Mies vailla, ei menneisyyttä vaan ompelukoneneuvoja

ompelukone ja parta

Terve,

Täältä saan kätevästi neuvoa ompelukoneen hankintaan. Ihan tavallista sik-sak konetta kaipailisin mutta siinä pitäisi olla sellainen toiminto että neula jää aina yläasentoon kun ompelun päättää. Eli ilmeisesti joku neulastop-toiminto.

Missä halvoissa koneissa tuo toiminto on? Luistaahan lanka aina kun neula on yläasennossa että voi siirtää paikkaa helposti kun tämä on juuri se mitä tällä haen?

14

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnenetsintään

      Eipä taida tuollaista toimintoa olla halvoissa koneissa, en ole koskaan kuullut,mutta jospa joku toinen osaisi neuvoa, toinen tapa saada vastaus, on katsoa youtubesta koneiden nimillä, minä itse olen sillä tavalla valitsemassa uutta konetta !

    • ---------

      En tarkasti tiedä mitä ajattelet, neulanlangoitinta kun käyttää silloin neulan on oltava yläasennossa?
      Singer?

    • höpöaloitus

      Taitaa olla provo tuo aloitus! Hyvänen aika, kun koneella millä tahansa ompelee, niin eihän se neula alas jää, sehän olisi jo aikamoinen Taito että onnistuisi ompelemaan niin että neula jäisi alas!!!!!!!!!!!!!!!

      • mitään höpöä ole

        Idea siis on siinä että ylälanka luistaa neulan ollessa vain yläasennossaan. Eli työtäni mitä koneella tekisin pitää voida siirtää niin että langat tulee perässä uuteen tikkauskohtaan niitä katkaisematta. tietääkseni se on tarkka kohta missä se lanka luistaa.


      • Yksinkertaista:
        mitään höpöä ole kirjoitti:

        Idea siis on siinä että ylälanka luistaa neulan ollessa vain yläasennossaan. Eli työtäni mitä koneella tekisin pitää voida siirtää niin että langat tulee perässä uuteen tikkauskohtaan niitä katkaisematta. tietääkseni se on tarkka kohta missä se lanka luistaa.

        Nostat sen paininjalan ylös, ja kyllä langat juoksevat kiltisti. Ei siinä neulan sijainnista ole kyse, paitsi tietysti sen verran, että ei se kovin sujakasti sieltä kankaan sisältä liiku.

        Alkoi oikein askarruttaa, millainen erikoiskone pitääkään olla, jos neulan yläasento saa aikaan lankojen vapaan liikkumisen. Semmoisen koneen lisäksi pitää sitten olla normaali kone, jossa voi tehdä teräviä käännöksiä niin, ettei lanka lipsu ja neula siirry.


      • etsivä löytää :)
        mitään höpöä ole kirjoitti:

        Idea siis on siinä että ylälanka luistaa neulan ollessa vain yläasennossaan. Eli työtäni mitä koneella tekisin pitää voida siirtää niin että langat tulee perässä uuteen tikkauskohtaan niitä katkaisematta. tietääkseni se on tarkka kohta missä se lanka luistaa.

        Tuota kaipailemaasi neulastop -toimintoa ei käsittääkseni ole muissa kuin elektronisissa koneissa. Pistä Google-hakuun "ompelukone elektroninen", niin sieltä löytyy. Vähän päälle 400 eurosta alkoi hinnat. Välillä varmaan voisi myös vilkaista tori.fi ja huuto.netistä. Nyt ei kyllä näkynyt olevan muuta kuin tonnin koneita.

        Tai sitten tosiaan yläasentoon neula ja siirtyminen sillä tavalla tarvittavaan kohtaan. Kokeilemalla löytyy se kohta, olikohan, että kun neula on yläasennossa, niin pikkuisen kun pyöräyttää käsipyörästä itseen päin, niin siinä se kohta on. En viitsi kaivella konetta kaapista kokeillakseni. :)


    • höpöaloitus

      Jopas alkoi kiinnostaa:) Siis mitähän ompelet? Itse ompelen paljon ja minä haluan nopeasti valmista ja teen näin: Ompelen yhden kappaleen ja otan seuraavan kappaleen saman tien ja ompelen siis perään, ja taas seuraava kappale.
      Sitten leikkaan kappaleet irti toisistaan, se on noepa tapa ommella ja lankaakaan ei kulu niin paljoa.
      Noh, tämä ei varmaan auttanut sinua ompelukoneen hankinnassa, mutta katsopas video missä esitellään Janomen ompelukonetta:

      https://www.youtube.com/watch?v=UrlOFFgnj64

    • ---------

      Olettaen että haluat tehdä työn nopeasti, laita ommeltavat kappaleet nuppineuloilla kaavapaperiin kiinni peräkkäin, niin voit tehdä sarjana.
      Säästyyhän siinä lankaa.

    • -anne-

      Ikävää saada tuommoisia vastauksia kun tekee ihan asiallisia kysymyksiä, mutta toki ne kannattaa jättää omaan arvoonsa. En ole kuullutkaan, että tuommoista toimintoa on olemassa, ihan kätevältähän tuo kuulostaa. Itsellä vaan ihan tavallinen peruskone. Mutta kuten joku jo tossa aiemmin mainitsikin, niin ihan 'halpiskoneellakin' tuo onnistuu jos viitsii käsipyörällä pyöräyttää neulan yläasentoon. Sitten kun nostaa paininjalan ylös niin ainakin mun koneessa/koneissa langankiristin vapautuu niin että vetäminen onnistuu helposti. Jos siis tuolle 'neulastopille' ei ole muuta tarvetta, niin muiden vastausten perusteella ainakin säästää pitkän pennin (lue sentin) koneen hinnassa kun hoitaa homman käsin. Muutenkin kankaan siirtäminen/vetäminen lienee hankalaa paininjalkaa nostamatta, joten siinäkin mielessä tuohon jäisi vaan tuo neulan yläasentoon kääntäminen. Pääsisitkö jonnekin testailemaan tuota toiminnallisuutta...?

      • Ikävää?

        Mikä vastaus mielestäsi oli asiaton? Ja mitä sellaista sinun vastauksessasi on, mitä ei ketjussa olisi jo sanottu?


      • -------

        Ymmärsin kysymyksen näin että ap haluaa tehdä sarjana, tähän tyyliin se onnistuu kun ompelee vaikka tyynyliinoja ja haluaa saada pian valmiiksi.


    • kätevä käsi
    • mun Singerissä

      ainakin neula jää aina lopetettaessa yläasentoon. Aluksi se tosin ärsytti, kun edellinen Singerini jätti neulan alas.

    • Koneenkorjaaja

      esim. Pfaff Passport 2.0 . Siinä voi valita jääkö neula alas vai ylös. Hintaansa nähden huippukone

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe