oikeuskäsitys on rikollisten tuomisesta oikeuteen ja siellä tuomitseminen. Sokkoampumiset voidaan rinnastaa mielivaltaan.
      USA naton suurimpana osakkaana ampuu tahtonsa mukaan muuallakin maailmassa siviilejä perustellen sitä terrorismin vastaisella sodalla. Tällainen kansalaisten ampuminen on valtiollista terrorismia voimaan nojaten.
      https://www.amnesty.fi/yhdysvallat-on-saatava-vastuuseen-pakistanin-lennokki-iskuista/

      Yksikään natomaa ei ole puolustanut tavallisia ammattuja siviilejä USA.n raivolta.

    • Timo Espoosta

      USA teki virheen lähtiessään viemään asein demokratiaa maahan, jossa ei kyseistä sanaa edes tunneta. Saati, että tiedettäisiin mitä se tarkoittaa. Homman mentyä ns. munille, ei nopea poistuminen ollut poliittisesti mahdollista.

      Kukaan ei suostunut tai paremminkin ymmärtänyt, että noilla alueilla on tapeltu eri heimojen, uskontojen ja ryhmien välill' satoja vuosia. Eikä rauhaa tule yhdenkään ulkopuolisen maan asioihin sekaantumisella.

      Jenkit lähtevät - rähinä jää. Pahintahan on tässäkin täysin viattomien lasten ja naisten kohtalo. Vaikka eipä sillä tuolla ole koskaan mitään arvoa ollut.

    • laita vasuri

      Nyt kannattaa komujen muistaa että Isaf operaatiolla on YK:N mandaatti muistakaa nyt itkuissane tämä. Kommarit ei taas tajua asiasta yhtään mitään.

    • ehku

      "Nyt kannattaa komujen muistaa että Isaf operaatiolla on YK:N mandaatti "

      Se on aivan totta. Sotaiset natomaat saivat päätöslauselman läpi ja invaasion tekijäksi valituksi natokoalitio.
      Kysymys onkin siitä, oliko ratkaisu oikea. Toiko se vakautta Afganistaniin. Toiko se vakautta maailmaan.

      Yksi peruste oli terrorismin kitkeminen. Miten kävi.
      Terrorismi on yksi sodankäynnin muoto. Sota on valtiollista terrorismia. Kävipä sitä nato tai Venäjä tai Ukraina. Terrorismiksi esitetään siviilien tai antautuneiden tappaminen ja se on sitä. Eikö sodassa tapeta siviilejä ja aiheuteta heille sanoinkuvaamattomia kärsimyksiä. Sota on laajennettua terroria.
      Libyaan demokratian viemiselle oli myös YK:n mandaatti. Natomaat auttoivat hävittäjäpommituksilla hallituksen kaatamista. Nyt lyhyessä ajassa maa on jakaantunut keskenään taisteleviin joukkioihin. Maassa on 300.000 sisäistä pakolaista ja 100.000 ulkomaille paennutta. Entä aineelliset vahingot.

      Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen George Bush jr hallinto kehitti rauhaanpakottamisen rauhanturvapolitiikaksi. Siinä luovuttiin perinteisestä diplomatiasta ja rauhanturvasta ja rauhaa lähdettiin viemään aseilla.
      Tulokset ovat katastrofaaliset.

      • Timo Espoosta

        Neukut menivät 1980 Afganistaniin.
        Paljonko se rauhoitti, raunioitti ja tuhosi maata?
        Ja mikä oli lopputulos? Neukkulan kommunismin romahtaminen lopetti Nuekkulan yrityksen miehittää tämäkin maa.

        Mutta - tappelu siellä jatkui ja jatkuu...


      • Timo Espoosta kirjoitti:

        Neukut menivät 1980 Afganistaniin.
        Paljonko se rauhoitti, raunioitti ja tuhosi maata?
        Ja mikä oli lopputulos? Neukkulan kommunismin romahtaminen lopetti Nuekkulan yrityksen miehittää tämäkin maa.

        Mutta - tappelu siellä jatkui ja jatkuu...

        Voi voi Timo kun et ymmärrä kommunistin vain menneen pelastamaan afgaanityöläisiä riistolta aivan kuten meidänkin työläisraukkojamme 1939 lopulla. Sehän ei voi olla mikään rikos vaan paremman maailman ennen ja ihmiskunnan pelastus, vai onko niin?


    • sekis

      Neukut eivät enää mene Afganistaniin. Nato meni neukkujen jälkeen.
      Sosialismia ja lännen kapitalismin arvoja ei voi viedä aseilla.
      Kansalaisten murhaaminen lännen arvojen perusteella ilman oikeudenkäyntiä on rikos. Jokainen tällainen tappo on murha ja murhaan syyllistyneet on tuomittava. Tällaisen murhajärjestelmän luonut valtio harjoittaa valtiollista terrorismia ja istuva hallitus tulee saattaa murhaoikeudenkäyntiin tuomiolle. Tuomioksi vähintään pitkä aika pakkotyötä.

      Nato, lännen kapitalistien yhteisarmeija, murhaa jatkuvasti jossain päin maailmaa. Nato tulee saattaa Haagin sotarikostuomioistuimeen.
      Naton sotamahti on valtava. Siviilien ja proletaarien rauhanajan tuotteiden halu on suuri. Ristiriita tavotteissa on ratkaistavissa naton lakkauttamisella ja kollektiivisen turvallisuusjärjestelmän luomisen kautta. Lännen kapitalismi on pakotettava kunnioittamaan muun maailman ihmisoikeuksia. Se on lännen työläisten ja kaikkien demokraattien tehtävä.

      • NATO maat olivat vain YK:n väline Afganistanissa, ei sen enempää.

        Jos kaikki kunnioittaisivat ihmisoikeuksia kuten länsimaat niin ongelmiahan ei olisi juuri lainkaan.

        Nuo konfliktithan juuri johtuvat siitä kun länsi ei voi katsoa ihmisoikeuksia loukattavan niin suuresti kuin sitä monessa paikassa tapahtuu.

        Hyvänä esimerkkinä se koulutyttö jota ammuttiin päähän koulumatkalla koska hän kannatti tyttöjen koulun käyntiä jota minäkin kannatan, kannatan myös koulunkäyntiä pojille vaan sinulta lienee jäänyt pääosin väliin?


    • akaia

      Maailman nykyhetken pääongelmat syntyvät siitä kun natomaat eivät noudata ihmisoikeuksia. Nälänhädät, terrorismi ja pakolaisvirrat johtuvat natosodista. Näiden takia tapahtuu joka päivä tuhansittain traagisia ihmiskohtaloita.

      Pakistanilainen koulutyttö surmattiin kiihkouskonnon vuoksi. USA natona aseistaa Pakistanin valtiota. USA natona ampuu lähes joka päivä pakistanilaisia sotaa julistamatta. USA harjoittaa valtioterrorismia, murhatöitä.
      USAssa kristilliset kiihkouskovaiset tekevät joukkomurhia. USAssa ovat aika yleisiä ylipäänsä joukkomurhat. USAlla olisi tehtävää omalla tontilla kuin että on murhaamassa siviilejä vieraissa maissa.
      Lännen kapitalismi on raaka ja julma. Sillä ei ole lainkaan häpyä. Se tappaa tai alistaa jatkuvasti maailmalla. Se peittää tekojaan ihmisoikeuksien puolustamisella - aseilla. Sananhelinä on verhouksena taloudelliselle rosvoukselle. Naamio jatkaa siirtomaapolitiikkaa uusin keinoin.
      Usa ja nato kuuluisivat Haagiin sotarikossyytettynä.

    • netukka

      Nato ei päässyt Krimille.
      Se korvaa tappiotaan rakentamalla tukikohtia Baltian maihin ja Puolaan.
      Pakotepolitiikka on vastatuulessa. Srubbin hallitus vaatii EU:ta korvaamaan Suomelle pakotteista johtuvia tappioita. Herää kysymys, miksi itsenäisen maan hallitus ylipäänsä meni pakotepolitiikkaan.
      Tsekki, Unkari, Bulgaria kritisoivat kovasti pakotteiden niille tuomia vaikeuksia.
      Näyttää siltä, että EU sahaa omaa jalkaansa yhtymällä USA-naton kiristyspolitiikkaan.

      • Timo Espoosta

        >> Se korvaa tappiotaan rakentamalla tukikohtia Baltian maihin ja Puolaan.


    • kuka häviää

      hallitus seilaa vaarallisilla vesillä.
      Puolustusministeri Carl Haglund (rkp) esittää suomalaisia sotilaskouluttajia lähetettäväksi Irakiin hallituksen tueksi.
      Haglund ei ole keksinyt ideaa itse.

      Nato testaa Suuomen solmimaa isäntämaasopimusta käytännössä. Afganistanissa Suomi oli muodollisesti siviilihallintoa tukemassa (aseiden kanssa!). Irakissa Suomi menisi naton tueksi vahvistamaan Irakin armeijaa ja läntisten öljy-yhtiöiden etuja.
      Nato esitti pyynnön hallitukselle ja Haglund tuo sen esille. Joko taktiikasta on sovittu naton kanssa tai nato sanelee ehtoja. Molemmat ova t yhtä tuhoisia.
      Suomi menisi suoraan lännen suurkapitalistien maailmanlaajuisten etujen tukimieheksi samaan aikaan kun toiset suurkapitalistit kuppaavat Suomen maaperän rikkauksia.
      Nyt jos koskaan eduskunnassa tulisi olla kommunisteja, jotka uskaltaisivat tuoda hallituksen natosotapolitiikan kansan arvosteltavaksi.
      Nato ei aikaillut isäntämaasopimuksen kanssa. Se tahtoo sitoa maamme heti kyynärpäitä myöten suohon. Natotaktiikka on: Ensin sotatoimiin ulkomailla naton kanssa, sitten Suomen alueen luovuttaminen natojoukkojen käyttöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe