50+

att2

Kuinka elämä kulkee?


Voitko hyvin?


Luotatko yhteiskuntaan?

13

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laps Suomen

      Tottakai, Suomessa voi luottaa kaikkeen ja kaikkiin, elämä täällä on juhlaa päivästä toiseen. Ikinä en vaihtaisi pois rakasta kotimaatani.
      "Laps Suomen ällös vaihda pois, sä kotimaatas iiiihaaaanaaaaa...."

      • att2

        Näin apinamaa on ihana.


    • yya3

      Tasaisesti
      Jotakuinkin
      Toistaiseksi

    • 50+++

      Elämä kulkee oikein mukavasti, kiitos kysymästä. Voin loistavasti, paremmin kuin kymmenen vuotta sitten.

      Yhteiskuntaan ja varsinkaan poliittiseen päätöksentekoon en luota. Viime vuosina olen yrittänytkin jättää sen omaan arvoonsa, koska sen aktiivinen seuraaminen aiheuttaa vain jatkuvaa turhautumista, mielipahaa ja suoranaista suuttumusta. Tämä päätös on omalta osaltaan edesauttanut sitä, että oma elämäni on muuttunut paljon paremmaksi.

      • att2

        Onnea sinulle.


    • Alter ego

      Elämä kulkee hyvin, minä voin hyvin ja luotan että nyky-yhteiskunta tulee menemään päin p.ersettä tällä menolla. Joskin kaaoksesta voi nousta esiin sitten jotain hyvää.

    • ...

      Enenpi filosofistyyppinen asia.

      Periaatteessahan kaikilla on asiat hyvin. Kenellä sitten enenpi hyvin, kenellä vähempi hyvin. Itellä vähän miten milloinkin. Mittareita monenlaisia.

      Suomessa erittäin sekava aika menossa. Jotain asioita edistyy ja jotain ei. Politiikka, etenkin edessä olevat eduskuntavaalit sotkee valtavasti kaikkea. Yksityinen ihminen ihmettelee meininkiä ja sitten vaalien jälkeen nähdään, kuin solmussa kaikki sitten on. Ihmetyttää suomen demokratia. Kasa kaheleita voi ääänestää maan johtoon ties kenet. Kun ihmiset just kiinnostuneita vaan "minä, minä, minä"- jutuista. Jos joku politiikko lupailee vaalien alla korotuksia eläkkeisiin, lapsilisiin, urheiluun ja terveydenhuoltoon, se menee läpi. Aivan se ja sama, mitä sen jälkeen tapahtuu. Jos joku puhuu eläkkeitten, lapsilisien jne muuttamisesta tarveharkintaiseksi, veronkorotuksia, työttömyyden lisääntymistä, se siitä poliittisesta urasta. Vaikka noinhan se käytännössä jossain vaiheessa tulee menemään.

      On yks vaalivaltti, mitä ainakin pari puoluetta panttaa loppumetreille. Sinkkujen aseman parantaminen. Suomessa jotain miljoona sinkkua, niitten äänet voi yllättäen olla ratkaisevassa asemassa vaaleissa. Mutta mitä sitten? Ei mitään.

      Nyt on tilanne mun mielestä niin, että kaikilla tulee hyvinvointi parantumaan. Mutta kääntöpuolena, pahoinvointi myös. Se vaan, miten kunkin yksilön kohdalla toteutuu.

      Öf, noin tiivistetysti, kokolailla keskiarvoisesti menee ja keskiarvoisemmaksi tulee muuttumaan. Se nyt sitten riippuu, millaisia asioita arvioidaan ja millä asteikolla. Ja yhteiskunta, se nyt on, se mikä se on. Vain äänestämällä voi vaikuttaa. Siis vaikuttaa mihin?

      =DW=

      • ei töissä

        Vaalit ei poista mitään jos tilanne paranee rajojen ulkopuolella ni silloin meilläkin on mahdollisuus parempaan, huonosti ei mene nyttenkään kaikilla, ainoastaa epävarmuus työllisyydessä kaikki muu on meistä itsestä kiinni.


      • ...
        ei töissä kirjoitti:

        Vaalit ei poista mitään jos tilanne paranee rajojen ulkopuolella ni silloin meilläkin on mahdollisuus parempaan, huonosti ei mene nyttenkään kaikilla, ainoastaa epävarmuus työllisyydessä kaikki muu on meistä itsestä kiinni.

        No vaalit kylläkin vaikuttaa ulkopolitiikkaan, kauppapolitiikkaan, turvallisuuspolitiikkaan jne ja niistä riippuu suomen suhteet ulkomaihin.

        Vaaleissa kalastellaan ääniä sisäpolitiikalla, ei ulkopolitiikka kansalaisia kiinnosta, vaikka sisäpolitiikka on täysin riippuvaista ihan muista asioista, kuin suomen omista toimista kotimaassa. Täällä voi vain siirrellä rahaa budjetin mukaan kasasta toiseen. Tärkeämpää olisi huolehtia, että sitä rahaa saadaankin jostain, ei ikiliikkujaa ole keksitty. Eikä suomi muuten ole omavarainen energiasta, rukiista, omenoista, panaaneista, ei autoista, ei oikein mistään.

        Sisäpoliittisesti vakavin asia on huoltosuhde. Maa täynnä eläkeläisiä, tuöttömiä, kakaroita, sairaita, jengiä, jotka ei tuota yhtään mitään. Niitten elättämiseksi pitäis sitä rahaa saada ulkomailta, omien kansalaisten maksukyky ei riitä nykymeininkiin.

        Reagointi asioihin tärkeää. Hah, nyt kun tuli näitä venäjäpakotteita, ei mennyt kuin seuraavaan päivään ja jo oli kaikki suomessa vaatimassa lisää tukiaisia. Kas kun ei ollut vienti kunnossa, yks ainut maa aiheutti varautumattomille suomalaisille paljon ongelmia. Miten hitossa alat viemään jonnekin kiinaan jotain bulkkijuustoa, kun kauppasuhteiden, logistiikan jne luominen voi viedä kymmeniä vuosia. Sitten dumpattiin juustot polkuhintaan suomeen. Valio sai omansa ja pienmeijerit alkaa olemaaan konkurssin partaalla vääristyneen kotimaisen hintakilpailutilanteen takia.

        Että senkin tapauksen takia muutamat juustohamsterikuluttajat oli mielissään ja kaikki kaupan, viljely, logistiikka, ties minkä alojen toimijat repivät hiuksijaan ja ihmisiä joutuu kilometritehtaalle ja firmoja kaatuu. Mutta tällaista sattuu, kun kansalaiset äänestäneet ketä äänestäneet menneissä vaaleissa. Ei kansalaista kiinnosta ulkopolitiikka, paljon kiinnostavampaa saada ostetuksi juustoa halvalla.

        =DW=


    • Huoli lisääntynyt

      Elämä on kantanut; ylä-ja alamäkiä ollut, mutta tasata puurtamista läpi tähänastisen elämän.
      Nyt työkyvyttömyyseläkkeellä huoli tulevasta kasvanut rajusti. Naapurin pullistelu ja uhittelu pelottaa.
      Tulot tippuneet rajusti eläkkeelle jäämisen seurauksena, terveydenhoito romahtanut työterveyspalvelujen päätyttyä.
      Alakulo valtaa mieltä. Halua olisi matkustella, olla lasten perheiden apuna ememmän, shoppailla ja käyttää virkistyspalveluja....

    • Kiitos kysymästä, ihan hyvin kulkee. Perjantai, kahvitauko, Movember tulossa ei tarvi ajaa viiksiä.

      Eli niinku :{D

      Vähän ihmetyttää Suomen talous ja sen ylläpitäminen, jatkuvat lainan otot. Tuntuu vastuuttomalta, siirretään vaan ongelmat hamaan tulevaisuuteen. Mutta onko se niin että tyhmä ei ole se joka ottaa vaan se joka antaa? Onneksi Ruotsi tulee hätiin ja lainaa meille Anders Borgin selvittämään maamme laita ;)

      Entä itelles? Mitä sulle kuuluu?

    • tiedätkö sinä

      Suomen talouden pito, jos olisi keino parantaa sitä niin se olisi tehty eivät näytä viisaatkaan tietävän siihen lääkettä.
      Eli vastuuta on mutta ei keinoa

    • Katselen tästä ikkunasta ja huomaan, että siellähän se elämä kulkee. Kuljettaa koiraansa pikku lenkillä. Nyt koira pysähtyy niin kuin se huomaisi, että tarkkailen sitä. Se vie tassunsa yhteen ja köyristää selkäänsä, näyttää keskittyneeltä. Onneksi olen jo haravoinut lehdet tien varresta.

      Äsken soitti hoitaja, että koepalassa ei ollut mitään hälyttävää. Toinen hoitaja soitti, että voisin hakea letkun tk:sta. Siltä osin kaikki ok. Siivota pitäisi tänään. Ajattelin kopistella muutaman matonkin!

      Yhteiskunta vaikuttaa vähemmän luotettavalta kuin aikaisemmin. Tosin olin tätä jo osannut odottaa, mutta ei se silti mukavalta tunnu. Suomi yhdentyy muuhun maailmaan, pian meilläkin on Intian elintaso. Mutta sitä ennen katsellaan Falunin hiihtokilpailut ja mitä näitä muita vuosittaisia tv-karnevaaleja lieneekin. Veikkaan että Suomi saa kultaa naisten parisprintistä ja muutaman muun mitalin. Mitalitilastossa ja maailmassa yleensäkin Suomi sijoittuu ynnä muuta -luokan keskikastiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe