Mikä siinä kirkosta eroamisessa on niin siistiä ja rohkeaa?

zurovy_92

Viime vuosina yhä useampi suomalainen on päättänyt erota kirkosta ja vaikuttaisi, että tästä kyseisestä ilmiöstä olisi kasvamassa tietynlainen trendi.
Moni eroaa kirkosta hiljaa siitä sen suuremmin mainostamasta muille, mutta sitten taas on paljon niitäkin, jotka tahtovat vain saada lisää huomiota.

Suomessa on uskonnonvapaus samalla tavalla kuin lähes jokaisessa tämän planeetan maassa ja jokaisella on varmasti täysi oikeus päättää siitä, että mihin kirkkoon kuuluu tai ei kuulu, mutta miksi siitä kirkosta eroamisesta pitää tehdä niin suuri numero?

Ihan kuin kyseessä olisi joku sen suurempikin uroteko, josta pitäisi palkita jollakin Olympia-mitalilla tai Nobelin palkinnolla.

Maanantaina yksi Suomen suosituimmista radiojuontajista sai omalla tempauksellaan tuhannet suomalaiset hämmästyksen partaalle. Radio Aallon Dynastia-ohjelman juontaja, Kimmo Vehviläinen päätti nimittäin erota kirkosta kesken suoran lähetyksen ja samalla varmistaa, että mahdollisimman moni kuulisi hänen ratkaisustaan. Se tapa, jolla hän koko asian toi esiin sai sen kaiken kuulostamaan vain pelkältä epätoivoiselta huomion hakemis yritykseltä.

Ihan kuin kyseessä olisi ollut joku satunnainen sirkustemppu tai ylimääräinen hetken mielijohteesta esiin tullut ohjelmanumero ja ne Vehviläisen hätäiset perustelutkin viittaisivatkin johonkin tälläiseen, vaikka ihan hyvin hän on tietysti voinut sitä kaikkea miettiä jo paljon ennen tätäkin.

Oli miten oli niin hän sai puheessaan koko evankelis-luterilaisen kirkon ja sen koko yhteisön toiminnan kuulostamaan niin mitättömältä ja turhalta, että sitä ei voi muuta kuin ihmetellä. Ja eniten ihmetyttää se, että hänen ainoa esittämä perustelunsa kirkosta eroamiselle oli muodossa: "Päivi Räsänen ja kaikki muut hänen kaltaiset suvaitsemattomat ihmiset".

Ymmärrän, että Vehviläinen voi olla pettynyt Päivi Räsäsen toimintaan, mutta onko hänen sanojaan ja mielipiteitään pakko yhdistää kokonaiseen instituutioon, jolla periaatteessa ei ole mitään tekemistä koko Päivi Räsäsen kanssa.

Päivi Räsänen on tunnettu vahvoista mielipiteistään ja hän on usein otsikoissa silloin kun jotakin halutaan kieltää tai rajoittaa, mutta ei tämän pitäisi johtaa siihen, että lähdetään kovalla vauhdilla vain kaikki eroamaan kirkosta ja samalla ylpeänä pidetään siitä vielä kovaa meteliä ihan kuin kyseessä tosiaan olisi sen suurempikin merkkipaalu.

Loppupeleissä Suomen Evankelis Luterilainen kirkko tekee paljon hyviä asioita meille kaikille, kuuluit sinä itse kirkkoon tai et. Se esimerkiksi jatkuvasti järjestää erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia lapsille ja nuorille kuin myös yksinäisille ja syrjäytyneille ihmisillekin. Kirkko on myös erityisen suuressa roolissa kaikkien merkittävien juhlien päänäyttämönä ja se kokoaa, yhdistää ja vahvistaa perheiden ja ystävien välisiä suhteita.

Minulla ei ole mitään kirkosta eroamista vastaan, mutta tahtoisin, että jokainen, joka näinkin suurta päätöstä on tekemässä niin miettisi ensin, että mikä on se todellinen syy sille eroamiselle. Tuleeko sille kapinalliselle hetken mielijohteesta kirkosta eronneelle oikeasti parempi olo vai onko kyseessä pelkkä massatrendin jalanjäljessä kulkemiseen viittaava tempaus?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyseen alaistan kirkon siinä vaiheessa kun alkaa ryhtyä siumaanaa samaa sukupuolta olevia parjea.Ei ole todella Raamatun mukaista romutetaan avioliitonsiunaus totaalisesti,ei voi olla sama sukupuolta olevilla samoja oikeusia kun hetero pareilla.

      • free-witch

        kuulija1, olet julma, itsekäs, pelokas, sokea ja yksinkertaisesti moraaliton ihmisriepu. Jos on minkäänlaista tuomiota tämän elämän jälkeen, (en usko) niin SINÄ päädyt helvettiin. Eivät homot ja lesbot.

        Eihän se ole raamatun mukaista myöskään rangaista raiskaajia; heidän pitäisi saada pienestä rahasummasta raiskaamansa nainen vaimokseen. Mietipä sitä.


      • free-witch kirjoitti:

        kuulija1, olet julma, itsekäs, pelokas, sokea ja yksinkertaisesti moraaliton ihmisriepu. Jos on minkäänlaista tuomiota tämän elämän jälkeen, (en usko) niin SINÄ päädyt helvettiin. Eivät homot ja lesbot.

        Eihän se ole raamatun mukaista myöskään rangaista raiskaajia; heidän pitäisi saada pienestä rahasummasta raiskaamansa nainen vaimokseen. Mietipä sitä.

        Olen niin yksin kertainen etten hyväsy sellaista mitä tekevät ihmisen on asia erikseen ihminen on oma persoonansa siitä ei ole kysymys.
        Raiskaus on toisen häpäisemistä synnin tekoa ja sen palla on kuolema.

        *nainen vaimokseen. Mietipä sitä.*mitä miettimistä siinä on se avioliiton ulkopuoilin suhde sitten elikkä huointeko synti kuten muukin.
        Oman ja toisen ruumiin häpäiseminen.


    • erosin harkitusti

      Miksi pitäisi kuulua kirkkoon vain jos lapsena on siihen liitetty? Jos esimerkikisi ei edes usko jumalan, jeesuksen tai pyhänhengen olevan edes olemassa?

      Kirkon väitetty hyväntekeväisyys ei kelpaa syyksi. Nimittäin jos antaa vain puolet säästyneestä kirkollisverosta hyväntekeväisyyteen, auttaa tehokkaammin kuin kirkollisveroa maksamalla. Kirkko tuhlaa suurimman osan tuloistaan omaan hallintoon ja uskontosa levittämiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe