Kukaan ei tartte yli 2000 €:a isompaa eläkettä

eläketasus nostaa

Eläkkeille katto vaikka ois tienannu kuinka paljon töissä. Eläkefirmat sijoittavat sit säästyneillä varoilla Suomalaisiin aloittaviin ja kasvuyrityksiin. Näin Suomi nousee ! Eläkepäästä on leikattava ( isot eläkkeet) ja panna laiska raha tuottamaan ! Kuka on niin kyvykkääpi kuin toinen et ansaitsee yli 2.000 €:n eläkkeen ? Juha Sipilä tais vedota jo eläkefirmoihin et sijoittakaa suomalaisiin yrityksiin ? Ainoa järki kaveri pääkallon paikan politiikassa. Toivottavasti keskusta voittaa ensi kevään vaalit ja Sipilästä tuloo pääministeri.

44

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä tarvitaan

      Jos aloittaja ei tarvitse yli 2 tonnia, niin onhan kapeakatseista yleistää se kaikkia koskevaksi.
      Suomesta löytyy väestöryhmä joka on elämässään taloudellisesti hyvin menestyneet.
      Sellaisten ihmisten kulutustottumukset ovat erilaiset, kuin keskiverto köyhällä. Heillä on myös omaisuuskuorma jonka ylläpitoon voi kulua tuhansia kuukaudessa.
      Sellaiset ihmiset tarvitsevat isoja eläketuloja, kansantalouden kannalta se on mainio asia. Kun köyhä eläkeläinen ei juuri mitään kuluta ja maan väestö eläköityy vauhdilla, niin talous siitä näivettyy. On hyvä mitä enemmän maasta löytyy isoja eläkkeitä ja sitä myöten kulutukseen suuntautuvia eläkeläisiä, he pitävät talouden pyörät pyörimässä.

      • jutattaa

        Jos omaisuuskuorman ylläpito vaatii tuhansia kuukaudessa niin vois sitä syödä jo "kuormastaki" kerran sitä ommaisuutta on niin jumalattomasti. Ei normi ihminen eläkkeellä tartte yli 2.000 €:n eläkettä. Leikkuriin vaan isot eläkkeet. Äänestäkää sosiaalidemokraatteja . Ne hoitaa tän jutun.


    • 3000e

      Parasta olis jos tonnin pari saajalle nostetaan parisataa eläkettä/palkkaa se raha menee joka sentti kulutukseen joka nostaa palvelu ja kaupanalan työllisyyttä.Mutta jos sama nosto tehdään kymppitonnin eläkkeeseen/palkkaan raha menee entiseen kasaan mikä ei nosta kulutusta.

    • ahkera muurahainen

      Nykyinen systeemi on hyvä. Ihminen saa eläkettä omiin ansioihin perustuen, pitäisi kannustaa ihmistä työntekoon.

    • laiska raha

      Mistä yritykset saavat pääomaa ? Pankit kuppas ensin veronmaksajilta miljarditolokulla pankkitukiin jo -90 luvulla ja nyt ei lainaa meinaa enää saaha yrityksen tarpeisiin. Eläkeyhtiöissä on satojen miljardien kassat / sijoitukset . Niiden sijoituksilla kotimaisten yritysten kasvuun saataisiin töitä ja uutta veropohjaa. Ei kasinopelurit työllistä.

    • kassat tyhjiksi vai

      Niin ja milläs sitten eläkkeet maksettaisiin ?

      • Riskisijoitus

        Nytkin on eläkerahat sijoitettu tuottaviin ja vähemmäntuottaviin sijoituksiin,ei niitä "tyynyn"alla pidetä.


    • Einari Eläkeukko

      Kyllä se vain on niin, että eläkemaksuja maksetaan bruttotulojen mukaan. Eläke määräytyy juurikin näin. Siis mitä enemmän hankit, sitä enemmän maksat eläkemaksuja ja sitä enemmän saat eläkettä. Tämä on nykylain mukainen tapa toimia ja sillä hyvä! Nykyistä järjestelmää voisi kuvata jopa oikeudenmukaiseksi ja kannustavaksi sillä eläkettä kertyy koko työuran ajan ja näin ollen se palkitsee ahkeria, pitkään töissä olleita ihmisiä. Jos näin ei olisi, ja tulisi jokin eläkekatto, alkaisi työurat lyhentyä kun tämä katto saavutettaisiin.

      Eläkeyhtiöt sijoittavat työssäolevien ihmisten maksamia eläkevaroja erilaisiin sijoituskohteisiin. Nämä kohteet ovat yleensä tuottoisia ja suht. riskittömiä kohteita. Näiden sijoitusten tarkoitus on kasvattaa pitkällä aikavälillä eläkevaroja.

      Eläkevaroilla taas turvataan eläkkeellä olevien ihmisten eläkkeet, niin että eläkepalkka tärähtää joka kuukausi määrättynä päivänä tilille. Eläkevaroja ei pidä käyttää mihinkään muuhun toimintaan kuin eläkkeisiin. Jos sijoitustoiminta josta aiemmin kerroin, soveltuu eläkeyhtiöiden analyytikkojen mielestä suomalaisten kasvuyritysten osakkeisiin, silloin se on Ok. Tämä sijoitustoiminta on kuitenkin tehtävä eläkeyhtiöiden määrittelemällä tavalla eikä niin, että joku ulkopuolinen niin määräisi.

    • Sossutäti

      Suuret eläkkeet ovat ovat perin harvinaisia. Niiden määrä ja merkitys Suomi-nimisessä valtiossa on kovin pieni ja toisaalta onhan suurta eläketta saava sen itse maksanut ja tienannut.
      Olet ilmeisesti asettanut tuon 2000 €:n rajan oman eläkkeesi mukaan. Laskeskelet, että muut jotka saavat enemmän maksavat sinulle lisää jos saat tuon eläkekaton toimimaan.

      Voit olla varma siitä että se ei toteudu.

    • Häkäpäämies

      Funtsipas vähän kuinka pieni summa jää käteen kun tästä 2000€ eläkkeestä vähennetään korotettu eläkevakuutusmaksut ja eläkeläisen tavallista korkeampi vero. Sitten kun siitä poistetaan vielä asumiskustannukset, ruokamenot ja muut menot niin siinäpä se sitte jo onkin.

      En kannata ajatustasi, liian pieni raja. Ehkä 8000 € olisi sopiva.

    • Jo 25v

      Eipä taida puoletkaan ehtiä maksaa omaa eläkettään palkasta riippumatta,parhaat on 30v vanhuuseläkkeellä 2000/kk kertaa 360 kuukautta 720000 euroa.Olisko perittävä eläkemaksu 7% eli tekeekö se 4200 v 40v töitä tekeekö 168000e.Mutta onneksi kuolleisuus on eläkkeen kynnyksellä suuri riittää meille kasikyppisille pätäkkää.

      • Desanttien nro 7

        Varmaankin 30 vuotta eläkkeellä olevia on vielä nykyäänkin muutamia. Siihen tulee kyllä väistämättä korjaus nyt kun eläkeputket on laitettu tukkoon ja sairaseläkkeelle ei enää pääse vaikka työkyky olisi puolittunut.

        Myös työpaikkojen työtahti on muuttunut rajusti. Erityisesti toimihenkilöille teetetään ylitöitä korvauksetta. Luin juuri tuoreen tutkimuksen jossa keskimäärin tätä ilmaista ylityötä tehdään keskimäärin 8 tuntia viikon aikana.

        Toisaalta ihmisen elinikä ei voi jatkua loputtomiin. Kohta on käsillä käänne piste jossa eliniän jatkuminen pysähtyy ja lähtee hieman laskuun. Lasku johtuu koventuneista työelämän paineista ja lisääntyvästä köyhyydestä.


    • Tonni riittää joka akalle ja ukolle eläkettä. Mutta sen minä snon että äänestäkää perussuomlaisia ni ajetaan pskat pois suomesta ni jää meillekki rhnaaa.

      • Siirtolainen

        Joo siinä on kuulemman ehtona,että kutsutaan ne vajaa miljoona Suomalaista takaisin kotimaahan Ruotsistakin puolimiljoonaa Suomalaista,sitten kilpaillaan jäljelläolevista työpaikoista,pois ajetuiltahan ei vapaudu työpaikkoja, juttujen mukaan nehän ei tee töitä vaan lusmuilevat.


      • Exit persuli

        Millä kuukkelinpoika perustelee tuon eläkkeen määrän. Jos eläkemaksuja peritään tulojen mukaan, niin kyllä kertymään pitää olla sen mukainen.
        Jos eläkemaksuja peritään vain sen 1000€ edestä, niin sekin sopii. Silloin voi sijoittaa yksityisesti tämän erotuksen ja vaikkapa vähän enemmänkin.

        Perussuomalaisten kannatuksen lasku on nyt raju. Tästä nähdään, että pelkällä räkytyksellä ei kannatus kovin pitkään säily, tekoja ja näyttöjä tarvitaan! Ja kun niitä ei ole, näin siinä käy!


    • se niistä persuista

      Niin muiden arvostelulla ja pelkällä filunkipopulismilla ei maata viedä kuin hautaan.
      Persut nauroi kepulle viime vaalien jälkeen, että nyt tuli kepusta loppu, kuin kannatus oli 13% luokkaa. Nyt on kepulla kannatus 25% ja persuista loikkaa porukkaa takasin sen kuin kerkii.

      • alamäki..alamäki

        Joopa joo..Persujen tiedossa oleva alamäki on nyt rajua.Soini teki virheen ko ei lähteny EU-parlamenttiin vaan jäi tänne "hakkaraisten" kans pehertään. Ankea huhtikuu tiedossa Persuille. Onnex Kemijärven Persu-valtuutetut ovat hirmu jämäköitä ja saaneet jo paljon aikaan kunnan ja kuntalaisten hyväksi. Yt-neuvottelut ja kaikki muu kiva..


    • itku niiltä pääsee

      Soini teki virheen niillä persiin myyntipuheilla, silloin selvisi kaikille vähemmänki viksuille, mitä se persujen touhu oikein on. Siirtyvät joukolla Kepuun, kun Sipilä ei tuollasiin alennu, vaan puhuu oikeesti viksuja.

    • hiljaista persua

      Näkyy se persujen alamäki täälläkin, eivät enää uhoa öyhötä entiseen malliin.

      • sanansa mittasiako ?

        Siis hiljaasia puurtajia? Näkyykö ja kuuluuko niistä mitään siellä valtuustossa ?


    • harjottelevat vasta

      On odoteltu siitä asti kun valtuustoon menivät, silloin niiden piti korjata lähes kaikki asiat. Odotellaan vieläkin, mitään ei sieltä ole kuulunut.

      • siperia opettaa

        Kohta se valtuustokausi on loppupuolella. Eikös sitä Persujenki pitäs jo jottain avauksia ees tehä. Ovakko ne vain lauman jatkeena siellä ? Ennen vaaleja kerskuttiin ja uhoiltiin ja osattiin...Siinäkö se sit oli ?


    • Diplooni-insinörtti

      Pääpaino tällä palstalla näyttää kohdistuvan persiittojen mahdolliseen vaalimenestykseen.
      Mutta palaillaanpa hiljalleen alkuperäiseen aiheeseen elikkäs eläkkeisiin.
      Demarit ja SAK ja myöskin STTK hehkuttivat tätä neuvottelutulosta.
      En näe tässä paljoakaan hyvää verrattuna entiseen.
      Kun työura alkaa, on palkka kaikilla palkansaajaryhmillä alhainen. Palkka paranee työuran edetessä. Parhaat palkat ovat työuran viimeisen 10 vuoden aikana.

      Nyt tässä uudessa järjestelmässä tulevat häviämään eniten ne jotka viitsivät kouluttaa itseään pitempään.
      Jos ajatellaan nykyisellään vaikkapa korkeakoulutettua henkilöä joka tulee työelämään nykyisin 26-27 vuotiaana. Hän on jo lähtökohtaisesti hävinnyt eläkekertymässä 9-10 vuotta. Alkupalkka on huono joka toki kokemuksen karttuessa kasvaa niin että 10 vuoden työuran jälkeen palkka on jo kaksin tai kolminkertainen tähän 17 vuotiaana työuransa aloittaneeseen verrattuna.
      Työtehtävät ja työtahti ovat nykyisin vedetty sen verran tiukoiksi, ettei voi ajatella että myöhemmin työelämään tullut tekisi yhtä pitkän työuran kuin 17 vuotiaana aloittanut.

      Mielestäni tämän uudistuksen maksumiehiksi joutuivat enemmän kouluttautuneet. Nyky-yhteiskunta ei enää arvosta koulutusta jotn sitä ei enää kannata hankkia.

    • V i t u t t a a

      Diplomi-insinörtti puhuu asiaa. Ei tarvitse olla edes korkeakoulussa opiskellut vaan häviäjiin lukeutuu jo AMK:n opiskelijat ja muut pitempään opiskelleet.
      Tämä on lyhytnäköistä politiikkaa eikä johda hyvään. Itse olen jo sen verran iäkäs, että oma eläkekertymäni alkoi 23 vuotiaana. Nyt muutoksen jälkeen jään ilman superkarttumaa ja eläkkeeni pienee tämän muutoksen ansiosta noin 500 €.
      He le ve tisti kiitoksia vaan eläkeuudistuksen sorvaavat!

      • rttaat pyöriin

        Joo mut kyllä 2.000 € kuussa riittää. Alkuperäinen viesti täällä oli kantaa ottava. Eläkeyhtiöiden rahat pääomittamaan Suomalaista yrittäjyyttä ja työtä ! Näin Suomi nousee. Ei eläkeläiset nosta lamasta. Työikäinen väestö kunhan se saa töitä niin se nostaa .


      • Rainer Posti
        rttaat pyöriin kirjoitti:

        Joo mut kyllä 2.000 € kuussa riittää. Alkuperäinen viesti täällä oli kantaa ottava. Eläkeyhtiöiden rahat pääomittamaan Suomalaista yrittäjyyttä ja työtä ! Näin Suomi nousee. Ei eläkeläiset nosta lamasta. Työikäinen väestö kunhan se saa töitä niin se nostaa .

        Eläkerahoja sijoitetaan koko ajan. Jos tarkoittamani sijoituskohteet ovat turvallisia ja riski sellainen, että se sopii eläkeyhtiöiden raamin, niin silloin voi sijoittaa. Eläkevarojen tarkoitus on turvata joka tilanteessa eläkeläisen eläkkeet. Sijoitukseen tarkoitus on tuottaa lisää eläkevaroja. Tämä on eläkeyhtiöiden tarkoitus joka pitää pitää kirkkaana mielessä.
        Myös se täytyy muistaa että eläkevarat on työnantaja työntekijä yhdessä maksaneet joten ei niitä kukaan sivullinen voi ottaa omaan käyttöönsä.
        Ja mitä tulee lamaan, ei eläkeläiset lamaa ole tehneet joten ei heidän tarvitsekaan Suomea lamasta nostaa.
        Ei eläkkeissä mitään rajoja tarvita. Eläkettä kertyy sen verran mitä eläkekassan maksaa. Jos maksaa enemmän, kertyy enemmän ja päinvastoin. Ei siitä pidä olla kateellinen jos joku saa suurempaa eläkettä.


    • Oikeudentaju

      Eläkekatto voidaan kyllä toteutta jos halutaan. Siinä täytyy vain huomioida oikeudenmukaisuus.
      Jos rajaksi valitaan vaikkapa tuo 2000 € mitä joku on esittänyt, täytyy eläkemaksujen periminen lopettaa siinä vaiheessa kun tuo 2000 €: n eläkkeeseen oikeuttava eläkemaksu on tullut täyteen.
      Tällöin, jos henkilö niin haluu, voi sijoittaa rahansa vaikkapa pankkien eläkesäästötileille.
      Näin menetellen oikeudenmukaisuus säilyy.

      • Kertymä

        Miten niin lopettaa,ei kai sitä kukaan 7% maksulla kuukaan omaaeläkettä saa kasaan jos ei satu ekavuosina kuoleen.Hankala arvella elääkö 90 vaiko 65.Vai lopetetaanko myös työnantajan eläkemaksu.Eläkehän kerätään 24%ja 7%.


      • Anna Orvokki
        Kertymä kirjoitti:

        Miten niin lopettaa,ei kai sitä kukaan 7% maksulla kuukaan omaaeläkettä saa kasaan jos ei satu ekavuosina kuoleen.Hankala arvella elääkö 90 vaiko 65.Vai lopetetaanko myös työnantajan eläkemaksu.Eläkehän kerätään 24%ja 7%.

        Väärät rosentit. Työnantaja maksaa nykyään puolet ja työntekijä puolet tulevasta eläkkeestä.
        Kyllä se juurikin niin toimii. Muistappas se, kauanko sitä maksua maksellaan. Itse olen ollut töissä nyt 35 vuotta ja eläkekertymäni on 2200€.


      • NörttiPetteri
        Kertymä kirjoitti:

        Miten niin lopettaa,ei kai sitä kukaan 7% maksulla kuukaan omaaeläkettä saa kasaan jos ei satu ekavuosina kuoleen.Hankala arvella elääkö 90 vaiko 65.Vai lopetetaanko myös työnantajan eläkemaksu.Eläkehän kerätään 24%ja 7%.

        Tajuat kyllä kupletin juonen. Yksinkertaisesti jutun juoni on se, että jos maksat esimerkiksi koko työurasi aikana eläkemaksuja 90 000 €, saat siitä eläkettä 3037,5 € (vuosiansio 40 000 €, työura 45 vuotta, kertyprosentti uuden päätöksen mukainen 1,5 %). Toisena esimerkkinä olkoon vuosiansio 60 000 € josta joutuu maksamaan eläkemaksua 135000 € ja eläkkeeksi tulee 4050 €.
        Näin tämä nykyään pelaa. Et kai esitä sellaista mallia että maksut peritään entiseen malliin, mutta kaikille maksetaan tasasuuruinen eläke 2000 €.


      • Puoletko?
        Anna Orvokki kirjoitti:

        Väärät rosentit. Työnantaja maksaa nykyään puolet ja työntekijä puolet tulevasta eläkkeestä.
        Kyllä se juurikin niin toimii. Muistappas se, kauanko sitä maksua maksellaan. Itse olen ollut töissä nyt 35 vuotta ja eläkekertymäni on 2200€.

        Näyttäs nuo% olevan alle 53v työnt. 5,55% ja yli53v 7,05% ja työnantajan keskimääräinen maksu 17,75%.Meniköhän oikein?


      • Anna Orvokki
        Puoletko? kirjoitti:

        Näyttäs nuo% olevan alle 53v työnt. 5,55% ja yli53v 7,05% ja työnantajan keskimääräinen maksu 17,75%.Meniköhän oikein?

        Tarkennuksena edelliseen kommentiini että kun eläkemaksuja nostetaan niin se noston osuus tulee puoliksi työntekijöille ja työnantajalle.
        Hyvä huomio nimimerkiltä puoletko?


    • laatua vanhuuteen

      Niin ja silloin jokainen voi vaikka säästyvillä varoilla maksaa itselle vapaaehtoista eläketurvaa, tai sijoittaa summan miten parhaaksi katsoo.

      Minä maksoin aikanani itselle vapaaehtoista lisäeläkettä, nykyisin sitä sitten maksetaan minulle 1400e/kk.normi eläkkeen lisäksi. Minusta tarpeeseen tulee kaikki.

      • köyhät...

        Oolalaa napattiin kisura poimittiin fisut laiturilta kun tulivat pyytämättä joku törppy kohisee viltin alla hillasaavisssa otettiin kokovartalohoito lumen jäi kauppaan. Eläkerahat seilaa jossain ihmemaassa.


    • Eunuuukki

      Isoja eläkkeitä. Kyllä 15 € päivässä riittää.

      • Kalevi kohta eläke

        Riittää joillekin. Mutta mun pointti on se, että jos maksan enemmän eläkemaksuja saan myös eläkettä enemmän.
        Riittäminen on sitten aivan toinen juttu. Joku kulkee 20 vuotta vanhoissa paskasissa vaatteissa ja se riittää hänelle! Hyvä niin. Minä tarvitsen puhtaat ja siistit vaatteet, haluan vähän matkustella ja nauttia hyvää ruokaa, olutta, viiniä, teräviä.
        Kaikilla on erilaiset tarpeet. Ne joutuu tyydyttämään sillä rahalla mitä on käytettävissä. Nykyinen eläkejärjestelmä on siitä hyvä että se palkitsee niitä jotka ovat ahkeroineet pitkään työssä ja näin ollen saavat myös kohtuullisen eläkkeen. Sitä ei tule kenenkään kadehtia vaan painaa pitkää päivää töissä sinne lähelle seittämääkymppiä niin kyllä se kohtuullinen eläke sieltä lohkeaa!


    • totto vie

      täyttä asiaa ketjun otsikko

      • Örnsviikki

        Kukin työuransa mukaan saa eläkettä. Kotona lepäilijät vähemmän kuin ahkerat työssäkävijät.
        Tähän on tyytyminen ja sitä ei tässä foorumissa muuteta!


      • sos.dem. keski-lapis
        Örnsviikki kirjoitti:

        Kukin työuransa mukaan saa eläkettä. Kotona lepäilijät vähemmän kuin ahkerat työssäkävijät.
        Tähän on tyytyminen ja sitä ei tässä foorumissa muuteta!

        Ei eläkeläinen tartte yli 2.000 € eläkettä. Eläkeleikkuri tuloo ko Suomi on sipissä. Yläpään eläkkeitä leikataan rajusti ja alle 2.000 eläkkeisiin ei kosketa. Tämä on meidän sos.dememien tavoite. Tasa-arvo ja solidaarisuus se ola pittää. Nyt on suuria eläkkeitä nautittavien alettava myös taloustalkoisiin.


      • Kova homma
        sos.dem. keski-lapis kirjoitti:

        Ei eläkeläinen tartte yli 2.000 € eläkettä. Eläkeleikkuri tuloo ko Suomi on sipissä. Yläpään eläkkeitä leikataan rajusti ja alle 2.000 eläkkeisiin ei kosketa. Tämä on meidän sos.dememien tavoite. Tasa-arvo ja solidaarisuus se ola pittää. Nyt on suuria eläkkeitä nautittavien alettava myös taloustalkoisiin.

        Kyllä Suomen malli pakottaa osallistumaan talkoisiin kaikilla tavoilla. Verotus on progressiivinen eikä kannusta esimerkiksi tekemään ylitöitä.
        Eläkemaksut peritään tasasuuruisina prosentteina kaikilta, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi tällä hetkellä yli 53 vuotiailta peritään 7,05 % ansioista.
        Tämä tarkoittaa sitä, että 50 000 €:n vuosiansiosta eläkemaksua joutuu maksamaan 3525 € ja vastaavasti 75 000 €:n vuosiansiosta maksu on 5287,5 €.

        Kyllä tässä tasa-arvoa ja solidaarisuutta on aivan tarpeeksi. Jos ei työ maistu niin ei tarvitse olla suuria eläkkeitäkään vailla.


    • heh heh

      Pikkulapsen päiväunet sulla. Olisit sinäkin vain tehnyt töitä verokirjalla, niin saisit yli 2 tonnia eläkettä.

      • kaupan kassa

        Ei kai se verokirja auta jos palkka on ollu 1.700 € per kk. Ei Ojalan laskuopin mukkaan siitä kerry yli 2000 elakettä .


    • kohta eläkkeelle

      Olisko pitänyt ajatella asiaa jo kouluaikoina, silloin olisi asiaan voinut vaikuttaa ammatinvalinnan kautta.
      Ne jotka ei asiaa aikanaan mieltänyt, vinkuvat nyt eläkekattoa kateuttaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      73
      3350
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3170
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2682
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2052
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1845
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1775
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      129
      1424
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe